torstai 31. heinäkuuta 2014

Juankoski, here linen trousers come! (pellavahousut itselle)



Juankoski on pieni savolainen kaupunki, jossa käymme silloin tällöin ohikulkumatkalla. Tunnettu varmaan parhaiten Juice Leskisen kotikaupunkina. Tänne matkasin 90-luvun puolivälissä ja loppupuolella vapaapäivinä kummityttöä tapaamaan ja hoitamaan. Tuntuu, että se kaikki tapahtui vasta eilen, vaikka kummityttö onkin jo aikuinen. Joka tapauksessa, pellavahousut tapasivat Juankosken ruukkialueen ja Juicen torin helteisenä päivänä.




Takataskujen kanssa sovituksessa saisi olla apuri, housuja sovitin ehkä 5 kertaa ja joka kerran jälkeen taskut olivat entistä vinommassa. Olkoonsa nyt sitten näin, eikös se sanonta mene, että huono ei huomaa ja viisas ei virka ;).



Vyötäröllä nauhakuja sekä sirkat (tällä kertaa ihan oikeassa kohdassa :D). Tikkailin kaikki saumat kaksoisneulalla, lanka olisi saanut olla vielä turkoosimpaa.


Lahkeensuissa on kuminauhat. Omistin joskus erään halpavaateketjun pellavahousuja, joissa lahkeensuissa oli nyörit. Ne olivat aina maata laahaamassa, aukesivat, menivät polkupyörän pinnojen väliin tai sitten housujen riisuminen oli hankalaa, jos nauhat oli solminut liian hyvin. Nyt ei tarvitse ainakaan niihin kompastumista pelätä.




Kangas ja nyöri kirppikseltä
Sirkat ja kuminauha Kuopion Nappi ja Nauha
Kaava oma


Nyt ei hypätä vielä syksyvaatteisiin, hellettä on luvattu ja aikeissa on tehdä mekko(ja) itselle. Syksyompeluksia on toki suunnitteilla, pojan kerho alkaa pian ja varmaan jotain vaatetta sinne tarvitaan. Itsellekin olisi jotain lämpimämpää suunnitteilla. Virkkauksissa on päättelyä vaille yksi tiskiliina sekä kelosta virkattuna joku juttu (aloitin sitten vain virkkaamaan, enkä yhtään oikeasti tiedä mikä siitä syntyy, jännää tällainen :D). 

Mitä syksyisiä tai talvisia käsitöitä teillä muilla on tulossa? Josko niistä saisi itselleen jotain inspiraatiota. Vielä on kuitenkin ihanaa kesää jäljellä, nautitaan siitä!

16 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia. Tuollaiset kuminauhakujalliset lahkeet pellavahousuihin ois kyllä kätevät. Mä oon aina kuluttanut puhki kaikki housujen lahkeet, kun ne laahaa maata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ihan sama vika lahkeensuissa, kuluvat puhki :(. Täytynee viljellä tätä kuminauhasysteemiä muihinkin housuihin. Kiitoksia Kirsi, ja tervetuloa mukaan lukijana!

      Poista
  2. Kivoja kuvia, Juankoskella en ole tainnutkaan koskaan käydä. Hienot housut ja lahkeensuunyörit tosiaan kätevät. Lapsille pitäisi jotain koulu/eskari/hoitovaatetta seuraavaksi ommella, mutta tämä kuumuus ei saa yhtään inspiroitumaan mistään ompelusta. En silti valita, lämmintä saisi riittää pitkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda! Juankoski on ihan kiva kaupunki, tosin ei ole avautunut minulle vielä kovinkaan hyvin. Kuitenkin kovin vähän siellä on tullut liikuttua. Helteillä ei kyllä huvita ommella, syksy ja talvi on pitkät, niin ehtii sittenkin :).

