maanantai 13. lokakuuta 2014

Minä ja vastakohtani (tuubihuivi, laukku ja paita)


Kuka minä olen? Millainen minä olen? Jos olen materiaali, mikä minä olen? Mikä minä en missään nimessä ole? Mielenkiintoinen haaste Mallikelpoinen-blogissa laittoi ajatukset pyörimään ja meni pintaa syvemmälle. Kuljin sieluni syvyyksissä kuunnellen ja tutustuen itseeni, tutkien sitä mitä olen. Materiaalina olisin pehmeä, lämmin neulos, kuin se rakkaus ja lämpö, mitä haluan jakaa. Toisaalta olen herkkä ja arka, helposti sulkeutuva. Ohut puuvillainen musta miehen vanha kauluspaita sopi hyvin kuvaamaan sitä puolta. Herkän ohut materiaali, kuin minun herkkä sieluni, mustana sulkeutuva, kuten minäkin. (Halusin ottaa lähtökohdaksi jotain käytettyä.) En ole kylmä, en kova, en tunteeton. Sirkat, vetoketju, pehmeyden  ja herkkyden vastakohtia metallisena. Matkani tähän pohdintaan lähti liikkeelle syntymästä (tähti selässä, kontaktimuoviin leikattu tähden mallinen aukko, suihkutettu kloriittia raakana kankaalle), kulki kaikkien elämänvaiheiden läpi välillä nauttien elämästä, välillä sukeltaen pinnan alle kohdattuaan kylmän ja kovan maailman (sirkat, nyöritys), ja joskus tämä matka täällä päättyy (musta, surun väri). Ehkä sinne öisen tähtitaivaan tähtien seuraan, hennoksi, mutta loistavaksi pieneksi tähdeksi.

Meneekö jo liian syvälle :D? 


Kauluspaitaan käytetty omaa kaavaa, vanhasta paidasta säästetty napituslista ja rannekkeet, kaikki muut saumat ommeltu uudelleen. Pääntie huoliteltu vinonauhalla, napituslistan yläpäässä neppari apukiinnityksenä
Sirkat ja nyöri kirpputorilta

Huivin neuloskangas kirpputorilta

Laukun pellava vanhoista pellavahousuistani, kirjontalanka ja neppari mummon peruja, vetoketju kirpputorilta
Tähdet leikattu kontaktimuovista, koko laukun pellava suihkutettu kloriitilla


Tervetuloa uudet lukijat, on ilahduttavaa huomata, miten teitä lukijoita on jo näin monta! Kiitoksia myös kaikista ihanista kommenteista, niitä on aina mukava lukea. Ja se edellisessä postauksessa lupaamani miehen vanhoista vaatteista tehty juttu valmistuu loppuviikosta :).

ps. arvontaan ehtii vielä osallistua huomisen tiistain 14.10.2014 klo 23.59 asti :). Koetan saada yllätyspalkinnon kuvattua pian.

24 kommenttia:

 1. Oh, wau miten olet paneutunut haasteeseen.. :) Laukku on tosi kivan näköinen! Tuota kloriittikäsittelyä olisikin hauska joskus kokeilla, tulee niin kivan näköisiä onnistuessaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Raisa P! Tämä oli minun ensimmäinen kloriittikokeiluni, nyt uskaltaa kokeilla sitten vähän monimutkaisempia juttuja kun on päässyt sisälle hommaan.

   Poista
 2. Hienoja ja ihailtavaa paneutumista aiheeseen! Kierrätysmateriaalien käytössä olet ihan pro :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava miettiä välillä muista lähtökohdista ompelua. Kiitoksia Kiana!

   Poista
 3. Tykkään erityisesti tuosta paidan nyörikujasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pikku Akka! Nyörikujaan ajatus lähti kesällä ompelemastani hameesta , johon tein vahingossa sirkat väärille kohdille ja korjasin sitten laittamalla niitä lisää :). Tähän ajattelin naputella niitä reilusti lisää.

