perjantai 25. maaliskuuta 2016

ROCK! Kauluspaita ja housut pojalle/shirt and trousers for boy



Scroll down for English, please. Minkäs sille mahtaa, poika tahtoo mustaa. Ostetaan sitten päheitä kankaita ja tehdään toivevaatteita. Vaapula -blogin maaliskuun haaste on mustavalkoinen, samoin myös Hommahuoneen. Molempiin haasteisiin osallistun tällä pojalle tehdyllä setillä. Ja käykäähän tutustumassa, miten hienoja töitä kumpaankaan haasteeseen on jo tullut!



Rento, rokahtava kauluspaita. Taas palautui mieleen se, mistä materiaaleista eniten pidän ompelussa: joustamattomista. Silittämällä saa käänteet helposti, kangas ei veny, saumat pysyvät juuri siinä, mihin ne haluaakin. Tikkaukset onnistuvat, kangas ei mene rutuille. Ihanuutta! 



Joustavat housut kuitenkin, Eurokankaan Scubasta (näyttää myös hieman nahkaiselle kiiltonsa ansiosta). Mukavuutta. Kuminauhavyötärö, sillä olen huomannut ne kaikkein käytännöllisimmiksi meidän pojalla. Samalla kaavalla olen tehnyt jo monet housut, mutta mitäpäs sitä hyvää kaavaa vaihtamaan. Nyt tein hieman reilumman koon, että housut menisivät syksylläkin (sillä onhan mustat vaatteet sinne ajankohtaan sopivammat, paidassa on myös reilumpi koko).




Valetaskuja. Takataskuihin pätkät viime vuonna hattuprojektista jäänyttä nauhaa. Hattuprojekti, jota piti jatkaa, mutta jäi sitten hautumaan vielä.






Toki paidassa voi kaulukset laittaa alaskin päin. Mutta arvaatteko, kummasta poika tykkää enemmän; kaulukset ylös vai alas? Ylös tietenkin, sillä asu on nyt tarpeeksi ROCK! 

Vietättekö pääsiäistä käsitöiden parissa vai lomailetteko ihan kokonaan? Minä ajattelin vähän neuloa, mutta suurimmaksi osaksi tulee varmasti vietettyä perheen kanssa aikaa. Yhdet juhlat käymme tänään juhlimassa, ja poika pääsee "ulkoiluttamaan" tätä asuaan. Mukavaa pääsiäistä kaikille! Näemme taas ensi viikolla, katsotaan minkä parissa ;).



Kauluspaidan kaava/Pattern for shirt Ottobre
Kangas/Fabric Eurokangas Bones

Housujen kaava/Pattern for trousers Ottobre 4/2015 29. Denim & Gold
Kangas/Fabric Eurokangas Scuba
Nauha/Ribbon Nappi ja Nauha Kuopio



In English: Black is one of my sons favorite colors. I think it's too hard for kids, but what mom wouldn't do to please her child? 

When sewing the shirt I realized what material I love to sew most: inflexible fabric! Seams are just there where I want them to be, hem only needs ironing before sewing, making stitchings is easy when fabric doesn't strech. Just love it!

Trousers are stretchy, with rubber band in waist. Fake pockets again, like I did last time. Skull ribbon for making the trousers more interesting to wear (everything with skulls is wearable in my sons opinion).

56 kommenttia:

  1. Tyylikäs kaveri! :) Yhdyn täysin sun joustamattomat-hehkutukseen. Sitä on vaan niin nautinto tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, että jossain taisimme hehkuttaa samaa asiaa :). Sinun blogissa se ehkä oli. Kiitoksia Piia!

      Poista
  2. No nyt on kyllä todellakin päheet! :) Tosi tyylikäs paita ja housut sopii hyvin kokonaisuuteen. Minä en oikein osaa sanoa kummasta tykkään enempi: joustavasta vai joustamattomasta. Puolensa kummassakin. Tuo on kyllä niin hauska vaihe, kun etuhampaat lähtee. Ja sitten se siitä seuraava vaihe, jossa etuhampaat yleensä näyttää ihan suhteettoman suurilta. :) Minä kyl aattelin tehdä pääsiäisloman aikaan myös käsitöitä. Ompelupuuhiin taidankin nyt rientää saman tien. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! Joustavassakin on omat hyvät puolensa, mutta minulle kyllä paremmin sopii joustamattomat. Niitä toki olen eniten käyttänyt ompeluhistoriassani :). Kieltämättä hampaiden lähtö on hauskan näköistä, varsinkin kun lähestulkoon kaikki pojan kaveritkin ovat samanlaisilla koloilla varustettu :). Muistan ala-asteella töissä ollessani, miten hauskoja ne suuret etuhampaat kanssa on! Hellyttäviä suorastaan. Mukavia ompeluja sinulle!

