perjantai 2. lokakuuta 2015

Black & White


Olen ollut mustavalkoinen ihminen nuorempana. Asiassa oli aina vain kaksi puolta, joko tai, ei mitään siltä väliltä. Ikä vai mikä lie muuttanut minuakin, ja asioihin on tullut sävyjä. Joissakin asioissa toki olen edelleen vahvasti jotakin mieltä, mutta pystyn näkemään enemmän myös sinne toiselle puolelle, ja edes yritän ymmärtää mistä toisen ajatukset voisivat johtua. Kaikissa asioissa ei ole yhtä totuutta, meillä on jokaisella joku syy siihen, miksi ajattelemme omalla tavallamme. Jotkut asiat sisältävät sävyjä ja niiden ymmärtäminen on saanut minut pehmenemään.

Eläintarha oli yksi tällainen asia. Nuorempana en olisi astunut jalallanikaan sinne. Vieläkin ahdistun katsellessani eläimiä, jotka kuuluisivat luontoon vapaaksi eikä pientä häkkiä kiertämään. Miten suhtautumiseni sitten on muuttunut? Olen hyväksynyt sen tosiasian, että joskus uhanalaisille eläimille on häkkielämä ja siellä lisääntyminen lajin kannalta elinehto. Ja lapsille eläintarha on aina suuri elämys. Toki kauniit ja ihmeelliset eläimet ovat livenä vaikuttavampia kuin tv:n ääressä, mutta en siltikään voi olla hyvillä mielin eläintarhakäynnin jälkeen.

Yksi asia jossa mustavalkoisuuteni ei ole sitten nuoruusvuosien juurikaan muuttunut, on vaatteet. Mustaa ja valkoista sieltä enimmäkseen löytyy. Väri-iloitteluja tuli harrastettua lukio-ikäisenä taitelijan alkuna, mutta mustaa - mustaa kaappiin on eksynyt. Musta on varma valinta, joka on helppo pukea ja tuntea olonsa turvalliseksi. Mustiin pukeutuneita ihmisiä on luonnehdittu sisäänpäin kääntyviksi, omaan itseensä käpertyviksi. Ihmisiksi, jotka eivät päästä mitään läpi kumpaankaan suuntaan (lähteenä opiskeluaikaiset monisteet värien merkityksestä pukeutumisessa). En allekirjoita väittämää. Toki musta on itselle myös suojamuuri, sinne on helppo piiloutua niinä päivinä, kun ei tunne itseään kovin sosiaaliseksi. Mutta luonteeltani en kuitenkaan ole kovin itseeni käpertyvä, vai miltä vaikuttaa näin blogin kautta :)?

Raitapaitaan olette törmänneet aiemmin viime kesäisessä postauksessa (<-klik). Housut ovat äärettömän mukavat pellavaiset. Jotakin pientä ulkonäköä kaipasin näihin, ja tein tällaisen etuläpän. Läpän alle piiloutuu vetoketju ja pieni tasku, johon sujahtaa pankkikortti tai avain helposti piiloon. Upslaakit lahkeissa eivät kovin selvästi näy kuvissa.


Housujen kaava oma. Kangas Eurokangas palalaari.

Paidan kaava oma. Kangas Majapuu.

Entäs kuvaustilanne? Kototeko-blogin Sannan blogissa kerroin tämän kuvauksen taustoja. Kiireessä ei kovin montaa kuvaa ehdi ottamaan. Kyllästyy kaiken lisäksi sekä kuvaaja (=mies tässä tapauksessa) että lapsi. Tärähtäneiden, ylivalottuneiden otosten lisäksi saimme ihastella taustalla olevan seepran suorittamaa tarpeiden tekoa kuvissa. Delete. Vaikka tosiasiahan se on, meillä kaikilla on tarpeemme ja eläimet varsinkin suorittavat ne juuri silloin, kun hätä on kovin. Siinä ei auta inistä blogikuvauksesta ja siisteistä, kauniista kuvista.

Mihin väriin sinä pukeudut mieluiten? Onko värillä todella merkitystä ihmisen luonteen arvioinnissa? Mitä mieltä olette?

