maanantai 21. maaliskuuta 2016

Yllättikö pääsiäinen? DIY vinkkejä nopeasti valmistuviin pääsiäisen koristeisiin



Text only in Finnish. Aikatyhjiö. Sellaisessa minä elän. Kuvittelen, että minulla on aikaa vaikka kuinka paljon. Ja sitten havahdun taas siihen, että hups se menikin jo. Aikatyhjiöni liittyy puhtaasti harrastamiseen. Säännöllisesti katson kyllä kalenteria ja tiedostan, että tietyt juhlapyhät ovat taas tulossa. Silti aloitan tekemään jotain ihan muuta ja huomaan aivan liian lähellä tulevaa tapahtumaa, että en ole vieläkään aloittanut niitä varsinaisia juttuja. Joulu on toki vahvasti aina mukana tässä. Samoin pääsiäinen. Joka vuosi suunnittelen, että ensi vuonna minä aloitan ajoissa. Ja joka vuosi havahdun liian myöhään siihen, etten ole aloittanut taaskaan niitä, mitä olin suunnitellut edellisenä vuonna. 





Tämäkään pääsiäinen ei tehnyt poikkeusta. Haahuilin omassa aikakuplassani. Kyllä tässä vielä ehtii! Sitten herään taas siihen aamuun, jolloin se iskee. Apua! Palmusunnuntai jo samalla viikolla. Poika haluaa virpomaan. Asu? Vitsat? Miten kodin koristelu? Sovittu koko viikolle menoja ja tapaamisia. Työt puskee kanssa päälle. Eikä. 




Onneksi kaupasta saa. Vaikka ei oikeasti haluaisi maksaa mistään, minkä voisi tehdä itsekin. Pojan kanssa neuvotellaan asusta, kerron ettei tänä vuonna tehdä uutta. Lupaan ostaa kaupasta valmiin noitahatun ja puen lapsen päälle oman mustan villatakin. Eihän sitä muuta tarvitakaan. Itse saa lapsi vitsansa koristella, ja ne on aika värikkäitä. Samalla väsään pari vitsaa sillä suunnitelmalla, mitä edellisenä vuonna olin ajatellut. Laitetaan ne kotia koristamaan. Munia oli nopea virkata (ohje virkattuihin muniin) ja lautasliinoista saa näppärästi kivoja kukkasia.




Kotiin nopsasti uusi kranssi edellisen rikkoutuneen tilalle. On se helppoa, kun valmiita kranssipohjia saa kaupasta. Tökkii vähän hyöheniä koristeeksi ja liimaa pari munaa.








Tuhraan tussien kanssa, onneksi olin sentään miehen pyytänyt ruuan laiton lomassa tyhjentämään kananmunia (herääkö minussa kuitenkin harrasteitakin organisoiva ihminen?). Narsissi sinne sekaan, pajunkissoja ja huovutusvillaa. Voiko asetelmien teko olla näin helppoa?






Rairuohot ja ohrat itävät nopeasti. Päälle vaan elmukelmua pienillä rei'illä varustettuna ja tadaa, pari päivää siihen meni. Munankuoret ruohoineen, narsissi ja huovutusvilla vaan ruukkuun. No niin, se on siinä.



Pääsiäiskortteja ei enää monikaan taida lähettää? Me olemme liittäneet kortit virpomavitsoihin, sillä poika käy virpomassa vain lähimmät. Tässäkin lähikauppamme pelasti. Kuvioteippiä, valmiit pupukuviot ja pari hyöhentä. Kortit ehtii vielä huomenna tiistaina 22.3 lähettää, jos se on jäänyt tekemättä.




Ja aikaa ei sitten mennytkään kovin kauaa. Viime vuonna tekemäni pompom-pupuset ovat jo nauttimassa ohrasta. Pöydälle heitän vielä aiempina vuosina tehtyjä pupuja (ohje nopeisiin pupuihin) ja nyt saa pääsiäinen tulla. Koristeista ei kyllä ehdi nauttia niin kauan mitä olisin halunnut, mutta onpahan edes jotain. Edellisien vuosien pääsiäisaskarteluihin ja puuhiin pääsette kurkkaamaan myös pääsiäinen tunnisteella.

