keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Vihdoinkin: virkattu takki itselle
Tämä takki, jakku, mikä hyvänsä, on ollut valmiina jo vuoden. Viime joulun pyhinä sain langat pääteltyä (jostain syystä ei ole lempihommaani). Ja kylläpäs kesti, että sain pätkän satiininauhaa leikattua ja laitettua kiinnitykseksi! Joskus näitä ikuisuusprojekteja tulee, pieniä juttuja, jotka vaan jostain syystä jäävät tekemättä.Ohje on Dropsin (<-klik), jota paikoin soveltelin mieleisekseni. Lankana Novitan Kelo, koukku 10. Ja langankulutusta en silloin laskenut, enkä enää tietenkään muista. Tämä on ensimmäinen isompi virkkaustyöni, ja nyt tekisin paljon asioita toisin. Mutta pitää olla itsestään ylpeä, että tämä edes nyt on valmis, satiininauha mukaan lukien! Kiitos taas äidilleni mallina toimimisesta!


10 kommenttia:

 1. Ylpeä saat ollakkin;todella hieno!! Joskus joku työ vaan jää odottamaan sitä uutta inspistä.Vaikka olen vannonut etten enää sille tielle lähde,koska keskeneräisiä ja korjailuja kaipailevia löytyy nurkista ihan liika.Vannomatta paras,tietenkin :)
  Oon muuten joskus yrittänyt tehdä vastaavaa takkia itselleni -siinä onnistumatta!Niitä yritelmiä löytyy myös nurkista:) Mutta juurikin virkattua takkia olen alkanut (taas)suunnittelemaan..tällä kertaa ihan perusmallilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielenkiinnolla jään odottamaan, josko sun suunnitelma toteutuu. Ne sinun tunikatkin oli niin ihanat! Mullakin tulee kausia, jolloin päätän, etten saa aloittaa mitään uutta työtä ennen kuin edellinen on PÄÄTTELYITÄ myöten valmis. Mutta...niin. Ei kai siihen selittelyt auta, joskus vaan törmää aivan mielettömään ideaan, ja se on pakko saada koukulle heti! Silloin ei jäädä edellisestä lankoja päättelemään :D.

   Poista
 2. Hieno takki ja valtava työ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida! Kyllähän tätä tehdessä sai tunnin, jos muutaman ylimääräisenkin, koukkua heilutella.

   Poista
 3. Voi että kaunis! Aivan ihana yksityiskohta tuo tähti takakappaleella ja kaulukset ym. ym. Kova työ tuollaisessa. Kyllä minulla tahtoo varsinkin neulomistyöt jäädä lojumaan ja venymään. Mistä lie johtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Ompelutöissä on minulla aika vähän keskeneräisyyksiä, ne tulee tehtyä yleensä loppuun. Neuleet ja virkkuut sitten helpommin tosiaan jäävät päättelyitä vajaiksi.

   Poista
 4. Jess! onnea on valmis käsityö :)

  VastaaPoista
 5. Kiva :). Mulla kanssa siintää mielessä jonkinlainen virkattu paita/liivi systeemi, mutta vasta on ajatusasteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia TsiSanna! Onneksi (tai joskus harmiksi, kun pää menee sekaisin) netti on pullollaan ihania vinkkejä ja ohjeita.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).