maanantai 3. marraskuuta 2014

Ylistys isille ja pojille! (päiväpeitto ja koristetyynyt)



Tai oikeastaan kaikille miehille! Jokainen mies on jonkun poika, joten ylistys osuu kohdalleen myös heille, joilla ei omia lapsia ole. Päiväpeittoon valikoin miesten farkkuja, yhtään naisten farkkua en näihin kelpuuttanut. Mieheni vanhoja farkkuja ei ihan näin montaa kaapissa ollut, vaan sain osan näistä äitini kaverilta <3, kiitoksia sinne suuntaan! Mallikelpoinen-blogi on jaksanut ilahduttaa meitä useammallakin haasteella. Tällä kertaa oli poikien vuoro. Huikean ihania juttuja on jo valmistunut! Itse osallistun tällä kertaa haasteeseen tällä peitolla ja tyynyillä :). Ja kylläpä tämä farkkuompelu on taas ottanut minulla tuulta alleen, ihanan terapeuttista! Vaatteitakin on tulossa, älkää hätäilkö ;).


Peittoon meni kolmet kokonaiset farkut, lisäksi paloja aiemmin silppuamistani farkuista. Auoin saumoja ja tikkailin niitä uudelleen. Lisäilin farkkupaloja niihin kohtiin, joihin ei jostain syystä kokonaisista housuista riittänyt. Peitto on n. 200cm x 100cm. Menee sitten isompaankin sänkyyn aikanaan.



Päiväpeiton reuna tulee sängyn yli ja siihen valikoin farkkujen yläosia taskuineen. Näin unikavereille on päiväaikaan omat paikat. Sinisen Antti-ökköpönkiäisen on tehnyt ystäväni tytär pojalleni koulussa, se on pojalle rakas pahojen unien karkoittaja. Taskuihin voi myös laittaa vaikka lehtiä rullalle, helppo napata lukuhetkeen.


Kauluspaitoja olen myös tuhonnut isot satsit vuosien saatossa. Niistä on jäänyt ylimääräiseksi rannekkeita ja kauluksia (muunmuassa), joista tähän tikkailin pojan nimikirjaimet. (itseasiassa tarkoitus oli tehdä kauluspaitojen paloista tähän peittoon vuori, mutta  ihan kaikkeen en minäkään ehdi ;)).

Päiväpeiton ompelun sivutuotteena valmistuivat myös nämä tyynyt. Vasemmalla oleva tyynyt on farkkujen lahkeesta ommeltu. Oikeanpuoleisen tyynyn toinen puoli on farkkujen takakappaleesta, toinen kauluspaidan etupuolelta. Lisäksi tikkasin farkkupalasta tehdyn tähden.

Tämä päiväpeitto minun oli tarkoitus ommella jo kesällä, kun Helmojen ja hepeneiden Krista järjesti kierrätyshaasteen. Silloin ompelin kuvassa näkyvän farkkuverhon. Aika ei kuitenkaan riittänyt enää peiton ompeluun, joten tämä haaste tuli sopivaan saumaan :). Pojan huoneeseen on suunnitteilla remontti, ja ompelevana ihmisenä se aloitetaan tietenkin tekstiileistä :D. Seinät on tarkoitus maalata ("isolle" pojalle nallen tassut alkavat jo olla - muka -liian lapsellisia) ja kalusteet uusia. Niin ihanat kuin tuo vanha sänky ja lipasto ovatkin, eivät ne enää uuteen pojan toivomaan tyyliin sovi. Ehkä nämä tekstiilit saavat teidät arvaamaan, mitä poika toivoo? 

Minua kiinnostaisi tietää, ompeletteko te muut sisustusjuttuja paljon? Mikä on sinun suosikkisi sisustusompelussa?

Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

32 kommenttia:

  1. Hieno peitto! Olet kyllä jaksanut värkätä ja lopputulos onkin upea. Hyviä ideoita nuo reunan yli roikkuvat taskut, niihin on kyllä näppärä sujauttaa tärkeitä juttuja! En ole kovin innokas sisustusompelija, jotain pikku juttuja kyllä teen. Esim. verhojen ompelu on minusta aika tylsää, kun joutuu niin isojen kankaiden kanssa tekemisiiin :) Vaikka loppujen lopuksi tulee tosi hyvä mieli, kun saa valmiiksi jotain näkyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Minä ompelin ennen enemmänkin sisustusjuttuja, vaatteita itseasiassa todella harvoin. Nyt tilanne on ollut pitkään päinvastoin, tosin sisustusompeluun ei ole varsinaista tarvetta ollutkaan. Verhojen ompelusta en pidä minäkään erityisemmin :).