      Poista
  3. No on rock todellakin, vau! Enemmän pitäisi joustamattomista ommella, mutta jotenkin tuntuu että käytössä pyörii joustavat.
    Vuorotyöläisenä voi kysyä että mikä loma, pyhäpäivissä parasta on tuplaliksa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, sinulla on siis töitä. Onneksi tuplapalkka lievittää loman puutetta :). Minullakin oli tässä aika vahva kausi, että ompelin pelkästään joustavista. Sitten aina yhden jutun joustamattomasta ommellessa mieleen palautuu, että siitä pidän eniten :). Kiitoksia Villakiana!

      Poista
  4. Ai että on taas hyvän näköinen setti, aivan mahtava!

    VastaaPoista
  5. Onpas hyvän mallinen paita! Tyylikäs nuori mies!
    Ihanaa pääsiäisen aikaa! Minäkin laitoin koneet muutamaksi päiväksi lepotilaan ja ajattelin viettää päivät ihan perheen parissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Pikkusen saatan virkata. :)

      Poista
    2. Virkkaaminen ja neulominen ovat minullakin yleensä ohjelmissa juhlapyhien aikana, lähinnä sen takia, että silloin tulee joskus joku koko perheen leffa katsottua ;). Ja telkkariahan en osaa katsoa ilman, että on käsissä neule tai muu käsityö. Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  6. Niin pähee poika <3 ja vaatteet kans! :)

    Kivaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
  7. Wau! Komeat vaatteet!
    Ollaan kaikki pääsisäinen vapaalla ja hieman on koneet käyneet ja kaavoja tullut piirreltyä. Mutta reissun päällä tulee oltua seuraavat päivät, niin koneetkin saa levätä. Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissutkin tekevät hyvää, ja ompeluhan se parasta puuhaa melkein onkin ;). Kiitoksia mARa!

      Poista
  8. Nyt on kyllä todella päheet vaatteet! Todella tyylikäs kokonaisuus! Minä olen tähän asti vain leiponut, tuskin ompelukoneetkaan pöllyttyyn pääse pyhien aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Unelmallinen! Minulla on leipomisinto ollut hukassa :D. Vaikka kivaa puuhaa sekin on.

      Poista
  9. Kiva setti! Ja niin totta tuo joustamattomasta ompelu.. Mulla olis vino pino joustamattomia lahjoituskankaita ,mutta meinaa olla ideat hukassa ja aikaakaan ei tahdo löytyä.. :/ Scuba on mulle outo matsku, mutta laitoin juuri pari päivää sitten tilauksen menemään ja tarkoitus olisi itselle ommella housut.. Saapa nähdä miten onnistuu, en ole itselle housuja tainnut koskaan ommellakaan.. :) Virkkuukoukku taitaa pysyä peittoprojektin ansiosta kädessä rivin verran päivässä, mutta en laittaisi pahakseni jos ehtisin jotain ommellakin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun peitostasi kyllä tulee varmasti ihana! Scuba on aika hauska kangas, minullekin eka kerta, kun sitä käytin. Poika kyllä tykkäsi näistä housuista tunnultaan, mutta en ehkä ihan arkikäyttöön tekisi hänelle. Hieman paksumpi ja ehkä vähän hiostaa, mutta tällaiseen ns. juhlakäyttöön oikein sopiva. Pojan herkän ihon vuoksi materiaalivalinnoissa saa olla tarkkana. Luulen, että voisin itsellenikin käyttää housukankaana. Kiitoksia Raisa!

      Poista
  10. Aikas päheet vaatteet, voin kyllä kuvitella, että poika tykkää :) Tosi kauniita pääsiäisasetelmia myös tuolla alakerrassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eerika! Poika kyllä tykkäsi vaatteistaan, kaupassa piti takkia avata, että kaikki näkisivät uuden hienon paidan :D.

