lauantai 31. lokakuuta 2015

Halloween tunnelmaa


Ensimmäistä kertaa meillä juhlitaan Halloweenia. Olen pitänyt koko juhlaa vähän ns. turhana, minulle on riittänyt kynttilöiden sytytys läheisten muistoksi. Mutta kuten monessa perheessä, hiipi tämä juhla meillekin pojan myötä. Eskarissa vietettiin jo halloween-juhlat, kauppojen hyllyiltä löytyy tarvikkeita, television lasten ohjelmissa vietetään Halloweenia. Kotiinkin piti siis saada koristeita. 

Tällä kertaa koristeiden valmistuksen hoitivat poikani ja mieheni. Hämähäkit on tehty puolikkaista styrox-palloista, maalattu akryylimaalilla ja piipunrasseista jalat ja tarrasilmät.

Lasipurkki sai yllensä kurpitsanmalliset pahvit. Lepakoita ja kurpitsoita löytyy myös seiniltä.

Ja pukeutuminen? Onneksi sain "myytyä" viime keväänä tekemäni susipuvun ihmissuden asuna :). Tein kyllä myös perinteisen lakanakummituksenkin kotioloihin, hauskaahan se on muita säikytellä :D. Juhlinta ei meillä sisällä mitään ihmeellistä, herkuttelemme hieman ja lapsi saa säikytellä meitä aikuisia :).

Vietetäänkö teidän perheissä Halloweenia? Jos, niin mitä kaikkea siihen kuuluu? Mitä ajatuksia ulkomailta tulleet uudet juhlat sinussa herättävät?

Mukavaa viikonloppua kaikille, tapaamme jälleen ensi viikolla!

26 kommenttia:

 1. Meillä ei vietetä halloweenia sillä meillä on Purim juhla hiukan myöhemmin. Ja koska olen aika perinteitä kunnioittava ja aika vanhollinenkin niin meillä puhutaan vain kekristä halloweenin tilalla. Olen hankala :D
  Ihanat on nuo teidän koristeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Nelli L! Minä olen vieläkin vähän tätä juhlaa vastaan. Olin aika ihmeissäni, kun miehet yhdessä alkoivat koristeita väsätä :D. Voihan sitä pienesti viettää, kun niin kovin poika näitä toivoi. En aio ryhtyä viettämään päivää enemmälti, jos perheen miehet sitä haluavat, niin saavat jatkossakin hoitaa askartelut ja muut ;).

   Poista
 2. Hauskan näköinen halloween teillä :) meillä ei sitä vietetä, koulussa isommat kävivät naamiaisdiscossa, joka kulkee kekrinaamiaisten nimellä. Lasten mieleen tämä juhla kyllä varmasti, kunhan vain karkki vai kepponen kiertäminen ei rantaudu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin toivon, karkki ja keppostelu ei minun ajatusmaailmaani sovi. Lapsille tosiaan tällaiset juhlat ovatkin enemmän mieleen, ei sillä etteikö herkuttelut nyt olisi itsestäkin kivoja ;). Kiitos Villakiana kommentista!

   Poista
 3. Meillä en sen kummemmin juhlisteta tätä pyhää, mutta on kiva seurata muiden kekseliäitä koristeluja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilosofiaa! Minäkin olen jo vuosia katsellut toisten tekemiä koristeita, hienojahan ne on.

   Poista
 4. Meillekin tämä juhla on tullut vähän varkain koulun halloween discojen ja naamiaispäivien myötä. Meillä ei ole normaalisti ollut mitään Halloween koristeita mutta nyt tytön halloween synttäreille tehty oksa, jossa roikkuu hämähäkkejä, kurpitsoja ja haamuja on vielä paikallaan. Ison kurpitsan ostan kyllä aina näin halloweenin aikaan, sillä teen yleensä siitä ihanaa kurpitsakakkua (täytyykin lähteä taas ottamaan palanen ;)) ja osan pakastan. Nyt ajattelin kokeilla kurpitsaleipääkin jos saan aikaiseksi huomenna :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Krista! Kurpitsaa saakin tähän aikaan jo ihan hyvin kaupoista, aina niitä ei näy. Minusta on hassua, miten tämä juhla on suomalaisiin kouluihin ja päiväkoteihin rantautunut aika tehokkaasti. Hyvin meni tähän asti ilman juhlan toivomisia meidän perheessä, mutta nyt eskarin myötä pojalle tuli kova halu juhlia tätä enemmän :).

   Poista
 5. Ei meilläkään halloweenia mitenkään juhlita. Koulussa ja kerhossa lapsilla halloween-naamiaisia, mutta siinäpä se. Viime vuonna kokeilin tehdä kurpitsalyhtyä ja ihan hauskahan siitä tuli.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät ja lyhdyt ovat kivoja halloweenissa, mutta en minä erityisemmin perusta kaikesta muusta :). Kiitos Raisa P!