      Poista
  2. Ihana ilme tulee farkuista huoneeseen! Taskut on varmasti näppärä säilytyspaikka kaikelle tärkeälle ja kieltämättä tästä kokonaisuudesta tulee ihan ison pojan fiilis. Minulla sisustusjutut ovat jääneet lähinnä verho/tyyny/liina -osastoon. Joskus jotain rahin päällisiä tai tuoleja olen päällystänyt. Tekstiileillä saa sisustuksessa paljon aikaan. Hieno farkkutuunaus jälleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun tuli ommeltua muutamat ensimmäiset vuodet tässä kodissa paljon kaikkia tyynynpäällisiä ja liinoja. Nyt oikeastaan pärjää niillä entisillä, kun on varaa valita eri väreistä :). Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  3. Minun pitäisi päällystää uudelleen miehen työpöydän tuoli. Sisustusompelu-urakka, joka jostain syystä on venynyt ja vanunut. Usein kyllä kallistun myös verhojen ja tyynynpäällisten ompeluun ja muunlaiseen toteutukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aarnilintu kommentistasi! Tuolien päällystyksessä onkin ihan oma hommansa. Minullakin olisi vaihdettavana pariin tuoliin päälliset, mutta ei ole vielä inspiraatio iskenyt.

      Poista
  4. Aika hauska peitto! :) Sinä se keksit aina uusia kierrätysideoita! Jotain pientä sisustusompelua tulee joskus tehtyä, sohvatyynyjä tykkäisin tehdä enemmänkin mutta tyynyt lähtee meillä usein "kävelemään" sohvilta majaleikkeihin yms.. niin että niiden ompelu täytyy jättää hamaan tulevaisuuteen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tehnyt aika yksinkertaisia päällisiä sohvalla oleviin tyynyihin. Leikeissä ne meilläkin pyörii, mutta on helppo vaihtaa välillä ja laittaa pesuun :). Kiitoksia Raisa P!

      Poista
  5. Voi kun tykkään tästäkin! Kierrätysompelu on hauskaa ja tulee aina tekijänsä näköistä, uniikkia settiä! Itse en paljonkaan ole tehnyt sisustusompelua, ainostaan verhoja, muuten tyynyn ja miehen kanssa on rakennettu ja päällystetty opiskeluaikana halppisbudjetilla oma kulmasohva :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Epäonninen puutarhuri! Sohvan teko itse kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Näitä farkkupeittoja on niin ihania, ja tosiaankin jokainen niistä on niin tekijänsä näköinen. Aarnilinnulla ja muistaakseni Hääräämön Lauralla oli ihanat pienistä paloista tehdyt farkkupeitot. Sellaisesta vielä haaveilen mökille.

      Poista
  6. Hieno peitto ja kivan näköinen nurkkaus verhoineen ja tyynyineen! Farkun taskut osuu kivaan kohtaan, kun nalleille on omat paikkansa.

    VastaaPoista
  7. Hieno ja todella persoonallinen peitto, ei ole kavereilla taatusti samanlaisia tekstiilejä huoneessaan! Taskut on mainio idea, itsekin joskus olen tuumaillut, että sellaiset olisivat lasten sängynreunassa kätevät. Olen vain niin laiska sisustusompeluissa (muka paljon tylsempää kuin vaatteiden ompelu), että tuumailuiksi tuppaavat jäämään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla nämä mielenkiinnon kohteet välillä vaihtelevat, nyt tuli taas into tuhota noita farkkuja, kun eivät kaappiin mahtuneet :D. Taskujen ajattelin olevan näppäriä vielä pitkän aikaa, saahan sinne vaikka sitten teininä kännykkää ja vesipulloa yms. jemmailtua. Kiitoksia Manda!