Mukavaa viikonloppua! 
Näemme taas ensi viikolla uuden postauksen merkeissä:).

I made the striped shirt last year, pattern is my own, fabric is from Majapuu. Linen trousers are so comfortable, I hid the zipper and made little pocket for credit card. Pattern is my own and fabric is from Eurokangas. Have a nice weekend!


43 kommenttia:

 1. Höpöhöpö musta ole mikään käpertyjien väri! Musta on miustakin ihan paras vaatteen väri, enkä kyllä tod tunnusta mikään introvertti olevani :D Mu-va raita on kyllä ehkä maailman toimivin kuosi! Ja tuo kuvailemasi mustavalkoisuus mielipiteissä, voin ihan täysin yhtyä ajatuksiisi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hannariina! Musta on liiankin helppo väri pukea päälleen. Kesäjuhliin en ehkä mustaa laittaisi (riippuu tietysti juhlan luonteesta ja ajankohdasta), mutta muuten se sopii niin moneen tilanteeseen.

   Poista
 2. Musta on väriterapiassa vahvan suojautumisen merkki-älä lähesty. Itse huomasin,esim. isäni kuoltua pikeutuvani tiedostamattomasti mustaan. Väriterapian mukaan minun pitäisi pukeutua vahvaan punaiseen,joka toisi varmuutta ja vahvuutta.Sekä punainen,että musta kuuluivat vielä vuosi sitten inhokkeihin.Punainen kuuluu vieläkin.Rakastin aikaisemmin vaatteissa murrettuja haaleita sävyjä,nyt itse ompelemisen (ja oän uskalluksen) myötä ovat värikkäämmät kuosit tulleet mukaan ja yllättäen tänä vuonna musta-valkoinen,helppo yhdisteltävyys on iso bonus. Ihanat pellavahousut olet saanut aikaan ja tuo paidan malli houkuttaisi itseänikin.Loppujen lopuksi toivon,että jokainen uskaltaisi laittaa päälleen myös värejä,kun luontomme taas lähestyy kautta,jossa vallallaan harmaan eri sävyt. (Lähetetty puhelimesta ja tulee varmaan kahteen kertaan,anteeksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut kahteen kertaan :). Väriterapiaa on tullut itsekin tavailtua useaan otteeseen ja mustan käyttöähän siinä ei suosita ollenkaan. Uskon kyllä siihen, että väreillä on merkitystä myös kantajaan. Tunnustan, että olen hirveän huono niitä värejä ostamaan. Kyllähän mukavat värit piristävät mieltä. Monta kertaa kyllä mietin kangaskaupassa työskennellessäni tätä suomalaisten hassua mielenlaatua värien suhteen. Kesäisin ne värikkäät kankaat liikkuivat, mutta syksyisin kaikki tummat. Järkeenkäypää olisi ostaa niitä iloisia värejä piristämään muutenkin harmaata vuodenaikaa. Onkohan suomalaisilla sitten tarve käpertyä omaan itseensä syksyisin? Kiitoksia Milmajohanna!