   Poista
 6. Minäkään en ole halloween-ihminen ihan yhtään! En siis tippaakaan! Minulle passaa enemmän sellainen pyhäinpäiväkynttilöiden polttelu. :D Kaikesta huolimatta tein pojalle eskariin lepakkopuvun. Niinpä meillä on sitten täällä lepakko liihotellut jo muutaman päivän. Kummitytön synttäreillä käytiin tänään ja huomenna juhlitaan oman Neidin synttäreitä ilman halloweeni-ajatustakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista Pikku Akka! Minä olin oikeasti aika äimänä, kun miehet alkoivat kysellä askartelutarvikkeiden perään :D. Myönnän, että aika tiukkaan miehen kanssa keskusteltiin aiheesta ;). Minulle se on pyhäinpäivä ja sellaisena pysyy. Vein kynttilät haudoille ja muistelin erityisesti tänä vuonna menettämäämme rakasta. Perheen miehet saavat jatkossakin hoitaa koristeet ja muut, jos halloweenia haluavat viettää. Minä sitten jurnutan sohvan nurkassa kynttilöineni (vitsi) :D.

   Poista
 7. Ihastuttavia koristeita.Minä vielä hanakasti pyristelen Halloweenia vastaan,käyn hautausmaalla ja jurputan hiljaa mielessäni Halloween hömpälle.Tällä kertaa tuli kuitenkin lapsenlapsi "keikka" ja huomasin meikkaavani tytärtäni zombieksi ja leipovani lapsenlapsen kanssa Halloween leivonnaisia. Kivaa oli ja paheksun enää hyvin hiljaa hymyillen mielessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsille tämä tuntuu olevan mieleinen juhla. Minä en edes hiljaa mielessäni jurputtanut halloweenista :D. Tosin en pojan kuullen alkanut sitä tehdä, hän saa nauttia juhlasta, koska se tuntui olevan erityisen tärkeää. Osallistuin kyllä tehokkaasti herkkujen tuhoamiseen ;). Kiitoksia Milmajohanna!

   Poista
 8. Hienot koristeet teillä! Vaikka itse en niin halloweenista perusta, niin ihan piristäväähän se on tähän syksyn pimeyteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Erilaiset juhlat kyllä piristävät mukavasti arkea, voisihan sitä kehitellä jotain muutakin juhlintaa tähän syksyn pimeyteen :).

   Poista
 9. Halloween näyttäytyi oikeastaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa meidän perheessä, kun lapsilla oli viikon mittaan päiväkodissa kaikennäköistä aiheeseen liittyvää ohjelmaa ja tekemistä. Tänä vuonna meillä kävi myös ensimmäistä kertaa ovella "karkki vai kepponen" säikyttelijöitä. Ihmeteltiin illalla, kun ovikello soi, että kukahan siellä mahtaa olla. Pojalle yllätys ei ollut kovin kiva, kun purskahti itkuun näkiessään ovella naamaripäiset lapset..Noo, tuskin mitään traumoja kuitenkaan jää:D Kuulostaa tosi ihanalle kun siellä miehet ovat yhdessä askarrelleet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin hyvä yhteinen hetki miehelle ja pojalle, kun nyt mies on paljon normaalia pidempään poissa. Karkki ja kepponen juttu ei oikein uppoa minuun, hassua että niitä on liikkunut! Meilläkin poika aiempina vuosina vielä pelkäsi näitä juttuja, mutta nyt pienet pelottelut ja muut tuntuu olevan hauskoja. Kiitoksia Villa Pipo!

   Poista
 10. Hurjan hienoja hämähäkkejä:) Meillä on kyllä jäänyt halloween-juhliminen. Yhdessäolo, hyvä syöminen ja kynttilöiden vienti haudoille ovat olleet niitä perinteisiä toimia.
  Miesväki on kyllä tehnyt teillä todella hienoja koristeita. Hämähäkki-idea pitää kyllä muistaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä oleminen on kaikissa juhlamuodoissa parasta ❤ . Kiitos Kanneli!

   Poista
 11. Meillekin tämä juhla on vähitellen rantautunut lasten kautta. Aikoinaan vanhassa hoitopaikassa vietettiin sadonkorjuujuhlaa, jonne ompelin lapsille naamiaisasuja. Ei niinkään pelottavia juttuja, kuin perinteiset halloween asut. Tänä vuonna tieto eskarilaisen halloween-discosta tuli niin myöhään, että väsäsin asun viimeisenä iltana. Toiveena oli jotain hämähäkkimäistä, mutta ilmeisesti asu oli ollut vähä liian "kesy" :) Kotona meillä ei sen kummemmin juhla näkynyt, mutta tuollaiset hämppikset ja kurpitsat näyttävät kyllä tosi kivoilta ja riittävän kesyiltä minunkin makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pizzicato! Minustakin ne kauheimmat jutut saisivat jäädä sivuun. Pojan eskarissa oli naamiaisasut aika laidasta laitaan, suurimmaksi osaksi ihan perinteisiä prinsessoja ja merimiehiä/lännen sankareita jne. Mukavan kesyjä, ihan 'tavallisia' asuja.

   Poista
 12. Aivan mielettömän kivoja koristeita. Pitää ensi vuonna muistaa nämä :)

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).