perjantai 24. huhtikuuta 2015

Mekko äidille osa 1

Tämän vuoden ensimmäinen mekko äidilleni! Äidillä oli toiveissa kotimekko. Kaunis tästä tulikin, ehkä jopa sellainen mekko, jota voi käyttää muutenkin kuin kotona. Äiti valitsi kankaat, ja minä etsin sopivat kaavat. Tällä kertaa menimme valmiskaavoilla, haluan vähän testata eri lehtien kaavojen sopivuutta äidilleni. Ja tämä kaava oli sopiva ilman muokkauksia. 

Pääntiellä kaksinkertainen kaitale, hihan suissa ja helmassa käänteet.

Taskuissa hunajakennolla tikkaukset, häviävät aika hyvin kankaaseen.

Vyötärö on poimutettu framilonilla.

Kaava Ottobre 3/2015 33. Stunning Rosy koko 38
Kuvitrikoo Eurokangas Romanssi (92% puuvilla, 8% elastaani)
Harmaa trikoo Eurokangas palalaari
Poika poimi kevään ensimmäiset leskenlehdet, vaikka kaikki peittyivätkin uudelleen lumeen. Onneksi ne sulivat nopeasti. Sää on vielä kylmää, mutta kevättä kohden mennään.

Äidille on tulossa vielä kaksi mekkoa, niistä sitten valmistumisen jälkeen enemmän. Pojalle olisi myös ommeltava juhlavampaa vaatetta, toivottavasti pääsen pian niiden kimppuun.

Inspiroivaa viikonloppua!



34 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Pitää varmaan testata tuo kaava itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia marjo! Kokeile ihmeessä kaavaa, sinulla onkin monet niin kivat mekot ommeltuna.

      Poista
  2. Ihanat kuvat! Mekko on tosi kivan mallinen. Näyttää siltä, että sitä on leppoista pitää. Kiva tuo vyötärön yksityiskohta, edessä trikoo ja takana framillon. Kangas on kyllä tosi kiva valinta tuohon mekkomalliin. Niin, toivottavasti sääkin alkaa pikku hiljaa lämmetä:) Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti kyllä tykkäsi tästä mekosta päällään, ja se on tärkeintä :). Kyllä meillä vielä ollaan liian lähellä pakkaslukemia aamuisin, kaipaisin lämmön nousua edes hieman. Mutta kyllä se jonkin sortin kevät ja kesä sieltä tulevat :). Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  3. Kaunis mekko ja ihanat kuvat! Tätä voi varmasti pitää kodin ulkopuolellakin, mutta onhan se ihana, että ihan kotioloissakin saa olla kauniissa vaatteissa. Minä usein sorrun kuljeskelemaan kotona niissä kauhtuneimmissa vetimissä, mutta ihan eri fiilis tulee kun pukee jotain vähän nätimpää päälle - kunhan vaatteet vaan tuntuu mukavalta ja tämä asu tosiaan näyttää mukavalta käyttää! Hauskaa viikonloppua sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Ajatus tähän mekkoon lähtikin siitä, että kotona voisi ihan hyvin pukeutua nätteihin vaatteisiin. Minulla, kuten äidilläkin, tulee kyllä helposti valittua niitä kuluneita vaatteita kotona päälleen. Juuri vilkaisin omaa collegetakkiani, olen sen 90-luvun puolivälissä hankkinut. Ehyt se on, mutta värit jo hieman haalistuneet :D.

      Poista
  4. Tosiaankin mekkoa voi käyttää muuallakin kuin kotona, sen verran nätti mekko on ♥
    Hauskaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eerika! Miehenikin tuumasi mekon nähtyään, että eihän tuo pelkältä kotimekolta näytä :).

      Poista
  5. Kyllä tuossa mekossa kelpaa ottaa vieraita vastaan tai vaikka lähteä itsekin kyläilemään! Tosi kivan mallinen ja varmasti mukava päällä. Ja taskutkin, niitä monesti vaatteisiini kaipailen. Pirtsakkaa perjantai-iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taskuja tulee harvoin ommeltua mekkoihin, vaikka ne olisivat aina tarpeellisia. Vähintään nenäliinalle :). Kiitos Peppi!

