torstai 19. maaliskuuta 2015

Kotoilua (collegehousut ja trikoopaita)


Miten ihanaa onkaan olla kotona! Neuloa, lukea, ommella, tehdä kotitöitä. Touhuta lapsen kanssa. Ja se touhuilu lapsen kanssa on saanut aikaan sen, että kotoisat lökäpöksyt ovat kuluneet kaikki polvista.  Ehkä pitäisi jatkossa ommella itsellekin jo valmiiksi polvipaikat kaikkiin kotihousuihin ;). 

Vaikka käytän hillittyjä värejä muuten pukeutumisessa, voi kotona heittäytyä enemmän värienkin maailmaan. Jospa into väreihin omissa vaatteissa ulottuisi myös ihmisten ilmoilla käytettäviin.

Housujen kaava Moda 10/2014 3. villahousut (vyötärön ja lahkeiden resoreihin lisätty n. 10cm pituutta molempiin)
Punainen college kirppislöytö
Valkoinen "resori" Eurokankaan tuubitrikoo

Paita leikattu summamutikassa suoraan kankaalta (takakappaleen helma on etukappaletta pidempi)
Paidan trikoo kirppislöytö (ja kieroa kuin korkkiruuvi) Pääntie ja helma huoliteltu pelkästään saumuriompeleella
Kirjaimen college samaa kuin housuissa, tikattu suoralla ompeleella

Rentoa, huoletonta ja äärettömän mukavaa päällä, siitä on minun kotivaatteeni tehty. Millaisissa vaatteissa sinä viihdyt kotona?

24 kommenttia:

  1. Kotoilu onkin ihan parhautta :) Täällä viihdytään leggareissa tai "yöhousuissa", leppoisat oleskella! Voi miten hienolta siun ompelutila näyttää, ihan kateeksi käy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Minun pitäisi niitä leggareita opetella käyttämään, pitkien paitojen/tunikoiden kanssa niin kivannäköisiä. Itseasiassa minäkin tykkään ompelutilastani ;). Nyt varsinkin, kun sain uuden pidemmän pöydän sinne.

      Poista
  2. On kyllä mukavan näköiset kotoiluvaatteet :) Voisi kokeilla itsellekin tehdä kun minun kotoiluasu on aika monta vuotta vanha ja kulahtanut pyjama :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotivaattteita tulee aika vähän tehtyä itse, minulla on ollut lähinnä kaupasta ostettuja. Nämä kirppiskankaat houkuttivat ompelemaan kotiinkin vaatetta :). Kiitos Aino-maria!

      Poista
  3. Ihanan rentoja kotoilukuvia ja mukavan näköiset vaatteet! Minun kulahtaneet kotivaatteeni kaipaisivat kovasti päivitystä! Saisin ottaa sinusta mallia, kunhan vain saisin tämän ompelujumin selätettyä! Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Jospa sinun ompelujumisi pian helpottaa. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  4. Kivat ja rennot kotivaatteet! Minä voisin vaikka ihmisten ilmoille noilla lähteä! :) Colleget tai leggarit kera trikoopaidan on täälläkin käytetyimmät kotivaatteet.

    VastaaPoista
  5. Ihanat kuvat ja kyllä tällä asulla kelpaa kotoilla!

    VastaaPoista
  6. Miten hyvin toi sininen paita (onhan sininen?) sopiikaan sulle!! Makeet verrarit myös. Samoissa kotoiluvaatteissa minäkin: ohuet trikooverkkarihousut ja t-paita tai kulahtaneet pyjamahousut ja miehen aluspaita. Siihen koristeena vielä neuletakki tai kylpytakki. Kuulostaa aika karseelta ja siltä varmasti näyttääkin. Tyylikkyyttä ei kotioloissa näy - varmaan pitäis. Niin ja tukka pystyssä :D Tosi seksyä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sininen paita se on :). Tyylikkyys on kyllä minullakin kotioloissa kaukana. Asuun kuuluu vielä lisänä collegehuppari tai neuletakki ja villasukat, minua palelee aina! Kiitoksia Hieno tar!

