maanantai 14. joulukuuta 2015

DIY: Tuikkukynttilöitä ja tulitikkurasioita (tealight candles and matchboxes)

Scroll down for English. Joulu, joulu. Sehän siellä ovella kovasti koputtelee. Nyt on viimeistään aika taas pohtia mitä viedä kyläilypaikkoihin, rakkaille ystäville ja läheisille joulun alla. Suklaata, kukkia, vai jotain ihan muuta? Minut pelasti pohtimiselta Kaikki Paketissa - blogin adventtikynttilät. Inspiroiduin tuikkujen koristelusta teipeillä. Helppoa, nopeaa, hauskaa. Kaiken lisäksi jotakin pientä viemistä, joka ei jää (toivottavasti) kenelläkään nurkkiin pyörimään. Ja jälleen kerran puuhaa, johon voi ottaa lapsenkin mukaan. 




Ensimmäiset teipit ostin pienestä lähikaupastamme, kuuset, joulun toivotukset ja nuotit. Niillä pääsikin alkuun ihan hyvin. Ja kotoa löytyi vielä muutakin kivaa, mitä halusin näihin kokeilla. Pojan kanssa teimme jokunen vuosi sitten tyhjiin tuikkukuppeihin rairuoho-istutuksia. Kupit koristelimme silloin puuhelmillä. Kaksipuoleista teippiä kupin ympärille ja helmiä siihen kiinni. Aika kivoja.




Citymarketista löysin vielä pitsisiä teippejä. Niistäkin tuli kauniita. Kotona kaappien kätköistä löytyi reilut 10 vuotta sitten hankittuja kukka- ja sydänkoristeita. Näitä kuulkaas liimasin kaikkiin meidän häiden papereihin; kutsuihin, kuoriin, lahjarasioihin (annoimme vieraille heijastimet), menuihin, ohjelmiin. Pikaliima ja pinsetit apuna :D. 170 häävierasta. Kyllä huokaisin sen urakan jälkeen, että ei ikinä enää ;). Ja ei ole tarvinnut häitä suunnitella uusiksi, tammikuussa tulee jo 10 vuotta siitä tapahtumasta sekä 16 vuotta yhteiseloa miehen kanssa <3!




Kaupungissa joululahjaostoksilla ollessani huomasin Suomalaisessa kirjakaupassa tällaista ihanaa mustaa blingblig teippiä. Olihan sitäkin vielä ostettava. Nälkä kasvoi syödessä. Tähtitarranauhat tarttuivat mukaan samasta paikasta ja isommat koristetimantit hyppäsivät koriin Tokmannilta. Rokahtavat tuikut saivat alleen mustaa eristysteippiä (jota löytyy monessa värissä kotoa pikku projekteihin). Paljettejakin laitoin muutamaan tuikkuun. Koristeluideoita olisi loputtomasti!




Nyt on meillä valmiina pienet viemiset. Näillä aiomme tänä vuonna lahjoa myös pojan esikoulun opettajia ja hoitajia. Oman kiitoksensa saavat myös keittiöhenkilökunta sekä siistijät. Hekin tekevät arvokasta työtä, joka usein jää huomaamatta.




Kivat paketit tein tällä kertaa tylsästi (ja epäekologisesti) pienistä pakastepusseista. Kaunista nauhaa ja sydänkortit erilaisista koristepapapereista. Nyt on eri tyylisiin sisustuksiin, tai persooniin sopivat kynttilät valmiina :). Näitä on kiva muuten viedä vaikka pitkin talvea, kun valitsee teipit ja koristeet ajankohtaan sopivaksi. Ystävät varmasti ilahtuvat sydämellisistä tuikkukynttilöistä ystävänpäivänä :).

Täällä eletään kovin kiireistä aikaa. Ja hieman stressaantuneena. Tilasin kaksi viikkoa sitten kankaita joululahjoja varten. Mitään ei tilauksesta kuulunut (vaikka toimitusaika on 2-4 arkipäivää, ja muutoksista luvattiin imoittaa). Soitto paljasti, ettei tilausta ole vielä aloitettua pakkaamaankaan. Seuraavaksi sain sähköpostia, jossa kerrottiin osan tarvikkeista loppuneen varastosta. Juuri ne kankaat, joihin minulla oli suunnitelmat. Voitte varmaan arvata, että hieman alkaa tuntua jännitys. Ehdinkö saada kaiken valmiiksi? Mutta onneksi se joulu tulee, vaikka kankaat ei :D. Laitetaan sitten jälkitoimituksella lahjat. Kotiin on ilmestynyt uudet verhot ja tyynynpäälliset, niistä ehkä seuraavalla kerralla :).