Elätkö sinä omassa ihanassa aikakuplassa, jossa ehtii aina tehdä vaikka mitä superhyperhienoa hyvissä ajoin? Vaikka todellisuudessa havahtuu aina liian myöhään? Vai oletko sinä niitä ihmisiä, joilla on kaikki valmiina kuukautta ennen?

39 kommenttia:

  1. Ihania ideoita ja kauniin raikkaat kuvat! :) Toinen viimetipan tyyppi täällä, moi. Teillä sentään ruohot vihertää, meillä ei edes orasta... ;) No olkoot sitten vain ihan yleis kevätruohoja. ;) Nuo virkatut munat on ihania! Ja samoin munaan istutettu ruoho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä lisätä että yksi aina joka paikasta myöhässä oleva tuttavani on lanseerannut termin "ylioptimistinen aikakäsitys". Se taitaisi istua tähänkin yhteyteen. ;)

      Poista
    2. Ylioptimistinen aikakäsitys kuulostaa tosi hyvältä termiltä! Muistelinkin, että sinä taisit tästä samasta aiheesta kirjoittaa ennen joulua ;). Minä yleensä saan rairuohot ja ohrat itämään aika nopeasti, meillä on varmaan täällä kotona hyvät kasvuolosuhteet. Kiitoksia Sanna!

      Poista
  2. Kivoja ideoita...Meillä koristellaan aina lasten tekemillä koristeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli! On meilläkin pojan tekemät koristeet esillä. Ne on aina niin ihania, että kuuluvat ehdottomasti juhliin. Tänä vuonna ei tullut uusia, kun eskassa on samassa ryhmässä lapsi, jonka kotona pääsiäistä ei vietetä. Kivasti ottavat hänetkin huomioon ❤ .

      Poista
  3. Kauniita asetelmia :) Meillä mennään vähäisin koristein; pajunoksia, rairuohoa ja muutama koristemuna. Joka vuosihan mä suunnittelen kyl tekeväni kaikkea uutta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä voi hyvin suunnitella kaikkea, ehkä joku vuosi ne sitten tulee tehtyä :D. Kiitoksia 9-10!

      Poista
  4. Näyttääpä kivalle nuo munaan kylvetyt ruohot. Taidan napata sen idean ensi pääsiäiseen. Meillä on sitkeä kuumetauti vienyt mehut ja ylimääräisen innon. Tein vain ovikranssin ja muuten mennään vanhoilla koristeilla. Ruohon kylvin lautaselle ja heinät korkeisiin lasiastioihin. Rauhallista pääsiäisen aikaa - turha kiire ja touhotus pois! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Voi harmi, että olette kipeänä :(. Toivottavasti tauti taittuu pian! Minäkin olen tykännyt näistä muniin kylvetyistä ruohoista, joka vuosi niitä tulee laitettua :). Kyllä se pääsiäinen ilman vouhotusta tulee, sitä vaan on nuo puuhat aina niin mieleisiä, että haluaisi tehdä enemmän :D.

      Poista
  5. Ihania koristeita ♥ En tiedä missä kuplassa minä elän mutta pääsiäistä vasten saadaan avaimet uuteen kotiin ja pääsiäinen meneekin remontin keskellä joten on vähän koristelut "vaiheessa" pakkailujen keskellä :D Ajatuksena mullakin on laittaa kortit vitsoihin kiinni, jos edes keretään "trullittelemaan", meillä päin se tapahtuu pääsiäis lauantaina :) Onneksi ollaan kerhoissa tehty jotain koristeita ja laitettu ruohoa, lapsille on niin tärkeetä että koristellaan kun on vähäkään syytä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on kyllä ihana syy jättää koristelut vähän vähemmälle tänä vuonna ;). Varmasti on jännää ja ihanaa päästä remppaamaan uutta kotia! Ainiin, teidän suunnalla tosiaan taidetaan virpoa yleensä vasta lankalauantaina. Nämä eri perinteet on niin hauskoja. Kiitoksia Nora ja remppaintoa :)!

