sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kauppakassi - luksusversio!


Tunnustan...minä innostuin tämän laukun ompelusta ja Mallikelpoisen haasteesta ihan tosissani! Vietin koko eilisen päivän tämän parissa mallaillen, mittaillen, leikellen ja saumoja huruutellen. Ja tiedättekö, minä rakastan tätä laukkua!Mikä onkaan sen arkisempi juttu kuin kaupassa käynti? Joskus se on tylsää pakkopullaa, kun koko perhe yrittää selvitä viikon ostoksista järjissään. Mikä tekisi kauppa-asioinnista luksusta? No tietenkin täydellinen kauppakassi! Listasin asioita, mitä vaadin kauppakassilta. Kestävyyttä tietenkin, siksi laukku on kaksinkertaista farkkua kauttaaltaan. Jokainen sauma on vähintään kahteen kertaan tikattu, pohja ommeltu vahvistetulla suoralla ompeleella sekä vahvistettu ylimääräisellä farkkukaitaleella. Useimmiten kauppakasseista hajoaa hihnat, tähän laitoin toiseksi hihnaksi farkkujen vyötärökaitaleen, toisen tein farkkukaitaleesta. Ja miljoona tikkausta ;). Lisäksi kukkarolle, puhelimelle ja avaimille tarvitaan taskut, joissa edellä mainitut myös pysyvät. Talvella ne mahtuvat takin taskuun, mutta kesällä niiden pyörittely milloin missäkin ärsyttää. 


Ja entä sitten, kun kotiin tulee kädet täynnä tavaroita? Kaiva siinä niitä avaimia sieltä taskun pohjalta sitten...huokaus. Ratkaisu: papukaija-lukollinen ketju, joka on helppo vetäistä taskusta esille ja avata ovi ilman, että avaimet tippuvat käsistä maahan (testasin ketjun pituuden omalla ulko-ovella :)). Taskun suussa on avaimien mentävä kolo, josta ketjun saa pudotettua näppärästi taskuun piiloon. Ja lisää luksusta: koristeita tottakai! Vanhaa korvista ja kaulaketjun koristeita rautalangalla kiinni. Helppo myös poistaa, jos kyllästyy ;).


Kassin koon näkee parhaiten tästä. Maitopurkit uppoavat sinne hyvin ja muutakin tavaraa siihen mahtuu. Laukun rosoisen ulkonäön sain aikaan jättämällä näkyviin saumanvarat enkä huolitellut niitä. Pesin laukun ompelun jälkeen pesukoneessa ja kuivasin kuivausrummussa. 

Yksistä aikuisten farkuista jäi tähteeksi sekä taka- sekä etutasku, yksi kumpaakin. Tadaa: ennen kuvakin löytyy...


... nimittäin taannoisissa blogini arpajaisissa oli voittona toiveiden farkkulaukku. Pussikarhunen toivoi näistä farkuista itselleen rouheaa kauppakassia, johon mahtuu vähintään kolme maitopurkkia vierekkäin. Vietin pe-la yön levottomasti, sillä mietin mistä taion lisäaikaa osallistua Mallikelpoisen ihanaan Arjen luksusta - haasteeseen. Itsekuri ei antanut periksi jättää tätä laukkua ompelematta. Ja siinä, lauantaiaamuna farkuista leikkuusuunnitelmaa tehdessäni se välähti. Minä teen tästä laukusta juuri sellaisen unelmieni kauppakassin Pussikarhuselle, hänen toiveensa kun vastaavat aika tavalla omaa makuani. Ja näin pystyn osallistumaan myös haasteeseen! 

Nyt on ihan pakko tehdä just tällainen kassi ihan vain itselleni. Voiko oikeasti laukkuun rakastua? ps. Pussikarhunen, jos nyt käy niin ettei kassi olekaan sinulle mieleinen, niin kyllä minulla tätä tulee käytettyä ;).

muokattu 30.10.2104: 
Kiitoksia vielä tästä <3! 

32 kommenttia:

 1. Onpas magee kauppakassi! Laukussasi on monia hyviä oivalluksia, kuten paikat kauppareissulla välttämättömille tavaroille ja kertomasi perusteella laukku on myös kestävää tekoa! Todellakin arjen luksusta parhaimmillaan! :) Ja kyllä, laukkuun voi rakastua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Minulla ei ole vielä ollut varsinaista laukkurakkautta, ensirakkaus siis :D.

