perjantai 17. kesäkuuta 2016

Ommellen iloa: mitä siitä syntyikään osa 1.



Ommellen iloa kampanja veti mukaansa. Sain ilon ja kunnian ommella vaatteita sekä tytölle että pojalle. Toiveissa oli mekko ja legginsit sekä pojalle huppari ja collegehousut. Pojan vaatteista postaus on tulossa hieman myöhemmin. Sain tytön itse piirtämän taidokkaan mallipiirroksen mekkoon, jonka pohjalta hieman soveltaen toteutin lopullisen mekon. Selvää tulevaisuuden vaatesuunnittelijan taitoa, niin upea piirros oli :). 






Kankaaksi tyttö valitsi kauniin herkän perhos- ja kukka-aiheisen kankaan. Lisäväriksi hän toivoi kaunista kauluskoristetta. Näiden elementtien ympärille tein mekkoon väriä tuomaan leimasimella perhosia helmaan liihottelemaan ja virkkasin vielä ruusuisen vyön. Helmaan ja hihansuihin lisäsin Eurokankaasta löytämääni pitsiä. Täysin kauluskoristeen kanssa samaa sävyä olevia pitsejä tai lankoja en löytänyt mistään, mutta ihan hyvin nämäkin sopivat kuitenkin kokonaisuuteen.






Legginseihin painoin lisäksi valkoisella perhosia. Toiseen lahkeeseen sivua pitkin ylöspäin useamman ja toiseen lahkeeseen muutamaan lahkeensuun lähelle. Lahkensuiden pitsit yhdistävät legginsit vielä mekkoon. 




Kaavan pohjana mekkoon käytin Ottobren 6/2013 26. Pumpkin pie mekkokaavaa, josta lyhensin hihoja 3/4 hihoiksi. Yläosan helmaosuutta lyhensin myös ja lisäsin mekon helman aika suorana kappaleena poimuttaen. Legginsien kaava Ottobre 6/2013 38. Thousand dots. Mekon kangas ja kauluskoriste Majapuulta, legginsien Eurokankaasta.





Vyön virkkasin musta tuntuu - ohjeella :). muoks. Kiinteät  silmukat Pylväät joustavat hyvin, joten vyö menee pidempään käytössä. Solmimisnauhat ovat ihan ketjusilmukoita. Ruusun virkkasin erikseen ja kiinnitin ompelemalla. Parasta oli nähdä ihastuttava kuva tytöstä mekko ja legginsit päällä sekä saada kiitosviesti perheeltä, taisin viestin perusteella saada tuotua edes hieman iloa lapsille :).




Pojan asusta ja muista mukana olleista taitavista ompelijoista tulee erikseen postaus viimeistään ensi viikon alussa. Mukavaa viikonloppua kaikille!

46 kommenttia:

  1. Ihana! Sinä sitten osaat. Odotan aina ihan innolla mitä uutta oletkaan taikonut. Ihana haaste ja ihana työ. Varmasti juuri mieleinen, kun sai tyttö itse olla mukana suunnittelusta alkaen. Mielenkiinnolla odotan sitä pojan asua. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitoksia kovasti ihanasta kommentista Suvituulia ❤ !

      Poista
  2. Mahtavan kaunis ja monipuolinen asu! Ihana ja taitava olet ❤️

    VastaaPoista
  3. Aivan ihastuttava kaikkine yksityiskohtineen <3

    VastaaPoista
  4. Ihana asu tytölle, saaja varmasti on ikionnellinen! Tuo väriyhdistelmä ja erityisesti vyö ovat herkullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vyö onnistui minustakin todella hyvin :). Kiitoksia Pirjo!

      Poista
  5. Kaunis asu! Tosi nätti tuo mekon kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eerika! Kangas on minunkin mielestäni kaunista, hieman romanttinen ja herkkä.

      Poista
  6. Kaunis! Tosi suloinen myö tuo kangas ja kauluskoriste. Mistähän noita kauluskoristeita saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kauluskoristeen tilasin Majapuulta, siellä oli ainakin muutamia vaihtoehtoja. Kiitos Tiina!