      Poista
  6. Kuulostaa niiiin tutulta, jossain haavekuplassa elelen minäkin :). Kukkia ja muuta pientä sievää olen jo laittanut kotiin kun tyttö vietti synttäreitään maaliskuussa, mutta varsinaiset pääsiäisjutut taitavat jäädä tänäkin vuonna aika vähiin. Ruoho sentään orastaa jo ja ystävä toi tuliaisiksi askartelemansa pääsiäiskranssin. Meillä trulleillaan vasta ensi lauantaina ja kuten arvata saattaa, ovat lasten asut vielä suunnitteluasteella...
    Hyvää pääsiäistä teille, ihanat vapaat edessä joka tapauksessa! :) Ja kiitos viime hetken vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Manda! Pääsiäinen on kyllä sellainen juhla, että useimmiten siihen tulee laitettua vähiten koristeita. Jouluun minä ainakin panostan enemmän. Vaikka onhan se mukavaa, kun on jotain pientä kotona :). Onhan pääsiäisenä enemmän varsinaisia vapaa-päiviä, jouluna tietysti monella on lomaa lisäksi.

      Poista
  7. Todella kauniita pääsiäiskoristeita! Kyllä noilla pääsiäisentunnelmaa varmasti tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Niina! Ihan jo tuntuu pääsiäiselle :)

      Poista
  8. Ihania! Eivät näytä laisinkaan siltä että olisivat kiireesti tehtyjä. Mulla tulee aina kiire, ja lopulta aika vähän teenkin, kun totean, että tulee se juhlapyhä ilmankin. Kunhan ruuat olis suunniteltuna. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, etteivät näytä kiireessä tehdyiltä :). Juhlat kyllä tulee, vaikkei niiden eteen mitään tekisikään :). Minun ei onneksi (?) tarvitse siihen ruokapuoleen keskittyä kovin paljoa, kun mies hoitaa kokkauksen juhliin ja viikonloppuisin. Kiitoksia Tiina!

      Poista
  9. Hih, ihana sinä ja ihania koristeita! Täällä on myös yksi aikakuplalainen! Ajatuksena oli tehdä vaikka ja mitä, mutta lopulta rairuohokin saatiin istutettua vasta sunnuntaina - siellä se nyt on kelmun alla ja mä kovasti syynään, joko näkyy pieniä alkuja. Ei näy. :D Meillä on pääsiäisenä myös 3-vuotissynttärit, joten tämä aikakuplaongelma iskee kurjasti myös siihen. Onneksi on aina viimeisen illan ihme! ;)

    Nyt muuten hoksasin, että aikakuplan hahmottamisvaikeudessa voi olla tosiaan perää. Ilmankos mies pyöritteli silmiään, kun kerroin eilen loistavasta koristeluideasta perjantaita varten. Miten niin muka mä en ehtisi sitä(kin) tehdä?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Veera, ihana olet sinäkin :)! Viimeisen illan ihme on niin tuttu juttu. Voi, kun siihen ei tarvitsisi turvautua. Tottakai sinä ehdit tehdä vaikka mitä! Perjantaihin on vaan kolme yötä aikaa ;).

      Poista
  10. Hauskat rairuohomunat :) joskus yritin samaa epäonnistuen.. :D

    VastaaPoista
  11. Ihania koristeita juhlapyhiksi, munakorit on niin kauniit! Ja kyllä, aina on valmistelut myöhässä, niin joulut kuin juhannuksetkin...no onneksi en ole ainoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Saija! Jostain ihmeellisestä syystä ne joka vuosi suurinpiirtein samaan aikaan olevat juhlat pääsevät yllättämään :D.