   Poista
 3. Voi hauskuus näitä kuvaustilanteita! ;) Suosikkiväreihini kuuluvat minullakin musta ja valkoinen. Vaatetusopiskelijana pukeuduin pääsääntöisesti mustaan. En tiedä oliko se tietoinen vai tiedostamaton valinta, mutta kaikki suuret suunnittelijathan todellakin pukeutuvat mustaan :) Musta ei tuo minulle mielikuvaa käpertyjästä, vaan on vahvuuden, taiteellisuuden ja tyylikkyyden väri. Käytän itse mielelläni mustaa ja huomaan, että olo on usein aika itsevarma mustissa vaatteissa. Värit vaatteissa ovat minulle todellakin mieliala-asia. Puen aina vaatteet tunteella - en järjellä ja samalla tavalla valikoin myös värit vaatteisiin. Tällä hetkellä vaatekaapissani on mustan ja valkoisen lisäksi muutamia sinisiä ja harmaita vaatteita. Lenkkivaatteissa on sitten mukava revitellä väreillä ja ihan niin kuin niistä väreistä saisikin lisää potkua urheilusuorituksiin! Todella kauniit nämä sinun housusi! Ja asu muutenkin on niin tyylikäs. Olen aina viihtynyt tuon mallisissa housuissa ja nyt monen vuoden pillihousuputken jälkeen trendit alkavat näköjään kääntyä taas leveämpiin lahkeisiin. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pizzicato! Mustan merkitys on varmasti aikojen saatossa muuttunut aika tavalla. Enää sitä ei pidetä pelkkänä surun merkkinä. Se on kyllä totta, että monet vaatesuunnittelijat varsinkin kulkevat mustissa vaatteissa. Minullakin on kyllä kaapissani muitakin värejä (lähinnä kylläkin kotivaatteissa), mutta silti jonnekin lähtiessä ne musta/valkoinen/harmaa sävyt päälle eksyvät. Housujen malleista minäkin olen pillimäisistä tykännyt, mutta tämän nykyisen olomuodon kanssa ne kyllä hieman tuntuvat vieraammilta. Tosin leggareitahan taas tulee käytettyä paljonkin :D.

   Poista
 4. Mä olen kans muvaihminen, enkä sisäänpäin kääntyvää ole nähnytkään! :D Toki nyt ompelun myötä olen uskaltautunut hieman kuosejakin käyttämään enempi (just kattelin Kankaiden yön saalistani: väriskaala mustasta harmaaseen. Oli yks murretunsininen trikoo sentäs :,D).
  Ihanan rennon oloiset pellavapökät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on monet kerrat pyörinyt kangaskaupoissa ne värilliset kuosit käsissä, mutta aina jään epäröimään, tuleeko niitä käytettyä sitten :D. Kiitoksia Johanna!

   Poista
 5. Aika mustavoittoinen on minunkin vaatekaappini väritys.. Silti tykkään myös väreistä. Jos joskus vaatteiden valinta aiheuttaa päänvaivaa niin musta on aina varma valinta.. :) Ihanat pellavahousut. Kiva tuo piilotettu pikkutasku, käytännöllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Pikkutasku on näppärä juuri matkoilla, kun ei välttämättä tarvitse koko kukkaroa mukaan :).

   Poista
 6. Musta on hyvä vaatteen väritys. Itse olen nyt hakenut vaatetukseen väriä ja pitänyt siitä! Mutta tummaa sitä omassakin kaapissa eniten on. Kauniit ja tyylikkäät vaatteet olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina päätän, että seuraavalla kerralla ostan värejä kaappiin, mutta olen aika huonosti siinä onnistunut. Kiitos mARA!

   Poista
 7. Musta ja valkoinen on monien suomalaisnaisten suosikkisävyt - jostakin syystä ja totta puhuen olen sitä monesti miettinyt että miksi näin on :D. Musta hoikentaa mutta tuo toisaalta vartalon ääriviivat selvemmin myös esille, sekä on monelle ( suomalaiselle) aika kova väri varsinkin vasten kasvoja - tällaisia mantroja muistan opiskeluajalta pukeutumis- ja tyylikursseilta, tuttuja varmaan sinullekin :) .Nuorena pukeuduin paljon juuri kokomustaan, ripauksella valkoista. Sitten jossain vaiheessa riitti ja enää en pukeudu kokomustaan kuin oikeastaan hautajaisiin. Alaosassa se toimii mulla hyvin edelleen, mutta mustaa puseroa piristän nykyään monesti värikkäällä huivilla. Yläosassa käytän mieluummin murretumpia tai puhtaita kirkkaita sävyjä. Peiliin katsoessa tuntuu että jotkut värit vain saa kasvot luonnostaan hehkumaan paremmin kuin jotkut toiset ja niitä mieluummin käytän. Olen ujohko joten pitäis kai pukeutua siihen mustaan sitten tuon luonneteorian mukaan mutta mieluummin pukeudun kyllä siihen kirkuvan punaiseen :).Ehkä se tuo sitten varmuutta niin kuin MilmaJohanna mainitsi tuosta väriterapiasta. Hiusten, silmien ja ihonvärin mukaan olen kouluaikana todettu Syksy-ihmiseksi. En noudata syksyn värikarttaa orjallisesti mutta täytyy myöntää että siitä paletista löytyy monen monta vaatteiden suosikkisävyäni, joissa tunnen oloni kotoisaksi :).

