maanantai 23. kesäkuuta 2014

Haasteellinen kukkapurkki?




.. Ei ehkä kuitenkaan. Pesty lasipurkki, pätkä farkunlahjetta, vanhan paidan hihansuu pitseineen ja lähin käteen sattunut nauha, jolla solmin lahkeen ja hihan purkin yläreunaan. Poimin muutamia luonnonkukkia, tästä näkee etten mikään floristi ole :D. Tämän vein rakkaille ystäville juhannusviemisiksi, itseasiassa lahkeen pätkä on heidän tyttären farkuista. 

Ja se haasteellisuus… sain ihanasta Aarnilintu-blogista haasteen.




1. Suosikkiväri sisustuksessa
Yhtä väriä on vaikea valita, mutta kotini sisustus pohjautuu valkoiseen, mustaan, harmaaseen ja ruskeaan. Näitä sitten piristetään vuodenaikojen ja mielentilan mukaan. Samoja värejä valitsisin edelleen, jos sisustusta olisi tarpeen uusia



2. Designesine/-huonekalu, joka ei ikinä tule meille
Itseasiassa huomasin, etten omista yhtään design-huonekalua. Mitä sitten en haluaisi kotiin? Ehkä mennään sinne muoviseen linjaan, Aarnion puppy tms. ei tunnu istuvan omaan sisustukseen. Mutta en sano siitäkään ei koskaan. Olen huomannut oman mieleni olevan äärimmäisen muuttuvainen, mistä sitä tietää vaikka eläkeiässä innostun sisustamaan värikkäillä muoviesineillä. Pidän kyllä väreistä ja retrosta, niitä haalin mielelläni sisustuksen piristeeksi. 



3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä
Katson joka ilta televisiota, mutta puolisilmällä. Hurmaavinta onkin vaikea valita, kesän aikana ainoa ilman virkkuuta/neulontaa katsomani sarja on Kosto. Siinä ei kovin hurmaavia hahmoja ole, ehkä Nolan voisi sitä olla. Juonikin tuntuu nyt jo olevan siinä ja rajalla, jaksanko enää katsoa. Alusta asti olen sitä katsonut, joten vielä olen antanut sarjalle mahdollisuuden.



4. Suosikki leivonnassa
Jos puhutaan raaka-aineista niin voi. Aitoa sellaista. Eniten tykkään leipoa karjalanpiirakoita ja makeita piirakoita/kakkuja. Suklaa toimii aina minuun, mitä suklaisempi sen parempi. Kuvan kakku on tehty pojan 4v synttäreille (huono kuva viime vuodelta, pahoittelen) ja ah, oli tarpeeksi suklaista. Teemana meillä olikin dinosaurukset, kakku yrittää siis esittää fossiilikaivantoja.



5. Viisi blogisuosikkia

Tämä onkin vaikea valinta. Pidän niin monen tyylisistä ja toisistaan selkeästi poikkeavista blogeista. Jokaisessa lukemassani blogissa on jotakin äärettömän koukuttavaa. Aarnilinnun blogi on itse asiassa se ensimmäinen, jonka lukijaksi liityin. Sinne palaan uudestaan ja uudestaan. Koetin tähän miettiä haasteen kannalta blogeja, joissa on myös sisustusta mukana. Puhtaasti pelkästään sisustamiseen keskittyviä blogeja ei lukulistallani juuri olekaan. Mukaan haastan kuitenkin seuraavat blogit, joissa on vilahdellut myös jotakin sisustamiseen liittyvää ja joista pidän paljon:




Inspiraatiokuvat on koottu n.8 vuotta sitten tämän kodin sisustukseen. Tässä vanhassa ikkunanpokassa on meille rakkaita matkakuvia/kohteita, toinen samalla tyylillä toteutettu on myöskin eteisessä.

Juhannusta vietimme ystävien seurassa aattoiltana, säät eivät juuri ulkoilua suosineet, mutta ihana seura korvasi huonon sään. Itsekin vietin villasukat jalassa päivät :). Piipahdimme juhannuspäivänä anoppilassa syömässä, sunnuntai sujuikin ompelusten parissa. Yritämme tänään ehtiä kuvaamaan, jos vaan poika innostuu kameratouhuihin.

Mukavaa alkanutta viikkoa, toivottavasti säät hieman lämpenevät!

14 kommenttia:

  1. Ensiksikin onpa söpö kukkapurkin koristus ja kukkakimppu on juuri kauniin kesäinen. Sitten vielä kiitos haasteesta :) Mielenkiintoinen, pitääpä katsoa miten aika antaa myöten vastaamiseen :) Oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Minulla nämä haasteet toimii tällaisina välipäivityksinä blogiin, kun ei ole ehtinyt kuvaamaan ompeluksia :).

      Poista
  2. Kaunis on kimppu ja maljakko! Kiitos haasteesta, katsotaan saanko aikaiseksi :) Minulla on se aakkoshaastekin vielä tekemättä kun ajattelin roikottaa sitä tuonne blogin 1 v päivien tienoille, ajattelin, että silloin on mukava kertoa itsestä vähän lisää :) Hienoja tunnelmatauluja, tulee ihan opiskeluajat mieleen, silloin tuollaisia tuli tehtyä itsekin aika paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin muistan opiskeluajoilta kaikki nuo inspiraatiotaulut, tosin silloin pelattiin vielä pääsääntöisesti leikkaa-liimaa systeemillä, kun vähemmän tietokoneita käytettiin. Mitä sinä muuten opiskelit? On ollut mielessä kysyä, mutta en ikinä muista :). Minulla nämä postauksen taulut toimivat myös osana sisustussuunnittelun opintoja. Kesäisin on ihana poimi ihan noita niittykukkia, tosin valikoima niissä luonnonvaraisena on sitten lapsuusvuosien vähentynyt. Kiitoksia Krista!

