tiistai 15. maaliskuuta 2016

Yöpuku äidilleni / Nightclothes for my mom



Scroll down for English, please. Tällä kertaa sukelletaan viime jouluun. Ompelin silloin äidilleni joululahjaksi yöpuvun. Uusi arkemme on vienyt kaiken mahdollisen kyläilyajan minimiin, ja vasta nyt hiihtolomalla pääsimme vanhempieni luokse käymään ja yöpuku pääsi kuvattavaksi. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se menikään. Lohduttauduin ajatuksella, että tätä ideaa voi käyttää hyvin myös lähestyvään äitienpäivään. Mummeille yökkärit lasten taiteella maustettuna, eiköstä vaan?



T-paita sai eteensä suuren sydämen, johon poikani kirjoitti tekstiilitussilla Hyvää yötä mummi ja piirsi iloisen hymynaaman. Tikkasin sydämen kiinni ihan suoralla ompeleella. Ja hyvin on näköjään pysynyt kiinni.



Housuista tein mukavan väljät, hieman pussimaiset. Vyötäröllä tietenkin kuminauha. Lahkeisiin tikkailin ilmettä antamaan muutaman sydämen paidan kankaasta. 

Paidan ja housujen kaavat omat, molemmat kankaat Eurokankaasta



Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia ja toivottavasti saan kuvattua hieman pääsiäistunnelmia tänne blogiin :). Ensi viikolla onkin vuorossa myös haasteompeluja, kunhan pääsen taas ompelukoneiden ääreen. Sohva ja särkylääkkeet ovat nimittäin olleet parhaita ystäviäni muutaman päivän ajan. Mutta ei siitä siis sen enempää, sillä se on vain elämää, ei sen enempää :D. Pikkuhiljaa taas palailen ompeluiden ja blogien pariin.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille!



This time you'll see what I sewed for my mom as a Christmas present. Our new everyday life is so busy that we haven't had time to visit my parents. Finally during skiing holiday me and my son had time to go there. And I had oppurtunity to take pictures of this nightclothes. Better late than never, right? This outfit is also perfect for Mother's day gift, or what to you think about it?

Basic t-shirt got big heart for detail. My son wrote 'Good night Granny' and drew happy face with textile marker. I used only straight stiches to attach heart and it has stayed there very well during washes.

Trousers are loose-fitting and there's couple of little hearts from t-shirts fabric as a detail. Rubber band of course in the waistline.

Both patterns are my own and fabrics are from Eurokangas

Have a nice week! Next time I hope I have some Easter decorations to show for you :).

34 kommenttia:

  1. Aivan älyttömän ihana pyjama ❤

    VastaaPoista
  2. Niin rakkaudella tehty vaate! Ihana! Tuolla pyjamalla varmasti tulee hyvät unet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin, että mummi saa hyvin nukuttua :). Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  3. Aivan ihana idea! <3 Kaunis yöpuku.

    VastaaPoista
  4. Kaunis yöpuku! Ihana idea tuo sydän <3

    VastaaPoista
  5. Kiva idea tuo lapsen kirjoittama/piirtämä terveinen yökkäriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummille varmasti paljon tunnerikkaampi vaate, kun on lapsenlapsen terveiset ;). Kiitoksia Eerika!

      Poista
  6. Oi miten suloinen idea ja yöpaita :) Varmasti mummille mieleinen. Onko housutkin muuten trikoota, kun kuvasta ei ihan varmaksi voi sanoa? Tässä vois olla ideaa äitienpäiväksi. Kiitos, kun jaoit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sinikka! Housutkin ovat trikoota, jotenkin minulta jäi tuolta tekstistä pois niinkin tärkeät tiedot :). Yömekkokin olisi ihana tällaisella tekstillä, minäkin voisin tykätä. Tosin ei nuo perheen miehet kahdestaan kyllä taida edes valmiiseen yöasuun aloittaa taiteiluja :D.

      Poista
  7. Ihana lahja! Punainen väri sopii niin ihanasti.

    VastaaPoista
  8. Eipä tuon mieleisenpää lahjaa voi mummi toivoa. Kaunis lahja :)

    VastaaPoista
  9. Niin kiva idea, ihan paras lahja! Kesäksi toimii lyhyet lahkeet hyvin. Paranemisia siulle, toivottavasti helpottaa jo mikä lie ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhyet lahkeet on kesällä parhaita :). Krooninen sairaus; nivelten kanssa ongelmia. Joten näitä aina tulee ja menee, kovan kivun päiviä :D. Kiitoksia Hannariina <3!