  Ja mitä tulee noihin sinun housuihisi niin ne ovat makeet, varsinkin tuo läppä! Sinulla on aina näitä kauniita klassisia pellavahousuja, muistan että olet ennenkin niitä esitellyt täällä. Ja matkoilla ne ovat aivan parhaat. Ja kuvaustilanne on ollut vallan hupaisa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Krista ihanan pitkästä kommentista! Musta syö kyllä kasvoilta kaiken värin. En ole koskaan suostunut kampaajalla yhtään tummempiin hiuksiin, sillä sitten vasta olisin haamu, jos hiuksetkin olisivat tummat. Värien sopivuutta testailimme mekin ja hyvin tuttuja olivat myös kurssisisältönne, samoja juttuja varmaan hyvin pitkälti käyty läpi :). Minä kyllä oikeasti haluaisin käyttää värejä, mutta en jotenkin osaa. Ehkä rohkeuden puutetta. Neuloin vasta vihertävän sävyisen pipon ITSELLENI ja mies jo kyseli, että aiotko sitä käyttää, kun ei muuta sen väristä kaapista löydy entuudestaan. Päätin olla rohkea tänä syksynä ja kokeilla. Pitäisiköhän minun ihan julkisesti luvata, että seuraavat ostamani kankaat ovat muuta kuin mustaa, niin tulisi ehkä paremmin ostettua. Tykkään kyllä myös ruskean sävyistä, ja nehän ovat paljon lämpimämpiä mitä musta. Sinistäkin minulta kyllä löytyy, ainakin se yksi mekko, minkä tein tänä kesänä :).

   Poista
 8. Mustavalkoinen, suosikkini. Monta asua erilaisina versioina. Joskus ihan ärsyttää kun vaatekaupoissa suunnistan taas saman yhdistelmän luo... Kerran sanoin erääseen liikkeeseen astuessani että mulle ei sitten saa myydä mitään mustaa. Kuinkas kävikään, löytyi tosi kiva pitsitunika, mustana. Keväisin haluan myös raikkaan vihreää ja keltaista, kesäisin jotain ihan uutta ja värikästä. Siis niiden mustien tai mustavalkoisten lisäksi. -Sade

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sade kommentistasi! Minunkin pitäisi varmaan kangaskauppaan mennessä sanoa, ettei mulle saa myydä mustaa :D. Kyllä minäkin kovasti kaipaan värejä, ehkäpä rohkaistun niitä enemmän käyttämään.

   Poista
 9. Enpä ole kyllä itsekkään huomannut, että tietyn värisiin vaatteisiin pukeutuvia ihmisiä voisi mihinkään muotiin heittää. Itsestä olen huomannut sen, että eri värit kulkevat enemmänin aaltoina. Joskus en voinut kuvitellakkaan pukeutuvani mustavalkoisesti, mutta tällä hetkellä se ei tunnu ollenkaan pahalta. Tummansininen ja valkoinen on kulkenut ihan teini-ikäisestä matkassa, mutta kirkkaita värejä on vaatteekkaappiin aina tullut ja mennyt. Tällä hetkellä sieltä saattaa löytyä jopa vähän jos minkä väristä, tosin eniten sitä mustaa, valkoista ja tummansinistä. Mitäköhän sekin sitten tarkoittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita värien merkityksiä on hauskaa lukea ja tutkia. Netistä niistä löytyykin paljon tietoa. Vaikka ei kai ketään koskaan voi pelkkien käyttämiensä värien pohjalta johonkin kategoriaan heittää, niin on niissä joissakin tapauksissa yhteneväisyyttä luonteen kanssa. Kiitos Eerika!

