torstai 5. kesäkuuta 2014

Paidasta paita ja housuista housut, tylsääkö?


Miehen vanha kauluspaita kestotahroineen + minun liian suuret pellavahousut + mummon vanhat napit = pojalle siistimpää kesävaatetta.Kuvatulvaa tulossa, jotta näkisitte noita pieniä yksityiskohtiakin joskus (yleensä unohdan ne kuvata).


Pellavahousuihin halusin tehdä mahdollisuuden lyhentää lahkeet. Tein kaitaleen ja ompelin napin. Olisin halunnut näihin housuihin tehdä vetoketjut ja muut, mutta eipä löytynyt vetoketjulaatikosta sopivia. Haasteen (sivupalkissa linkki kuvakkeessa) tiimoilta on sovittu, ettei käydä ostoksilla, joten tein nämä pöksyt sitten ilman vetskaria. 


Vyötärölle ompelin kuitenkin vyölenkit ja kuminauhakujan. Taskut purin omista housuistani ja taittelin uuteen muotoon, mitään en pois leikannut. Tikkasin ne aika alas, jotta niitä näkyisi myös pitkän paidan alta. Toki valkea väri on lapsen vaatteessa haastava, mutta onneksi pesukone on keksitty.Unohdimme pojan kanssa kuvata housut suorina, joten nämä kuvat on pikaisesti otettu sisällä ja värit kieltämättä meni aika keltaisiksi. Seinä on oikeasti harmaa :D.


Paidassa hyödynnetty nappilistaa, helmakäänne ja hihan käänteet.


Miehen kesäisessä vapaa-ajan paidassa oli tosiaan kestotahroja. Ne onnistuin kiertämään aika hyvin, taskun purin ja siirsin yhden tahran päälle. 


Kauluksen leikkasin miehen paidasta irti ja lyhensin sopivaksi tekemällä taakse sauman. Kiinnitin kauluksen suoraan pääntielle ja huolittelin puuvillaisella kanttinauhalla.


Lohikäärme kuvan leikkasin irti, käänsin reunoja hieman ja tikkasin paidan selkään. Kaavat näihin vaatteisiin omat hyväksi havaitut. Käytän aika pitkälle yksiä ja samoja kaavoja, joita sitten tarpeen mukaan muokkaan.Siinäpä ne alkuperäiset vaatteet!

Ihme miten sitä ompeluaikaa järjestyy, kun vähentää television katsomista illalla :D. Poika menee klo 20 nukkumaan, ja sen jälkeen ehtii hyvin pari tuntia ommella. Yleensä istun töllöttimen ääressä virkkuun kanssa, mutta nyt olen kyllä hävinnyt ompeluhuoneeseen. Ja pidin tätä viikkoa haasteellisena ompeluiden toteuttamiseen, kun mies on työmatkalla!

10 kommenttia:

 1. Vautsi mikä asu taas! Tykkään erityisesti noista lahjetampeista. Hienosti hyödynnetty myös paidan valmiit osat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Manda, ja tervetuloa lukijaksi! Lahjetampit, kiitos kaunis! Mietin kirjoittaessa, että joku sana tällekin kaitaleelle nyt oli. Joskus unohtuu ihan yksinkertaisetkin sanat mielestä, saati sitten ammattitermistö :D.

   Poista
 2. Hienon näköinen asu! Kesäinen ja rento.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mandariinimania! Pojalle tuli tästä(kin) lempiasu, puki heti tänään päälleen kaupungille lähtiessä.

   Poista
 3. Ihana kesäasu! Näistäkin vaatteista tulee tunne, että ihana laittaa päälle tällaisella helteellä, mikä nytkin on :) Hyvä idea laittaa tampit housuihin, niin voi tarpeen tullen pidentää tai lyhentää pituutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojalla oli itseasiassa yhdet kaupan housut, joissa tuo tamppi oli. Tämäkin ajatus oli pitkään päässä, ja nyt kyllä tämä haaste inspiroi toteuttamaan edes muutamia ajatuksia. Poika tosiaan tykkäsi pitää vaatteita helteessä, ohut pellava on niin kivan vilpoisaa materiaalia. Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 4. Ihania paitatuunauksia! Sopii pienelle pojalle niin hyvin!

  VastaaPoista
 5. Taas niin hieno ja tyylikäs kokonaisuus, että! Toiset pitää valkoista haasteellisena lapsille, mutta itsestä se ei ole paha, koska ainakin puuvillan ja pellavan voi valkaista -sittenhän vaate on taas kuin uusi ;). Sulla on illat sitten nykyään kuin minulla, minä en juuri katso televisiota kuin viikonloppuna, arki-iltoina häviän ompelukoneen ääreen tai bloggaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Krista! On meilläkin ollut pojalle jo vauvaikäisenä valkeaa, sappisaippua auttaa ja aurinko :). Vauvavaatteissa ei ollut yhtä ainutta tahraa, kun kiertoon lähtivät. Tätä kummasteli vaatteiden ostaja. Minun tv:n katsominen on lähinnä sitä, että puolikorvalla kuuntelen mitä siellä tapahtuu kun virkkailen (tai samalla bloggaan). Samalla tulee miehen kanssa vaihdettua kuulumisia. Ainoa sarja jota en jätä väliin, on Kosto :D.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).