      Poista
  7. Onpa kaunis setti! Ihanasti passaa noihin vaatteisiin nuo painetut perhoset. Tässä haasteessa on kyllä panostettu laatuun. Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Leimattuja perhosia olisi kiva käyttää vaikka tyynyynkin. Ja muitakin leimasimia voisi ottaa käyttöön :)

      Poista
  8. Todella kaunis setti! Ihan varmasti tästä on ollut iloa saajalleen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Raisa! Tärkeintähän se on, että vaate on mieleinen saajalle :)

      Poista
  9. Kaunis ja herkkä asu! Nuo perhospainatukset on ihania. Kauniit ja ihanan romanttiset kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän asuun jotenkin sopi hyvin tällaiset romanttiset kuvat :). Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  10. Mua sykähdyttää asun tarina: yhteistyössä saajansa kanssa tehty. <3 Paljon olet nähnyt vaivaa asun eteen. Ihanat nuo perhospainatukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Oman näköinen :)! Minulle oli tärkeää ottaa huomioon tytön omat toiveet asun suhteen, hän sitä kuitenkin käyttää.

      Poista
  11. Herkkä kuin perhosen siivenisku <3. Paljon ihania yksityiskohtia ja monipuolisia käsityötekniikoita. Tuollainen yhteistyö on suunnittelijan itsensä kanssa niin palkitsevaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä suunnittelija oli kovin yhteistyökykyinen ja äärimmäisen taitava, joten oli ilo työskennellä hänen kanssaan :). Kiitoksia Sanne-Maija <3!

      Poista
  12. Kiva mekko ja kivoja yksityiskohtia.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  13. Kauniita nuo perhospainatukset! Kaunis kokonaisuus :)

    VastaaPoista
  14. Herttainen mekko! Hyvät ja selkeät kuvat sait leimaamalla, kiva persoonallinen lisä leggareihin! Kiva kun saaja on päässyt itse vaikuttamaan noin paljon lopputulokseen, varmasti mieluinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leimaamalla saa yllättävän kivoja yksityiskohtia kankaalle. Kiitoksia Saija!

      Poista
  15. Kaunis mekko, josta löytyy ihanaa herkkyyttä. Paljon hienoja, eri tavoin toteutettuja yksityiskohtia, jotka yhdistyy upeaksi kokonaisuudeksi. Tämä projekti oli varmasti yhtä jännittävää niin suunnittelijalle kuin ompelijallekin:) Ja kaiken kukkuraksi vielä näin upeita kuvia! Olisipas ollut myös ihana nähdä se taiteilijan luonnos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! En muistanut kysyä suunnittelijalta lupaa kuvaan julkaisuun :(. Jännittävää oli ommella, tottakai sitä mietti, onko mekko nyt sinnepäinkään, mitä suunnitteluja itse ajatteli ;).

      Poista
  16. Oi miten ihania vaatteita! Varmasti mieluiset saajalleen :)

    VastaaPoista
  17. Toinen toistaan kauniimpia asuja tupsahtelee tämän projektin myötä esille! Tämä on ihanan tyttömäinen setti, jossa on ripaus herkkyyttä ja vanhan ajan nostalgiaa :). Tuo ruusuvyö on todella ihastuttava ja taidanpa napata tuon legginssien perhosidean omien tyttöjen legginsseihin myös! Kauniit kuvat, teillä on upeita vanhoja kalusteita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamia vanhoja kalusteita uusien seassa :). Tykkään yhdistellä vanhaa ja uutta. Legginseihin onkin kiva saada pientä koristelua, sinähän leimailitkin jo aiemmin kankaalle :). Ruusuvyöstä tykkään itsekin todella paljon. Kiitoksia Krista!

      Poista
  18. Niin kauniin setin teit! Hienot perhoset yksityiskohtana ja aivan ihana vyö. <3

    VastaaPoista
  19. Ihanan hempeä mekko ja kuten Kristakin kommentoi niin mekossa on ihanasta nostalgian tuntua. Ja tuo vyö on todella kaunis! Kiitos sinulle, että lähdit mukaan<3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia teille Minna tämän tempauksen järjestämisestä, on ollut ihanaa olla mukana tekemässä hyvää :)!

      Poista
  20. Aivan ihana asu ja miten ihana ajatus, että lapsi piirtää kuvan asusta ♥ Mä uskon, että nuo tekivät pienen prinsessan tosi onnelliseksi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Johanna ❤ ! Minäkin toivon, että tyttö tuli tästä iloiseksi :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).