      Poista
  12. Tutun kuuloista.. :D Meillä ei tosin pääsiäistä varten mitään koristeita yleensä laiteta, muita kuin lasten koulussa, eskassa ja kerhossa tekemät.. Pajunoksia toki tulee aina haettua jos ne voi koristeeksii laskea.. :) Kivoja juttuja teillä, nuo munankuoret on kiva idea ja olen sellaisiin ennenkin törmännyt.. Joku keväinen kranssi olis kyllä kiva.. Pitäiskö sen verran itsekin viitsiä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä rairuohomunat olivat joku vuosi sitten Pirkan tai Yhteishyvän sivuilla esillä, sieltä silloin idean nappasin. Minusta ne ovat aika kivoja. Kransseja onkin nopea tehdä, jos sattuu pohja olemaan valmiina. Vielähän tässä ehtii :D. Kiitoksia Raisa!

      Poista
  13. Samassa kuplassa minäkin :) kupla koskee kaikkia juhlapyhiä ja muistamisia vaativia päiviä. Aina viime tipassa tai ei lainkaan... En ole koskaan ennen pääsiäistä kotiin laittanut, nytkin hyvin pienesti vain. Mutta tiedänpä mistä tulen ensi vuonna etsimään ohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hannariina kommentista! Yleinen ilmiö :D. Ei auta kalenteriin merkkaaminenkaan, olen sen huomannut aiemmilta vuosilta. Laitoin nimittäin joku vuosi sitten joulukorttien teon kalenteriin ja pah, viime tipassa niitä sitten tehtiin kuitenkin. Ihailen mun yhtä ystävää, joka teki tammikuussa tämän vuoden joulukortit valmiiksi! Siihen en ole koskaan pystynyt.

      Poista
  14. Ha haa, joo täällä kanssa yksi, jonka piti tehdä vaikka mitä uutta koristetta täksi pääsiäiseksi! No arvaat varmaan, miten kävi ;). Saatiin sentään tyttöjen kanssa huovutettua puput kässäkerhossa viime viikolla, tosin melkoinen hoppu tuli niidenkin kanssa lopulta.Muuten vanhoilla koristeilla mennään. Kukkia täytyy vielä hakea ja laittaa sellaiset karkkimunat roikkumaan. Tänään siivousta tiedossa, joten kiva sitten laittaa vielä nuo viimeiset jutut esille.

    Nämä olikin tosi kivoja vinkkejä, nuo tussimunat ihastuttavat! Ihanaa pääsiäistä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa tussimunissa oli paljon kauniita vaihtoehtoja, kun niiden kuviin jossain törmäsin viime vuonna (varmaan siellä pinterestissä). Mulla oli vaan yksi paksu tussi, joten kovin tarkkaa en saanut tehtyä. Mutta siis kivoja näistäkin tuli. Siivousintoa sinulle! Minä tein kunnon siivouksen viime perjantaina ja nyt vaan pikasiivouksen ennen pääsiäistä. Todennäköisesti ollaan ihan omalla porukalla ja käydään yksissä juhlissa, joten ei nyt jaksa enempää nuolla nurkkia tällä kertaa ;D. Teidän pupuista tuli varmasti hellyttäviä. Kiitoksia Krista, ihanaa pääsiäistä teillekin! (kierrän taas pikkuhiljaa blogeja, toivottavasti pian ehdin kommentoimaan sinun ihanaa mattoasi ;)).

