maanantai 30. maaliskuuta 2015

Ouuuuou! (Susiasu lapselle)



 
Aiempina vuosina poika on virpoessaan ollut mm. pupu ja krokotiili (klik). Viime vuonna toiveena oli turtles-asu (klik). Uusi vuosi, uudet kiinnostuksen kohteet. Tällä kertaa poika halusi olla Lego Chimojen Worriz, susien heimon johtaja. Eihän tämä nyt pääsiäiseen mitenkään liity, mutta saan tällä tavoin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Keväisin pojalla on aina ollut vähintään yhdet naamiaiset, joten sama puku saa mennä sielläkin. Ja tärkeintä on tietenkin lapsen toiveen toteuttaminen.

Itse pidän siitä, että roolivaatteillekin tulee paljon käyttöä. Siksi asun pohjana toimii perushousut ja huppari ilman mitään ihmeellisyyksiä. Suden hännän kiinnitin huppariin tarranauhalla. Saa sitten irti, ja tarranauhankin ratkottua.

Naamariin sain idean Pinterestistä, tietenkin muokaten. Pohjalle laitoin ihan tavallista mustaa kartonkia, jonka päälle liimasin erikeeperillä velouria ja huopaa. Nenä on jostakin pehmolelusta aikoinaan irronnut. Kuminauhalla naamari pysyy menossa mukana. Pientä hauskaa näpertelyä.

Mikähän tämä voisi olla viralliselta nimeltään, kun tuskin esiliinaa taisteluissa on käytössä ;)? Punaista trikoota, nauhaa, tupsu ja muutamia koristeita. 

Chima-hahmoilla on myös chi-panssarit, joihin saavat chin kiinnitettyä. Siihen käytin hopeista satiinia ja paljettikangasta, kangas on pingoitettu pahvin päälle ilmastointiteipillä (en ehtinyt ompelemaan). Panssarissa on nauhat, joilla se solmitaan kainaloiden alta kiinni.

Ja tadaa, koko komeus on kierrätetty! Housut ja huppari on tehty äitini vanhasta velourisesta oloasusta. Naamariin käytin asusta ylijääneitä pätkiä sekä vanhaa fleecehuopaa. Kartonki on kylläkin ihan kaupasta hankittua. 

Essun punainen trikoo on peräisin mieheni vanhasta t-paidasta, nauha pojan vanhoista housuista, tupsun tätini oli säästänyt jostain vaatteestaan ja koriste"niitit" olin laittanut talteen rikkimenneestä rannekorusta. Samoja niittejä käytin myös chi-panssariin, jonka satiinikangas on vanhaa huivia ja paljettikangas leikkuujäämiä vuosien takaa. Kartonkikin löytyi pahvilaatikoista, joissa on taloon jotakin tavaraa tullut postin mukana. Häntään tuhlailin jämälankoja, jotka ompelin kiinni ompelukoneella.

Ja paras palaute tuli tietenkin onnelliselta lapselta: Äiti, tämä on ihan just kuin Worriz! Huippuhieno, kiitos äiti!


Toivottavasti teillä muilla on hieman keväisempää, meillä sataa lunta eikä entisetkään ole lähellekään sulaneet. Kyllä se kevät sieltä tulee vielä! Ihanaa viikkoa teille kaikille!

26 kommenttia:

  1. Wau!! Huikea! Ilmetty Worriz, ei epäilystäkään. Tosi kekseliäästi hyödynnetty kierrätystä. Tällä asulla saa varmasti monet hienot leikit aikaiseksi.

    Ja tänään lunta satanut täälläkin maan valkoiseksi. En tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia mARa! Muistan sen sinun tekemäsi Chima-paidan, olikohan siinä Laval? Teillä taitaa olla myös Chimat mieleisiä :). Juu, en minäkään enää tykkää lumesta tähän vuodenaikaan. Meidän pihassa pääsee ihan hyvin laskemaan vieläkin pulkkamäkeä, narsisseja en ole vielä uskaltanut ulos haaveilla yöpakkasten vuoksi :(.

      Poista
  2. Todella taitavasti olet kierrättänyt eri juttuja tähän asuun. Ja lopputulos on upea - ei ole epäilystäkään mitä tämä esittää! :-)
    Täälläkin pyryttää lunta (lue: valkoista vettä) joka näyttää jäävän maahan asti. Kohta on enemmän valkoista maassa kuin kuluneena talvena. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika kyllä hieman kyseli tassujen perään, mutta ne nyt jäivät asusta puuttumaan (aika ei ihan kaikkeen riitä :)). Voi, teillä päin ei ole lunta ollutkaan talvella. Meillä sitä riittää vieläkin, nyt jo toivoisi että sulaisivat pois. Vielä siihen menee varmasti pitkän aikaa, sen verran paljon sitä tänä talvena tuli. Kiitoksia Oman näköinen!

      Poista
  3. Aivan mahtava toteutus, vaude! En yhtään ihmettele vaikka poikasi oli mielissään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Kyllä siinä oma väsymys haihtui, kun pojan ilme oli niin onnellinen asu päällä.