      Poista
  6. Kaunis. Sopii hyvin äidillesi :)

    VastaaPoista
  7. Täytyy taas kerran todeta, että äidilläsi on kyllä hyvä maku :D. Tämä taitaa olla kolmas samanlainen ostoksemme (tapetti ja kaksi kangasta). Minusta on niin ihana seurata näitä sinun ja äitisi yhteisiä ompeluprojekteja - hyvällä tavalla haikeatakin vähän, itsekin kun ompelin äidille aina silloin tällöin vaatteita, kun hän vielä eli. Kivat yksityiskohdat tässä mekossa ja äidillesi sopii kyllä mekot todella hyvin - ilmankos hän on tilannut niitä sinulta useamman kappaleen :). Täälläkin on ensimmäiset leskenlehdet poimittu, vaikka rakeita on tänäänkin satanut taivaalta pariin otteeseen! Oikein kivaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, miten muistat vielä äitini ja sinun yhteneväiset ostokset :). Ymmärrän haikeutesi, vaikkei sitä tunnetta voikaan täysin tietää ilman sen kokemista. Äidin kanssa on kyllä mukava tehdä näitä ompeluita, hänelle sopivat sellaiset mekot, mitkä eivät minun kropalleni käy. Mukava tehdä erilaisia mekkoja ja käyttää sellaisia kaavoja, joita muuten ei tulisi käytettyä. Toivotaan, että säät lämpenevät pian! Kiitoksia Krista!

      Poista
  8. Kyllä on kiva mekko! Tuota kangasta olen monet kerrat Eurokankaassa ihastellut.. Vielä se ei ole kuitenkaan mukaan lähtenyt.. :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Kangas on kyllä kaunis, ihanan romanttinen.

      Poista
  9. On kyllä todella kaunis mekko, sopii äidillesi erinomaisesti! Tämä on juuri sellainen vaate, joka on varmasti mukava päällä ja silti tyylikkään näköinen. Kunhan ilmat tosiaan vähän lämpenee, niin jokin ohut neuletakki tai jakku kaveriksi ja eikun menoksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaveissa olisi joskus oppia neulomaan niin hyvin, että voisin tehdä neuletakinkin äidilleni. Hän ei ole löytänyt mieleistään kaupoista ja neulominen ratkaisisi ongelman :). Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista
  10. Kylläpäs passaakin Äidillesi hyvin tämä kaava ja mekko. Itselle kokeilin samaa kaavaa, mutta se ei istunut tällaiselle pullukalle. Tuolla se nyt odottaa keskeneräisenä ompsussa joko laihtumsta tai muokkausta tai tilkkuamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Minäkin haaveilin itselleni tästä mekosta, mutta minun kroppaan ei oikein sovi. Mukavaa, kun on tällainen siro ja sievä äiti, jolle monenlaiset mekot sopivat. Voi tehdä niitä mekkoja, jotka eivät itselle niin hyvin istu :).

      Poista
  11. Samaa mieltä muitten kanssa, kelpaa kylillekin! Täällä on jo västäräkit saapuneet ja valkovuokot kukkii, niin on Suomi erilainen kevään tullessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hieno tar! Västäräkkejä ei vielä ole täällä näkynyt. Kurjet ja joutsenet ovat jo saapuneet. Olihan se hieman hupaisaa katsoa lumisateen keskellä joessa uivaa joutsenparia.

      Poista
  12. Tämä kuosi on kyllä ihana, itsekin loppujen lopuksi sitä pikupalasen ostin. Mekko sopii äidillesi todella hyvin, kivanmallinen mekko. Kiva kun teillä on äitisi kanssa tälläinen yhteinen projekti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska nähdä sitten, mitä sinun palasta syntyy :). Meillä on äidin kanssa ollut moniakin yhteisiä projekteja vuosien saatossa muissakin merkeissä, ne ovat olleet aina hauskoja. Mukavaa, kun voi äidin kanssa yhdessä puuhailla. Kiitoksia mARa!

      Poista
  13. Olen ihaillut tuota kangasta jossain ennenkin, se on ihana! Kaunis mekkomalli sopii äidillesi täydellisesti. Hän on myös loistava malli kuvissa:)

    VastaaPoista
  14. Tosi kaunis mekko ja sopii kauniisti äidillesi.

    VastaaPoista
  15. Niin kauniisti sopii äidillesi tämä mekkokaava. Ja kun kuvia katselee, niin tulee tunne että kangaskin on juuri oikeanlainen, kantajalleen sopiva.
    - Minä käyn aktiivisesti teidän blogeja lukemassa, mutta nyt on ollut jonkinasteista aktiivisuusvajetta havaittavissa. Siksi kommentit tulevat myöhässä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Oman näköinen! Eihän sitä mitenkään voi aina ehtiä kommentoimaan heti uusien tekstien ilmaannuttua :). Minullakin välillä jää kommentoinnit jälkijunaan, lukaista ehtii, mutta ei aina sitä kommentointia. Eikös se sanonta mene, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan :).

      Poista
  16. Todella kaunis mekko ja sopii erityisen hyvin kantajalleen. Ja aivan ihastuttavia kuvia olet ottanut :)

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).