torstai 22. tammikuuta 2015

Pienelle tyttövauvalle



Ystävän pienelle tyttövauvalle jotain pientä. 


Joustofroteetasta ompelin huppupyyhkeen, johon tein raidallisesta puuvillasta röyhelöreunuksen ja rusetin somistamaan huppua. Muistin jopa kiinnittää ripustuslenkin!


Kaksinkertaiseen kaitaleeseen ompelin poimutuslangat pisimmällä pistonpituudella. Kiristin langoista ja saumuroin kaitaleen kiinni pyyhkeen reunaan. Saumanvarojen silitys froteen puolelle ja päällitikkaus.



Rusetti on ommeltu putkeksi ja päät käännetty sekä tikattu suoraan pyyhkeeseen kiinni ommeltaessa. 


Kaavaa tähän ei periaatteessa tarvitse, leikkaa kankaasta reilun neliön (minulla 80cm x 80cm), johon ompelee kolmionmallisen kaksinkertaisen 'hupun' (kolmion korkeus tässä 20cm). Minulla sekä pyyhe että huppu ovat kaksinkertaisia, koska frotee oli aika ohutta. Kaitaleen leveys on n.8cm, eli taitettuna siitä tulee 4cm kaitale. Joustofrotee ja raidallinen kangas on vuosia sitten hankittu Eurokankaasta.



Korttiin ompelin pienen perhosen, jolle virkkasin ruskeasta bambulangasta ja ohuesta hopeisesta langasta vartalon. Sarvet on aikoinaan Tiimarista ostettuja 'heteitä'. Pohjalle kimaltelevaa koristepaperia sekä leimasimella tehty Onnea-teksti kulmaan.

"Tervetuloa maailmaan,
onnenpolkuja kulkemaan,
tuhansia maailman
ihmeitä katselemaan!

Tervetuloa maailmaan pikkuinen.
Koko perheelle onnittelu lämpöinen."



Pakkasta, pakkasta ja pakkasta! Sitä on riittänyt, joten perhoset eivät pitkään aikaan lentele :). Olen aloittanut tämän vuoden haastamalla itseäni tekemään sellaisia käsitöitä, joita en ole tehnyt moniin vuosiin (tai koskaan). Kovin monimutkaisilla jutuilla en ole lähtenyt liikenteeseen, mutta aikaaviepää tuntuu olevan. Hitaasti, mutta varmasti, ne käsityöt siellä valmistuvat. Joten niistä kuulette sitten jatkossa ;). Ensi viikon torstaina onkin minun vuoroni postata Kristan (hänen huikeaan blogiin pääset tästä)järjestämän käsityökirja-haasteen tiimoilta, "nähdään" viimeistään silloin!

Mukavaa talvista loppuviikkoa teille kaikille!

35 kommenttia:

  1. Aivan ihana! On kyllä tosi söötti ja varmasti mieluinen saajalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saaja ilahtuu, emme ole vielä ehtineet näkemään :). Kiitos PiiaS!

      Poista
  2. Mahtavan tarpeellinen ja kaunis pyyhesydeemi!! Ihana

    VastaaPoista
  3. Voi miten suloinen lahja ja niin tarpeellinen! :)

    VastaaPoista
  4. Sievä pyyhe, päihittää sata nolla äitiyspakkauksen huppupyyhkeen :) Kortti on myös tosi kiva, perhonen on hauska idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen noita perhosia tehnyt ennenkin vauvakortteihin, ne ovat kivoja. Äitiyspakkauksen pyyhkeenhän saisi nopsasti sievemmäksi lisäämällä rusetteja, kaitaleita tms. Ei kyllä tullut itsellä mieleen silloin aikanaan. Kiitoksia Eerika!

      Poista
  5. Onpa söpö! Meidän naapurissa onkin jouluna syntynyt tyttövauva, siitä saisi hyvän syyn söpöillä täälläkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aarnilintu! Meillä onkin pitkä aika, kun edellisen kerran on tyttövauvoja syntynyt. Mukava söpöstellä välillä :).

      Poista
  6. Suloinen pyyhe! Arvostan myös sitä että lahjan antaja panostaa korttiin ja paketointiin, tekemäsi kortti perhosineen on tosi kaunis. :) Mielenkiinnolla odotan, mitä uutta oletkaan kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin ei noihin kortteihin ole ihan niin paljon tullut käytettyä aikaa kuin ennen, mutta minusta ne on edelleen mukava tehdä itse. Uudet kokeilut on tosiaankin hyvin pieniä ja yksinkertaisia juttuja :). Ihan lankojen kanssa touhuja. Pidetään hieman jotain paljastamattakin ;). Kiitoksia Manda!