Millä mallilla teillä muilla alkaa joulun laittaminen olla? Hyöryääkö pää tekemisen määrästä, vai menettekö rennolla otteella?

Viettäkää oikein mukavaa viikkoa! Ja muistakaahan myös pysähtyä välillä hengittämään ;) (minä ainakin koetan).




In English: It's time to remember all of those who has been in our lives this year: relatives, friends, pre-school teachers etc. This year I decided to give decorated tealight candles with matchboxes. This was so much fun! I used some decorative tapes, wooden beads, glue etc. My son loved this too, it's easy for kids to put those little beads in the tealight candles. I used little plastic bags for gift wrapping, some ribbons and little cards for finishing touch.

Have a nice week!

43 kommenttia:

  1. Oi,miten kiva idea! Meillä lahjotaan opettajat ja muut mausteliemessä keitetyillä ja uunissa kuivatuilla omenarenkailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivatut omenat ovat herkkua! Minä kuivasin niitä edellisinä vuosina paljon, mutta tänä vuonna omenasato jäi todella huonoksi. Kiitoksia Paula!

      Poista
  2. Onpas söpöjä! Hirmu kiva idea ja pikku vieminen. Vaikka tarhan tädeille. Taidanpas lainata ideaa... :) erityisesti tykkään noista kuusi- ja pitsiteipeistä. Kauniit kortitkin oot tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! Lähikaupat yllättivät tarjonnallaan jouluisissa teipeissä :). Pitsiset teipit taitavat olla minunkin suosikkejani ja nuo kuuset olivat kyllä kanssa hienoja. Ideat on tehty lainattaviksi :).

      Poista
  3. Onpa kiva idea! Pitää laittaa muistiin ensi joulua silmällä pitäen. :) Me teimme tänä vuonna lasten kanssa opeille magneetteja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä minustakin mukava idea. Yleensä olen ommellut jotain, mutta tässä saa kivasti vaikka koko perhe yhdessä puuhata. Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  4. Aivan ihania pikku viemisiä joulunalla!

    VastaaPoista
  5. Ihan tosi söpöjä! Tämäkin idea talteen ensi vuodeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun idealista alkaa pursuilla ensi jouluksi :D. Ja sitten taas tulee lisää uusia ideoita ensi joulun alla. Kiitoksia Hannariina!

      Poista
  6. Kauniita ja ihanan erilaisia tuikkuja! Voin kuvitella, että kun tuossa hommassa alkuun pääsee, niin ei ole tulla koristelusta loppua! :) Askartelin viime viikonloppuna opettajille ja hoitotädeille pienet joulumuistamiset, mutta muuten onkin joululahjojen hankkiminen ihan alkutekijöissään. Enkä kyllä ole muutenkaan jouluvalmistelujen kanssa yhtään ajoissa tänä vuonna. Mutta tulee se joulu kuitenkin - ehti siihen valmistautua ajoissa tai ei! Ja yleensä silti joululta tuntuu :) Tunnelmallista joulunodotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Joulu onneksi tulee vaikkei sen eteen mitään tekisikään :D. Ja tunnelmahan on oikeastaan vain itsestään kiinni. Meilläkin mennään poikkeuksellisen myöhäisessä aikataulussa joulun laiton suhteen. Pojan kanssa ollaan pikkuhiljaa laiteltu koristeita esille, mutta vielä on kaikkea kivaa puuhaa edessä. Lahjatkin olen yleensä jo paketoinut tässä vaiheessa, mutta nyt osa on vielä tekemättä. Joulun tunnelma on vaan niin ihanaa, että turhahan sitä on kovin paljoa stressata :). Tekee minkä ehtii ja haluaa.

      Poista
  7. Oletpas löytänyt kivoja teippejä! :) Nämä on niin kivoja, pieniä mutta helppoja askarruksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätin muka kommentoinnin kesken kun piti rientää lasten vuoksi, mutta olin vahingossa lähettänytkin sen.. Mutta ei se mitään, jatketaan vielä vähän. :) Kuulostaapa tosi ihanalta, tuo keittiöväen ja siistijöidenkin muistaminen!! Meillä opejen lahjat oli vielä mietinnässä, mutta tässähän se tuli.. Enpä itse hoksannut vaikka näitä itsekin teippailin.. :D Täällä lahjapuoli alkaa olla valmiina, jokunen odottaa vielä paketointia ja lähettämistä. Muutamia tein itse, mutta vähemmän kuin vuosi sitten.. Leipomukset alkaa piakkoin olla myöskin leivottuna. Siivouspuoli taas.. Noh, olen kovin laiska siivoamaan. Keittiön kappeja en useinkaan jouluksi siivoa, kun teen sen urakan jo syksyllä. Vaatekaapit on myös käyty hiljakkoin läpi joten perusteellisempi viikkosiivous saa riittää.. Tänään ajattelin vaihtaa jouluverhot, mutta kohta huomasinkin ompelevani uusia sellaisia.. :)

