tiistai 30. syyskuuta 2014

Tossuja kerhoon ja kylppäriin (jalkapallolaukkua myös)


Jotenkin nämä ompelut kulkevat aika tavalla samaa tahtia viime vuoden kanssa :D. Viime vuonna ompelin pojalle tossuja (klik) suunnilleen samaan aikaan vuodesta. 


Tällä kertaa kerhotossut farkusta. PiiperoPaaperoPatikkajalka (klik) oli ommellut tossut farkusta. Halusin minäkin kokeilla, kun kerran sitä materiaalia tuntuu kaapeista löytyvän. Vanhojen farkkujen lahkeet saivat jälleen uuden elämän. Poika sai toivoa kuvaa, hän halusi tähden. Tein sen ihan yksivärisestä lakanakankaasta. Nyt on siis näitä tähtiä viljelty moneen juttuun, kuten edellisen postauksen housuihin ja itselle tulevaan paitaan (siitä saatte kuulla toivottavasti pian!). 



Käytin tossujen pohjaan liukuesteeksi Sock Stoppia. Oikein hienosti laitoin vasemman jalan tossun pohjaan V-kirjaimia ja oikean jalan O-kirjaimia... Nämä ehtivät nyt kaksi kertaa olla käytössä, ja ei yhden yhtä kirjainta ole jäljellä! Kaikki irtosivat, vaikka tein tismalleen pullon ohjeen mukaan. Täytynee ommella pieniä nahanpaloja pohjaan, ettei poika liikaa liukastele tossuillaan.



Kylpytossut tein sitten hätäpäissäni, kun hävitimme jonnekin dino-kylpytossujen parin useaksi viikoksi(ja tottakai se löytyi heti, kun olin nämä saanut valmiiksi). Laitoin vanhaa peittoa pohjaan ja päälliseen pehmikkeeksi. Lisäksi päällinen on tuettu tukikankaalla. Pohjaan en kotoa löytänyt mitään sopivan sävyistä vettä hylkivää, joten tempaisin sinne vain muovitetun froteen palasen. Pohjan ja päällisen ihoa vasten tulevat kappaleet silppusin miehen vanhasta trikoopaidasta.



Kylpytossut kanttasin valmiilla puuvillaisella vinokantilla. Joskus jaksoin aina pesemällä kutistaa nämä nauhat, mutta siinä oli sitten iso homma silittää taitteet kohdalleen, kun olivat pesussa lähteneet. Nykyään kastelen suihkepullolla läpimäräksi ja silitän kuivaksi, tällä tavalla taitteet pysyvät paikoillaan. Onko teillä valmiisiin nauhoihin jokin näppärä konsti kutistamista varten?



Farkkutossujen kaava: Marian Ateljeen nahkatossut. (Ihan ok kaava, joskin meidän pojalle jalkapöydän kohdalle täytyi lisätä väljyyttä ja koot ovat todella reilut.)
Kangas vanhoista farkuista, applikointitähden lakanakangas kirppikseltä

Kylpytossujen kaava oma
Handy Men trikoo Majapuu
Musta pohjan trikoo miehen vanhasta t-paidasta
Musta kanttinauha Nappi ja Nauha
Muovitettu frotee Eurokangas


Jotkut saattavat muistaa aiemmin ompelemani jalkapallo-laukun. Siinä huomasimme pieniä juttuja, jotka helpottaisivat laukun käyttöä. Tavarat pysyvät paremmin sisällä, kun laukun suun saa kiinni. Lapsella kun se laukku ei aina pysy suorassa, saati edes oikeinpäin. Leikkasin miehen vanhasta t-paidasta helman, tikkasin sen kiinni laukun suuhun ja pujotin helman käänteeseen nyörin.


Pelipassi sekä juomapullo ovat ne eniten käytössä olevat tavarat harjoituksissa. Niille ompelin taskun päällitikkauksella sivuun. Tasku on leikattu suoraan vanhoista farkuista. Pelipassin taskunsuuhun laitoin tarranauhaa, ei se kaikkein tärkein ainakaan pääse putoamaan. Nyörin saa solmittua kiinni vyönlenkkiin, joka säästyi taskua leikatessa farkuista.



Tervetuloa uusille lukijoille, mahtavaa kun teitä on tullut mukaan lisää! Muistakaahan osallistua arvontaan, yllätyspalkinto on piakkoin valmistumassa ;). 

Upeita syksyn värejä ja auringon paistetta päiviinne!

ps. Vaihdoin jo aikapäiviä sitten nettiselaimen toiseen, enkä ole vieläkään saanut etsityksi Suomen kielen oikeinkirjoitusta tähän. Joten pahoittelen, jos tekstini vilisevät kirjoitusvirheitä. Kaikkea ei aina oma silmä huomaa, vaikka moneen kertaan lukisi.