      Poista
    2. Mulla on 2 vaatetusalan tutkintoa eli artesaani ja vestonomi. Lisäksi olin vuoden aikuispuolen ateljee-ompelun linjalla joka jäi kesken kun pääsin ammattikorkeakouluun. Noissa vestonomi-opinnoissa varsinkin piti kaikenlaisia portfolioita väsätä, joissa oli sitten monessa noita visuaalisia juttuja mukana. Tietokoneella tuli istuttua todella paljon noissa opinnoissa. Olisin halunnut mieluummin artenomi puolelle, mutta pääsykokeista en sitten päässyt pidemmälle. Tosiaan on tuo luonnonkukkavalikoima vähentynyt. Itse poimin kanssa lapsena niitä paljon kun kukkaniitty oli kotia vastapäätä, sellaista keltaista pitkulaista hauskannäköistä kukkaakaan ei täällä ole juuri näkynyt vaikka lapsena poimin niitä paljon.

      Poista
    3. Kiitos Krista vastauksestasi! Vestonomi taitaakin hitusen poiketa artenomista. Omasta koulutuksestani valmistuttiin ennen artenomeiksi, me olimme ensimmäiset, jotka saivat valita nimikkeen itse (siis muotoilija vai artenomi). Pidin kyllä paljon meidän koulusta, Kuopion Muotoiluakatemiasta ja koulutus oli kyllä laaja ja hyvä. Sittemmin siellä on vähennetty vaatetuspuolen aloittavia, ymmärrettävää kun ei niitä työpaikkoja alalla niin kamalasti ole.

      Poista
  3. Aah, Pariisi-kuvia.. Sinne tekee mieli aina palata. Meilläkin on Eiffel-torni(n kuva) olkkarissa muistona viime kesän visiitistä. Kiva, että nappasit haasteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisi oli kyllä ihan kiva kaupunki, voisihan siellä vaikka toistekin käydä :). Me tosin mielellämme matkustamme aina uuteen kaupunkiin ja paikkaan. Kaikkein eniten minä kaipaan New Yorkiin. Matkailukohteena aivan ihana, mutta en kyllä asumaan jäisi :D. Kiitos Aarnilintu!

      Poista
  4. Kääk, sain samantyyppisen toiseltakin ja unohdin sen. Nyt pitää ryhdistäytyä, ja tehdä molemmat kerralla :) Tunnistin pari ihanaa kaupunkia tuosta. New York on ollut haaveena monta vuotta ja nyt tammikuussa pääsen sinne. Vinkkejä, missä kannattaisi käydä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin sitten hyvä tehdä haasteita :). Omasta New Yorkin reissusta on jo 7 vuotta, joten ei enää ihan tuoreessa muistissa ole paikat saati osoitteet. Kaikki on varmaan jo muuttunutkin todella paljon siitä, kun itse siellä kävin. Sohossa oli silloin ainakin aivan ihania sisustusliikkeitä, niissä sai yhden päivän kulumaan hujahduksessa. Olisi tarvinnut yhden matkalaukun pelkille sisustusostoksille. Broadwaylle ehdottomasti katsomaan joku musikaali, kokemuksena ihana. Moma myös, jos kiinnostaa taide. Chinatown ja Little Italy, Empire State Building (heti aamusta, vähiten jonoa). Central Park on tottakai myös käymisen arvoinen paikka. Vapaudenpatsasta emme menneet katsomaan läheltä, hyvin näki pelkältä lautaltakin. Nämä on nyt niitä perinteisiä nähtävyyksiä. Jos vielä on pystyssä Burger Joint, niin sinne syömään. Elämäni parhaat hampurilaiset! Jonoa on lähestulkoon aina, mutta kannatti kyllä jonottaa. Toivottavasti on vieläkin yhtä hyvää, jos paikka on elossa. Minä pidin New Yorkista paljon, ja lähtisin sinne kyllä uudestaan, jos olisi mahdollista. Ruokapaikoista ei niin jäänyt muita mieleen kuin tuo Burger Joint. Pieni paikka täynnä porukkaa, mutta oli meidän hotellia vastapäätä, niin otimme hampparit mukaan ja söimme hotellihuoneessa. Oikein jos alkaisi muistin sopukoita kaivelemaan, voisi mieleen palautua enemmänkin :).

      Poista
    2. Voi, kiitos jo näistäkin vinkeistä. Osa nähtävyystistä on varmasti samoja, kun kerran tuonne menee :) Mä olen kuullutkin tuon Burger Jointin. Ja Soho on nyt ehdottomsti käyntilistalla ;)

      Poista
    3. Täytyy myöntää, että olen kateellinen ;). New Yorkiin voisin mennä uudestaan vaikka heti. Miehen kanssa yritimme muistella vielä uudemman kerran reissua, mutta ei sen tarkempia tullut mieleen. Täytyisikin vielä avata vanha kone ja kaivella reissukuvat esille, kummasti voisi muisti virkistyä.

      Poista
  5. Kiitos haasteesta! Kaikki tämmöiset lämmittävät kovasti aina mieltä <3 Tykkään lukea muiden vastauksia eri kysymyksiin (,mutta miten sitä onkin itse niin surkea tarttumaan haasteisiin!)! Katsotaan saisko sitä vaikka nyt ryhdistäydyttyä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteissa onkin se hyvä puoli, että niitä ei ole pakko tehdä :). Mukava olisi kuitenkin lueskella sinunkin vastauksia.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).