maanantai 16. tammikuuta 2017

Peruspaitoja pojalle ja kuulumisia



Tällä kertaa päivitän tänne muutaman kännykkäkuvan Instagramin puolelta :). Peruspaitoja on tullut tehtyä viime vuoden aikana pojalle muutamakin. Jostain syystä lapsilla on kummallinen taipumus kasvaa kauhian nopeasti ja vaatteet jää pieniksi. Alligaattorikangas on tilattu Kangaskapinasta ja eläinkuosillinen paikallisesta Savon Palasta.




Riivalit-kuosista syntyi pojalle raglanhihainen paita. Kangas Käpyseltä ja musta trikoo Eurokankaasta. Alla olevassa kuvassa sama kaava, kankaat kaikki Eurokankaasta. Kaikissa paidoissa käytin pitkästä aikaa omaa kaavaa, kivaa vaihtelua tehdä peruskaavoja!




Perusvaatetta stailaamattomilla kännykkäkuvilla. Tällä postauksella nyt yritän päästä yli suuresta kynnyksestä blogata. Mieli tekisi, mutta kun... niin. Minulla on viime aikoina käsityöt olleet kovin perusvaatteisiin keskittyvää. Tuntuu hieman tylsälle blogata, kun ei ole oikein mitään sanottavaa niistä. Lukijalle niissä ei ehkä ole mitään saatavaa. Instagramin puolella nämä on jo näkyneet, mutta tiedän, ettei kaikki teistä siellä taida olla :). 






Instagramiin olen kuvia päivittänyt hieman aktiivisemmin, viime vuoden tykätyimmät kuvat näet tästä :). Sen verran haastoin viime vuonna itseäni, että vihdoin ja viimein tartuin pyöröpuikkoihin. Oli aika opetella neulomaan kahdet sukat kerralla varpaista varteen! Neuloin itseasiassa kaksi paria sukkia tällä tekniikalla, mutta vielä olisi siinäkin opeteltavaa. Haluaisin nimittäin tehdä vahvistetun kantapään, mutta en vielä omin voimin sitä saanut onnistumaan. Käsitöitä kyllä tein paljonkin, jopa muutaman joululahjan. Viime vuosi oli kuitenkin poikkeuksellisen hiljainen blogissa. Säännöllinen bloggaustahti olisi tavoitteena tälle vuodelle, ei varmaan kovin montaa postausta ehdi tekemään, mutta edes kerran kuukaudessa :).




(paperista tein talvisia tähtiä koristeeksi, ohjeita näihin löytyy googlesta hakusanoilla paper origami star). Minun täytyy esittää teille suuret kiitokset; olen oikein otettu, miten moni teistä on maininnut tämän blogin yhdeksi suosikikseen! Kiitoksia myös lukuisista haasteista, joihin en ole ehtinyt vielä vastaamaan sekä lämpöinen tervetulo-toivotus uusille lukijoille! Ja kiitoksia kaikille, jotka ovat keksineet tähänkin vuoteen loistavia haasteita. Ehkä saisin jonkin käsityöni mahdutettua näiden haasteiden aihepiiriin.




Mitäs käsityösuunnitelmia minulla sitten onkaan tähän ihanaan, vasta alkaneeseen vuoteen? Uutta aion tänäkin vuonna oppia, kokeilla jotain erilaista tekniikka. Yksi kurssi on jo varattu kalenteriin helmikuulle, ehkä näette sitten kurssin tuotoksia maaliskuulla. Ja kirjonnat tulevat olemaan varmasti yksi kantava tekijä tämän vuoden käsitöissä. Neulerintamalla mennään varmasti ihan perussukkien parissa alkuvuosi, ehkä puikoille päätyy jotain muutakin kivaa sitten myöhemmässä vaiheessa. Käyttövaatetta on tarkoitus myös tehdä ommellen, niistä kaikki eivät varmaankaan tänne blogiin päädy, mutta pääsette kurkkaamaan netinkin kautta instaan tulevia kuviani klikkaamalla tuolla sivupalkissa olevaa Instagraman painiketta :)! Toiveena olisi myös sisällyttää jokin käsityö Suomi 100 vuotta -teemaan.

Uusi vuosi tuo aina mahdollisuuden uuteen alkuun! Rohkeasti kaikkea uutta päin, olohuoneemme taulu toimii tänäkin vuonna minulla kannustimena. Mitenkäs teidän käsityövuotenne on alkanut? Jatketaan tätä vuotta iloisina, ollaan toisillemme ystävällisiä ja kannustetaan! Toivotan teille kaikille ihanaa alkanutta vuotta!