      Poista
  3. Hienot housut! Pellava on mukava materiaali kesähelteisiin. Ja sulla on taito löytää kivoja kankaita kirpparilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä kirppiksiltä löytää kaikkea kivaa. Olen kyllä vähän hamsteri. Jos näen kivan kankaan kirppiksellä nappaan sen mukaan, vaikka mitään suunnitelmaa siitä ei olisikaan. Kiitoksia Mandariinimania!

      Poista
  4. Onpa kauniit sävyt tuossa pellavassa ja ah, niin ihana materiaali kesäisiin housuihin! Pidän myös lahkeensuista paljon! Minä aioin syksyksi tehdä - yllätys, yllätys mekkoja :). Itselle ainakin yksi ihana (toivottavasti) ja puuvillaista mekkoa tytölle, mutta pitkähihaisena. Trikoosurruttelua on luvassa yllättävän paljon, legginssejä ja paitoja tarvitaan, trikoo/neulosmekkojakin tietenkin pitää niitäkin olla muutama. Yhdet lappuhaalaritkin olen jo ehtinyt vääntää, kunhan saisi paidan vielä tehtyä sopivan. Monenlaista siis on suunnitelmissa, eri asia sitten missä tahdissa toteutuvat - jos toteutuvat. Hääkutsukin tupsahti postista, joten juhla-asujakin tarvitaan sitten perheen naisille ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Välillä on tuskaista, kun pää pursuaa ideoita eikä millään ehdi kaikkea toteuttamaan. Sinun mekkojasi odotankin innolla, niissä on aina kivoja yksityiskohtia. Lappuhaalarit myös kuulostavat hyvälle :).

      Poista
  5. Tosi hyvän näköiset housut!
    Minä oon tosi huono ennakoimaan vuodenaikoja ompeluissa, hurautan sitten kun huomaan tarvetta tulleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin useimmiten käy niin, että ompelen tarpeen mukaan. Nyt ajattelin kerrankin vähän yrittää ennakoida (ei todennäköisesti onnistu :D). Kiitos Kiana!

      Poista
  6. Ihanat housut ja malli on tosi kiva. Varmasti leppoisan rento pitää päällä. Kyllä mielessä pyörii enemmän erilaiset trikoo-ompelukset, sellaiset käyttövaatteet, mitä lapset voivat kouluun laittaa . Ja tykkään ommella trikoota :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Housut ovat juurikin rennot ja mukavat. Käyttövaatteita varmaan täytyy minunkin jonkin verran ommella pojalle, pitkähihaista/lahkeista vaatetta lähinnä.

      Poista
  7. Minulla myös ompelulistan kärjessä mekko, pikkuveljen häihin. Mietin vaan, että voinko tehdä häämekon ihanasta kirpparilta löytämästäni verhosta vai pitäisikö sitä mennä oikein kangaskaupan kautta.. Sielläkin näin kyllä yhden niin mukavan syksynvärisen kankaan. Mekon mallia en vaan vielä ole saanut päätettyä. Työlistalla on myös monta muuta juttua, mutta taitaa taas käydä niin, että suurin osa siirtyy seuraavaan kevääseen ja syksyyn ja talveen ja mihin vaan. Kun haaveissa sitä tekisi niin paljon enemmän kuin mihin oikeasti on aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voi verhosta tehdä juhlamekon veljen häihin :). Oli niin hieno se sinun Scarlett-mekkokin, että ehdottomasti uutta verhomekkoa tekemään. Varmasti moni käsitöitä tekevä potee tuota ajan puutteen tuskaa, minullakin on aina suuren suuret suunnitelmat mitä kaikkea ehdin tekemään. Totuus onkin sitten aina ihan jotain muuta. Kiitoksia Aarnilintu!

      Poista
  8. Tosi kauniit housut! Miekin niin tykkään pellavasta. Minullakin on suunnitelmissa ommella asu häihin lähitulevaisuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Kiva onkin nähdä sitten mekko-ompeluksesi :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).