lauantai 28. maaliskuuta 2015

Virpomaan!Meillä päin virpominen suoritetaan Palmusunnuntaina, joten oksat ovat valmiita sitä varten. Tänä vuonna yhteen oksaan tuli vain paria - kolmea väriä. Itseasiassa poika valitsi värit sen mukaan, mistä uskoi virpomisen kohteena olevien pitävän. Oksia hän jaksoi tehdä kaikkiaan 10 kappaletta!

Viime vuonna (<-klik) oksiin liitimme myös kortit pääsiäistoivotuksineen. Samalla linjalla jatkoimme tänä vuonna. Meillä poika käy virpomassa vain ihan lähimmät (mummit & ukit, täti, eno, setä, kummit sekä yhden ystäväperheen), joten kortit ovat kiva muistaminen. Itseasiassa hän ehti jo virpoa vara-mummon ja -ukin sekä mummin ja ukin viikolla, kun heitä emme välimatkan vuoksi ehdi varsinaisena päivänä virpomaan.

Poika jaksoi ihailtavasti näprätä näitä oksia, tulipahan harjoiteltua solmujen tekoa :). Minä autoin neulan kanssa, pupujen ja munien läpi ei vielä paksu parsinneula oikein tahtonut mennä. 


Puput ja munat leikkasin koristepapereista. Lisäksi koristeina käytimme tänä vuonna erilaisia satiininauhoja ja höyheniä. Pupun pään muotoiset kortit solmimme satiininauhoilla oksiin. Meidän omissa pajuissa ei vielä kissoja näkynyt, eivätkä ne ehtineet aueta sisälläkään :(. Tien varsilla kyllä näkyy jo pajunkissoja, mutta valitettavasti niiden poiminen ei jokamiehen oikeuksiin kuulu, joten näillä oksilla mennään. Vielähän näihin saattaa ehtiä kissat pääsiäiseksi syntymään, jos ne maljakkoon laittaa.

Pojan askarteluinto on ollut valtaisaa, joten muitakin pääsiäisaskarteluja on luvassa blogin puolelle. Ompeluaika on ollut kortilla, mutta sain minä jonkinlaisen asunkin pojalle virpomista varten väsättyä. Siitä sitten kuvia myöhemmin :).

Rauhaisaa lauantai-iltaa ja mukavaa Palmusunnuntaita!

22 kommenttia:

 1. Onpa tyylikkäitä oksia ja nuo pupukortit ovat hurmaavat! Täälläkin virpomien tapahtuu huomenna ja oksia on koristeltu melkoinen kasa ;). Kiva nähdä pojan virpomisasu! Mukavaa Palmusunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Krista! Asu tulee alkuviikosta blogin puolelle ;).

   Poista
 2. Ihania pupukortteja ja virpomisoksia! :) Kotopuolessa virpomispäivä oli pääsiäislauantaina, ja onkin useampana vuonna käynyt niin että olen muistanut täkäläisen virpomispäivän vasta ensimmäisten pikkunoitien ilmestyessä oven taakse.. Nyt kun on koululaisia, niin he muistavat ja muistuttavat kyllä virpomisen oikean ajankohdan.. :) Mukavaa Palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina virvottu Palmusunnuntaina, hauska miten erilaisia tapoja eri puolella Suomea on. Kiitos Raisa P!

   Poista
 3. Todella kivat oksat olette tehneet! Pupukortit on kiva idea, varmasti ilahduttaa saajiaan :)
  Mukavaa palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mARa! Pääsiäiskortteja ei enää tule lähetettyä, eikä niitä taida moni muukaan lähettää. Rakas mummoni lähetti joka pääsiäinen kortin. Nyt on sitten ollut vuosia ilman niitäkin, kun mummo nukkui pois 5 vuotta sitten.

   Poista
 4. Tykkään siitä, että olette panostaneet virpomaoksiin. Kauniita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mukava tehdä kauniit vitsat, niitä on mukava sitten käyttää pääsiäiskoristeina. Kiitoksia Pikku Akka!

   Poista
 5. Hienot vitsaset! Idässä aina virvottu palmusunnuntaina ja palkat saatu vasta pääsiäisenä (äitini lapsuudessa). Eli lasten piti käydä vielä toisen kerran hakemassa palkkansa. Mun mielestä on hauskaa miten lännen trullit ja idän virpominen ovat lasten kulttuurissa löytäneet uuden muodon ja palkankin saa heti!

  Virvon varvon vitsa on uus, kaunis niinkuin kukkiva kuus. Vitsan annan siulle, palkan toivon miulle!
  Hyvää palmusunnuntaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Minäkin olen idän suunnalta kotoisin (karjalaisuus näkyi meidän paikkakunnallamme voimakkaasti evakkojen myötä) ja meilläkin muutamista taloista lapsena haettiin palkat sitten pääsiäisenä, kun oltiin palmusunnuntaina virvottu. Osa virvottavista antoi palkan heti. Meidän loruna on lapsuudestani saakka ollut "Virvon varvon tuoreeks, terveeks, rikkaaks, rakkaaks tulevaks vuueks. Vitsa sulle, palkka mulle".

   Poista
 6. Täällä ei olla askarreltu, mutta sen sijaan odotellaan suklaamunien kanssa naapuruston lasten noitakulkuetta saapuvaksi. Värikkäistä oksia on siis varmasti tulossa, vaikka itse nappasin maljakkoon pajujen sijasta muutaman lepänoksan, joita koriatavat ainoastaan aidot kävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan miten miehen kanssa kaksin vielä ollessamme harmitti suuresti, kun kukaan naapuruston lapsista ei käynytkään virpomassa :). Tulihan ne varatut karkit ja suklaamunat itse sitten syötyä. Ehkä olemme aikuisiällä asuneet sellaisilla alueilla, ettei lapsilla ole ollut tapana käydä virpomassa naapureita. Kiitos Aarnilintu kommentista!

   Poista
 7. Hienoja virpomisvitsoja! Pupukortit on hauskoja ja idea pääsiäistervehdyksen liittämisestä virpomisoksaan on mahtava. Taidan napata sen ensivuoden varalle jemmaan :) Hyvää palmusunnuntaita myös sinulle!

  VastaaPoista
 8. Voi vitsi kuinka kivat koristeet! Loistoidea, painanpa mieleen tulevia vuosia varten :) vielä ei meidän tarvinnut virpomaan lähteä, mutta ehkä ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pojalla tuli into virpomaan vasta kerhossa olon myötä, kun kuuli kavereiden käyvän ja tekivät kerhossa vitsoja. Kiitoksia Hannariina!

   Poista
 9. Voi kun kauniita pääsiäisoksia. Ihana ajatus laittaa pieni muistamiskortti mukaan. Taitavasti poikasi on askarrellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askarteluinto on ollut kyllä nyt huipussaan, ja olen antanut pojan käyttää huoneeni aarteita töihinsä :). Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 10. Ai että miten kauniita virpomavitsoja, pidän näistä valtavasti! :-) Ps. Meilläkin päin käydään virpomassa palmusunnuntaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Oman näköinen! Vitsojen saajatkin taisivat tykätä, saimme facebookissa niiden kuvia vielä virpomisen jälkeen ja kiitokset :).

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).