      Poista
  11. Onpa siisti setti! Ei ole tullut mieleenkään kokeilla pojan housuja scubasta, pitääpä kysyä kelpaisiko meillä. Minäkin yhdyn joustamattomien ompelun ihanuuteen, on taas niin kiva ommella kesäksi puuvillaisia mekkoja, kangas ei veny mihinkään ja suoralla ja siksakilla pärjää. :) Täällä pääsiäinen on kulunut lasten kanssa puuhaillen. Trulliasuja ompelin vielä pitkäperjantaina (miten ne aina jääkin viime tippaan) ja ajatelin vielä jotain ehtiä ompelemaan, mutta mitään stressiä en niistä ota. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä poika ainakin tykkäsi näistä housuista, olivat kuulema mukavat jalassa. Kysyhän ihmeessä teidän pojalta, josko kelpaisi. Aika miellyttävän tuntuista matskua kuitenkin. Kaikki rooliasujen ompelut jää mullakin viime tippaan, arvaan, että vapuksi taas tarvitsee jonkun naamiaisasun ja sitä ommellaan hiki hatussa edellisenä iltana :D. Joustamattomista olisi minullakin suunnitelmissa ommella tänä keväänä enemmän, tosin muutamat trikoot pitäisi myös tuhota kaapista. Kiitoksia Manda!

      Poista
  12. Niin pähee ja tyylikäs asu! Tässä on sitä samaa katu-uskottavuutta, kuin siinä Ela setissä :) Minä myös trikoopaitaa ommellessani haikailin joustamattomien kankaiden perään. Ovat ehdottomasti enemmän minunkin makuuni. Minä olen urakoinut yhtä neuletyötä pääsiäisen vapaapäivinä ja eilen illalla sainkin sen pääteltyä. Vielä viimeistelyt ja pääsen uuden työn kimppuun :) Ommellakin pitäisi, kunhan vain saisi sen vaihteen käyntiin. Jumitusta ilmassa. Oikein leppoisaa pääsiäisen jatkoa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Minullakin on ollut ompelujumia ilmassa, ei ole tehnyt nyt pääsiäisenä ollenkaan tiukkaa olla ompelematta :D. Neulonut olen kyllä, siinä saa samalla hyvin katsottua perheen kanssa leffaa. Mikähän neuletyö sinulla valmistui? Varmaan blogissa kohta nähdään se ;)?.

      Poista
  13. Todellakin makee asu! Niin se maku vähitellen muuttuu, traktorit vaihtuu pääkalloihin... Scubasta en ole koskaan kuullutkaan, kivasti kiiltoa siinä muttei liikaa. Loppu pyhät menee ulkoillessa ja ommellessa! Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta surettaa, miten ne traktorit ja muut tippuvat vaatteiden kuoseista pois iän myötä. Mutta ihanaa kuitenkin, kun vielä äidin ompelemat kelpaa :). Scubaa aika moni on käyttänyt juurikin housuissa, minä ekaa kertaa kokeilin sitä, kun niin monet sitä ovat käyttäneet. Ulkoilu tekeekin tosi hyvää, yleensä pääsiäisenä on sen verran lämmintä, että on ihan mukavaa tehdä lenkkejä. Kiitoksia Saija!

      Poista
  14. Tosi makee! Toistan aina itseäni, kun sinun ihanaan blogiisi kommentoin - eli ihailen suuresti ihmisiä, jotka osaavat itse tehdä jotain näin hienoa! Nuo takataskut ovat ehdottomasti supercoolit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nuppuja! Minäkin toistan monessa blogissa itseäni :). Aika yleinen ilmiö ;).

      Poista
  15. Wauuuuu! Ihan rock! Hienot vaatteet ja upeat kuvat. Mä olen niin onnellinen, että meidän pikkuväki pitää vielä päällään sen, mitä mä puen niille =) Mulla on tässä vielä hyvin aikaa opetella ompeleen tuollaisia hienoja juttuja =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei enää kannata tehdä oikein mitään oman makuni mukaan, kaikkeen pitää kysyä pojan mielipide ;). Kaipaan kyllä sitä aikaa, kun sai ihan mitä vaan ommella, ja ne hurahti päälle heti. Mutta kivaa kyllä, että kelpaa itsetehdytkin vaatteet vielä. Voi tulla sekin vaihe eteen, että halutaan pelkästään kaupan vaatteita :(. Kiitoksia Johanna!

      Poista
  16. Vanhana hevarina olen aivan heikkona noihin pääkalloihin! Hieno asu ja housuntaskut ovat piste I:n päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pirjo! Ajattelin vihdoinkin käyttää tuon nauhan pätkän pois nurkista pyörimästä ja poika kyllä tykkäsi kanssa :). Minä taas en niin kovin pääkalloista välitä ;).

