torstai 10. syyskuuta 2015

Farkkua ja ystävyyttäIstumme siinä kahvipöydässä ja tuntuu ettei välissä ole kuitenkaan ollut montaa kuukautta. Ihminen, jolle voi kertoa surunsa, ilonsa, elämänsä. Ja tietää, että toinen kuuntelee. Kumpikaan ei odota valmiita vastauksia, sillä meillä kaikilla on omat valintamme edessä, omat vaikeutemme voitettavana. Mutta se hetki siinä kahden antaa voimia ja uskoa.


Ystävyys. Ystävä. Läheinen ihminen. Ketään ei voi tuntea täysin, mutta on sellaisia, joiden kanssa on helppo olla. Ei tarvitse soittaa ja ilmoittaa itsestään joka hetki, sillä tietää, että toinen siellä ymmärtää ja on tarvittaessa luurin päässä. Voi mennä viikkoja, kuukausia, ettei kuule toisesta mitään. Sitten taas palataan siihen, mihin viimeksi jäätiin. Kukaan ystävistäni ei aloita tapaamista sanoilla: miksi et ole pitänyt yhteyttä (no, samassa junassa ollaan sen yhteydenpidon kanssa). Ei, vaan iloitsemme aina toistemme näkemisestä. Se on minusta parasta ystävyydessä.

Ja kun nähdään, on mukava viedä jotakin. Pikainen viemiskassi vanhoista farkuista (lahkeet poikki, pohjasauman ompelu, sangat lahkeista) sai koristeeksi farkkuruusun (jonka terälehdet on muuten vain teipattu...ai miten niin jäi viime hetkeen?) ja pitsinauhaa. Sisälle sujahti perinteinen kahvipaketti, säkillinen karkkia, pari kestotiskiliinaa sekä oman yrttimaan yrttejä. Pieniä asioita, jotka toivottavasti ilahduttavat.

Virittäydyin jo Rakas farkku -haasteen tunnelmaan tämän laukun tiimoilta. Manda Viipula Vaapula Vot -blogissaan haastoi ompelemaan jotain farkusta. Varsinaisen haastetyön näette ensi viikon maanantaina. Kovin suurta ei tällä kertaa ole luvassa (kuten parilla muulla haastekerralla), ajanpuute vaivaa :). Mutta farkkua joka tapauksessa, tuota minun pitkäaikaista rakastani. 

Mikä materiaali sinulle on se rakkain ja läheisin? 

Toivottelen kaikille rentouttavaa viikonloppua! Näemme seuraavan postauksen tiimoilta jo maanantaina ;).

31 kommenttia:

 1. Ihana teksti. Parhaat ystävät on juuri sellaisia, joiden kanssa voi jatkaa suoraan siitä, mihin viimeksi jäätiin. Vaikka aikaa edellisestä tapaamisesta ois aikaa vaikka kuinka, tuntuu kuin juuri oltaisiin tavattu. Ihanat viemisetkin veit. ♡ Varmasti otetiin ilolla vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sanna! Se on niin mukavaa, kun ei tule sitä vaivaannuttavaa alkuhiljaisuutta, jossa ei oikein keksi mistä aloittaisi. Mitä kysyisi tai sanoisi.

   Poista
  2. nimenomaan. Ja ihan oma lukunsa on lapsuudesta asti kestäneet ystävyyssuhteet. Niissä ei yleensä tartte selitellä mitään. Kumpikin tietää niin tarkkaan toistensa lähtökohdat ja taustat. Niin rakkaita ja arvokkaita suhteita.

   Poista
 2. Kauniisti kirjoitit ystävyydesä. Samoja ajatuksia myös itsellä. Viime aikoina olen miettinyt paljon sitä, kuinka suuri lahja ystävyys on - ystäväni, aarteeni! <3 Ja ystävien ilahduttaminen, se piristää niin omaa kuin ystävänkin päivää. Ihana vieminen sulla. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ei tarvitsisi mitään viedäkään, niin minusta on niin mukavaa jotain ottaa mukaan annettavaksi :). Usein vien äidille myös jonkin jutun, rakastan lahjojen antamista! Kiitos Oman näköinen!

   Poista
 3. Sitä juuri on ystävyys! :) Ihanan kassin olet viemisiksi tehnyt. Farkku on niin monikäyttöinen ja ihana materiaali.. Kiva nähdä mitä olet haasteeseen keksinyt. Itse maltan tuskin odottaa että pääsen esittelemään oman haastetyöni.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Raisa P! Farkku taipuu kyllä moneen juttuun. Mitähän hienoa sinä (ja muut haasteeseen osallistuvat) oletkaan keksinyt? Haasteissa on aina niin kekseliäitä juttuja, että niitä on aina mukavaa seurata ja osallistua niihin.

   Poista
 4. Juuri tuota on ystävyys parhaimmillaan!! Ihana teksti ❤️ Ja ihana vieminen, tosi kiva paketti!

  VastaaPoista
 5. Juuri tällaista on ystävyys kahden lapsuudenystäväni kanssa. Vaikka välissä on kilometrejä ja välillä todella pitkiäkin aikoja ilman tapaamisia, juttu jatkuu aina siitä mihin se on viimeksi jäänyt. On todella onnekasta omistaa tällaiset rakkaat ihmiset elämässään ja hirveän surullista, että kaikilla ei näin ole.

