tiistai 10. helmikuuta 2015

Katse eteen ja suupielet ylöspäin! (vaatteita pojalle)

"mul ei ollu mitään muut ku mahdollisuus
ja tieto siitä että mitä tahdon voin saavuttaa
koval duunil asiat vaan onnistuu
kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan
(onnistuu-uu-uu)
hanskat ei tipahda
periks ei anneta"
Eteen ja ylös; Elastinen

Meillä asustaa pieni mies, jonka suuri ihailun kohde tällä hetkellä on Elastinen. Äidille esitettiin tietenkin toive Elastisen vaatteista. Poika selasi googlen kuvahaulla kuvia ja valikoi asuista mieleiset. Minä sitten toteutin ne hieman muunnellen. Kauluspaitaan ei kangasta paikallisista löytynyt puuvillaisena, joten taivuin sitten joustocollegen käyttöön. Ruskeat yksityiskohdat ovat trikoota kaksinkertaisena. Valitsin kaavasta reilumman koon, koska college on paksumpaa.


Kauluspaidassa piti olla ehdottomasti mahdollisuus saada hihat käärittyä, joten ompelin hihoihin trikoosta vuoret sekä nepparikiinnitteiset kaitaleet, näitä ei kaavassa ollut. Ilman näitä kaitaleitakin hihat kyllä olisivat pysyneet ylhäällä, mutta tuovat vähän ilmettä. Kiinnityksenä käytin neppareita piiloon, lapsen on ne helpompi itse kiinnittää. Pääntiellä käytin ulkonäön vuoksi ihan nappeja ja napinläpiä.

Collegehousut on todella pikainen ompelus vanhalla tutulla kaavalla. Rennot ja mukavat.
Ja siihen itseni haastamiseen. Kauluspaitaa en ole koskaan ommellut alusta loppuun, erilaisia kokeiluja kauluksista ja vanhoista kauluspaidoista kierrätettyjä juttuja on tullut kyllä tehtyä. Puuvillainen kauluspaita olisi ollut enemmän mieleeni, mutta kiirehän lapsella oli vaatteet saada ;).

Suurin haaste näissä vaatteissa oli kuitenkin pipon neulominen! Olen neulonut suljettua neuletta äärimmäisen vähän, yhden villasukan 20 vuotta sitten (sukan pari jäi silloin kesken, siitä ehkä kerron myöhemmin enemmän). Neulomiseni on keskittynyt kahdella puikolla tehtäviin helppoihin kaulaliinoihin sekä tiskirätteihin. Ja nyt otin itseäni niskasta kiinni ja kokeilin neuloa pipon. Piposta tuli ihan kiva, harjoittelua vielä vaatii saada tasaista neulejälkeä myös joustinneuleen oikean ja nurjan silmukan vaihtumiskohdassa sekä puikkojen aluissa. Mutta kyllä minä tämän neulomisenkin aion vielä oppia!
Kauluspaidan kaava Ottobre 1/2013 Elvis, koossa 128 (pojan vaatekoko 122cm)

Maastokuosinen college ja ruskea trikoo Eurokangas 
Napit kirppislöytöjä vuosien takaa

Housujen kaava Ottobre 1/2014 20. Relaxed Fit, koossa 128cm
Housujen harmaa college kirppislöytö
Harmaa resori Eurokangas 

Pipon ohje Novitalta (<-klik) 
Lanka Blend Bamboo väri 4501 
Puikot 2,5

Mukavaa viikonjatkoa teille kaikille! Minä jatkan itseni haastamista uusien juttujen parissa. Tosin välillä täytynee tehdä jotain nopeaa pientä ompelusta :). Elastisen uusin biisi toimiikin hyvänä kannusteena haasteissa (joita riitti myös tämän postauksen teossa, jostain syystä minä+blogger emme olleet yhteistyökykyisiä). Katse eteenpäin!

34 kommenttia:

  1. Hieno paita kivoilla yksityiskohdilla! Ja niin ilmeikäs ja reipas nuori mies mallina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Vaadevidakon Pirjo! Poika on kyllä ilmeikäs, äitinsä poika :).