22 kommenttia:

  1. Hei vaan ja iloista alkanutta vuotta! Perusvaatteissa ei ole mitään vikaa, päinvastoin :) Kuulostaa kivalta suunnitelmasi! Itselläkin kiinnostusta olisi vaikka mihin, mutta aika ei kyllä veny :p Pertsaa siis tulossa jatkossakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna! Sinulla on kyllä todella kivasti ne peruspertsat esillä blogissa, ja saat niihin mukavia tekstejä aikaiseksi. Itsellä vaan on tullut kirjoittamisen kynnys :D. Itselle tulisi siis olla armollinen ja postata vaikka vaan kuvapainoitteinen peruspertsa postaus, on sekin parempi kuin ei mitään :).

      Poista
  2. Hei, mahtavaa! Blogipostaus! :) Kuulostaa kivalta suunnitelmalta. Mä täällä kärppänä oottelen, et millaisia niistä sukeutuu. Mulla ei oo oikeastaan vielä ihan hirveästi mitään suunnitelmia. Sama linja jatkuu, et teen sekä kotiin että vaatekaappiin juttuja, mut varmaan nyt taas ainaskin jonkin aikaa ompelujuttuja enemmän. Loppuvuodesta ne jäi vähemmälle. Mukavaa alkanutta vuotta sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ajattelin ekaa kertaa tehdä vähän tarkempaa suunnitelmaa käsitöistä, lähinnä aihiot, minkä tiimoilta teen. Toki se muuttuu varmasti, kun ei niitä päähän pulpahtavia ideoita voi haudata ihan tuosta noin vaan ;). Ja sehän juuri onkin käsitöiden suola, kun voi tehdä sitä mistä tykkää. Itseasiassa kiitos tästä postauksesta kuuluu ihan sinulle, sain otettua itseäni niskasta kiinni sinun postauksesi myötä. Kiitoksia siis, kun mainitsit blogini <3!

      Poista
  3. Hei sinä, kiva kuulla susta! :) Mun suunnitelmat sekä blogin että käsitöiden suhteen ovat hyvin avoimet, mutta ainakin vuosi sisältää paljon neulomista - sain hirveän kipinän joululomalla, kun ehdin neuloa enemmän! Ihanaa tätä vuotta sulle ja blogille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Veera, ihanaa, kun kävit kommentoimassa :)! Minä olen kyllä lukenut jokaisen postauksesi, mutta tämä kirjoittaminen on ollut vähäisempää. Ehkä tästä taas innostuu ja ehtii enemmän kommentoimaan teidän ihania blogeja. Neulominen onkin tosi kivaa!

      Poista
  4. Wuhuu! Olipa kiva, kun olit jaksanut värkätä postauksen. Onnellista alkanutta vuotta sinulle1 :) Peruspertsoja minäkin postailen. On kiva nähdä, että miten toiset yhdistelevät samoja kuoseja. Tiijätkö, mullakin on sama juttu haaveena: neuloa kaksi sukkaa yhtä aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että postaus ilahdutti. Sinun blogissa ne tarinat koukuttavat kauniiden vaatteiden lisäksi, ihanaa aina palata sinne lueskelemaan ja katselemaan <3! Kaksien sukkien neulominen yhtä aikaa oli loppujen lopuksi aika helppoa, hetken miettimisen jälkeen :D. Vahvistettua kantapäätä jäin vaan kaipaamaan ja sen mysteerin aion vielä selvittää ;). Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  5. Mukava kuulla sinusta 😊 Ja mukavilta kuulostaa myös sinun tämän vuoden suunnitelmat. Minä olen innostunut neulomisesta. Hitaasti, mutta varmasti aina joku uusi työ tipahtaa puikoilta käyttöön 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eerika! Neulomisessa onkin niin monia ulottuvuuksia, että saa vaikka aina uuden oppimiskokemuksen, jos ei jaksa samalla mallilla tehdä.

      Poista
  6. Minä ainakin tykkään niistä peruspertsoistakin. Just niin kuin Pikku Akka tuossa edellä sanoi, on kiva nähdä miten erilaisia tuotoksia ihmiset samoista kuoseista saavat! :) Minä joskus yritin kahta sukkaa samanaikaisesti, mutta jokin siinä niin tökki etten juuri alkua pidemmälle päässyt. Tarttis joskus kokeilla uudemman kerran. Neuleita minunkin alkuvuoteni on pitänyt sisällään ,joskin tuli neulottua vähän liikaakin kun nyt joutuu pitämään pidempää taukoa ja odottelen hierojalle pääsyä.. :/ Mulla pari postausta itselle tehdyistä jutuista odottelee yhä edelleen kuvia.. Jospa nekin vielä aikanaan blogiin päätyisivät.. :) Hyvää ja käsityörikasta alkanutta vuotta sinulle, oli kiva kuulla kuulumisiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, toivottavasti saat jumit kuntoon ja pääset taas neulomaan! Se on kyllä käsitöissä paha juttu, kun ne vievät mukanaan ja meinaa unohtaa välillä pitää taukoja. Kokeilehan ihmeessä uudemman kerran kahta sukkaa kerralla :). Kiitoksia Raisa, ihanaa, kun jaksat kommentoida aina <3!

