tiistai 3. kesäkuuta 2014

Nuku hyvin Rakkahin!


Kauluspaitojen tuhoaminen kierrätyshaasteen tiimoilta jatkuu (sivupalkissa kuvakkeessa linkki). Tällä kertaa yöasu. Kotona meillä on helteilläkin ihanan viileää, kiitos ilmalämpöpumpun. Mökillä sekä reissupaikoissa viilentäminen on hankalaa, ja ohuet yöasut ovat tarpeen. Pojan atooppinen iho tarvitsee jatkuvaa rasvausta, ja iltaisin on paras vetää ylle pitkää vaatetta ettei rasvat ihan joka paikkaa tahri.


Mallailin todella kauan, että saisinko jollain konstilla yhden kauluspaidan riittämään sekä paitaan että housuihin, mutta ei riittänyt :(. Pojan vaatteiden koko on n.122cm. Lyhyitä vaatteita onnistuu saamaan setin samasta paidasta (kauluspaidan koot miesten L). Paidan ja housujen kaava omat.



 Housuidean sain alunperin Pikku Akan blogista (klik), jossa hän oli tehnyt resorilla hihoista housut. Näihin housuihin on ommeltu vain haarasauma ja kuminauhakuja. Lahkeina toimii kauluspaidan hihat.

Paita on hyvin perusmallinen, ilman kauluksia. Molemmat vaatteet tein tarkoituksella väljiksi, nukkuessa ei ole kiva olla kiristävissä vaatteissa.

Ihana äitini ilahdutti meidän päivää kyläilemällä :). Pojan kanssa viihtyivät ulkotouhuissa, minä ehdin hetken ommella. Sain vielä niska-hartiahieronnan päivän päätteeksi. Kiitos äiti <3.

12 kommenttia:

  1. Voi että onpa hauskat nuo hihahousut! Kauluspaitamateriaali on kyllä varmasti mukavaa yöasuna. Onpa teillä ollut ihana päivä, kivaa saada oma äiti vierailulle. Minäkin olen taas kierrättänyt, lähdenkin laitteleen postausta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kokeilin yhdestä paidasta mahtuisiko tuo ranneke pojan nilkan ympärille hyvin. Eihän ne hihat ihan niin täydellisesti istu lahkeina, mutta hauskat ne ovat. Oli kyllä mukava saada äiti tänne, sovitimme samalla hänelle ompelemaani mekkoa. Siitä on tosin luvassa postausta vasta haasteen jälkeen, kankaat äiti nimittäin hankki siihen ihan kangaskaupasta. Kiitos Krista!

      Poista
  2. Olet kyllä aikaansaava ompelija! Aivan mahdottoman kätevästi olet hyödyntänyt paidan pöksyihin. Ihanan rennon näköinen oloasu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Tällaiset kierrätysompelukset yleensä syntyvät aika nopsasti, kun ei kovin montaa saumaa tarvitse ommella. Suurin työ on kaavojen asettelussa ja leikkaamisessa.

      Poista
  3. Kuules, teehän minullekin tuollainen vilpolaisasu :). Ihan kateellinen olen, näyttää niin hyvältä ja harmittaa, että kirpparille jäin yksi ihana, iso miesten paita. Ei kyllä välähtänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenttisi innoittamana kävinkin miettimään saisiko samantyylisen asun tehtyä itselleen :). Nyt vaan takaisin kirppikselle ja ompelukoneen ääreen ;). Kiitos Sanne-Maija!

      Poista
  4. Upeaa ideointia ja toteutusta, niin tämä kuin nuo aiemmatkin. Minua ihan harmittaa, että meillä on niin vähän kauluspaitoja eikä mies anna niitä silputa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus kirppiksiltä mielenkiinnosta katsonut kauluspaitojen hintoja, sieltä näkyy alle 1€:llakin lähtevän paidat ;). Meillä tosiaan näitä paitoja piisaa omasta takaa, vaikka minulle onkin pikkuvikaiset päätyneet, löytyy miehen kaapista useampi kymmen niitä (muutama sellainen herkkukangas, joihin "toivoisin" tulevan jotain vikaa ;D). Kiitoksia Manda kommentistasi!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).