torstai 19. kesäkuuta 2014

Pojalle farkut ja t-paita, kierrättämällä tietenkin!



Kävi aika hassusti...tai itseasiassa näin käy silloin tällöin. Siivoilin tässä kierrätyshaasteen tiimoilta vanhoja vaatteita kaappiin ja käteeni osuivat pojan varamummon vanhat farkut. Hetkinen, nämähän joustavat ja ovat äärettömän pehmeät! Pojalle farkut näistä, ehdottomasti. Työhön oli käytävä välittömästi, vaikka ompelulistalla olisi ollut aivan muuta.



Poikkeuksellisesti leikkasin farkut hyödyntäen valmista vyötärökaitaletta sekä etutaskuja. Naisten farkuista ei muuten saakkaan oikein järkevästi tehtyä meidän pojalle sopivia housuja.




 Takataskut eivät asettuneet hyville kohdin, joten purin ne. Farkkuihin jäikin hauskat tummat kohdat takakappaleisiin. Taskut on tehty lahkeista jääneistä paloista. 



Pujotin vyötärökaitaleen sisään kuminauhan, joka kiinnittyy haarasaumaan takana ja nappilistan reunoihin edessä. Purin vetoketjukaitaleen ja irroitin vetoketjun (oli rikkikin). Eli näissä ei ole oikeaa vetoketjua, valekaitale vain. Napin kyllä saa ihan oikeastikin auki.



Tällaisissa kapeissa farkuissa tykkään itse reilusti pitkistä lahkeista, sellaisia käytän aina itsekin.



Ja paita. Niin, mies siivosi myös trikoopaitojaan pois. Valkeissa t-paidoissa tulee ajan kanssa kellastumista pääntielle sekä kainaloihin, mutta muuten paita oli todella hyväkuntoinen. 




Tässä hyödynsin vanhasta paidasta helmakäänteen ja toisen sivusauman valmiina sekä hihojen käänteet. 



Pääntielle tein kaitaleen äitini vanhasta t-paidasta (josta tein joskus pojalle kypärämyssyn). Ruohosipuli kuuluu pojan herkkuihin. Harmaat laatikot ylemmissä kuvissa ovatkin meidän yrttitarhaa terassilla.


Rentoa ja hyvän tuulista juhannuksen viettoa kaikille!

18 kommenttia:

  1. Kekseliäs ja kivan näköinen asu! Hyvää juhannusta myös sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! En ollut aiemmin tullut ajatelleeksi, että tuonne vanhojen farkkujen vyötärökaitaleeseen saa näppärästi kuminauhaa sisälle. Lapsen vaatteissa tykkään käyttää sitä usein vyötäröllä, helpottaa pukemistakin ja lisää käyttöikää.

      Poista
  2. Tosi kiva asu! Tykkään kovin tuosta paidasta, saisipa kaupasta yhtä kivaa kangasta.
    Samantapaista farkkutuunausta - naiselta pojalle - meinasin tehdä kierrätyshaasteeseen, mutta edelleen se on tekemättä kun kaavapaperi loppui. Ehkä parempi pilkkoa housut reippaasti ilman kaavaa, niin tulee joskus valmistakin! Hyvää Juhannusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun saksimaan vaan, kiva sitten nähdä sinun tekemät farkkusi :). Minäkin pidän tuosta Punaisen Ristin paidan kuosista paljon. Pidin jo silloin, kun mies tätä käytti. Voisi tosiaan toimia hyvin kankaanakin. Kiitoksia Manda!

      Poista
  3. Onpa mukavan näköinen asu, sellainen poikamainen. Aivan mahtava kun saa vanhat vaatteet uudelleenkäyttöön. Tosi mukavaa juhannuksen aikaa teille !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Tuo paita tosiaan oli sellainen, että halusin sen kuosin takia säästää. Kierrätyshaasteen tiimoilta mieskin innostui vaatekaappejaan siivoamaan uudestaan :D, nyt niitä on pakko yrittää käyttää ompeluihin etteivät jää kaappeihin liian pitkäksi aikaa.

      Poista
  4. Tykkään tosi paljon tästä asusta, siistit, kapeat farkut ja paidan kuosi on tosi raikas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojalla sattui olemaan pulaa hieman siistimmistä farkuista, toinen kun kasvaa kovaa vauhtia (kas kummaa, lapsilla tuntuu olevan sellainen tapana :D). Alkujaan oli tarkoitus näitä farkkuja tehdä sitten syksymmällä, mutta ei enää pärjätä niillä mitä kaapeissa on, kun kelitkin menivät näin viileiksi. Kiitoksia Krista!

      Poista
  5. Tosiaan, farkkujen vyötärökaitaleeseen kuminauha, kiitos vinkistä! Kiva paitakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Oiva! Kiva olla avuksi :). Vaikka olen tehnyt lukuisia farkkuja ihan perinteisellä kuminauhavyötäröllä, nyt vasta tajusin tämän vanhan vyötärökaitaleen hyödyntämisen samaan hommaan. Ei kaikkeen pää taivu :D.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Poika kysyi saako hän pitää tätä kotipaitana, minä olin sitä mieltä, että pidetään vähän siistimpänä paitana :). Kiitos Unikuu!

      Poista
  7. Sulla kyllä välähtää :) Ihania vaatteita olet taas tehnyt ♥
    Tuo äitisi mekon malli on tosi kaunis!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mia! Kun vaan ehtisi itselleenkin vastaavan mallisen mekon ompelemaan, muita töitä nyt listalla :).

      Poista
  8. Tosi hienot housut, tosi oivaltavaa vanhan hyödyntämistä :)

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).