   Poista
 10. Musta on monesti täälläkin väri johon kuitenkin etenkin juhlavammissa vaatteissa päädyn. Myös mustat t-paidat sekä lyhyt-että pitkähihaisina ovat varmin valinta, joita käytän lähes kaikkien tunikoiden sun muiden värikkäämpien viritysten alla.
  Kivat housut! Tykkäisin itsekin!! Ja hyvin rimmaa taustatkin kuvissa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Peppi! Minäkin valitsen juhlavaatteen usein mustana, ajatuksena se, että se ei mene pois muodista. Kuitenkin aina on 'ostettava' jotain uutta juhliin, kun eihän siinä samassa asussa (muka) voi mennä :D.

   Poista
 11. Heh, kylläpä alkoi hymyilyttämään heti nähdessäni postauksen alussa tuon seepran. ;) Kivoja vaatteita olit ommellut matkalle. Housut on kauniit ja paita sopii niiden kanssa tosi kivasti. Ja mustavalkoiset vaatteet kyllä sopivat sinulle. Punertavaan tukkaan sopii hyvin. Itse en ole ennen aikuisikääni ollut koskaan oikein mustan ystävä. Mielestäni se tekee minusta synkän näköisen. Nykyisin kyllä käytän mustaa, mutta yleensä yhdistettynä johonkin värikkääseen. Ei minustakaan tuo ole mikään aukoton sääntö ollenkaan, että mustiin pukeutuvat ovat sisäänpäinkääntyneitä. No, osa voi olla, mutta kyllähän musta on sellainen perus tyyliväri. Muoti- ja design-maailmassa se on ihan äärettömän paljon käytetty ihan aina. Ja muuallakin. Noista väriyhdistelmistä sen verran, että sen olen kyllä joskus havainnut, että ihmiset, jotka käyttävät mustaa ja kirkasta punaista ovat usein tietyn tyyppisiä: yleensä hyvin voimakastahtoisia ja vähän oman tien kulkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ja kirkas punainen on kyllä voimakas väriyhdistelmä, ja saman olen huomannut minäkin sitä pukeutumisessa käyttävistä, että usein he ovat voimakastahtoisia ihmisiä. Värit luovat tiettyjä mielikuvia, mutta tässäkin on varmasti ihmisen persoonalla tekemistä aika paljon. Toisille jokin väri voi merkitä ja tuntua ihan joltain muulta kuin toisesta. Tietenkin myös mieltymyksillä on merkitystä siinä, miltä jokin väri tuntuu itsestä. Seepra-juttu oli kyllä hauska :). Kiitos Sanna!

   Poista
 12. Minä olen vahvasti mustavalkoinen ihminen, se on nimenomaan joko tai. Ehkä minäkin joskus pehmennyn tässä asiassa, ystävät sanoisivat tuskin :) Rakastan raikkaita ja värikkäitä vaatteita, mutta kyllä kaapista löytyy pelkää mustaa ja valkoistakin. Nykyään vain koen itselläni tylsäksi pelkät yksiväriset vaatteet, eikä niille sitten löydy käyttöä. Hyvännäköinen asu sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Unelmallinen! Mikä rikkaus se onkaan, kun me kaikki olemme niin erilaisia. Maailma olisi aika tylsä paikka, jos kaikki ajattelisivat asioista aina samalla tavalla kuin muut. Toiset pehmenevät ajan myötä, toiset eivät :). Ja eihän se tarkoita sitä, että ihminen olisi huonompi tai parempi ajatellessaan mustavalkoisesti.

   Poista
 13. Ihana oivaltava kuvasarja seepran kanssa :) Itse pukeudun mieluiten lämpimiin sävyihin, ne sopivat ihon sävyyni parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät sävyt sopivat minullekin paremmin kuin kylmät. Kiitoksia Pirjo!