      Poista
    2. Olipas höpsösti sanottu, (pidetään jotain paljastamatta), siis jätetään jotain vielä salaisuudeksikin :D.

      Poista
  7. Aivan ihana pyyhe! Ihan toista kun ne äitiyspakkauksen tylsät huppupyyhkeet.. Tämän idean taidankin kopioida, ystäväni odottaa ensimmäistään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, jos idea pääsee muillekin käyttöön! Kiitoksia Raisa P!

      Poista
  8. Ooh, varmasti herttaisin pyyhe minkä olen nähnyt! ♥

    VastaaPoista
  9. Todella kaunis pyyhe, niin kaunis:-) . Pieni prinsessa onkin kiva kietoa pyyhkeen lämpöön. Kortti on myös ihastuttava. Ei tuollaisia kaupasta löydykään. Mukava nähdä mitä olet siellä puuhastellut:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teille monelle ne minun puuhastelut ovat varmasti ihan tuttuja juttuja, mutta itselleni niissä on jotain uutta haastetta :). Korttien askartelu ja askartelu muutenkin on viime aikoina jäänyt aika vähäiselle, ompelut ja virkkuut ovat vieneet enemmän ajasta. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  10. Onpa kivaa, että olet päässyt ompelemaan jotakin pienen pienelle tyttöselle! Pyyhe on todella suloinen, paljon kyllä tekee heti näköä tuollaisen röyhelöreunus. Kiva nähdä, mitä uutta kokeilet! MInäkin olen tehnyt tulevista erikoistekniikka -kokeiluistani listan, mutta olen yleensä sellainen tuuliviiri, että ne listat saattaa muuttaa muotoaan hyvinkin moneen kertaan :). Jos nyt yrittäisi pysytellä kuitenkin siinä helmikuun aiheessa - johan se kohta onkin :) Hyvää viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En uskaltanut mekkoa ommella, kun en yhtään tiedä, montako niitä jo on tullut. Ompelen sitten mieluummin myöhemmin jotain vaatetta, jos sellaisille on tarvetta vielä. Listat, minä rakastan listoja :). Minulla on kanssa pitkät listat kaikista ompeluista ja suunnitelmista ja usein ne suunnitelmat muuttuu, kun inspiraation saakin ihan johonkin muuhun juttuun. Teille (ja varmaan sinulle ainakin) ne minun kokeilut ovat varmasti tuttua kauraa, mutta minun ne piti opetella vielä :). Kiitoksia Krista!

      Poista
  11. Kaunis onnittelukortti ja pyyhe on aivan ihana! Varmasti mieluinen saajalleen!

    VastaaPoista
  12. Mahtavia hempeitä juttuja olet saanut aikaiseksi. Kortti ja pyyhe menevät varmasti molemmat joskus kokeiluun. Minulla on muuten Sinulle blogissani haaste- toivottavasti innostut osallistumaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaste kuulosti todella mukavalle! Kiitoksia Milmajohanna!

      Poista
  13. Näin nämä livenä ja ihan yhtä ihanille näyttivät kun täälläkin. Oli hassu tunne, kun menin naapuriin ja tunnistin että olen nähnyt tuon kortin blogissasi. Meillä on siis yhteisiä tuttuja ja samaiselle söpöliinille olemme tehneet vaaleanpunaisia unelmia http://tikkirokkia.blogspot.fi/2014/12/tyttovauvalle.html.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteinen tuttumme eilen kertoikin sinun kierrätysompeluista, kävinkin jo klikkautumassa lukijaksi sinun blogiin :)! Minulla on hatara muistikuva sinusta, opiskelitko sattumalta Kumussa suunnilleen samoihin aikoihin 2000-luvun alussa? Kiitoksia vierailusta täällä blogissa!

      Poista
    2. Opiskelin Kumussa 99-03. Yhteinen tuttuvamme kertoi sinun olleen kangaskaupassa töissä, minä luulen tunnistaneeni sinut sitä kautta. Tervetuloa lukijaksi blogiini ja varmasti jatkossakin seuraan mitä ihanuuksia teet.

      Poista
    3. Ollaan siis törmätty opiskellessa jo, minä olin vuodet 2000-2004 :). Ja varmasti ollaan nähty kangaskaupassa sen jälkeen. Maailma on yllättävän pieni :D .

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).