maanantai 2. kesäkuuta 2014

Hellevaatteet pojalle vanhasta kauluspaidastaMeillä mies käyttää päivittäin töissä kauluspaitoja, ja niitä on eksynyt isot kasat minun kangaskaappeihin. Seuraavissa kuvissa lähtötilanne tähän asuun :).Milloin on jotakin revennyt jostakin (kuten tässä paidassa nappilistan vieressä repeämä), milloin kaulukset kuluneet, milloin jokin tahra ei ole lähtenyt pesussa. Ihania kankaita ja kuoseja. Osasta olen tehnyt farkkulaukkuihin vuorit, mutta silti kaappi pursuaa näitä. Varsinkin, kun mies siivosi taannoin vaatekaappiaan ja sain muutamia ihanuuksia lisää. Kierrätyshaasteen (klik) tiimoilta otin asiakseni tuhota näitä mahdollisimman monta.Shortsiajatus on kytenyt mielessä pitkään, ja ensin leikkasin ne. (vyötäröllä kuminauhakuja, kuminauha on ns. peruselintarvike, eli sitä löytyy kaapista aina :D).  Tyhmästä päästä jne., sillä olisi voinut suunnitella kauluspaidan muidenkin osien hyötykäyttöä tarkemmin. 


Aikani pyörittelin palasia käsissäni, ja kokosin sitten niistä hihattoman (vai ennemmin holkkihihaisen?) paidan. Kaulus oli käytössä sen verran kulunut, että purin sen pois. Hihoista sai paidan alaosaan puuttuvat palaset, kalvosimet leikkasin pois. Pojalle tästä asusta tuli samantien rakas, isi on tällä tavoin aina lähellä vaikka olisikin työmatkalla. 8 kommenttia:

 1. Kierrätys on näköjään sun vahva juttu! Tuo paita on aivan käsittämättömän kaunis pojan vaate! Voi jos mulla olisi vielä pieni poika, tekisin sille tuollaisia paitoja kaikissa maailman väreissä ja kuoseissa. Tuo pystykaulus on ehkä kauluksista mun suosikki (nimenomaan lasten kangasvaatteissa), nyt on tästä inspiroituneena tehtävä kyllä syksyksi tytöille joku pystykaulusjuttu. Aivan upea setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätys on kieltämättä aika lähellä sydäntä. Pyörittelen kaiken maailman tavaroita (ja varsinkin vaatteita) käsissäni pohtien, mitä uutta niistä saisi. Tosin osaan kyllä (onneksi) laittaa tavaraa kiertoon, muuten tänne ei sopisi mitään. Varmasti tähän suuri osuus on omalla mummollani, joka oli mestari kierrättämään ja tekemään vanhasta uutta. Kuten varmasti moni 1900-luvun alkukymmeninä syntynyt ja sotavuodet nähnyt. Kiitoksia Krista, pidän itsekin tästä setistä.

   Poista
 2. Hitsit, että siellä on kätevä emäntä!! Kertakaiikkiaan! :)

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus kun tästä asusta tuli herttainen. Asusta näkee, että se on ihanan vilpoinen päällä ja niin upeasti olet hyödyntänyt vanhoja ompeleita. Tuo nappilista housujen sivusaumassa on tosi hieno juttu. Ja paidan helman halkiot nappeineen ovat upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että kerrankin olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen. Tottakai aina on kohtia, joita voisi tehdä toisin, mutta kokonaisuudessa tästä tuli kiva. Tykkään pukea aika klassiseen tyyliin poikaa, kun vielä toisinaan äidin ehdotukset menee läpi. Väri- ja kuvioiloitteluakin kyllä löytyy, ja tykkään retroilustakin :). Miehen kauluspaidat onkin oiva lähde pojan vaatteisiin. Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 4. Kerrassaan söpö:) Kauluspaitoja olen itsekin ajoittan hamstrannut kirppareilta, juurikin farkkutöiden ym. vuoriksi. Niistä saa paljon isoja vilpoisia kangaspaloja ja yksityiskohdista kivaa twistiä vaatteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aarnilintu! Minulla on sen verran onnekas asema, etten ole tarvinnut ostaa yhtään kauluspaitaa kirppikseltä :). Taitaa n. 20-30 kpl tälläkin hetkellä odottaa kaapissa.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).