17 kommenttia:

  1. Nuo kylpytossut on huiput, jotenkin tuo trikoo sopii siihen niin mainiosti! Vai tähtiteema siellä on ollut meneillään, se on jännää, kun joskus tulee useampia töitä tehtyä jonkin tietyn teeman ympärille, minäkin olen ihan huomaamatta tänä syksynä ommellut yllättävän paljon violetin sävyisistä kankaista :). Sinä olet kyllä mestari noissa laukuissa, ihailen, kun jaksat niihin laittaa kaikkia hyviä yksityiskohtia. Minä en ole itsestäni oikein löytänyt sellaista kunnollista laukun tekijää :) Ihan selvältä sinun Suomen kieli vaikuttaa, en ole ainakaan huomannut virheitä, vaikka kyllä niitä omastakin tekstistä aina löytää, vaikka kuinka tarkka yrittää olla :). Syksy on tosiaan nyt kauneimmillaan, näin auringon paistaessa sen varsinkin huomaa! Kivaa viikon jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Oma tähtiteema voi johtua siitä, että siihen minulla on valmiina erilaisia helposti käytettäviä valmiita kaavoja ja sabluunoita :D. Joskus tulee tehtyä ihan liikaakin saman teemaisia juttuja, mutta ei siitä onneksi mitään haittaa ole. Nämä laukkuhommat ei ihan mestaritasoa ole, sellaisia missä pääsee mahdollisimman helpolla vanhoja saumoja ja taskuja hyödyntäen ;). Lainasin joskus ihan laukkukirjankin, mutten innostunut niin monivaiheisista laukuista. Se on jännä miten sitä sokeutuu omaan tekstiin, ehkä sitä lukee aina sen virheellisen kohdan mielessään niinkuin tarkoitti. Hyvä ettei kovin pahoja virheitä ole sattunut :). Ihanaa viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  2. Hienoja tossuja! Tähti on kiva teema, sitä näkyy tällä hetkellä jonkin verran valmisvaatteissakin. Välillä joku teema tuntuu tosiaan hallitsevan, itselläni se taitaa tällä hetkellä olevan rusetit :) Laukku näyttää tosi kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen juuri mietin, minkä ihmeen keksin seuraavaksi teemaksi. Tähdistä kyllä tykkään, mutta kieltämättä niitä on tullut nyt tehtyä moneen juttuun ;). Kiitoksia Mandariinimania!

      Poista
  3. Miten ihania tossuja,minä kerran yritin,mutta ei onnistunut...farkkuja kyllä olisi ja aplikointikin vielä korkkaamatta,tarvikkeet kyllä lojuvat kaapissa. Mahtava idea myös tuo laukkuun tehty "suu". Minulla villasukissa/huopatossuissa hyvin pysynyt tuo samainen stoppariaine...miksiköhän ei tossuissa pysynyt? Nyt on iskenyt lorvikatarri,en jaksa tehdä mitään :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milmajohanna! Yritä uudelleen :), minusta tuosta farkusta oli helpompi tehdä kuin nahasta. Muisti vaan huolitella ne reunat :D (jäi nimittäin jostain kaitaleesta pieni pätkä saumuroimatta). Olisiko sitten villasukissa ja huovassa sen verran huokoisempi materiaali, että se pysyy niissä paremmin? Pitäisi ihan kokeilla useammalle materiaalille. Lorvikatarri on joskus ihan hyvä sairastaa :). Kyllä sitä ehtii vielä ompelemaan.

      Poista
  4. Superhienot tossut! Ihailen teitä, jotka tartutte uusiin juttuihin tai edes vähän erilaisiin haasteisiin. Itse teen vaan kerta toisensa jälkeen niitä paitoja, housuja ja mekkoja :p Pitää laittaa tuo tossuohje korvan taa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teithän sinäkin hienon laukun ihan vastaikään :). Ohje oli hyvä, ja sillä saa kyllä ihan toimivia tossuja. Poika saa itse nämä helposti jalkaankin. Nahasta tehdyissä tarvitsi apua. Kiitos Hannariina!

      Poista
  5. Hurjan hienot ja toimivan oloiset tossut!! Minäkään en ole saanut sitä jarruliimaa pysymään, vaikka mielestäni ihan oikein käytin. Laitan minäkin tossuohjeen muistiin, sillä meilläkin olisi tarve uusille tossuille. Hauskaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Mietin, että kokeilen vielä kerran tuota jarruliimaa. Olisi niin näppärä käyttää erilaisiin tossuihin. Ehkä se vain ei farkussa pysy jostain syystä, Milmajohanna oli saanut pysymään villasukissa hyvin. Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  6. On kyllä niin mahdottoman kivat tossit ja niin poikamaiset. Tähti on niin klassinen ja toimiva yksityiskohta ja sopii niin moneen paikkaan. Voi kun saisi aikaiseksi tehdä näitä tossuja lapsille joululahjaksi. Ne olisi kyllä ihania. Tuo kassi on huippu hieno. Yksityiskohdat olet kyllä hionut niin käytännölliseksi. Tosi kätevä! Sinun tekstiäsi on helppo lukea ja ei virheitä vilissyt ollenkaan :-) Mukavaa viikon jatkoa sinulle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikin oiva joululahjaidea! Kylpytossuja voisi vaikka aikuistenkin koossa tehdä. Monta kertaa vasta vähän aikaa jotain käytettyään huomaa, miten siitä voisi saada vielä paremman. Tähän laukkuun olikin helppo nuo muutokset tehdä, aina se ei onnistu. Aurinkoista viikonjatkoa sinullekin!

      Poista
    2. Niin ja kiitoksia Kanneli kommentista :)

      Poista
  7. Mahottoman mukavan näköiset tossut! Joku päivä pitäisi kyllä rohkaistua haastamaan itsensä tossujen ompeluun, niin hienoilta muiden tekemät näyttää, mutta miten niiden ompelusta on onnistunutkin kehittämään itselleen tällaisen mörön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kiana! Rohkaise vaan mielesi kokeilemaan. Nämä on yllättävän helppoja tehdä!

      Poista
  8. Hyvä idea tuossa laukun kiristyssysteemissä. Vinkki napattu talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinisen talon Neiti! T-paidoista on moneen :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).