keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kylmien säiden vakiovarusteet (virkatut tossut)


Lämmin viltti (kiitos rakas veli tästä lahjasta), lämpimät tossut ja takkatuli. Aina viluinen ihminen on tyytyväinen. 


Turkoosi ja ruskea, varmaan kestosuosikkini väreissä. Sen mustan ja valkoisen lisäksi.Raitoja.7 veljestä lankaa kaapista. Vakaa päätös olla ostamatta uusia lankoja on toistaiseksi pitänyt. Vaikka muutama mielessä kytevä virkkausajatus vaatisi lankakauppaan suuntaamista. Millä sieltä pääsee ilman tolkutonta kassillista ihania lankoja mukanaan?Näiden tossujen "ohjeena" sama kuin viime vuonna tehtyjenkin. Eli ei harmainta hajuakaan. Dropsin sivuilla on hyvin samantapainen tossujen ohje, mutta aikoinaan löysin ohjeen jonkun blogista. Ohjeessa oli lisäykset vähän eri tavalla, mutta eihän minulla ole mitään nettiosoitetta ylhäällä saati koko ohjetta tallella. Jotakin on vuoden aikana tapahtunut virkkauskäsialalleni. Nämä virkkasin koon 4 koukulla, kuten aiemminkin. Ja tulipa tiukkaa! Hyvin olisi voinut valita nro 5 koukun. Ja ei, en ollut mitenkään kiukkuisella päällä näitä tehdessä :).
Poika ilahdutti äitiä lahjalla, kasa kiviä isomman kiven päällä. Lahjan anto tapahtui kauniin Paljon Onnea - laulun säestyksellä. Ihania pieniä hetkiä, jolloin sydämessä tuntuu lämmin läikähdys.

Lämpöisiä ajatuksia syksyiseen iltaanne!

Mahtavaa saada teitä uusia lukijoita mukaan, tervetuloa! Arvontaankin on vielä aikaa osallistua!

16 kommenttia:

 1. Kyllä on niin lämpöisen näköinen kuva tuo eka kuva. Ihanan istuvan näköiset tossut olet virkannut ja värit on kivat. Kätevästi olet ilman ohjetta tehnyt :-) Suloisen kivilahjan olet pojaltasi saanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Onneksi oli apuna aiemmin virkatut, joista pystyi hieman laskemaan silmukoita. Itselleen on niin helppo virkata ilman ohjettakin, kun voi kokeilla välillä jalkaan. Poika jaksaa ilahduttaa pienillä lahjoilla ja lauluilla :).

   Poista
 2. Ovatpa ne pehmoisen, nätin ja lämpöisen näköiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöiset nämä ovatkin, kärsin kylmistä jaloista ja käsistä ympäri vuoden, joten tarvetta lämmikkeelle aina on. Kiitos Sari K!

   Poista
 3. Nämä on nätit! Ja minä oon niiiiin kateellinen kaikille jotka näitä ja muita parillisia osaa näppärästi loihtia, minulla jää aina siihen yhteen kappaleeseen...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kiana! Minullakin on muutamia koeversioita parittomina kaapissa. Olen jotain uutta ohjetta innoissani kokeillut ja jättänyt sitten parin tekemättä, kun ei ole vastannut mielikuvaa :(. Tutulla ohjeella tulee tehtyä se toinenkin kaveriksi. Olisikin hauska yhdistää ne parittomat ja käyttää kahta erilaista lapasta tai sukkaa :D.

   Poista
 4. Niin somat ja siististi tehdyt! Onko siellä ollut oikein juhlapäivä sinulla siis, kun lahjoja ja lauluja on sadellut :) Minäkin tykkään turkoosin ja ruskean yhdistelmä, se on sellainen syvä ja raikas samalla kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on juhlapäiviä pitkin vuotta :D. Poika rakastaa pienten lahjojen antoa, vaikkei varsinaista juhlapäivää olekaan. Eli ei ollut tällä kertaa mitään oikeaa juhlaa, halusi vaan ilahduttaa äitiä puutarhatöiden lomassa. Kiitoksia Krista!

   Poista
 5. Lämpimän näköiset tossut. Väriyhdistelmä on kyllä ihana, myös mun lemppareita.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Raisa! Turkoosia ja ruskeaa näkyy olevan minulla vaatteissakin aika paljon :).

   Poista
 6. Kivannäköiset tossut tosiaan,tein itse näitä aikanaan uskoisin samalla mallilla,mutta huopuvasta langasta pesukoneessa huovuttaen. En silloin keksinyt,että ihan normilangastakin saisi noin ihastuttavia tossuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en olekaan vielä kokeillut niitä huovutettuja versioita. Minulla on vielä samalla mallilla työn alla parit tossut, nämä kun istuu omaan jalkaan parhaiten. Kiitos Milmajohanna!

   Poista
 7. Tosi kivannäköiset ja varmasti lämpöiset! Ja hei kiva uusi ulkoasu blogissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Kaipasin takaisin raikasta ilmettä, entinen blogin pohja oli liian tunkkainen.

   Poista
 8. Hauskan näköiset tossut! Kivaa vaihtelua villasukille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kuluu näitä tossuja enemmän kuin villasukkia. Käytän niitä sisätiloissa lähestulkoon aina, monesti laukussa on mukana yhdet tossut kyläilyreissuja varten. Villasukat vetäisen sitten talvipakkasilla kenkiin. Monet näistä tossuistani mahtuu kumisaappaisiin, joten kotioloissa näitä tulee käytettyä :). Kiitos Mandariinimania!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).