maanantai 9. kesäkuuta 2014

Meillä on disco!Miehen ollessa työmatkoilla järjestämme silloin tällöin pojan kanssa kahdestaan limudiscon. Viime viikolla emme sitä muistaneet. Eilen poika muistutti, että nyt äiti se disco meiltä unohtui. Discomekko on huippu helppo ja nopea ompelus.


Kaapista paljastui yllättävä löytö, en ollut ollenkaan huomannut tätä Marimekolle Maija Isolan ja Kristina Leppon suunnittelemaa Hippa - kuosista pöytäliinaa. Vaalean harmaa ja valkoinen. Ei mitään käsitystä, miten se on minulle päätynyt. Joka tapauksessa se oli ottanut reunoihinsa ruokatahroja ja pari reikää. Leikkasin molemmista reunoista n. 20 cm leveydestä pois. Suorakaiteesta sitten syntyi tämä pikasuoritus.Tarvitaan suorakaide (omani n.2,2m pitkä kuvasta näkee miten pitkä siitä tulee n. 170cm pituiselle), taitetaan kahtia. Ommellaan sivusaumat n.2/3 osalta helmasta ylöspäin. Tehdään  helmaan ja kädentielle käänteet (minulla helmassa pöytäliinan valmiit päärmeet).Pääntien voi leikata käyttäen apuna jotain vanhaa paitaa. Itse leikkasin summassa. Käännetään pääntie ja tikataan. Taitetaan sivusaumat sopivalle laskokselle eteen (toki sen voi tehdä myös vastalaskoksena sivuille, tai useampana laskoksena pitkin mekkoa, kannattaa tehdä tämä kappaleen ollessa päällä, että jää riittävästi väljyyttä) ja ommellaan laskos mekon oikealta puolelta poikittaisella ompeleella. Voin yrittää piirtää tästä kaikesta kuvat, oma piirto-ohjelmani (käytän Corel Draw:ta) otti ja meni epäkuntoon. Uuden hankinta ei nyt heti ole ajankohtaista, joten koetan jollain konstilla saada järkevän ohjeistuksen aikaiseksi.Tarvitaan vain sopiva vyö kuromaan vielä jääneet väljyydet, sillä mekkohan ei päälle sujahda, jos se on vyötäröltä tyköistuva.

Ja sitten alkaa jammailu!Viimeinen kuva paljastaa sen, miten äärettömän helppoa meillä kuvaus tänään oli :D. Kuosi ei missään näy niin hyvin, kuin se livenä näkyy saati että olisimme tällä kertaa saaneet tarkkoja kuvia. Aina ei voi onnistua tällainen amatööri, mutta se ei lannistanut. Meillä oli hauska disco!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa - mekin pidetään välillä discoja! Hauskoja kuvia, ihan huippuja. Mun on ehkä mahdollisimman pian itselleni ommeltava joku mekko, niin innostuu näistä sun kivoista mekko-ompeluista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Discot on hauskoja lasten kanssa, niitä aikuisten versioita ei ole tullut juuri viime aikoina harrastettua :). Kiva olisi nähdä sinun itsellesi tekemiä mekkoja. Kiitos Krista!

   Poista
 2. Tyylikäs mekko ja kauniin kankaan olet kaapin kätköistä löytänyt. Kivasti sopii vyö kokonaisuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! SInne tämä oli hautautunut monen kankaan väliin, ei ihmekään ettei silmään ole sattunut. Vyön ostin viime syksynä kirppikseltä ajatuksena laittaa se farkkulaukkuun. Nyt se sopi tähän värimaailmaan.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).