   Poista
 14. Minusta sinä et vaikuta kyllä itseesi käpertyvältä, päin vastoin:) En ole ajatellutkaan, että musta voisi tehdä sellaisen suojamuuri- vaikutelman.. Toki itse olen aika ujo ja pidän mustasta. Mutta en tietoisesti ainakaan pidä siitä sen vuoksi vaan siksi, että siihen on niin helppo yhdistää melkein mitä vain. Värianalyysiin olisi tosi hauska joskus päästä. Ehkä sitä silloin varmemmin uskaltaisi kokeilla värejä. Nätti asu sinulla, hieno idea tuo housujen läppä ja upslaakit:) Ihastelin asuasi ja tajusin vasta todella myöhään tuon kuvatekstin:D Ainahan ne kuvaukset ei mene putkeen, mutta hienoja kuvia tarpeineen kaikkineen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Villa Pipo! Mustaan on kyllä helppo yhdistellä muita värejä mielialan mukaan. Ujo toki olen minäkin, tai ehkä enemmän sellainen sivusta seuraaja. Alkuun pitää tunnustella ryhmän dynamiikkaa ennen kuin uskallan suuni avata :). Me teimme opiskellessa noita värianalyyseja, mutta omani olen kyllä hukannut jo vuosia sitten. Olisi kiva kyllä käydä uudestaan, sillä veikkaan, että ihoni sävy on jossain määrin muuttunut iän myötä. Hiukset ovat kyllä jo pitkään pitäneet tuota punaista sävyä. Seepra teki kyllä yhdessä kuvassa antaumuksella tuota kasaa, eihän sille mitään voi :D.

   Poista
 15. Mulla tuli niin mieleen tuosta mustavalkoisesta ajatusmaailmasta oma nuoruus. Huh, millaistahan se on muutaman vuoden päästä omilla muksuilla. Hirvittää ihan! Tuo sullekin tuttu ajatuskuvio eläintarhasta mulla tulee pintaan varsinkin Korkeasaaren lasihäkkien kohdalla. Tuollaiset isommat aitaukset eivät ole niin ahdistavia kuin ne tiikerien lasipalatsit. Minusta ne eivät voi olla kenenkään etu.
  Hyvännäköiset mustat pellavahousut. Pellava on kyllä mukava materiaali käyttää. Ainoastaan ruttaantuminen joskus haittaa, varsinkin juhlavaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja musta on minustakin hyvä väri. Sen kanssa voi yhdistellä ihan mitä vain.

   Poista
  2. Mustavalkoisuus kuuluu varmasti monella nuoruuteen, ehdottomuus ja kaiken tietävyys siihen lisäksi :). Omia nuoruusvuosia miettiessä aina alkaa ajatusmaailma pyöriä siellä, millaista se onkaan sitten oman lapsen kanssa samassa iässä. Eläintarhat ovat kyllä niin ahdistavia paikkoja. Varsinkin, jos huomaa eläinten käyttäytymisessä stressin piirteitä. Karhuissa ja apinoissa olen havainnut eniten sellaista kummallista käytöstä, toistetaan samaa liikettä koko ajan tai tehdään jotain muuta, joka paljastaa, että eläin ei voi henkisesti hyvin. Siinä ei ole itku kaukana :(. Kissaeläimet ovat kyllä usein aika pienissä häkeissä verrattuna näihin seeproihin yms. Voi eläinparkoja. Kiitoksia Pikku Akka kommentistasi!

   Poista
 16. Komea ja tyylikäs asustekokonaisuus!
  Ehkäpä nuoruuteen kuuluukin tietynlainen on/off- vaihe, on se väripari mikä vaan. Pitää olla vahvasti jotakin mieltä asiasta kuin asiasta.
  Olen itse kameleontti, mikä väri milloinkin iskee tajuntaan. Musta-harmaa- vaalea, siinä tunnen olevani kotonani kaikista eniten. Sininen sykähdyttää kausluontoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sanne-Maija! Minäkin haluaisin olla värien suhteen kameleontti, olisi ihanaa nauttia kaikista herkullisista väreistä :). Käyttämällä niihin varmaan vaan tottuu, joten täytyy olla vaan rohkea :D.