      Poista
  2. Tosi upea setti! Ihanaa oli nähdä pitkästä aikaa pojan vaatetta täällä blogissasi. Meilläkin laulu kuuluu koululaisten suosikkeihin, kyllähän niitä sanoja on tullut kuunneltua itsekin aika tarkkaan :) Tykkään kovasti noista ruskeista tehosteista. Tämä on kivan miehekäs setti nuorelle miehen alulle, luulen, että tällaisen saattaisi meidän koulupoikakin kelpuuttaa vallan hyvin vaatekaappiinsa! Hän kun on muutenkin aina tykännyt juuri tuosta maastokuosista, josta olen vuosien saatossa paljon sitten tehnytkin vaatteita :). Piposta ei kyllä uskoisi, että on ensimmäinen! Todella kiva väri siinäkin ja tuo asuun raikkautta. Ja sitten pitää vielä antaa kehut tuolle kertakaikkisen hienon näköiselle rahille, joka kuvissa vilahtaa :) Mukavaa viikon jatkoa sinullekin haasteiden merkeissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojalle ei ole tullut nyt ommeltua, kun hänellä ei varsinaisia puutteita ole vaatteissa. Mukava olisi tehdä, mutta käyttämättömiä vaatteita on jo kaapissa. Eiköhän se kevät taas tuo esille kesävaatteiden puutetta :). Ja kasvuakin tapahtuu koko ajan. Pipoja en ole neulonut ja tosiaankin yhden villasukan 20 vuotta sitten, kyllä siellä selkärangassa ne perusopit on, mutta harjoitteluttaa :D. Rahi on itseasiassa mieheni Tunisiasta 90-luvulla hankkima. Mukana se on meillä sinnikkäästi kulkenut, vaikka välillä meinasin jo heittää pois :). Kiitoksia Krista!

      Poista
  3. Ihanat vaatteet ja asenne jätkä teillä :)

    VastaaPoista
  4. Siis niin mielettömän hieno asu!!! Olet kyllä saanut niin poikamaisen ilmeen kokonaisuuteen. Näkee heti, että asu on pojan mieleen:) Kauluspaita on kyllä huippu. Maastokuviokangas on nappivalinta ja paidan malli on kyllä hieno. Housut sopii niin hyvin rennolla tyylillään muihin vaatteisiin. Minun silmiini pipo on aivan täydellinen ja niin siististi tehty. En näe enää mitään opittavaa siinä mielessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Poika kyllä jo on käyttänyt asua mielellään. Ei tarvinnut houkutella lähtemään kerhoon aamulla, kun tiesi saavansa asun päälleen ;). Kyllä pipossa on selkeästi nähtävissä muutamat löysät silmukkarivit, mutta kyllä minä opin vielä saamaan tasaisempaa jälkeä ;).

      Poista
  5. Tää on niin makee setti, ihan tosi tosi hieno!! Mahtaa olla poitsu onnessaan, on kyllä ihan Ela :) Onnea on varmasti taitava ompeleva äiti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ela on kyllä ihan hittijuttu meidän pojalle! Onneksi poika vielä pyytää minua ompelemaan, toivottavasti vielä pitkään kelpaa äidin tekemät vaatteet. Kiitos Hannariina!

      Poista
  6. Upea asukokonaisuus, kivaa kun pysyit toteuttamaan pojan toiveen Elan asusta!!

    VastaaPoista
  7. Mahtava asu ja pipo on kyllä viimeisen päälle hieno!

    VastaaPoista
  8. Hieno asukokonaisuus. Pidän erityisesti noista hihoista, ovat mukavan näköiset käännettyinä. Ja pipossa olet onnistunut loistavasti - ei käsin tehdyn pidäkään konetekoiselta näyttää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tässä paidassa nuo hihat ovat hauskimmat käännettyinä. Vertaan aina omia neulomuksia tätini loistaviin töihin, siihen on itsellä vielä matkaa! Olen usein tätiä pyytänyt neulomaan meille tarpeellisia juttuja, mutta aion nyt jo opetella itse tämän taidon. Kiitos Oman näköinen!

      Poista
  9. Sama kipale on soinut minullakin päässä monta päivää :) On kyllä onnistunut Ela-imitaatio! Paita on tosi cool ja piposta saat olla ihan kunnolla ylpeä! :) Upea väri muuten tuossa pipossa. Kyllä tässä asussa kelpaa nyt jammailla hyvän biisin tahtiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Etsimme lankakaupasta sopivaa lankaa aika kauan, villalangoista en halunnut tehdä ettei pipo vaan kutita. Blend Bamboossa oli juuri oikea punainen vastaamaan kuvaa, jonka poika Elastisesta pipo päässä löysi. Elastinen on soinut meidän talossa joulun jälkeen ihan kunnolla, kun poika sai joululahjaksi kaksi hänen levyään :D. Niin positiivinen ihminen onkin hyvä roolimalli pienelle pojalle ;).