  Kassissa näkyy kivasti sinun oma farkkuompelutyylisi ja tuliaiset ovat aivan ihanat, herkulliset ja käytännölliset! Kyllä varmasti ovat ilahduttaneet kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki olisi ihanaa nähdä ystäviään useammin, mutta kaikilla on niin paljon touhua, ettei tapaamiset ihan noin vaan onnistu. Tai onnistuisihan ne, kun järjestäisi vaan säännöllisemmin tapaamisia. Kiitos Krista!

   Poista
 6. Ihana tuliais lahja ystävälle! Tuollaista todella on ystävyys ❤️

  VastaaPoista
 7. Aivan läkähdyttävän ihanan lahjan olet ommellut ystävällesi. Nuo tuoreet yrtit ovat kuin kukkakimppu. Voi, miten hyvin passaa tuo pitsinauha koristeeksi. Ystävyys on niin kallisarvoista. Sitä kannattaa kyllä vaalia.
  Farkku on minunkin suosikkimateriaaleja. Niin monikäyttöistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ystävyyttä on hyvä vaalia, sillä se antaa niin paljon rikkautta elämään. Omaa saamattomuuttahan se yleensä on, ettei useammin ota puhelinta käteen ja kysy kuulumisia. Farkku on vaan ❤ . Kiitoksia Pikku Akka!

   Poista
 8. Kaunis laukku, pitsinauha ja farkkuruusu sopii niin kauniisti! Tykkään kovasti näistä sinun farkkuprojekteista:) Todellista ystävyyttä on juurikin se, vaikka ei yhteydenpitoa olisi pitkään aikaan tai pitkien välimatkojen vuoksi ei pysyty näkemään, niin silti kumpikin tietää kuinka tärkeä toinen on. Ja sitten kun pitkästä aikaa näkee ystävää, niin se tuntuu ihan valtavan mukavalle:) Ja arvaa mitä, yritin toissailtana katsoa sitä Strömssön jaksoa, jossa farkkuhameesi on esillä..ei kannattaisi väsyneenä mennä sohvalle tietsikan kanssa. Nukahdin ensimmäisten minuuttien aikana:D Yritän uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Villa Pipo! Huomenna 14.9 muuten tulee tuo jakso Strömsöstä uusintana, muistaakseni klo 14.55. Tekstitettynä Suomeksi. Väsyneenä ei kannata tosiaan katsoa mitään :D.

   Poista
 9. Ihania ajatuksia ystävyydestä ja ihanat viemiset sinulla <3 Laukku on tosi kaunis ja tuo ruusukoriste + pitsit niin suloiset! Minäkin osallistun Vaapulan farkkuhaasteeseen ja jännittää kovasti saanko ajoissa valmista, kun ompeluaika on ollut taas niin kortilla. Vanhat farkut on kyllä ihan huippumateriaalia tuunaukseen ja olen ihan innoissani ja inspiroitunut haasteesta. Katsoin muuten sen viime sunnuntain Strömsön jakson Areenasta ja näin sinunkin työsi. Tosi hieno juttu, kun työsi pääsivät esille! Oikein mukavaa viikonloppua ja maanantaina palaan sitten taas tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pizzicato! Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea tämän haasteen tiimoilta syntyy. Varmasti saa taas roppakaupalla uusia ideoita :). Pojasta oli äärimmäisen hauskaa nähdä 'itsensä' televisiossa :D. Minusta on mukavaa jakaa ideoita, toivottavasti moni sai ohjelman myötä intoa kierrättämiseen.

   Poista
 10. Varmasti ollut mieluinen tuliainen ystävälle! Ihana ja monikäyttöinen lahja! Kauniisti kirjoitit ystävyydestä, juuri noinhan sen kuuluukin mennä!

  VastaaPoista
 11. Kaunis postaus ystävyydestä :)
  Ihanat tuliaiset, pieni muistaminen on ihana ele.

  VastaaPoista
 12. Ystävät ovat niitä ihmisiä, jotka kantavat ollessasi rikki ja iloitsevat kanssasi vilpittömästi. Ihanan lahjan olet ommellut ystävällesi <3

  VastaaPoista
 13. Juuri niinkuin kirjoitit<3. Todellinen ystävä on aarre.
  ihanan laukun teit ja niin nätisti sopii nuo kasvimaan aarteet laukun sisälle:-) . Minä kyllä tykkään myös farkusta tosi paljon. Se on materiaalina niin loistavaa ja minusta hyvännäköistä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoreet yrtit ovat myös niin ihanan tuoksuisia :). Minäkin pidän farkun ulkonäöstä, niitä on tarjolla niin monenlaiseen tyyliin sopivana. Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 14. Ihana tuliainen! Meillä on opiskelukaveriporukka, jonka kanssa kokoonnumme aina kerran kesässä. Muuten yhteyksiä ei juuri pidetä, mutta tapaaminen on aina kaikille ihan ehdoton. Sinä viikonloppuna käydään kaikkien ilot & surut läpi ja tuntuu, ettei välissä olisi ollut vuotta. Niiden ihmisten kanssa vaan on helppo olla. Joidenkin kanssa vaan on niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! Mikä rikkaus se onkaan, kun on sellaisia ihmisiä elämässä. Ystäviä.

   Poista
 15. Paljon kivoja ompelujuttuja ym. sinulla :). Sait uuden lukijan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Saija ja lämpöinen tervetulotoivotus! Mukavaa, että liityit lukijaksi :)!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).