perjantai 7. helmikuuta 2014

Pojalle virkattu takkiLankana Novitan Kelo, koukku nro 10. Lankaa meni, ehkä 6-7 kerää? En pysynyt enää laskuissa mukana, kun virkkailin vähän silloin ja vähän tällöin. Aloitin syksyllä ja tammikuussa ompelin napit kiinni. Meni inspiraatio välillä muihin projekteihin (ja kun tiesin, että tätä takkia ei ennen kevättä käytetä).
Reilun kokoinen vaate jälleen kerran, poika kuitenkin kasvaa liian nopeasti (kuten lapsilla on tapana, ja itsehän sitä ei ikinä vanhene).
Hihat virkkasin erillisinä ja ompelin kiinni, kauluksen ja napituslistan viimeisenä. Inspiraation tähän takkiin sain Mutturallan (<-klik) virkatusta hupparista. Muistelen nähneeni siellä ohjeen hupparitakkiin, mutten nyt löytänyt. 

Jalassa erittäin ruttuiset housut, tein ne aikoinaan mieheni vanhoista samettihousuista samalla kaavalla ja reseptillä kuin nämä farkut (<-linkki, housut löytyvät postauksen lopusta).

6 kommenttia:

 1. Ihana takki ja kuinka näppärä keväällä vaikka takin sijasta. Minulla on edelleen kesken monta vuotta sitten aloittamani virkattu neuletakki tytölleni. Sain siihen idean Mutturallan kautta. Taitaa olla sama takki inspiroinut meitä. Minun virkkaukseni on vain jo aivan liian pieni. En tiedä mitä siitä voisi kehittää, vai jääkö se ikuisesti keskeneräiseksi :) Kivat housut olet saanut pojalle tuunaamalla, kätevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Poika puhuukin kauppatakista, kyläilyyn ja lyhyisiin kaupunkireissuihin varmasti ihan riittävä. Vuorin voisi vielä ommella. Taskutkin oli toiveissa, kuulemma nenäliinalle tarvitsee. Ne ovat sitten niitä, mitä teen, jos vielä innostun. Purkamallahan tietysti saa mitä vaan uutta tehtyä. Takin tekeminen on kyllä niin iso työ, ettei sellaista (keskeneräistäkään) mielellään pura. Minä itse en ole kovin mielelläni koskaan purkamassa. Ei teillä sitten sattuisi olemaan lähipiirissä pieniä lapsia, joille takki voisi sopia?

   Poista
 2. Siis Wau! Sinä se vasta osaat!! Ihan mielettömän hieno! Tykkään isoista napeista. Housut on myös tosi makeet.
  Kädentaitosi on ihan omaa luokkaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Nuo napit on suuret, pelkäsin että vähän liiankin, mutta ihan kiva tuli. Housut on kyllä ehkä maailman helpoimmat tehdä, pitäisikin uusia pojan housuvarastoja lisää.

   Poista
 3. Tosi ihana!! :) wau

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).