      Poista
  17. Ai vitsi, miten magee setti!!! On kyllä komea paita ja siistin näköiset housut että! Ja poika näyttää viihtyvän niissä oikein mukavasti:) Olen viime aikoina tykästynyt kovasti joustamattomien ompeluun, nyt onkin kankaat leikelty kahteen, öö kolmeen kauluspaitaan..:) Samalla kurkin vähän miehen kauluspaitoja, että minkälaisia saumoja ne oikein sisältää..Ottobre lehtiä selaillessa löysin tosi monta kivaa ja eri mallista paitakaavaa, tuli suorastaan valinnan vaikeus! Minulle on vissiin syntynyt joku ihmeellinen nappineuroosi, paidassahan täytyy olla just oikeanlaiset napit ja miten vaikeeta ne on sitten valita, vaikka Nappi&Nauha puodista:D Pääsiäinen on täällä sujunut niin juhlien kuin töidenkin merkeissä, kässäilyt jääneet siksi vähän vähemmälle. Tässä pikkuisen odottelen jo tulevia pitkiä vapaita, että pääsee surauttelemaan niitä paitoja:) Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on nappineuroosi :D. Tosin olen yrittänyt tuhota omia nappivarastoja, kun niitä riittää. Nyt onneksi löytyi riittävän monta samanlaista nappia tähän paitaan. Minähän saatan ostaa kirppikseltä kivoja nappeja ihan ilman mitään tarkempaa käyttötarkoitusta. Joskus Napista ja Nauhastakin lähtee mukaan makeita nappeja :D. Mutta kyllä ne napit pitää tietynlaisia olla, niitä on ihana tutkia ja miettiä. Meillä on siis molemmilla kauluspaita ompeluun intoa ;). Minullakin on suunnitteilla pojalle keväisemmän/kesäisemmän värisiä kauluspaitoja. Tosin teen ne kyllä miehen vanhoista, kun siivosi vaatekaappinsa ja sieltä niitä taas tuli vino pino mulle. Ottobressä on kyllä ollut monia kivoja kauluspaitojen kaavoja. Minä tykkään näistä aika slimmeistä. Kiitoksia Villa Pipo ja mukavaa pääsiäisen jatkoa sinnekin!

      Poista
  18. Asu on kertakaikkisen upea, ihan teidän pojan näköinen ja nuo kuvat vielä ovat piste iin päälle just oikeaa tunnelmaa luomassa! Joo - joustamattomat ne on munkin suosikkeja, huomasin taas tässä kun yritin trikoovaatteeseen tehdä enemmän kudotun kangasvaatteen yksityiskohtia, että eivät ihan täysin toimi, mutta toimivat nyt kuitenkin riittävästi :). Tai ainakin rakenteita kannattaisi miettiä tarkemmin. Se kun on enemmän tämä kudotun kankaan ompeluhistoria itsellä niin ei aina ihan osaa näköjään ajatella :D.

    Täällä on pääsiäistä vietetty kyläillen, pelaillen, hyvää ruoka laittaen ja hieman käsitöitäkin tehden. Tänään ajattelin blogata :).

    En tiennytkään, että scubaa on myös yksivärisenä, täytyykin katsoa EK:sta seuraavalla kertaa tuo kangas. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Muistelinkin, että jaat kanssasi tämän joustamattomien kankaiden ompeluhistorian ja innostuksen :). Minäkin tosiaan vasta blogin myötä kunnolla aloitin joustavista ompelua, mutta kyllä aina eniten pidän joustamattomista. Yksityiskohdat on tosiaan aika haastavia saada siisteiksi joustavissa. Toki niissäkin on omat hyvät puolensa, onhan ne varsinkin lasten vaatteissa käytön kannalta todella helppoja. Minä kyllä tykkäisin tehdä kudotuista enemmän pojallekin, mutta kyllä ne nuo trikoiset menee eskari-käytössä parhaiten.

      Scubaa tosiaan oli yksivärisenä, ilman luottomyyjääni en olisi sitä edes huomannut. Minullehan tämä oli eka kerta kyseisen kankaan parissa. Kiva kangas, vaikka olikin puhetta, että mustassa ainakin tulee helposti harmaantumista ajan kanssa. Mutta tällaisissa ns. vähemmällä käytöllä olevissa housuissa se toimii tosi hyvin.

      Poista
  19. Taidokas ja upea vaatepari. Tuo on kyllä totta joka sana. Joustamattomia on kyllä mukavampi ommella, miksiköhän sitä kuitenkin tekee ihan toisin koko ajan? Ehkäpä sen jälkipyykin takia. Mutta poika näyttää olevan todella tyytyväinen vaatteisiinsa ja se on tärkeintä.

    Huomenna töihin jne. Saa nähdä mahtuvatko housut jalkaan näiden herkuttelujen jälkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojalle kyllä minäkin ompelen paljon joustavista ja itsellekin olen tunikoita tehnyt. Se on jännä, että sitä tekee ihan muista matskuista kuin niistä, mistä eniten oikeasti tykkää ommella. Ei mulla ainakaan inahtaneet housut pääsiäisen jälkeen kunnolla jalkaan :D. Miten niin tuli syötyä suklaata ;)?. Kiitoksia Sanne-Maija!

