torstai 8. tammikuuta 2015

Pikkujoulumekko (tammikuussa)Ennen joulua kerroin työn alla olevasta pikkujoulumekosta, ja vihdoin hän suvaitsi valmistua :). Ehdin jo käyttää tätä miehen kanssa ravintolassa käydessämme, joten toimivuuskin on testattu.Mekko valmistui itseasiassa todella nopeasti, mutta sovittaessa huomasin monia epäkohtia. Pääntie oli valtavan suuri, mekko muistutti telttaa ja kuosi sai sen näyttämään lisäksi yömekolta. Kuvittelin tarvitsevani kaavan koossa 40, mutta olisi pitänyt piirtää suosiolla koko 38 vaikka massaa onkin kertynyt, kiitos kaikkien herkkujen.


Kavensin mekkoa roimasti ja lisäsin pääntielle kaitaleen pienentämään pääntietä. Ompelin lisäksi vyön mekkoon, jotta siihen saa hieman enemmän muotoa vyötärön seudulle. Helma kaipasi ryhtiä myös, joten ompelin sinnekin leveän kaitaleen.Nyt mekko on miellyttävämpi ja juhlavampi käyttää. Kiva siitä siis tuli loppujen lopuksi :). Silityksessä emme vain olleet yhteistyökykyisiä, tällä mekolla on selvästi oma tahto. 


Hihoihin halusin hieman ilmettä, joten ompelin sisäsaumaan framilonilla rypytyksen. Hihansuu on käännetty ja poimutettu framilonilla myöskin. Hihat ovat ylipitkät, mutta minä rakastan näitä.Kaava Suuri Käsityö 8/2014 mallinro 7 koko 40 (muutokset alkuperäiseen: kavennettu kauttaltaan, eniten vyötäröltä n.10 cm yhteensä, pääntielle ja helmaan lisätty kaitaleet)
Mekon kangas viskoosielastaania Kangas ja Sisustus In
Pääntien ja helman kaitaleet sekä vyö jotain (en tunnusta työskennelleeni kangaskaupassa:D ) joustamatonta kirppislöytöä 

Seuraavaksi onkin vuorossa Helmoja ja Hepeneitä - blogin kierrätyshaaste. Ihana nähdä, mitä huomenna haasteen tiimoilta ensimmäiset bloggaajat julkaisevat. Minä en ole mitään vielä aloittanut, visiokin hiukan hukassa, mutta maanantaina näemme kuitenkin mitä saan aikaiseksi viikonloppuna :). Nähdään siis maanantaina!

Rentouttavaa loppuviikkoa!

23 kommenttia:

 1. Kaunis kuosi ja tykkään kaitaleista helmassa ja pääntiellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Erja! Minustakin kuosi oli sen verran mukava, että nappasin tämän kankaan syksyllä mukaan.

   Poista
 2. Hyviä korjauksia olet tehnyt! Toimii! Ja selkeät ja hyvät kuvat sulla tässä :) Oot onnistunut vangitsemaan talvisen auringon hehkun noihin kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa päivä oli pilvinen ja lumisateinen, kun kuvasin näitä :). Uusi objektiivi ja aukkoa sekä isoa säätämällä sain näihin vähän enemmän valoa. Suuret ikkunat auttavat vielä hieman. Kiitoksia Sinisen talon Neiti!

   Poista
 3. Voi kun tyylikäs siitä tulikaan! Kankaan kuosi on hieno, juhlava. Minusta kaula-aukon kaitale on huippu hyvä lisuke. Kiinnitin heti katseeni siihen. Muutkin kaitaleyksityiskohdat ovat juuri oikeilla paikoillaan :-) . Minulla on tässä kasa satukirjoja sylissäni ja yritän ideoida haastetehtävääni:-).Jännä nähdä mitä muutkin ovat sitten keksineet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Silittämisen epäonnistuminen on ainoa, mikä tässä harmittaa. Pitää vielä yrittää uudelleen kosteana. Kovin kuumaa rautaa ei uskalla näyttää näille keinokuiduille. Satukirjahaaste onkin yksi mielenkiintoisimmista, niistä syntyy varmasti todella luovia juttuja!

