maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kesäistä pojalle (Summer clothes for boy)


Pellavaa. Valkoista. Kauheaa, lapselle? Kyllä :). Viime kesänä ompelin valkoiset pellavahousut. Hyvin kestivät menoa, tahrat lähtivät sappisaippualla. Pieneksi vaan kävivät tänä kesänä. Onhan se pellava muuten ihanaa, mutta eihän se kahta sekuntia suorana pysy lapsen päällä.

Väljää, mukavaa paitaa. Pitkät hihat suojaamaan auringolta. Helma edestä lyhyempi, sivulla kiva halkio.

Ja saahan ne käärittyä ylöskin.

Punavalkoraidalliset löysät pöksyt. Helteellä kurjinta on hikiseen ihoon takertuvat vaatteet. Ohuet kankaat ja väljyys tekevät olosta siedettävämmän.

Onhan näissä sitä, kasvunvaraa nimittäin. Housujen lahkeet saa pidennettyä (ah, rakastan upslaakeja), vyötäröllä reikäkuminauha nappeineen. Kyllä näillä ehkä vielä ensi kesäkin mennään.

Paita/shirt
Kaava/pattern Burda Style 4/2015 140. Lasten paita koossa 128cm (pojan vaatekoko n.122-128)
Valkoinen pellava/White linen Eurokangas palalaari

Housut/trousers
Kaava/Pattern oma/my own
Raitakangas/fabric marinoitu kaapissa liian kauan (lienen Eurokankaasta sen ostanut siellä työskennellessäni)/I don't know the origin

Tuoli löytyy ompeluhuoneestani, laitoin siihen uuden päällisen. Siihen liittyy paljon muistoja rakkaasta, jo pois nukkuneesta, ukistani, kuten myös tuohon vanhaan rasiaan. Ukki istui aina tässä tuolissa, pöydän päässä, minun lapsuuden kodissani. Heilutti maitolasia, että joku sen täyttäisi. Joka päivä hän tuli siihen, jos vaan ei ollut matkoilla. Pieni nukke on ensimmäinen minun oma nukke. Autot ovat mieheni keräilemiä, poika saa niitä näin valvotusti tutkia :).

Koneella ei ole ehtinyt juuri istumaan, toivottavasti ehdin kurkkimaan pian teidän muiden blogeihin. 

Kertokaas vielä, mitä kesäistä käsityötä suunnittelette tällä hetkellä? Vai joko mieli työskentelee syksyn jutuissa? Minulla ainakin on vielä monet kesäompelut tekemättä, ei ole ehkä sään puolesta se into niihin ollut vielä korkeimmillaan. Mekkoja ja housuja ainakin olisi listalla. Mutta nautitaan nyt tästä kesästä sateineen, on se kuitenkin kesä :).

Pian onkin heinäkuu, joten toivottelen jo oikein mukavaa heinäkuuta kaikille ja iloista alkanutta viikkoa!

36 kommenttia:

  1. Pellava... Rypistyväistä mutta niin kaunista! <3 Monta kertaa piti kuvia "plärätä", olet ommellut mahtavan setin ja kuvat ovat huippuja! :-)
    Minulla on suunnitelmissa ommella pitsipaitaa, toppia ja hametta. Saa nähdä mitä pystyn tekemään, pian kun suuntaan taas pohjoisen lomalleni.
    Mukavaa heinäkuuta sinulle! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Oman näköinen <3! Sen sekuntin pellava pysyy sileänä, kun silitysraudan nostaa siitä päältä pois :). Minä tulen taas kurkkimaan blogiisi, kun saat valmista :). Toivottavasti saat nauttia kivoista säistä lomallasi!

      Poista
  2. Oi miten ihania! Ja miten kauniit kuvat! Viime kesänä meidän pojalla oli pellavapaita, ja se oli ihan paras vaate! Pitäisikin tehdä hänelle uusi (viimevuotinen oli kaupasta ostettu). Suunnitelmissa on ainakin itselle muutama mekko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tämä pellavapaita on pojalle ensimmäinen, toivottavasti sitä käytetään ahkerasti. Mekkoja minunkin pitäisi ommella, mutta en tiedä montako ehdin :). Kiitoksia Riinu!