   Poista
 17. Itselläni on aika vähän mustaa enää vaatekaapissa mutta löytyy sitäkin. Musta on kuitenkin aina tyylikäs ja luottoväri :) Kaunis asu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa tuollainen vaatekaappi aika hieno, josta ei kovin paljoa mustaa löytyisi! Niin monet värit ja sävyt ovat kyllä kauniita, ja sopisivat minullekin, kunhan vain tulisi otettua ja käytettyä. Kiitos Nelli L!

   Poista
 18. Kivoja kuvia jälleen. Vau.
  Mihin väriin mina pukeudun mieluiten? Lämpimiin, maanläheisiin ja puhtaisiin väreihin. Erityisesti punainen, ruskea ja harmaa ovat mieleeni.
  En tiedä onko värillä todellista mkeritystä ihmisen luonteen arvioinnissa, mutta joskus tuntuu siltä kun ihminen pukeutuu vain yhteen tiettyyn väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvituulia! Tuo on kyllä ihan totta, että yhteen väriin pukeutuvaa voi helposti ajatella tietynlaisen luonteen omaavaksi :). Minulla oli muuten joskus vaihe, jolloin pukeuduin paljon maanläheisiin sävyihin (ruskea, beige jne). Niistä kyllä voisi aloittaa helposti värien kotiuttamisen omaan vaatekaappiin.

   Poista
 19. Me gusta este blog. El color negro me dá tristeza. Ha sido un placer leer traducido todo el contenido.
  Seria un honor contar con su comentario en mi blog.Un abrazo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Josefa for you comment! I hope you don't mind that I write in english, don't trust the google translator that much ;). Black is a bit of sad color, that's true. Maybe it's because it has been used in funerals, at least here in Finland.

   Poista
 20. Ihana asu ja musta-valkoinen on niin klassinen yhdistelmä. Itse tykkään siitä kovasti. Minulla sävyt kulkevat vaihtelevasti. Joskus on kiva pukeutua enemmän värikkäästi, mutta kyllä itselläni yleisin sävytys on aika tumma, ehkä enemmän tummanharmaa- tyylinen. Varmaan aika tylsä, mutta itselleni just hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä kaipaa vähän väriä omiin vaatteisiin, mutta ne harmaat ja mustat tahtovat olla käytetyimmät. Ovat niin ajattomia ja värinsä puolesta sopii moneen menoon :). Harmaa on varsinkin vähän lempeämpi kuin musta. Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 21. Olen myös aika mustavalkoinen. Mulle se värimaailma kuvastaa klassisuutta/ajattomuutta, selkeyttä, levollisuutta ja tyylikkyyttä. Käytän mustan ja valkoisen lisäksi myös tummansinistä ja harmaata. Joskus kesäisin saatan villiintyä ja innostua hetkellisesti jostain värikkäämmästä. Yleensä kuitenkin musta vaihtuu kesällä valkoiseen. Kasvoja vasten se on niin raikas, kun ihokin on vähän päivettynyt.

  Lapsena äiti sanoi, ettei musta sovi minulle ja vie kaiken värin. En saanut mustia vaatteita (lähinnä siis yläosia). Liekö tämä nyt sitten jonkinlaista kapinaa, kun nuoruudesta asti olen valinnut vaatteisiini juurikin sen mustan. :D Tai sitten se kertoo vain siitä, että pienestä pitäen olen tuntenut sen värin omakseni. En näe itseäni kuitenkaan sisäänpäin kääntyneenä ihmisenä tai että haluaisin kadota ihmismassaan. Sama värimaailma vallitsee myös meidän kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi 9-10! Luulen, että monella on kuitenkin ne lempivärit valikoituneet elämään ihan muista syistä kuin luonteen piirteiden pohjalta. Musta on tyylikäs väri, myös sisustuksessa. Kaipasin jossain vaiheessa paljon mustempaa sisustusta kotiin, ja luulen, että seuraavassa remontissa sitä tulee enemmän näkymään meilläkin. Toki tälläkin hetkellä löytyy mustaa, mutta kuitenkin enemmän harmaita ja valkoisia sävyjä.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).