sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Mikäs mekko se tämä on?Yömekko, saunamekko, mökkimekko, kotimekko, kesämekko? Mitä mieltä sinä olet?Vanha pussilakana, summissa saksittu mekko. Vanhat pussilakanat ja lakanat ovatkin mitä ihanimpia materiaaleja ompeluun.  Materiaalia riittää useamman metrin ja monesti kuosit ovat ihania, joten vain mielikuvitus on rajana vaatetta ommellessa. Tämä pussilakana oli aika hapertunut, joten sai aika tarkkana ollessa leikatessa. Istuvampaa en uskaltanut tehdä, etteivät saumat vaan repeile.Pussilakanan reunasta tehdyt kaitaleet  hihansuissa. Pääntiellä ja helmassa vain peruskäänteet. 


Poikaa on nyt vaatetettu kierrätyshaasteen tiimoilta ihan urakalla, nyt oli välillä aika tehdä itselle jotakin. Tosin leikattuna odottaa pojallekin vielä vaatetta, ajattelin ensin nämä vaaleat vaatteet ommella ja sitten siirryn tummiin (saumurin langanvaihto on nopeaa, mutta silti sitä mielellään ompelee samaan syssyyn monta vaatetta samoilla langoilla).


Haaveilen, unelmoin...muistakaa tekin säilyttää omat unelmanne ja kurkoitella niitä kohden. Sateisen päivän aurinkoisin mielin toivottelen ihanaa sunnuntai-iltaa!

ps. Rakkaalle pienelle pojalleni kuuluu kiitos kameran varressa, hän jaksoi äärimmäisen kärsivällisesti painaa sitä nappia. Kovin ahkeraan...kuvien määrää hipoi 200 :D.

14 kommenttia:

 1. Oi kun taitavasti otettuja kuvia ja tuo viimeinen kuva on aivan mahdottoman kaunis ja tyylikäs! Mekkosi on juuri sellainen, jonka voi ottaa päälleen milloin vain eli käytä juuri silloin kun haluat kaunista päällesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän tuosta viimeisestä kuvasta :). Itse en ole vielä päättänyt, miten mekkoa käytän. Varmaan fiiliksen mukaan. Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 2. Todella upeita kuvia! Pidän tuosta mekon kuvion sävystä, kangas on ihanan rauhallinen ja seesteinen vaikka onkin isokuvioista. Onpa siellä ollut ahkera kuvausapulainen :) Ihan liian kaunis ja elegantti pelkäksi yömekoksi, minä kyllä käyttäisin ihan päiväsaikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minustakin tuo kuvio oli kaunis, pitkään arvoin lyhyen ja pitkän mekon välillä. Pitkä voitti, jotta saisin kuvion kunnolla näkyviin. Värisävy on varmasti aikojen saatossa haalistunut, mutta toimii oikein hyvin. Minun täytyy itselle näitä romanttisia mekkosia ommella, kun ei niitä pienoisia tyttöjä ole (tosin ystävä ilmoitti olevansa raskaana, joten ehkäpä siellä saattaa olla mekkotarvetta tulossa :D).

   Poista
 3. Hienon haaveilumekon olet ommellut. Ja olen samaa mieltä, että lakassa on mahdollisuuksia vaikka mihin ompeluksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakanasta saa kyllä melkein mitä vain. Kiitoksia Mandariinimania!

   Poista
 4. Tosi kaunis mekko! Ihanat värit ja kuosi kankaassa!

  VastaaPoista
 5. Kaunis haaveilumekko, aivan ihana kuosi! Hienot tunnelmalliset kuvat myöa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Jotenkin mekko tuntuu sellaiselle kotoilumekolle, mukava kesäiltaisin viipottaa pihalla :).

   Poista
 6. Täydellisen ihana kesämekko! Ja mikä suoritus pienelle pojalle :) Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pizzicato! Poika on hämmästyttävän innoissaan, kun pääsee järkkärin nappia painamaan. Kuvaus on nykyään helpompaa, kun sain joululahjaksi jalustan. Helppo pienen miehen auttaa, eikä minunkaan tarvitse itselaukaisimen kanssa soheltaa :). Omalla pokkarillaan kuvaa (liikaakin) kanssa innoissaan.

   Poista
 7. Kaunis mekko. Aivan ihanaa kangasta, oikein todellinen löytö tuollainen kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että olen saanut tämän pussilakanan tädiltäni. Ihan varma en ole, sillä näitä on minulle aikojen saatossa kaappiin kertynyt useammat kappaleet. Kiitoksia Susu!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).