      Poista
  10. Varmasti mieluinen lahja! Ihana tuo sydän <3

    VastaaPoista
  11. Tässä yöasussa on kyllä ihanin ajatus takana, minkä olen nähnyt. Ja väri on minun mieleen myös. Minä tarvisin uuden yöasun kans, olen nyt siirtänyt pari sellaista kesämekkoa, joita ei ole oikein tullut pidettyä yöasukäyttöön :). Tuo housunmitta voisi toimia minulla myös hyvin ja talveksi kaipaan aina hihoja, tämän malli olisi kyllä hyvä ja tarpeeksi lämmittävä talvellakin. Onkos vaari saamassa muuten myös oman version ;). Olis aika hauska niin voisivat mummi ja vaari samistella upeissa yöasuissa! Kivaa loppuviikkoa sinulle ja toivottavasti olosi paranee <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaarille ei ole tulossa yöpaitaa, kun ei sellaisia käytä :). Poika taiteili kyllä viime vuonna (tai toissa, en muista varmaksi) t-paitoja erilaisilla kuvilla isälleen ja ukeilleen. Niistä tuli hienoja. Nyt ollaan jo paremmalla voinnilla, siivousurakka käynnissä :D. Eipähän tarvitse sitten pääsiäiseksi kuin pikasiivous tehdä. Kiitoksia ihana Krista <3!

      Poista
  12. Tämä on mitä parhain lahjaidea äitienpäiväksi. Aivan ihana ja niin mieluisa äidille/isoäidille. Näihin liittyy paljon ajatusta ja tunnetta. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani! Olin alkuun ompelemassa ihan perusyöppäriä pelkällä sydämellä, mutta onneksi tuli mieleen pyytää poikaa kirjoittamaan siihen teksti :). Mukavaa loppuviikkoa sinnekin suuntaan!

      Poista
  13. Lasten taiteilemat jutut ovat varmasti niitä kaikkein parhaita lahjoja isovanhemmille! Ja toki vanhemmillekin :) Ihana yöasu ja mummin ilmeestä jo näkee, että lahja on todella mieluinen :) Minullakin on juuri työn alla lasten tuotoksista pikku ompelusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, innolla odotan, mitä teidän taitavat lapset ovat tehneet ja mitä niistä ompelet :). Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  14. Tämä on ihana idea ja varmasti huippumieleinen saajalle! Näistä lasten jutuista tulee aina niin hyvä mieli ja niissä säilyvät muistot pitkään. Kiva toteutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kaikula! Lasten tekemissä jutuissa välittyy se tunne varmasti parhaiten. Ovat ne niin ihania :)

      Poista
  15. Kaunis ja mukavan oloinen yökkäri. Äitisi ilmeestä voi päätellä, että asu on ollut paras lahja jouluna:) Kaunis ajatus myös takana ja pojastakin on varmasti tuntunut hienolta päästä mukaan toteuttamaan lahjaa:) Lasten tekemät jutut on aina niin hellyyttäviä:)
    Tekstiilitussit olisikin muuten hyvä idea..tyttöni tykkää piirtämisestä ihan suunnattomasti, joten voitaisikin yhdessä kässäillä jotain..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstiilitussit ovat kyllä lasten kanssa varsinkin kivoja. On ollut monet kerrat suunnitelmissa, että poika saisi piirtää itselleen paitaan jonkun jutun. Sekin olisi varmasti hauska. Ja yhdessä tekeminen on sitä kivointa :). Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista
  16. Äidit ansaitsevat kyllä juri tällaisen pyjaman, josta näkyy että heitä arvostetaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisikin uudistaa "Jokainen ihminen on laulun arvoinen" laulun: "jokainen äiti on yöpuvun arvoinen" ;). Kiitoksia pikkupippuri!

      Poista
  17. Onpas kyllä kiva idea! Tätähän ideaa voisi tosiaan käyttää tulevana äitienpäivän hyväksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Emmi! Äitienpäiväksi onkin kiva tehdä jotain yhdessä lasten kanssa mummeille :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).