   Poista
 4. Ompelulla voi näköjään ilmentää vaikka mitä ajatuksia ja tuntemuksia. Oliskin hyvä joskus ommella vähän muistakin lähtökohdista kuin vaan siksi että tarttee saada jotain uutta. :) P.s.Tykkään tuosta paidasta tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava pitkästä aikaa verestää muistia, miten suunnittelu lähtee muusta kuin rehellisestä käyttötarpeesta. Opiskellessa alaa suunnittelun lähtökohtana oli aina jotain aivan muuta kuin ihana kangas tai suoranainen tarve. Kiitoksia SaarA!

   Poista
 5. Ihana laukku! Ja puseron tähti. Hienosti tehdyt kuviot kloriitilla. Kloriitti on itselleni vähän mysteeri, kun onnistuminen on aina tuurista kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mandariinimania! Monet kokeilutilkut tein tästäkin, lähinnä siitä miten kloriitti käyttäytyy minkäkin materiaalin kanssa. Nyt uskallan kokeilla myös monimutkaisempia juttuja, jos johonkin tuotteeseen sattuu sopimaan.

   Poista
 6. Sinä ihana syvällinen tunteiden tulkki Hanna <3. Osa oli aivan kuin olisin omasta luonteestani lukenut, todellakin upeaa paneutumista aiheeseen ja hienoa kierrätystä niin kuin sinulla aina! Kloriitilla olet onnistunut hienosti, minä en ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla! Oliko huivikin muuten kierrätetty jostain vai ihan neulottu, se on kauniin sävyinen!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Krista! Hyvä kun kysyit tuon huivin, olin näköjään unohtanut mainita siitä postauksessa. Kirppikseltä löysin joskus vuosia sitten tuollaisen neuloskankaan palan. Se on kaapeissa pyörinyt, enkä ollut siitä mitään keksinyt. En vielä omistanut yhtään tuubihuivia, joten jo oli korkea aika sellainen tehdä. Kiitoksia Krista ihanista sanoistasi!

   Poista
 7. Tosi hieno, luova toteutus ja mahtavaa itsereflektiota! Ihailen osaamistasi ♥

  VastaaPoista
 8. Kyllä kirjoitit kauniisti! Paita on hieno ja kloriitin jälki samoin. Kivasti sait sävyeroa. Piditkö kauan kloriittia kankaalla ? Asu on laukkuineen ja huiveineen tyylikäs. Upeasti taas kierrätit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paidassa ei tarvinnut kuin pari minuuttia, pellavassa meni muistaakseni n.20min ennen kuin jotain näkyi. Kokeilin monelle tilkulle eri vaikutusaikoja, en olisi suoraan uskaltanut varsinaista kuviota tehdä. Monet ajatukset tuli jo kloriittijutuista mieleen, mutta niitä ei nyt seuraaviin juttuihin oikein voi yhdistää. Minun oli tarkoitus ommella myös hame tähän asuun, mutta sopivan sävyistä villakangasta ei ollut kaapeissa. En ehtinyt kangaskaupoille, kun ei ollut kaupungilla muuta käyntiä. Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 9. Aika upeaa jälkeä ensimmäiseksi kloriittikokeiluksi! Ehkä minäkin uskaltaisin kokeilla. Olet kyllä todella paneutunut haasteeseen ja jälleen kerran ihmettelen miten upeita juttuja osaat kierrätysmateriaalista loihtia. Sirkkavyö on hieno oivallus! Olet ehdottomasti yksi suosikeistani tässä haasteessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Manda! Kokeile vaan, sillä kyllä on mahdollisuuksia saada upeaakin lopputulosta. Huikeita juttuja moni onkin kloriitilla saanut aikaiseksi. Pitäisi itsekin kokeilla enemmälti, mitä kaikkea sillä voisi saada tehtyä. Mutta näitä muitakin juttuja tuntuu aina piisaavaan, ettei kaikkeen mielenkiintoiseen ehdi osallistua tai kokeilemaan uusia tekniikoita.

   Poista
 10. Upea paita! Kloriittikuviot on just hyvät näihin :)

  VastaaPoista
 11. Tämä on niin upeasti toteutettu haastetyö! Ja kiitos haasteen, vasta nyt löysin blogiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, kun löysit! Moni blogi minultakin on mennyt ohi, kun ei aina aika riitä selailemaan uusia ihanuuksia. Kiitoksia Paula!

   Poista
 12. Wau! Todella hieno paita ja laukku, ja ihana kuulla syvällinen tarina siellä takana :)

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).