lauantai 4. lokakuuta 2014

Pikainen moi! (nuken mekko ja kranssi)

Ensiksi varoituksen sana: seuraavat kuvat ovat pikaräpsyjä pojan digipokkarilla. Vaikka en mestarikuvaaja ole sillä järkkärilläkään, niin kyllä tällä saa vielä huonompia kuvia aikaiseksi :D. Joskus vaan on sen verran kiire lahjojen tai pyydettyjen ompelusten luovutuksen kanssa, että nappaa sen lähimpinä olevan kameran käteensä.


Anopin lapsuuden nukke kaipasi mekkoa. Käytin siihen anopilta aikoinaan saatuja lakanoita sekä kaapista löytynyttä satiininauhaa. Alla olevassa alusmekkoon ompelin ihanat vanhat kukkanapit, minua harmittaa, että unohdin kuvata alusmekon erikseen. Kiire mikä kiire. Päälle ompelin kahden kappaleen "essu"-mekon, joka solmitaan olalta satiininauhoilla ja vyötäröltä myös. Samaa satiininauhaa laitoin myös nukelle hiuksiin.


Syksyisestä kranssista nappasin myös pikakuvan, ja onneksi sen tein. Kotiin palattua olivat talitintit nakuttaneet kaikki nuo sieni- ja marjakoristeet ihan palasiksi :(. Mongolianvaahteran kuivatut lehdet olivat talitinttien painosta menneet myös palasiksi. Kyllä minua suututti. Mutta katsotaan, jaksanko vielä uuden kranssin väsätä. Lehtiä ainakin riittää, ja tänä vuonna nuo meidän vaahterat ovat entistäkin upeammassa väriloistossaan! Idea kranssiin on jostakin aiemmin ilmestyneestä Taika-lehdestä, en enää löytänyt numeroa. Olen varmaan sen joskus kirjastosta lainannut.

Minulla on tulossa iso kasa ompeluita ja virkkauksia, mutta mikähän ihme siinä on, että moni niistä on sitä pientä silausta vaille valmiina :). Kröhöm, ne lankojen päättelyt. Kovin kiireinen on tämä viikko meidän perheessä ollut, ja siksipä näin pieni postaus tällä kertaa.

Tässä ja nyt.

Kesä on mennyt.
Syys tekee tuloaan.

Mennyt ei palaa.
Tulevasta ei ole tietoa.
Mutta elänkin tätä päivää.
Ja vain sillä on merkitys.

Syysiloa!

(tämä on Taika-lehdestä suoraan napattu pätkä, mutta niin ihana)

Tervetuloa uudet lukijat ja kiitoksia oikein ihanista kommenteista arvontapostaukseen (johon ehtii vielä osallistua)!

9 kommenttia:

  1. Ihana nukenmekko <3 Niin kauniit kankaat! Joskus kuvaamisen kanssa on vaan niin kiire, mutta hyviähän näistä tuli. Voi itku, miten kävi kranssin kanssa :( Onneksi jäi edes kuva muistoksi upeasta kranssista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Onneksi tosiaan tajusin ottaa kuvan ennen kaupalle lähtöä, muuten olisi jäänyt vain muisto :).

      Poista
  2. Voi kun kaunis mekko nukella. Aivan ihanan näköinen, oikea kaunotar :) Kylläpä linnut teki ruman tempun, voi harmi. Onneksi ehdit ottaa kuvan ehjästä. Minusta kuvat näyttävät oikein hyviltä. Kyllä nyt alkaa taas huomaamaan valon merkityksen kuvaamisessa. Pitää yrittää muistaa kuvata päiväsaikaan :) Tsemppiä lankojen päättelemiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talitintit on meillä olleet aina aika tihulaisia. Milloin mitäkin ovat pihalla ehtineet nokkia. Tsempit onkin tarpeen, lankoja on voissa virkkuutöissä ihan liikaa pääteltävänä :). Kiitoksia Kanneli!

      Poista
    2. Siis noissa virkkuutöissä ei voissa :D.

      Poista
  3. Ei! Voihan linnut, noin upea kranssi, toivottavasti jaksat tehdä uuden! Kaunis nukke, nuo vanhemmat nuket ovat jotenkin niin upeita. Punavalkoinen mekko sopii tuollaiselle tummakutrille nätisti :) Ja nättejä yksityiskohtia olet jaksanut tehdä nuken alusmekkoon, kaulukset ja kaikki! Tuttua minullekin tuo pientä silausta vaille tänä syksynä:D. Minulla on ollut tapana tehdä yksi juttu aina kerrallaan, mutta tänä syksynä olen vähän ahnehtinut ja suotta leikellyt projekteja valmiiksi, ja niitä on sitten ollut levällään vähän liikaakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Anopin nukke oli ihan kokonaan ilman vaatteita reppana, nyt onkin hyvä hyllyn päältä katsella maailman menoa :). Minulla kun ei ole niitä tyttöjä joille ommella, niin tällainen projekti oli oikein tervetullutta vaihtelua :). Minä en kanssa ymmärrä miten minulla on levinnyt tänä vuonna nämä projektit näin, minäkin yleensä teen yhden jutun loppuun kerralla. Nyt pitäisi taas ottaa itseään niskasta kiinni ja jatkaa sillä vanhalla hyvällä menetelmällä - uutta en aloita ennen kuin edellinen on valmis :). Varsinkin lankatöissä jää ne langat odottamaan luvattoman kauaksi aikaa.

      Poista
  4. Upea kranssi! Tosi harmi että tintit innostuivat tutkimaan koristeita turhan rajusti. Meillä on viimein nuket alkaneet kiinnostaa lapsia kun meinasin jo pistää mokomat kirppikselle. Nukenvaatteita pitäisi siis ommella vaikka joulua silmälläpitäen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä täällä metsän keskellä nuo tintit ovat kyllä sellaisia tihulaisia, repineet kaikkea mahdollista mitä vaan saavat irti. Kymmenittäin niitä aina pölähtää istumaan kesäkeittiöön ja kakkivat kaikki kalusteet valkoisiksi. Nukenvaatteita on kiva ommella, ompelin kummitytön barbeille ennen paljon vaatteita. Tosin hänkin on jo aikuinen nainen nyt, joten ei barbien vaatteille ole enää tarvetta. Kiitoksia SaarA kommentistasi!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).