      Poista
  10. Todella hieno kokonaisuus. Rentoa ja tyylikästä! Meillä koululainen ei halua pitää mitään ompelemaani, joten vain ihailen toisten tekemiä isommille suunnattuja vaatteita. Ehkäpä mieli vielä joskus muuttuu hälläkin. Piposta tuli oikein kiva ja sopiva, saahan kädenjälki näkyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän poika on vielä aika pieni, vasta 5-vuotias ;). Ikäistään tosin pidempi, joten helposti häntä luullaan vanhemmaksi. Toivottavasti hän suostuu vielä kouluiässä pitämään minun ompelemia vaatteita, ehkä teilläkin poika vielä innostuu! Kiitoksia mARa!

      Poista
  11. Onpa poikamaista meininkiä! Varmasti pojan mieleen. Minäkin tuota pipoa ihastelin. Näyttää niin tasaiselta jäljeltä. Itsellä on kans paitapuseron tekemisestä vierähtänyt vuosia. Vieläköhän tuota osais?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Varmasti osaat, olet niin taitava käsityön tekijä!

      Poista
  12. Todella hieno, poikamainen setti! :) Kauluspaitaa en ole koskaan koittanut tehdä, vaan sitäkin olisi joskus kiva kokeilla.. Pipo on kiva, tänne jälki näyttää oikein hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään alusta loppuun ollut tehnyt kauluspaitaa aiemmin, mutta ei tämä vaikea juttu ole :). Kokeile ihmeessä, sinulla taipuu niin monet jutut käsissä onnistuneesti! Kiitoksia Raisa P.

      Poista
  13. Ihan liian vähän tulee ommeltua omille muksuille. Sun tekemä kokonaisuus on hieno. Minäkin kiinnitin huomiota tuohon mahtavaan rahiin. Kannattaa rohkeasti haastaa itseään, vaikka välillä onkin mahtavaa ottaa rennosti ja tehdä jotain nopeaa ja helppoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari Kaija! Minulla taas on toisin päin, pojalle tulee ommeltua ihan liikaa :D. Itsensä haastamisessa saakin kokea mahtavaa onnistumisen iloa, palkitseehan se kaikkein eniten. Joskus on tosiaan tehtävä tutuilla jutuilla käsitöitä, että jaksaa taas paneutua uuden opetteluun. Ei ne aivot ihan niin hyvin enää jaksa ottaa vastaan kuin lapsena :D.

      Poista
  14. Vau, tosi hieno toteutus ja tyylikäs kokonaisuus! Ihana että poika osaa esittää toivetta omista vaatteistaan niin saa mieluista :) Varmasti on tyytyväinen poika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika on ollut aina tarkka siitä, miten toteutan vaatteet :). Sovittaessa aina muistaa mainita ne jutut, mitä itse haluaa vaatteeseen. Ja se on mahtavaa, tietää tekevänsä toiselle sellaista vaatetta, josta tykätään. Kiitos Aino-maria!

      Poista
  15. Oman poikani ollessa tuossa iässä etsimällä piti etsiä vaatteita, jotka olisi näyttäneen COOLilta. Kaikkeahan sitä tytöille on... Omat taitoni eivät valitettavasti ole koskaan riittäneet ompeluspuuhiin saakka. Ei ainakaan ilman opettajan avustusta.
    Upea kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Viltsu! Pojille on hieman vaikeampi löytää vaatteita kuin tytöille, edelleen. Jopa kankaissa huomaa eron, miten tyttömäisiä kuoseja on paljon ja pojille sopivia hieman vähemmän. Mikä rikkaus se onkaan, miten erilaisia taitoja ja kykyjä meillä on! Sinä olet niin taitava paperin kanssa, että minä kadehdin taitojasi. Minun suuripiirteisyys ei oikein sovi paperin kanssa touhuamiseen :).

      Poista
  16. Upeat releet kundilla. Meidän sammakko tykkäis noista myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maastokuosit ja rennot vaatteet ovat monen pojan mieleen :). Kiitos Nelli L.!

      Poista
  17. Great camo shirt!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).