      Poista
    2. Nämä on kyllä minustakin mukavat muistamiset juuri opettajille ja sellaisille, jotka muutenkin saavat paljon kukkia ja suklaata joulun alla. Minusta on mukavaa muistaa myös niitä ns. hiljaista työtä tekeviä. He kuitenkin joka arkipäivä ruokkivat lapsen ja pitävät paikat puhtaina ja siisteinä. Minä en ole tainnut ikinä siivota jouluksi kaappeja, siivoilen aina jonkun kaapin pitkin vuotta. Saunan pesu ja vähän parempi viikkosiivous saavat riittää :). Tosin mies saa pestä saunan, kun en olkapäälläni voi oikein sitä tehdä :D. Kiitoksia Raisa <3!

      Poista
  8. Onpa näppärä lahjavinkki ja niin kiva kun helposti saa erityylistä, mutta samaa viemistä eri ihmisille, kerrassaan tehokasta näin joulun aikaan ;). Täällä on lahjavalmistelut ihan hyvällä mallilla, mutta jouluruokia ja -herkkuja en ole vielä tehnyt. Tänä vuonna mennään niiden suhteen vähän rennommalla otteella, kun olemme joulun luultavasti sukuloimassa. Siivottukin on jo osa talosta :). Että oikeastaan aika kivalla mallilla. Onpa kurjaa tuo sinun kangashommasi,toivottavasti saapuu pian ja saat lahjat tehtyä. Toimeliasta viikon jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Sinun joulusi kuulostaa ihanan rennolta! Me olemme olleet välillä kanssa sukuloimassa joulun pyhät ja kyllähän sitä silloin on kotona vähemmän tekemistä. Yhdessä perheen kanssa päätimme tänä vuonna järjestää joulun meillä isovanhemmillekin, auttoivat taas paljon kuluneena vuonna, joten pieni kiitos joulun merkeissä on paikallaan. Ja poikkeuksellisesti mies on joulun alla pari päivää lomalla, joten kaikkea ei tarvitse yksinään tehdä. Kangashomma meni ja rysähti näköjään. Pian tulee kolme viikkoa odottelua. Tänään pitää vielä patistella, vaadin kyllä jotain hyvitystä, kun minulle ei ilmoitettu toimituksen viivästymisestä ennen kuin itse kysyin :(. Mutta ainahan ei kaikki mene niin kuin suunnittelee :D.

      Poista
  9. Ai että miten ihania <3 niinku karkkeja :D

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania! Me koristeltiin viime vuonna teipillä tuikkuja, mutta ei niistä näin hienoja tullut :-). Tänä vuonna jouluvalmistelut on siinä vaiheessa, että tarvitsen pinon paperipusseja hengittämistä varten... Siis oikeesti, enää kymmenen päivää, apua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä elän aina joulun alla siinä kuplassa, että aikaa vielä on vaikka kuinka :D. Vieläkin kuvittelen ehtiväni vaikka mitä tekemään, aatonaattona vasta kaivan paperipussit esille ;). Kiitoksia Erja!

      Poista
  11. Tuo tuikkuidea menee toteutukseen! Teippejä kyllä löytyy, ei niinkään jouluisia mutta ei se haittaa.
    Meillä jouluvalmistelut ihan vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Saija! Tuikkuja on kiva koristella myös niillä ei niin jouluisilla teipeillä, onhan ne mukavia polttaa sitten joulun jälkeenkin :). Hauskoja jouluvalmisteluja sinulle!

      Poista
  12. Hauska idea tuo tuikkituunaus! Niin kauniita pikku viemisiä ja kauniit kuvat (jälleen) tässä postauksessa:) Hyvää joulua ja Onnellista Uuutta Vuotta teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaaminen on toki hieman haastavaa tähän vuodenaikaan :). Kiitoksia Pirjo, hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta sinullekin perheinesi!

      Poista
  13. Hauskat ideat, kestääkö teippi kuumuuttakin? Hyvää jouluaikaa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hieno tar! Minulla ainakin kesti teipit kuumuutta, kun olihan sitä testattava kotona. Olen ehkä vähän vainoharhainen näiden kynttilöiden kanssa :D.