      Poista
  15. Täällä ilmoittautuu yksi kuplassa elelevä! Munat maalamatta, rairuohot kylvetty vasta eilen (ja ostin vielä vahingossa jotain hitaasti itävää lajiketta), koristeet visusti vintillä laatikoissaan ja huusholli kipeästi suursiivouksen tarpeessa. Mutta pääsiäinen tulee meille kaikesta huolimatta :) Ehkä huomenna siivoan pikaisesti ja kaivan joitain viime vuosien koristeita esille. Noita tussilla väritettyjä munia tekisi kovasti mieli kokeilla. Onhan tässä monta pyhäpäivää aikaa maalailla :) Teidän pääsiäiskoristeet ovat ihania! Kranssi ja kukka-asetelmat sykähdyttävät erityisesti. Mukavaa ja rauhallista pääsiäistä teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlapyhillä on taipumusta tulla, vaikka niiden eteen ei mitään tekisi :). Pääsiäisenä onkin kivasti aikaa tehdä vaikka niitä koristeita. Kiitoksia Pizzicato ja mukavaa pääsiäistä teillekin!

      Poista
  16. Kivoja ideoita! Aikatyhjiö, se oli hyvin sanottu. Siinä kuplassa minäkin elän :) Mukavaa pääsiäistä teidän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Unelmallinen, mukavaa pääsiäistä sinnekin suuntaan!

      Poista
  17. Monta kivaa ideaa. Ja kyllä, pääsiäinen yllätti. Viime viikonloppuna sentään ennätimme hieman valmistella pääsiäistä. Tänään vihdoin alkaa loma ja saa ladata akkuja. Ihana myös tuo pääsiäiskortti. Minä jopa lähetin monen vuoden jälkeen pääsiäiskortteja. Ajattelin, että mukava välillä ilahduttaa myös perinteisen postin välityksellä sukulaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kortteja ja kirjeitä tulee niin harvoin lähetettyä, vaikka onkin kiva muistaa läheisiä. Muutaman kortin minäkin lähetin. Kiitoksia Jani ja oikein rentouttavaa lomaa ja pääsiäistä myös teille!

      Poista
  18. Aivan upeita koristeita, tosi tyylikkäitä :)

    VastaaPoista
  19. Aivan ihania pääsiäiskoristeita, sinähän olet ehtinyt vaikka mitä:) Virkatut munat on erityisen kauniita ja kätevää, kun munat voi poimia vitsoista talteen seuraavaa pääsiäistä varten:) Ihanat myös nuo rairuohon istutusalustat! Olen monesti todennut, kun alkaa vain tuumasta toimeen, vähemmälläkin suunnittelulla saa upeita lopputuloksia:) Ja voi kyllä, elelen omassa pienessä aikakuplassani:) Eikä se koske pelkästään harrastuksia..kalenteriin merkkaan kaikki tärkeät asiat ja tapahtumat, enkä tulisi toimeen ilman sitä, mutta huomaan pian, kuinka kalenteri täytyy erilaisista nuolista ja rukseista, kun siirrän tehtäviä edemmäs..:D Tuntuu, että ne "ei niin tärkeät" asiat ajaa kaiken muun edelle. Pääsiäisenä emme ole panostaneet kovinkaan paljon koristeluun, vaikka ihania ne olisikin. Perusteellinen siivous ja kaupasta ostetut kauniit kukkakimput olivat minulta jo tarpeeksi suuri saavutus:D Kortit ehdimme askarrella mummoille ja papoille pitkänäperjantaina:D Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, kun vain aloittaa, voi saada aikaiseksi nopeastikin vaikka mitä! Minä olen kyllä aika tuumailija käsitöissä ja mietin monet kerrat aika tarkkaan miten ja mitä laitan. Joskus on kiva, kun tekee vaan ilman suurempia suunnitelmia. Aikakupla on toisaalta aika hauska, siinä ei tule ennen viimeistä päivää kovaa stressiä, kun koko ajan uskoo ehtivänsä vaikka mihin :D. Pääsiäinen on kyllä sellainen juhla, että ei siihen kovin paljoa tule panostettua yleensä. Kiva olisi koristella ja miettiä tarkemmin, mutta ei siitä niin kovin stressaa ;). Varsinkin, kun meillä ei tänä vuonna vieraitakaan käynyt pääsiäisenä. Öllötetty omalla perheellä ja syöty navat täyteen suklaata. Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).