      Poista
  8. Hauska päiväpeitto ja taskut on mahtava oivallus! Sänky on myös aivan ihana, tykkään hirmuisesti! Mulla on tullut aika paljon ommeltua sisustusjuttuja, kuten päiväpeittoja, torkkupeittoja, pehmojuttuja koristeeksi (joista suurin osa on tosin päätynyt leikkiin ;) ) ja sitten niitä perinteisiä verhoja ja sohvatyynyjä sekä liinoja. Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eerika! Sänky on minun isovanhempieni aikoinaan ostama, on samaa sarjaa tuon lipaston kanssa. Sängyjä on olemassa vielä toinenkin sekä tuoleja, iso senkki että sohvapöytä löytyvät veljeni luota. Nämä ovat niin kauniita, että en haluaisi millään niistä luopua :). Lipastolle löytyy paikka helposti kotoa, mutta sänky pitää jonnekin säilöä.

      Poista
  9. Voi että, mitä sinä olet taas taikonut vanhoista farkuista! Nuo sängyn yli roikkuvat farkun osat ovat tässä työssä ihan minun suosikkini! Tuollainen farkku onkin varmaan ryhdikäs materiaali päiväpeitoksi. Verhokin näyttää yhtä upealta kuin kesällä ja sopii uuteen päiväpeittoon mahtavasti. Minulle sisutustuotteiden ompelu on melkoista pakkopullaa, ainoa mistä voin sanoa nauttivani on tilkkupeittojen tekeminen - verhojen ompelu on ehkä siitä painajaismaisimmasta päästä ;). Pari vuotta olen odottanut inspistä nojatuolin ja rahin päällisen tekemiseen, ei ole inspis vielä ovesta kävellyt sisään! Hauskaa viikkoa myös sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain äidin kaverilta ison laatikollisen farkkuja eri muodoissaan (housuja, takki yms.) ja eivät yksinkertaisesti kaikki kaappiin mahtuneet entisten lisäksi. Nyt olen koettanut näitä tuhota ihan urakalla :D. Sinun tilkkupeittosi ovat niin ihania <3! Jospa minä ehtisin joulun jälkeen ompelemaan tähän sen vuorin kauluspaidoista jääneistä paloista. Kiitoksia Krista!

      Poista
  10. Ihan mahtava päiväpeitto ja nuo taskut toimivat erinomaisina jemmoina. Jotenkin sopivan rouhea meininki nuoria (miksei vanhempiakin) miehiä ajatellen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SaarA! Saa nähdä, mitä kaikkea lapsi keksii vuosien saatossa noihin taskuihin jemmailla :D.

      Poista
  11. Vastavierailulla blogissasi! Kyllä on upea päiväpeitto ja säilytyspaikat unikavereille aivan loistava idea!! Pitääpäs syventyä tarkemmin blogiisi oikein ajan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa HJ lukijaksi! Mukava, kun piipahdit ja kiitoksia kommentista :).

      Poista
  12. Aivan mahtavaa farkkujen ja kauluspaitojen kierrätyskäyttöä! Hienoa ja kekseliästä!

    VastaaPoista
  13. Hieno kokonaisuus, ja taskujen paikka hyvin oivallettu, kätevät!

    VastaaPoista
  14. Hieno kierrätysidea sinulla taas, ei tule samanlaista heti vastaan, tykkään kovasti. Itsellä sisustus jää verhojen käänteiden ompeluun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verhoja tulee itselle ommeltua aika vähän, meillä on menty jo 7 vuotta samoilla :). Kiitoksia Erja!

      Poista
  15. Mä olen haaveillut tekeväni kans farkuista jotain. AIka iso pino on niitä jo kertynyt varaston hyllylle :)
    Tosi kiva idea, ja ihanat noi taskut ♥ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia! Olisipa hienoa nähdä, mitä sinä teet farkuista :).

      Poista
  16. Hieno peitto ja verhot! Tyttärelleni (16v.) näytin näitä sinun upeita töitä ja juuri äsken kävimme kierrätyskeskukselta ostamassa muutamat farkut. Tyttäreni ihastui ideaan farkkutyynyistä, joissa taskut :) Eli ompelukone surraamaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihanaa, että saitte inspiraation <3! Se onkin blogeissa parasta, kun voi innostua toisten töistä. Kiitos Tuitiina!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).