   Poista
 4. Melkoinen nami tuo sinun mekkosi! Kaikki nuo mustat kaitaleet ovat tämän mekon mahtavia jujua, jokaisella on paikkansa ryhtiä tuomassa, pidän erityisesti tuosta vyöstä! Kangaskin on nättiä, hillittyä, mutta silti kuvio tuo eloa ja on kivan aikuismainen ja tyylikäs. Kyllä sinun kannatti vaan muokata ja uhrata aikaa tälle mekolle, niin hieno siitä tuli! Kuvat ovat myös tosi onnistuneita. Ja kiva nähdä, mitä teet haasteeseen, huomenna se alkaa, hauskaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääntien purinkin kolme kertaa, joten kyllä siihen tuhrautui aikaa. Minulla oli tähän suunnitteilla vähän toisen tyyppiset yksityiskohdat, hieman kiilltävämmät. Jätin ne sitten pois, kun en pikkujouluihin tätä mekkoa ehtinyt valmiiksi saada. Mustilla kaitaleilla mekko on monikäyttöisempi. Järjestämäsi haasteet ovat kyllä mahtavat! Varmasti huikeita töitä nähtävissä. Kiitos Krista!

   Poista
 5. Pääntien lisäkaitale on ihan nappivalinta. Samoin nuo hihasauman poimutukset. Antavat tosi mukavaa ilmettä. Kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen mukava kierrätyshaasteessa. Saapa nähdä, valmistuuko pikkuinen työni määräaikaan mennessä. Pitää melkein viikonloppuna tehdä, ettei jää viime tippaan. Pikkusen kyllä harrastamista haittaa tämän työn aloitus. :)

   Poista
  2. Kiitoksia Pikku Akka! Minullakin tämä kierrätyshaasteen osalta taitaa mennä aika tiukoille aikataulujen suhteen, mutta jotain valmista saan varmasti aikaan :). On minulla kotiin tehty peruskauppakassi sentään valmiina ja kuvaamatta, joten kyllä sitä jotain saa blogattua, jos aika loppuu kesken :D. Sinulle tsemppiä työn aloitukseen <3!

   Poista
 6. Tosi tyylikäs ja upeat kuvat! Sopii sinulle hienosti! Mahtavaa, että alun ongelmien jälkeen tuli noin hieno. Mulla käy yleensä niin, että jos ei kerrasta onnistu, niin korjausyritykseni vaan pahentavat asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasi kyllä usko loppua tämän kanssa, kun ei pääntie ottanut millään onnistuakseen. Jätin jo pariksi viikoksi mekon epäonnistuneena kaappiin, ja jatkoin vielä uudemman kerran. Onneksi ei jäänyt sinne odottamaan :). Kiitoksia Kirsi!

   Poista
 7. Upea mekko ja tuunaukset! Blogissasi myös ihastuttava uusi ulkomuoto,tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milmajohanna! Blogin nimen vaihtokin on ollut pitkään mietinnässä, mutta mennään nyt vielä tällä poikani keksimällä :).

   Poista
 8. Kaunis mekko siitä sitten tuli! :) Ylipitkät hihat on kivan näköiset ja kaikki muutkin yksityiskohdat sopivat juuri passelisti tähän mekkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen koko ikäni saanut etsimällä etsiä sekä kaavoissa että valmisvaatteissa riittävän pitkiä hihoja, aina ne ovat liian lyhyitä. Ylipitkiä hihoja tulee helposti viljeltyä itselle ommellessa :). Kiitoksia Raisa P!

   Poista
 9. Kaunis ja monikäyttöinen mekko, toimii hyvin näin pikkujoulukauden jälkeenkin. :) Oma pikkujoulumekkoni on vielä palasina pöydällä, ehkä tälle vuodelle sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Manda! Vielä on melkein vuosi aikaa pikkujoulumekon tekoon ;).

   Poista
 10. Valloittavan kaunis mekko ja nuo kehystävät yksityiskohdat hivelevät silmääni erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi enemmän jaksaa panostaa yksityiskohtiin, monesti tulee tehtyä niitä yksinkertaisia ompeluksia :). Kiitos Sanne-Maija!

   Poista
 11. Lähdin seikkailemaan eri blogeihin ja löysin tännekin. aivan huikean ihana mekko! Ja muutenkin ihastelen blogisi tuotoksia.. Taidanpa jäädä pitemmäksi aikaa tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Viltsu! Tervetuloa mukaan seurailemaan. Kävinkin jo pikaisella vastavierailulla blogissasi, mutta palaan ajan kanssa vielä uudestaan :).

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).