      Poista
  3. Ihana paita! Kyllä pojalla pitää yksi valkoinen pellavapaita kesässä olla. Me mennään tänä kesänä Zaran paidalla,jospa innostuisi ensi vuonna itte tekemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Sinä ompeletkin suitsait sukkelaan pellavapaidan pojallesi ensi kesänä :).

      Poista
  4. Ihanaa vanhaa tyyliä tässä setissä, varmasti hellepäivien mukavimmat vaatteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia VillaKiana! Vanhan ajan vaatteet olisivat kaivanneet ihanan ympäristön kuvauksiin, emme ehtineet lähteä Kuopion Korttelimuseoon näitä kuvaamaan (tarkoitus oli :)).

      Poista
  5. Ihana pellavainen setti! :) Minulla haaveissa tehdä ainakin jokin kesäpaita itselle. Mekkotehdas aikuisille odottaakin kirjastossa hakemistaan, toivon sieltä löytäväni sopivan kaavan.. Ja lapsille joitakin kesämekkoja ja -vaatteita niin paljon kuin aika antaa myöten..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotankin innolla, mitä teet Mekkotehdas aikuisille kirjasta! Sekä tietysti niitä ihania kesämekkosia ja vaatteita myös :): Kiitos Raisa P!

      Poista
  6. Upea kesäasu pojalla. Meillä pojat tykkää tuon tyyppisestä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli L! Meillä tämän tyylilajin vaatteet taitavat olla pojan kaapissa ensimmäiset :). Toivottavasti tykkää käyttää.

      Poista
  7. Ihastuttava helleasu, Vaahteramäen Eemeli ;) Itselle hellevaatteita, "uusi" mekko tulossa, tunika kesken ja ja, siinähän ne tällä hetkellä. Niin ja pellavainen housukangas viime kesältä odottaa edelleen kaapissa, ei taida vieläkää kukaan niitä viitsiä tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kanssa pellavakangas odottanut housuiksi tulemista...saa nähdä odottaako ensi kesään :). Vaatteet tosiaan tuovat mieleen Vaahteramäen Eemelin. Poika on kyllä luonteeltaan erilainen kuin Eemeli. Aika rauhallinen ja harkitseva :). Kiitos Hieno tar!

      Poista
  8. Kyllä on kaunis asu! Paita on niin ajaton ja sopii pienelle pojalle ihanasti. Housujen raitakuosi taas on raikas ja kesäinen. Tässä asussa on varmasti mukava nauttia kesän auringosta. Ihanat kuvat <3
    Minä odottelen loman alkamista ja toivon, että lomalla olisi aikaa ja innostusta ommella. Ainakin alkukesästä ostettu puuvillasekoitekangas odottelee mekoksi pääsyä ja tällä kertaa aikomus olisi ommella ihan itselleni. Tällä hetkellä olen lähinnä heilutellut virkkuukoukkua ja saanut jotain pieniä ompeluksia etenemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Toivottavasti ehdit ompelemaan lomallasi itsellesi. Muistan sen viime kesäisen mekkosi, joka oli niin ihana <3! Sinun virkkaukset ovat upeita, niitä varmaan pääsee ihailemaan taas blogissasi :).

      Poista
  9. Kyllä on taas kiva asu nuorella miehellä, ja näyttää kivan vilpoiselle myös kuumana kesäpäivänä pidettäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat kankaat ovat todella ohuita, miellyttäviä päällä, joten luulen niiden olevan omiaan helteillä. Kiitoksia LeenaH!

      Poista
  10. Ohut pellava on ihan paras hellemateriaali. Mitä se haittaa, vaikka se vähän rypistyykin? Todella kaunis setti!

    Minulla ei ole mitään kovin kesäistä suunnitelmissa. Kaikki hellevaatteet on ommeltu. Vielä kun tulisi kelit, jolloin niitä kuvaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Rypistyminen ei haittaa mitään, se kuuluu niin oleellisesti pellavaan :). Minä en ole varsinaisesti kovin montaa hellevaatetta vielä ehtinyt ompelemaan, ei vaan nämä kelit houkuttele siihen. Toivottavasti pian pääsee näkemään sinun tekemät hellevaatteet!

      Poista
  11. Oi kauniit! Miulla on paniikkiompeluna vähän hellevaatetta, että saa ne viikonloppuna mukaan Korkeasaaren reissuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, etten ole ainoa, jolla on vielä hellevaatteita työn alla :). Kiitoksia Hannariina ja mukavaa Korkeasaaren reissua!