      Poista
  7. Ihaniahan nuo paidat ovat, eikä mitään "peruskauraa". Kuosit ovat kaikki kivoja, mutta tuossa Riivalit- kuosissa on asennetta. Jään odottelemaan seuraavia tuotoksiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pirjo! Kuosivalinnat on tehnyt Riivalia lukuunottamatta poikani :).

      Poista
  8. Mukava kuulla sinusta tätäkin kautta <3. Peruspaitoja lapset aina tarvitsevat ja mikäpä lapsista sen mukavampaa kun saa itse niihin kankaat valita. Minulla on kaikenlaisia käskityösuunnitelmia tälle vuodelle, enimmäkseen kuitenkin niihin kai liittyy langat ja kangastilkut :). Katsotaan, mitä vuosi tuo tullessaan :). Ihan mahtavalta kuulosti tuo kaksi sukkaa kerralla projekti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilkkuilu olisi kyllä yksi sellainen käsityö, mitä voisi ottaa jollekin vuodelle kokeiltavaksi. Monet kerrat sitä olen miettinyt, mutta on aina jostain syystä jäänyt :). Ne kaksi sukkaa kerralla sukat menikin tänä vuonna hyväntekeväisyyteen, ei ollut meidän lähipiirissä niin pieniä lapsia, kelle ne olisi sopineet :). Jospa sitä kokeilisi jonkun haastavamman aikuisen sukkamallin tänä vuonna sillä tekniikalla. Kiitoksia Krista!

      Poista
  9. Upeita nuo paidat. En nyt tiedä tuosta sanasta perus. Ei nuo ihan peruspaitoja ole.. Uniikeja ja kauniista kuoseista taidolla tehty. Täytyykin kurkata tuonne instankin puolelle, nyt kun siihenkin maailmaan tullut tutustuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ihanasta kommentista Suvituulia! Instassa tosiaan on hieman enemmän kuvia, mitä täällä :).

      Poista
  10. Hyvältä kuulostavat suunnitelmasi, toivottavasti ehdit valmistuneita tänne blogiinkin laitella. Insta on ihan kiva, mutta ei kuitenkaan ihan sama :).
    En ole tehnyt suuria suunnitelmia tälle vuodelle, mutta haluaisin kyllä löytää aikaa käsitöillekin, ne ovat kuitenkin sitä omaa aikaa joka saa vähän irtautumaan hektisesta arjesta. Ja yritän olla korottamatta sitä bloggauskynnystä, joka itselläkin ehti kasvaa jo aika korkeaksi pitkän tauon aikana :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä, miten kynnys blogata kasvaa sitä mukaa, mitä pidempi aika edellisestä kerrasta on :). Kiva oli nähdä myös sinun postausta pitkästä aikaa! Käsityöt antavat kyllä paljon voimavaroja. Toivottavasti me kaikki ehdimme niitä tekemään tänäkin vuonna :). Kiitoksia Manda!

      Poista
  11. Jes, mahtava juttu kun sait selätettyä bloggauskynnyksen:) Ilman muuta kaikki kässäilyt tänne vain esille. Komeita paitoja nämä ovatkin! Peruspertsa särähtää aina mun korvaan..siis kyseessä on itsetehty, huolella valmistettu pukine, tarkoin valituista kankaista ja kuoseista:)
    Sinun kässäsuunnitelmat kuulostaa tosi mielenkiintoisilta, kaikenlaista kivaa siis luvassa:) Kirjontajutut tietysti erityisesti lämmittää mun sydäntä, niitä olisi minullakin tarkoitus tänä vuonna toteuttaa<3 nyt täytyy tulla kurkkimaan niitä kalenterinkansia..<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Itseasiassa olet kyllä ihan oikeassa, vaikka ne itsestä tuntuukin niin perus vaatteille, niin toki ne on itsetehtyjä ja ansaitsevat oman arvonsa :). Kirjonta on vienyt ihan täysin mukanaan, ja kiitos siitä kuuluu sinulle ja Kristalle ;).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).