tiistai 21. kesäkuuta 2016

Ommellen iloa: mitä siitä syntyikään osa 2.




Edellisessä postauksessa kurkattiin tytölle tekemiini vaatteisiin ja tällä kertaa näette, mitä tein perheen pojalle. Äidin esittämänä toiveena oli huppari ja collegehousut, toivevärinä turkoosi. Tytön vaatteisiin hommasin kankaat itse, mutta näin työttömänä ollessani täytyi pojan vaatteiden osalta suunnata kyselyä ihanalle Käpyselle. Heiltä sainkin lahjoituksena todella hyvälaatuista ja ihanaa turkoosia collegea sekä resoria. Lämmin kiitos Käpyselle <3!









Hupparissa pitäydyin hyvin perinteisellä linjalla ja jätin erilaiset kuviot tästä pois. Simppeli huppari on helpompi yhdistää erilaisten alaosien kanssa. Hupun vuoritin omista varastoista lyötyneellä tähtikankaalla, koska yksiväristä trikoota ei varastoistani löytynyt. Samasta tähtikankaasta tein myös vetoketjun reunan huolittelun. 






Tähtikangasta käytin myös collegehousuihin. Taskuihin pientä koristusta ja taakse valetaskut. Polvipaikat tietenkin, sillä ainakin omalla pojalla housut kuluvat ensimmäisenä polvista. Tuin trikoon ennen ompelua tukikankaalla, jotta se kestää käytössä paremmin. Vyötäröllä on kuminauhan lisäksi vielä nyöri, jotta sopivuutta on helpompi säätää. Tähtikankaasta vielä mukaan pipo (ja on se oikeasti ihan valkoisilla tähdillä, pikakuvauksessa sain kovin keltaisia kuvia :D). Osallistun tällä setillä myös Hommahuoneen kesäkuun haasteeseen, jossa on aiheena turkoosi ja mihin sen yhdistäisin. Turkoosi on mielestäni todella raikas varsinkin valkoisen kanssa ja sitä väriparia käytän itsekin paljon (siis jos päälle putkahtaa jotain väriä mustan ja harmaan lisäksi).




Omalle pojalle joskus kauan sitten ostetusta työmaakankaasta ompelin pitkähihaisen paidan. Perheen pojan suosikkeihin kuuluvat nimittäin kaivurit ja niitähän tässä kivassa kankaassa on myös mukana. Lelut kuvausrekvisiittaa.




Hupparin kaava Ottobre 1/2014 16. Lizard
Housujen kaava Ottobre 6/2014 11. Starman
Pipojen kaava Ottobre 4/2015 24. Pink Drops (myös alakuvien tyttöjen pipot samalla kaavalla)
Paidan kaava Ottobre 6/2013 34. Mr. Bear
College-kangas ja resori saatu lahjoituksena Käpyseltä
Tähtikangas Kuopion Nappi ja Nauha
Työmaakangas Savon Pala






Perheen kaikille tytöille tein vielä hiuspantoja ja pipot. Ruusukkeilla ja yhden kangasorigami perhosella. Kototeon Sanna ompelikin perheeseen kauniin mekon ja takin. Projektissa olemme saaneet ihastella toinen toistaan upeampi ompeluita, käykää ihmeessä tutustumassa kaikkiin tähän projektiin osallistuneihin bloggaajiin/instaajiin! Omasta puolestani haluan vielä kiittää Kristaa ja Hannaa avusta sekä "turina"seurasta että Villa ja Villa -blogin taidokkaita naisia koko projektista! Oli todella ihanaa olla mukana tekemässä hyvää :).

Cutie / Noora 
Eilen tein / Hanne 
Fagerwear / Hanna
HAH / Iina
Helmoja ja hepeneitä / Krista
Hippu / Emmi
HommaHuone / Sanne-Maija
Kaiken takana on äiti / Hanski
Kototeko / Sanna
Kärpäsiä keitossa by Mersia / Mersia
Kätilön käsistä / Johanna
Liljatar / Heidi
Lydia / Linda
mehelmie / Emmi
Miiinullekko / Julia
Mumintalo / Helena
m3niemi / Marja
Osifa / Sofia
Punatukka ja kaksi karhua / Hanna
saaraoikarinen / Saara
Unelmallinen / Kati
Vaahtokarkkimonsteri / Kirsi
Villa Kiana / Mari
Villa Pipo / Hanna
Villa&Villa/ Jaana ja Minna

25 kommenttia:

  1. Ihan superhieno paketti, sinä olet ommellut valtavan määrän!! Varmasti ilahduttava paketti ♥ Ja vau tuo vetskarin huolittelu, miten se tehdään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hannariina ❤ ! Ompelen ensin kaitaleen vetoketjun reunaan oikea puoli vetskarin nurjaa puolta vasten. Neulaan vetskarin huppariin ja käännän samalla kaitaleen peittämään päällikappaleen saumanvarat sekä vetoketjun reunan. Sitten vaan tikkaan vetskarin kiinni. Toki harsimalla saa kanssa, mutta olen tosi laiska siinä ;). Oliko ymmärrettävästi selitetty?

      Poista
    2. Kaitaleen toinen reuna siis kiinnittyy samalla kuin vetskari.

      Poista
  2. Tämäkin aivan ihana setti! Minusta turkoosi on hieno väri, vaikkei sitä ulkoilutakkia lukuun ottamatta itseltä tällä hetkellä juuri löydy.. Kivan näköinen minustakin tuo vetskarin huolittelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkoosi on minustakin kiva, kun on sellainen raikas. Kiitoksia Raisa!