      Poista
  14. Ihania pieniä viemisiä! Musta-valko-hopea -teema on ehdottomasti minun suosikki:) Mitään paniikkia ei täällä ole joulusta, aika rennosti vapaapäiviä vietellään. Paketoidaan vähän lahjoja, pientä siivousta ja sen sellaista. Lasten kanssa ollaan vähän askarreltu ja talo näyttääkin jo hyvin jouluisalta:) Jouluruokien suhteenkaan ei ole erityisemmin tarvinnut tehdä suunnitelmia. Päätimme nimittäin kutsua itse itsemme syömään aattona appiukon luokse:) Toivottavasti saat kangasasiat selvitettyä ja pääset pikaisesti ompelupuuhiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että saatte rentoutua syksyn uurastuksen jälkeen ❤ . Harmi ettei ehditty eilen näkemään :(. Kankaat on vieläkin tulematta, kauhulla odotan, jos siellä on sattunut vielä joku kämmäys niiden kanssa ja tuleekin vääriä. Pitää sitten laittaa vaan kortit ja lupaukset ompelusta, jos jotain ikävää sattuu niiden kanssa. Kiitoksia Villa Pipo ❤ !

      Poista
  15. Aivan upeita olet tehnyt ja noin monia ja erilaisia. Kiva, että sait ideasta inspiraatiota tehdä hienot ja omanlaiset versiot :) Mielusia lahjoja varmasti.

    VastaaPoista
  16. Hei! Otan sinuun yhtettä tätä kautta. Onnea! Voitit KimpsuliKampsulin arvonnassa kangaspaketin! Laita osoitetietosi tulemaan kimpsulikampsuli@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, kiitoksia :). Laitan sähköpostia sinulle.

      Poista
  17. Niin se on aika vierähtänyt, että en ole blogeissa ehtinyt vierailla.

    Voi, tätä teippi-ideaa ihastelin itsekin Kaikki Paketissa- blogissa. Olet tehnyt huikean hienoja pikku lahjoja. Enpä yhtään muistanut tätä ideaa kun lasten opettajalle ostin suklaalevyjä :D ( Aika luovaa :) )

    Viime viikon oli vielä töissä, mutta ensi viikko on tarkoitus olla kotona. Aikomus on vielä jotain leipoa, mutta mahdollisimman rennosti yritän ottaa.

    Kuulostaapa kurjalta kankaiden odottaminen. Huonoon aikaan tuli lähetysongelmia. Olet näemmä yllä olevan viestin mukaan voittanut kangaspaketin. Onnea siitä :)

    Oikein lämpöistä joulun odotusta sinulle ja perheellesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli <3! Suklaa on hyvä vieminen, siitä suurin osa tykkää ja minulla ainakin suklaa on yksi ehdoton joulun herkku ;). Kankaista osa jo saapui, mutta osa jäi uupumaan. Tiedän nyt ainakin, mistä en enää ikinä tilaa kankaita :(. Arpajaisvoitto olikin mukava yllätys, ne kankaat jo tulivatkin :).

      Minäkin joka vuosi päätän ottaa rennosti, mutta aina huomaan keksiväni uusia juttuja, jotka haluan vielä tehdä ennen joulua :D. Tosin ihanan rentoa on ollut, kun mieskin on poikkeuksellisesti lomalla ennen joulua. On yhdessä saatu puuhata joulua. Huomenna jo aatto!

      Poista
  18. Hauskoja! Ja tosiaan just hyviä viemisiksi, käyttökelpoisia ja kauniita. :)

    VastaaPoista
  19. Kauniita paketteja muistamisiin!
    Me mennään jouluksi valmiiseen pöytään, joten paljastan että en ole paljon joulua valmistellut. Tontut ym. Koristeet toki lasten kanssa seinälle laitettiin ja valot ulos :) Lahjat on vähän vaiheessa ja ylihuomenna tulee pukki. Iiik! Lomaa minulla ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä onneksi sain lahjat tehtyä toissapäivänä loppuun, nyt vain kotia laitellaan joulukuntoon. Tsemppiä sinulle lahjatalkoisiin! Valmiiseen pöytään meneminen onkin mukavaa, mekin olemme monena vuonna olleet vanhempieni luona. Yleensä syynä on se, että mies ei ole ollut lomalla ennen joulua ja kaikkien hermoja säästää, kun emme ala kotiin väkertää joulua pelkästään minun voimin :D. Kiitoksia mARa!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).