      Poista
  4. Aika upea naamiaisasu, ihan varmasti on pikkumiehen mieleen! :) Ihailtavasti olet saanut materiaaleja kierrätettyä! Olisikin kiva tehdä joskus pojille naamiaisvaatteita.. Tytöille on kyllä tullut tehtyä joitakin noitien mekkoja ja enkelipukuja. Meillä on kaikenlaiset batmanviitat ja muut naamiaisvaatteet ihan jatkuvasti leikeissä mukana.. :) Maa on valkoinen täälläkin.. :/ Mutta kyllä se kevät vielä tulee!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamiasasuihin tykkään käyttääkin kierrätettyjä juttuja, kun asut yleensä eivät sitten kiinnosta kauhean pitkään. Ei niin paljoa harmita uusien kankaiden käyttö ;). Tosin kiertoonhan ne vaatteet menevät, joten ehkä niille naamiaisasuillekin löytyy uusia käyttäjiä. Meillä voi sanoa, että on ihan talvi nyt :(. Poika katsoi ikkunasta aamulla ja tuumasi, täällähän on ihan uusi joulu! Lunta ihan roimasti lisää satanut. Kiitoksia Raisa P!

      Poista
  5. No huh huh, siellä on varmasti onnellinen poika! Siin niin mahtava asu, tuo naamari ja kaikki niitit ynnä muu. Minä en noista chimoista ole oikein perillä, täällä kun kiinnostaa vain lego technicsit, mutta rooliasu on hieno ja että kaikki kangas on kierrätettyä vielä! Olet niin taitava!

    Täälläkin oltiin tänään pulkkamäessä ja lunta on sadellut. Saisi kyllä sulaa äkkiä pois ;). Mukavaa pääsisäisviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Chimojen maailma on niin monimutkainen, etten minäkään ihan kaikesta selvillä ole (vaikka paljon niistä on luettu yhdessä). Minulla on niin isot pinot kierrätettäviä vaatteita, että oli hyvä saada pinoa pienemmäksi. En olekaan pitkään aikaan kierrätysompeluja tehnyt :).

      Poista
  6. Ihan huikea, vau! Tämä olisi ollut hitti meilläkin vuosi sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsilla muuttuu nuo mielenkiinnon kohteet niin usein :). Kiitoksia VillaKiana!

      Poista
  7. Mukavaa kun löysit minut ja siten minä sinut. Sinulla on kyllä vallan ihana blogi! Kuvat aivan mahtavia ja tietenkin itse käsityöt. Täytyykin ryhtyä tutkailemaan tarkemmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Villa Pipo! Mukavaa, kun löysit tänne ja tervetuloa lukijaksi.

      Poista
  8. Ihana mahtava asu! Huikea suorastaan! Tuo naamari on erityisen taidokas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamari kyllä onnistui omastakin mielestäni hyvin. Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  9. Oi, ihan huikea asu! Voin vain kuvitella kuinka tyytyväinen poika siellä on :) Ja ihanaa viitseliäisyyttä suunnitella asu niin että sitä voi käyttää muulloinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia aino-maria! Lapset kasvavat niin huimaa vauhtia, että on hyvä saada lisää käyttöä kaikille vaatteille. Myös niille rooliasuille :).

      Poista
  10. Siis mieletön!! Ihana poikasi kommentti, niin hieno minustakin. Olet uskomaton hyötykäyttäjä. Vaatii kyllä kekseliäisyyttä hoksata pieniä juttuja. Naamari on todella hieno lisuke kokonaisuuteen. Meilläkin tuli märkää lunta ja aika talvisen näköistä on tällä hetkellä. Jospa lämpö ja aurinko pian voittaa:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä poika on yhtä tarkka vaatteistaan kuin isänsä, pojan tyytyväisyys oli siis oikein mukavaa! Joskus jopa "jännittää" pienelle miehelle tehdä mitään, kun hän yleensä kyllä rehellisesti kertoo epäkohdat ;). Minusta se on mukavaa, arvostan, että kerrotaan oikeasti omat mielipiteet. Meillä on tänään hieman aurinko pilvien raosta pilkahdellut, pihalle olisi niin mukava päästä jo puuhailemaan keväthommia. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  11. Voi ei, tämä asu on niin täydellinen! Jokaista yksityiskohtaa myöten. Ei voi muuta kun ihailla, kuvatkin ovat niin hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Vaateviidakon Pirjo :)! Kuvausta kovasti harjoittelen...pikkuhiljaa jotain alkaa oppiakin.

      Poista
  12. Upea asu, olet kyllä todellinen taituri! Naamiaisvaatteita meilläkin pian tarvittaisiin, toiveina on esitetty ainakin prinsessaa ja my little ponya ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. My little pony - asu kuulostaakin mielenkiintoiselle :). Kiitoksia Manda <3!

      Poista
  13. Wau, mikä asu! Voin vain kuvitella, miten tohkeissaan poika oli saadessaan tällaisen :) Ja miten mainiot kuvat!
    Mukavaa pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Mukavaa pääsiäistä myös sinulle perheinesi!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).