      Poista
  3. Raikkaan värinen ja monikäyttöinen setti! Ihana tuo kaivurikangas ja varmasti pienen pojan mieleen :) Ihanan siistiä ompelujälkeä näissä sinun töissäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Tässä kaivurikankaassa on kivasti eri värejä, joten sitä on helppo yhdistellä monen värin kanssa. Omalle pojalle tein t-paidan oranssisilla kaitaleilla.

      Poista
  4. Tuo työmaakangas on meillä ollut nuorimmalla ihan ykkönen. Sitä olisi vielä pieni tilkku jäljellä. Mitähän siitä tekisin? Todella reippaan setin olet tehnyt Pojalle. Varmasti mieluinen. Ihania ovat myös ruusukepipot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin olisi pieni tilkku jäljellä tätä kaivurikangasta, mutta ei edes pipon vertaa. Ehkä siitä saisi taskuja tai muuta pieniä yksityiskohtia. Tai sitten Kototeon Sannan viimeisimmän postauksen innoittamana saippukuplapullolle pussi? Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  5. Sä olet ollut taas ahkera. Aivan ihania värejä ja tuotoksia on jälleen käsissäsi syntynyt. Aurinkoista juhannusta Hanna sinulle jo näin etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jani! Aurinkoista ja iloista juhannusta teillekin!

      Poista
  6. Sinä teit kyllä valtavan määrän vaatteita! Miten ehditkään ne kaikki? Tuo pojan setti on niin harmoninen väritykseltään ja tykkään noista housuista tikkauksineen ja polvipaikkoineen ihan hurjasti! Kaivuripaita on varmasti suosikkipaita :). Pipot ja pannat on myös niin ihastuttavat, olikin varmaan mukava päästä ompelemaan myös tytöille monenlaista :). Kiitos itsellesi myös turinaseurasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin kaiken liikenevän vapaa-ajan ;). Taisin jättää pyykkejäkin viikkaamatta ja sen semmoista :D. Ompelulle saa kyllä aikaa järjestymään, kun hieman höllää otetta kotitöistä. Tytölle olikin kiva ommella, siinä saikin ihan erilaiseen maailmaan pujahtaa :). Kiitoksia Krista <3!

      Poista
  7. Vautsivau! Ihan huikea setti ja tosi laaja! Mä jäin vaan noita ompeleita ihastelemaan, kun ne on niin siistit ja suorat. Ja huokailen ihastuneena. :D Teillä on ollut hieno projekti ja olette hyvällä asialla, lapset ovat varmasti ilahtuneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Veera! Tämä projekti oli todella ihana, mukavaa tehdä joskus jotain muuta kuin omia juttuja :). Erityisesti sen takia, kun voi tehdä toisille hyvää ❤

      Poista
  8. Aivan ihastuttava setti tuli näistä! Tuo polvipaikkojen teko on kyllä viisasta ja tukikankaan käyttö. Laitanpa muistiin. Kyllä olet ollut ahkera, tuo origamiperhonen on ihastuttava koriste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Polvipaikat ovat olleet ainakin meillä tosi hyvä juttu :). Lisäävät housujen käyttöikää mukavasti. Kiitoksia Sanne-Maija!

      Poista
  9. Voi että minä pidän tästä asukokonaisuudesta: housujen polvipaikoista ja hupun tähtivuorituksesta. :-) Valtavasti olet saanut aikaiseksi. Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Oman näköinen ❤ ! Minustakin tästä tuli kiva setti.

      Poista
  10. Pitkästä aikaa kurkistelen blogiisi ja tekemäsi setti on todella upea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, kun kurkkasit HJ ja kiitoksia kommentista :)!

      Poista
  11. Ohhoh, sinä olit kyllä ahkera! Tämä pojankin setti on niin upea, näitä on tehty ilolla ja huolella! Pojan collaripöksyt on aivan mainiot, kuten myös huppari! Tikkaukset sopii mun mielestä poikien pöksyihin erityisen hyvin. Nehän on jo itsessän todella hienoja yksityiskohtia. Täytyykin pitää mielessä nuo polvipaikka ja vetoketju -vinkit! Tuetuilla polvipaikoilla collarit pysyvät varmasti pidempään siisteinä eikä polviin tule niin herkästi pusseja. Aivan ihanat myös tyttösten pipot ja pannat:) Näistä vaatteista on iloa varmasti pitkään:) Mukava oli turista ompeluiden lomassa, pidetään yhteyksiä jatkossakin:)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Polvipaikoilla saa mukavasti jatkettua housujen käyttöikää. Toki, jos jaksaa nähdä vaivaa, niin periaatteessa paikathan voisi tehdä siten, että ne saa purettua, jos niihin tulee reikiä. Allahan on sitten (toivottavasti) ehjää kangasta :). Tykkään näistä vetskarin reunojen huolittelusta huppareissa, kun usein niitä tulee pidettyä myös auki. Silloin on siistimmän näköinen se nurja puoli. Tosin tunnustan ettei ihan aina tule tehtyä :D. Ja yhteyttä pidetään tottakai jatkossakin ;) <3!

      Poista
  12. Wau ♥ Aivan ihana! Turkoosi on ihana väri ja mä luulen, että toi kaivuripaita on kyl kova juttu =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monelle pojalle kaivurit ja kaikki suuret (pienemmätkin kyllä) menopelit ovatkin hittijuttu :). Kiitoksia Johanna!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).