   Poista
 2. Kiva kassi! Reippaan ronski ote sopii hyvin kauppakassiin ja paksu matsku kestää hyvin ne kaikki maitolitrat, mitä kaupasta pitää kantaa. Sattumalta itsellänikin on farkkukassi tulossa :) , mutta ihan erilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva nähdä sinun farkkulaukkusi sitten! Farkku on kyllä omiaan juuri kauppakasseissa. Kiitoksia Mandariinimania!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ja oikeasti on PAKKO tehdä itselle vastaava. Kiitos mARa!

   Poista
 4. Vautsi mikä laukku! Ihanan rouhee :)

  VastaaPoista
 5. Sun pitäisi kyllä saada joku palkinto näistä farkunkierrätysideoista! :) Ihanan rosoinen laukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kassia tehdessä taas palautui mieleen se, mistä ompelussa pidän oikeastaan eniten. Kierrätyksestä ja farkusta erityisesti. Siitä, että saa miettiä miten saa mahdollisimman paljon hyödynnettyä sitä olemassa olevaa vaatetta. Ja se suunnitteluvaihe, kun keksii oikeasti niitä juttuja, jotka helpottavat omaa arkea. Ja huomaa niiden toimivan toivottavasti myös käytössä. Nyt on viime aikoina tullut niin paljon ommeltua trikoota, että oli ihanaa laittaa farkkua koneeseen :). Kiitoksia Pizzicato!

   Poista
 6. Hieno laukku! Olet kyllä miettinyt kaiken tarkkaan :)

  VastaaPoista
 7. Tämä onkin tavallista upeampi kauppakassi!

  VastaaPoista
 8. Sinä olet tosiaan paneutunut kassin suunnitteluun! Minäkin tykkään tuosta rouheudesta ja tuo avainketju on aivan loistava idea! Minä en osaa farkusta (varsinkaan vanhoista housuista) tehdä yhtään mitään, mulla ei ajatus sen materiaalin kanssa lennä ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä rikkaus se onkaan, kun meillä kaikilla on niitä omia juttuja, joista tykkää tehdä ja joiden suhteen keksii kaikkea! Sinulla ne kaikki ihanat mekot ja yksityiskohdat vaatteissa, minulla taitaa tämä farkku olla sitä ominta. Niistä saa sitten toivottavasti toisetkin inspiraatiota kokeilla uusia juttuja. Avainketjun kyllä keksin vähän vahingossa, kun pengoin ompeluhuoneessani koristelaatikkoa. Siellä oli valmis ketju lukkoineen. Onneksi keksin, avaimen kanssa minulla on suurimmat ongelmat kauppareissujen jälkeen. Varsinkin talvella kasseja ei viitsi laskea maahan kastumaan ja ne avaimet ei kyllä yleensä löydy sieltä laukusta millään :). Kiitoksia Krista!

   Poista
 9. Ihan mahtava luxus kauppakassi,ei olisi ensimmäisestä kuvasta arvannutkaan miten paljon siihen mahtuu.Miten keksitkään noin upeita luomuksia farkkukankaasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milmajohanna! Yllättävän paljon tuokin laukku vetää sisäänsä tavaraa. Tosin meidän perheen viikko-ostoksille ei riittäisi yksinään, olenkin tekemässä kotiin (vihdoinkin) isoja kassia. Saa nähdä tuleeko siitä kuitenkin halkokassi :D.

   Poista
 10. Hieno idea tehdä "taskusta uusi tasku". Kaikkea on tullut farkuista väänettyä, mutta kassi vielä puuttuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkku on kyllä itselleni inspiroiva materiaali :). Kiitoksia Pirjo!

   Poista
 11. Aivan huippendaali laukku, ihanan rouhea ja yllätksellinen!

  VastaaPoista
 12. Mielettömän hieno laukku ja huippu ideoita olet keksinyt. Avainketju on tosi kätevä. Olet taitava :-)

  VastaaPoista
 13. Oih, tää on kyllä mahtavan hieno ja käytännöllinen :)

  VastaaPoista
 14. Onpa todellla upea, kyllä tuolla kelpaa kanniskella maitoa kaupasta kotiin! Ja aivan ansaittu lukijoiden suosikki -palkinto Mallikelpoisen ompeluhaasteessa. Semmoiset jutut on ihan parhaita, jotka ovat sekä kauniita että käytännöllisiä. Eikös huippusuunnittelu ole juurikin sellaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitähän se suunnittelu on :). Kiitoksia Aarnilintu.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).