      Poista
  7. Just hyvät kotoilukamppeet! Kotona on niin mukava olla rennoissa, joustavissa ja väljissä vaatteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Kotivaatteet varsinkin ovat sellaisia, etteivät saa mistään puristaa.

      Poista
  8. Olet tehnyt rennon tyylikkäät kotoilukamppeet! Nämä kuvat on ihania, niissä on mukavasti touhuamisen ja kotoilun tunne matkassa:) Hyvää viikonloppua sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli, mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  9. Ihania kotoilukuvia ja kuvapilkahdukset ompeluhuoneestasi näyttävät mielenkiintoisilta :). Itse en osaa oikein ajatella, että minulla olisi varsinaisia kotoiluvaatteita, on vaan sitten muutama huonompi vaate remppa/maalaus/pihahommia varten ja sehän on jo eri asia. En ole oikein oppinut pitämään collegehousuja tai huppareita tms kotoiluun ehkä liitettäviä vaatteita. Legginssit ovat kyllä käytössä ja neuletakit, ehkä ne on sitten ne ja neuletakin alla sitten joko mekko tai joku pitempi paita :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aina ihailen teitä, jotka osaatte kotonakin pukeutua siistimmin :). Voisikin ottaa tavoitteeksi ommella itselleen leggareita ja jotain kivoja mekkosia, joita voisi käyttää kotonakin. Ompeluhuone on minun pikkutytön toteutunut "unelma", haaveilin pienenä kaikista vaaleanpunaisista jutuista ja pitseistä yms. Onhan se kokonaisuutena aika hempeä, mutta samalla toimiva. Ehkä joskus voisin kuvata huonetta laajemmalti, kunhan saan sinne muutaman jutun vielä laitettua. Kiitoksia Krista!

      Poista
  10. Just parhaat kotoiluvaatteet olet ommellut! Täälläkin tunnustaudutaan verkkareitten ja trikoopaidan/hupparin kotikäyttäjäksi :) Ihan parhaat ja rennot kotivaatteet. Niin ja kotivaatteissa saa olla tietty enemmän väriä, mitä ihmistenilmakamppeissa. Mäkin ihailen niitä jotka osaavat käyttää siistimpiä vaatteita kotonakin, mutta itellä usein tulee kyllä vedetttyä ne verskat jalkaan. Olen yrittänyt opetella pitämään niitä huonompia mekkoja ja leggareita kotonakin ja ihan kivat nekin on, pääasia, ettei kotivaatteet kiristä. Tulipa pitkät plaariat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Minusta on aina mukava lukea teidän kommentteja, sillä kyselenkin miten toiset tekee asioita :).

      Poista
  11. Mukavannäköiset kotivaatteet!
    Itsekin olen vannoutunut collegehousujen ja rentojen trikoopaitojen käyttäjä kotona ollessa. Ja kyllä, huomasin juuri omienkin kotihousujen polvissa uhkaavia kulumia. Polvipaikat omiin housuihin voisi ollakin kova sana!
    Ompeluhuoneesi näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös kaivannut aikuisille kunnon kurarukkasia, aina on tavalliset rukkaset märkänä kun lumessa peuhataan. Ompeluhuoneessa vallitsee aina pieni sekasotku, mutta olen kyllä pitänyt prinsessa -huoneestani. Kiitoksia mARa!

      Poista
  12. Sun ompelukset näyttävät niin rennoilta ja mukavilta kotoiluvaatteilta. Mulla kotona pidettävät vaatteet vaihtelevat mielialan mukaan. Välillä on kiva olla joustavissa farkuissa ja neuletakissa, toisinaan vedän collarit jalkaan ja heitän päälleni collegetakin, leggarit ja tunika ovat myös mieluisia. Mulla on paha tapa olla lattialla kontillani esim. kaavoja piirtäessä tai kangasta leikatessa. Siksi kotoiluvaatteeni tahtovat kulua polvista nopeaan tahtiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi (?) en siis ole ainoa aikuinen ihminen, jonka housuista polvet kuluvat :). Taidan ottaa tavoitteeksi tänä vuonna tehdä itselleni leggarit ja tunikan kotiasuksi, ne näyttävät niin kivoilla ja ovat varmasti myös mukavia päällä. Kiitos Oman näköinen!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).