      Poista
  12. Onpa hieno setti! Meillä on kaupasta ostettuja tuon tyylisiä paitoja lapsilla ja tykkään, ja nimenomaan valkoisena erityisen tyylikkäitä ja raikkaita kesäpaitoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 9-10! Valkoinen on ihana väri lapsille, toki myös arka tahriintumaan. Onneksi pesukoneet on keksitty ja tahranpoistoon löytyy kikkaa jos toistakin :).

      Poista
  13. Onpas mukavan ja vilpoisen näköiset kesävaatteet! Tyylikästä.
    Tällä hetkellä ompelujonossa on itselleni farkut ja shortsit. Laukkua olen suunnitellut.
    Toiv. helteet sieltä pian saapuu heinäkuun mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin mielenkiintoisia ompeluita tulossa! Kyllä säät aika kylmiä vielä ovat, mutta eiköhän joku lämpimämpikin päivä ole tulossa :). Kiitos mARa!

      Poista
  14. Nyt tuli hetki, että ennättää kommentoida. Omat ompelut on sen verran vauhdissaan, ettei ole joutanut paljon koneelle vilkuilemaan:) Omat projektit liittyy kovasti noissa kuvissa esiintyvään turkoosiin autoon:D Olet kyllä ihanan setin ommellut. Ja niin hienot kuvat! Asu on kesäinen, siisti, tyylikäs, mukava, ja todellakin ajaton niinkuin Pizzicato sanoi. Selailin tuossa hetki sitten Joka tyypin kaavakirjaa, niin siellähän oli ohjeet tuollaisiin upslaakihousuihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Upslaakit ovat minusta kivat myös ulkonäöllisesti ja sen lisäksi niillä saa helposti lapsille kasvunvaraa housuihin siistillä tavalla. Sinulla onkin siellä sitten jotain upeaa taas työn alla :). En minäkään ole ehtinyt koneella istua, en tieto- enkä ompelukoneella. Kännykällä tulee selattua blogeja, mutta tykkään katsoa isommalta ruudulta kuvat (näkee ne yksityiskohdat ja muut paljon selkeämmin), kommentoinnit jää sillä nyt jälkijunaan :D.

      Poista
  15. Ihastuttava asu. Todella raikas sävyltään. Niin vilpoisen näköinen tuo paita. On teillä ihania lapsuusmuistoja jäänyt ihasteltavaksi ja vähän myös leikittäväksi :-).
    Kyllä koneella olo on jäänyt minulla vähiin nyt kesällä ja mieluummin olenkin ulkona heti kun aurinko vähänkin lämmittää :-) Toki vähän pitää käsitöidenkin parissa olla:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on taas ollut kaikenlaisia menoja sen verran, ettei ole ehtinyt kovin ihmeellisiä tehdä kotosalla. Pihalle mieli aina tekee, mutta meillä on ollut kyllä sen verran sateista, että harvoin sattuu sää ja kotona olo siinäkään yksiin. Muutamia lapsuusmuistoja säästin, suurinosa lähti roskiin/kierrätykseen. Taisi olla toissa kesä, kun kävin läpi kaikki vanhempieni nurkkiin säilötyt muistot. Vanhemmat muuttivat uuteen taloon, joten en halunnut jättää lapsuuden kotiin asumaan jääneen veljeni nurkkiin mitään omia tavaroita. Kiitoksia Kanneli ihanasta kommentistasi!

      Poista
  16. Aivan ihana kokonaisuus. Minä vierastan joustamattomia kankaita, mutta ihanat kuvasi nähtyäni ne alkavat vienosti kutsua minuakin. Kankaana pellava on ihanaa, mutta pah niin rypistyväistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pikkupippuri! Minulla taas on vuosien saatossa tullut eniten ommeltua joustamattomista ja vieläkin hieman vierastan joustavia kankaita :D. Tykkään siitä, kun puuvillat ja pellavat tottelevat, eivät veny eikä vanu mihinkään suuntaan ja harvoin saumat alkavat kiertää tms.

      Poista
  17. Voi onpa ihana asu! Pellava on parhaimmillaan juuri vähän ryppyisenä, joten sopii siis mainiosti pienen touhuajan päälle. Ja on takuulla mukava vaate pitää yllä! Ihanat kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ellis <3! Minulla on työn alla itsellenikin pellavavaatetta. Se on niin ihana materiaali.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).