      Poista
  20. No nyt on rock! Siistiä jälkeä. Pitäisipä itsekin kokeilla kauluspaidan tekemistä. :) Vaihteeksi olisi kiva ommella jotain joustamattomasta kankaasta. Mulla vain on joku jumi päällä. Pääsiäisenä olisi ollut mahdollisuus ommella, mut aika vähiin jäi ja sekin mitä tein maistui puulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitioksia 9-10! Minullakin on ollut joku ompelujumi, neulonta on maistunut paremmin. Kyllä se siitä taas lähtee, kun antaa asialle aikaa :). Välillä ei vaan huvita yhtään ommella, vaikka olisi mielessä ideoita toteutettavaksi. Kauluspaita on itseasiassa aika helppo tehdä, toki enemmänhän siinä on työvaiheita, mitä perusvaatteissa.

      Poista
  21. Kyllä on päheät kuteet. Ihailen ja arvostan taitoa, joka sinulta löytyy. Eipä löydy itseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä ihanaa, miten meillä jokaisella on joku taito, jonka osaa hyvin. Kuten sulla ne monet DIY-jutut ja paketoinnit jne. Kiitoksia Jani!

      Poista
  22. Vau mikä asu ja miten hyvälle näyttää scuba housuinakin! Melkein tekisin itsellekin. Nostan kyllä hattua, kun teet kauluspaitojakin itse. Mulla jäis kyllä tekemättä... hamstraan yleensä niitä aina kirppareilta eri kokoisina ja -värisinä pojilleni.

    Hauska tuo musta-kausi. Meillä on värikkäät vielä tosi pop, joten täytynee ottaa siitä ilo irti. Onhan se kai vähän tuollainen coolien koululaispoikien juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jotenkin tykkään kauluspaitojen ompelusta, niissä on sellaista kivaa näpertämistä (vaikka nappien ompelusta en niin hirveästi tykkääkään, ja niitähän saa ommella aika monta yhteen paitaan). Lisäksi meillä mieheltä tulee käytöstä poistettuja kauluspaitoja usein, joten niistä olen kanssa täydentänyt meidän pojan kauluspaita valikoimaa. Jotenkin kauluspaidat on minusta suloisia pojilla :).

      Musta-vaihe on kyllä minusta todella jännä. Poika valitsee itse mieluiten kaikessa mustaa tai sinistä. Tosin katselin tässä eskari-kavereiden pukeutumista ja aika samoja värejä siellä kaikilla oli. Ehkä sillä on sitten vaikutusta tai poika vaan tykkää :). Joitakin värejä onneksi on kaapissa ja niitä kyllä käyttää, mutta kaikki uudet vaatteet valitsee mieluiten mustana. Kiitoksia Sinikka!

      Poista
  23. Onpas tyylikäs kokonaisuus, hienot yksityiskohdatkin :)

    VastaaPoista
  24. Vautsi mitä rockia. Niin töissä kuin pojan asenteessasikin! Ihana!

    VastaaPoista
  25. Tyylikäs ja rento! Vau! Ihana nähdä kuvistakin, miten poika tykkää paidasta! :)

    Vitsit, mulle on iskemässä ompelukärpänen. Olen nähnyt viime aikoina niin paljon kivoja, persoonallisia itsetehtyjä lastenvaatteita, että päätin itsekin kaivaa ompelukoneen taas esille. Katsotaan, saanko mitään aikaiseksi - onneksi mun mallit ovat vielä suht vastaanottavaisia kaikelle ja pupu-aplikaatio varmasti pelastaa monta puutetta. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ompelu inspiraatio iski :). Jossain vaiheessa oli todella helppo ommella lapselle vaatteita, kun kaikki kelpasi. Nyt saa olla tarkkana ja kaikkeen pitää kysyä mielipide :D. Puput on suloisia, olisipa ihana nähdä pupuapplikointiasi ;). Kiitoksia Veera!

      Poista
  26. Nyt on kyllä niin upeet poset että :D <3 ja mahtava asenne paita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikaa kuvatessa pitää olla nopea, 20min on maksimi, minkä jaksaa poseerata :D. Sitten menee ihan läskiksi koko homma ;). Kiitoksia Nora <3!

      Poista
  27. Casino Games | DrmCD
    The most popular casino games for players in Michigan. 충청북도 출장샵 Visit the casino floor and experience a variety of exciting slots and 파주 출장샵 table games, all with  Rating: 양주 출장안마 4 강원도 출장샵 · 동해 출장마사지 ‎12 reviews

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).