torstai 18. syyskuuta 2014

My Boy Rocks! (trikoopaita ja farkut pojalle)


Se sama ilmiö täälläkin tapahtui, mikä monella muullakin. Kesä kasvatti lasta uusiin mittoihin tai vaatekaapissa vaatteissa lahkeet ja hihat kutistuivat. Joka tapauksessa pitkälahkeisista housuista (ja niistä siistimmistä farkuista) sekä pitkähihaisista paidoista oli taas pulaa.



Kirppikseltä löytyneistä mustista farkuista olin aiemmin leikannut lahkeet johonkin tarkoitukseen, joten riittävästi pituutta ei ollut. Lisäsin toisista mustista farkuista lahkeisiin jatkopalat. 




Samasta farkusta tein myös tähden lahkeeseen, suoralla vain tikkasin kiinni. Aikuisten farkuista sai taas hyvin vyötärökaitaleen, taskut sekä vetskarin säästettyä. Tällä kertaa lisäsin kuminauhaa takakappaleen vyötärökujaan, edellisillä kerroilla olen sitä laittanut myös etukappaleelle.



Paidan idea lähti trikoopaloista, jotka jäivät itselleni aiemmin ompelemasta paidasta (klik). Halusin käyttää jämätilkkuja kaapista pois, ja niin tämä tilkuista kasattu paita sai alkunsa. Mustaa trikoota kaveriksi ja etumukseen samanlainen tähti kuin farkuissa.



Nyt on vähän isomman pojan vaatetta lapselle. Tosin kaipaan edelleen niitä ihania värillisiä ja iloisia kuoseja, mutta ehkä niitä suostutaan vielä pienen myyntipuheen siivittämänä pitämään.


Paidan kaava Ottobre 1/2014 26. Railway Stripes pohjalta muokattu
raitatrikoo Majapuu
musta trikoo Eurokangas

Farkkujen kaava oma
kangas, vetoketju ja nappi aikuisten farkuista, kirppislöytöjä


Ompelu on maistunut, samoin virkkaaminen. Tosin poden suuren suurta virkkaustuskaa, nimittäin en millään keksi minkä projektin aloittaisin! Virkkuuttaa, mutta en ole saanut kiinni loistavaa ideaa :). Lahjapohdinnat ovat kovassa käynnissä, syksystä jouluun meillä juhlitaan virallisten juhlapäivien lisäksi monet monituiset syntymäpäivät. Joko teillä muilla alkaa joulumietinnät? Teettekö paljon lahjoja itse?

Syksyisen kirpakoita päiviä ja ilon pilkettä teille kaikille!


12 kommenttia:

  1. Voi että kun tykkään noista rouheista farkuista kovasti! Tämä asu on kokonaisuudessaan niin rento ja poikamainen mutta silti tyylikäs, tosiaan jo "isomman " pojan vaate. Voihan virkkaustuska, mulla on sellainen yleinen käsityötuska kun on niin paljon kaikkea kivaa mielessä ja vielä pari keskeneräistä juttuakin roikkumassa sekä osa aloittamatta että otan varmaan kohta jonkun arpasysteemin, millä arvon, mitä teen seuraavaksi :) No ei vai, teen kuitenkin vain sitä mikä milloinkin tuntuu kivoimmalle ja mielenkiintoisimmalle ;). Minä en ole oikeastaan vielä joulujuttuja miettinyt kuin ihan vähän vasta. Aika vähän olen lahjaksi antanut mitään itse tehtyä ,mikä on sinänsä ihme kun näin paljon kuitenkin monenlaista teen koko ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Minulle on tulossa lisää farkkuja lahjoituksena, joten pitää noita entisiä tuhota. Aika vähiin ne onkin jo menneet, erilaisia kappaleita pyörii vanhoista farkuista. Tuo yleinen käsityötuska kieltämättä vaivaa täälläkin, ompelussa tällä kertaa on ideoita liikaa. Aikaa ei tosiaan ihan kaikkeen riitä :).

      Poista
  2. Voi kun poikasi on saanut komean vaatesetin. Hienoa kun pystyit hyödyntämään vanhoja tilkkuja noin hyvin ja housujen tuunauksen olet tehnyt niin, ettei sitä oikein hoksaakaan :-) Kyllä lapsista vaan huomaa, milloin he alkavat jo haluta isompien tyylisiä vaatteita:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin halunnut raidat poikittain, mutta eihän ne tilkut riittäneet :). Ihan kiva tuli näinkin. Toisaalta lapsi tuntuu varmasti aina äidin silmissä siltä ihanalta pieneltä, vaikka toiveet ja halut muuttuisivatkin. Onhan tämä minun rakkaani vasta 5-v, joten vielä ihan lapsi :). Kyllä niitä varmasti muitakin värejä otetaan vastaan, kunhan niissä on sopiva kuva. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  3. Kivat vaatteet olet tehnyt! Joululahjapohdintoja en voi valitettavasti toteuttaa kuten olisin halunnut, olen niin hidas ja ois pitänyt aloittaa jo! No, jotain sentään vielä ehtii, varsinkin jos jättää nyt keskeneräiset omat jutut sivuun, vaikka nekin houkuttelisi saada valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hellu! Minulla taitaa käydä samalla tavalla, en millään ehdi kaikkea toteuttaa. Tosin se sama juttu käy joka vuosi :D.

      Poista
  4. Wautsi miten makee setti! Ja loistavasti uusiokäytettyä materiaalia taas farkusta. Cooli ja tyylikäs asu :) Teen jonkin verran joululahjoja - haluaisin tehdä enemmänkin, mutta jonnekin se aika aina häviää. Kyllä joulujutut mielessä jo pyörii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, etten ole ainoa, joka jo miettii jouluisia juttuja :). Itsetehtyjä lahjoja onkin pakko jo hyvissä ajoin suunnitella, että ehtisi edes osan toteuttaa. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  5. Asu on todella tyylikäs ja tosiaan tekee pojasta heti muutamaa numeroa ja vuotta isomman:) Täällä ei olla vielä oikein uhrattu ajatustakaan joululle, vaikka joka vuosi pyrin käärimään paketteihin itse tehtyjä juttuja. Kiire ja paniikki tulevat takuuvarmasti joka tapauksessa, aloittipa sitten aikaisemmin tai myöhemmin, joten olen nauttinut ihanasta suunittelemattomuudesta vielä toistaiseksi. Ja yrittänyt saada ikuisuusprojektia, miehen villatakkia valmiiksi.. Se kun on ollut tekeillä jo reilun vuoden ja aina välillä tulee jo kuittia siitä, että minkäs talven pakkasille se oikein valmistuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aarnilintu! Poika kyllä itse tykkäsi laittaa vaatteet kauppareissulle. Luulen, että näitäkin tulee käytettyä. Aika vähän onneksi itsetehdyt vaatteet ovat kaappiin jääneet. Jospa sinä sitten täksi talveksi saat villapaidan valmiiksi :). Tottahan se on, että lahjojen suhteen joka tapauksessa tulee kiire. Minulla ainakin tulee jokin viime hetken loistava idea, joka on pakko toteuttaa.

      Poista
  6. Hienot vaatteet olet ommellut! Tosi rock asu. Ja taitosi käyttää kierrätettyä materiaalia, on tosi ihailtava!

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).