torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015/Year 2015



Please, scroll down for English. Vuosi 2015 alkaa olla takana päin. Paljon kivaa onkin tähän blogivuoteen mahtunut. Päällimäisenä tietenkin te kaikki siellä, kannustavat kommentit ja ihanat tapaamiset blogiystävien kanssa. Kiitoksia teille kaikille jakamastanne inspiraatiosta, järjestämistänne haasteista ja upeista töistä, joihin olen saanut tämänkin vuoden aikana tutustua. Merkittävä tapahtuma oli myös Onni-blogeihin pääseminen, olen saanut sitäkin kautta tutustua uusiin tuttaviin ja päässyt osaksi mukavaa yhteisöä, joka toivottavasti kehittyy vielä lisää. Uusia juttuja olivat myös Instagram sekä blogin facebook-sivut. Instagramin puolella myös vilahtaa tulevista blogipostauksista kuvia, joten siellä näette ensimmäisenä uudet jutut (linkistä Instagramia pääsee katsomaan myös ilman kirjautumista).

Koska vuoteen on mahtunut monta käsityötä, koostin tähän postaukseen tämän vuoden luetuimmat jutut. Nämä kiinnostivat teitä lukijoita ja kävijöitä kaikkein eniten.





1. Virkattujen lasinalusten ohje vuodelta 2014 on tämänkin vuoden luetuin postaus. Mukavaa, että se jaksaa kiinnostaa vieläkin.





2. Myös helpon neulotun/virkatun pupun ohje edelleen kiinnostaa teitä. Näitä onkin niin mukava tehdä, etten yhtään ihmettele, miksi postaus on niin suosittu.




3. Pääsiäismunan virkkausohje jatkaa myös luetuimpien listalla. Leikkiruuaksikin näitä on kiva tehdä, joten kurkatkaa ihmeessä ohjetta uudemmankin kerran.




4. Mekkotehtaan Aino-mekon kaavalla tehty trikoo tunika on tänä vuonna tehdyistä jutuista ykkösenä. Sinänsä hieman yllättävästi, sillä se on toki kaunis, mutta kovin yksinkertainen malliltaan.





5. Listalla nopeasti kiiri ylöspäin myös marraskuussa kirjoittamani 28 DIY vinkkiä joululahjoiksi. Itsekin tykkään kaikista vinkeistä lahjoihin, kun se on kuitenkin joka vuonna edessä: lahjojen miettiminen :).




6. Pojalle tekemäni farkkuasu oli myös kovin tykätty, osana tässä auttoi Eurokankaan blogibongauksessa postauksen nostaminen facebookissa.





7. Kesällä pohdin kuuluuko naisen näyttää joltain tietyltä, että voi julkaista kuvia netissä. Edelleen se on henkilökohtaisimpia tekstejäni, ja hyvä muistutus itselleni. Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen on tärkeää ja samalla äärimmäisen vaikeaa.





8. Kylpytossut olivat tämän vuoden kierrätysompeluista luetuimpia, ohjeet (kaavoitus ja ompelu) niihin myös. Toivottavasti näillä on syntynyt hauskoja tossuja!





9. Tein äidilleni viime keväänä monta mekkoa, tämä Vimman lettikankaasta tehty kiinnosti monia.




10. Kirjoitin myös turvapaikastani, paikasta, jossa on hyvä unohtaa maailmaan kiireet. Se teksti on saanut monia lukukertoja.

Mitä ensi vuosi sitten tuo tullessaan blogissani? Edelleen käsitöitä ja pohdintaa elämän ilmiöistä ja itsestäni. Mutta koskaan en lyö lukkoon mitään varmaksi, mikään ei ole kiveen hakattua. Blogi elää elämäänsä minun tahdissa. Oma elämäni määrittää sen, minkä verran aikaa blogille jää ja mitä haluan kirjoittaa tai kuvata. Se on varmaa, että pyrin kirjoittamaan vähintään yhtä usein kuin viime vuonna. 





Suuret kiitokset teille kaikille kuluneesta vuodesta, toivottavasti näemme ensi vuonna monet kerrat! Olkoon tuleva vuotenne juuri sellainen, josta saatte itselleni voimia ja iloa. Oikein inspiroivaa ja onnellista uutta vuotta teille kaikille! ps. kierrän hissukseen teidän muiden blogeja, täällä on eletty sairastelujen ja kotiongelmien parissa (ihan vain hiiret päättivät pakkasilla vallata talon ja niiden kanssa on tapeltu pari päivää. Hurjapäisin kaveri teki benjihypyn ilman köyttä ilmalämpöpumpusta lattialle. 8 kaveria on päässyt autuaammille juustomaille, ja vastahyökkäys on täydessä käynnissä.).

In English: Year 2015 was interesting, I got many new friends trough blog and had great time with all of you. Here are some of the most read posts in my blog in year 2015 and some of my favorite sewings and other DIYs. Next year I hope I have also time to write more in English. Happy New Year to all of you!


42 kommenttia:

  1. Aivan ihania hetkiä ja juttuja vuoden varrelta <3 Sulla on kyllä kiva ja inspiroiva blogi, tykkään tosi paljon! :)
    Hyvää uutta vuotta 2016 <3

    VastaaPoista
  2. Oikein ihanaa uutta vuotta teille :)

    VastaaPoista
  3. Hui mikä hiiri-invaasio! Sulla on kyllä ihanan monipuolinen blogi, näistä suosituimmista postauksistakin sen huomaa. Hyvää uuttavuotta! ❤

    VastaaPoista
  4. Ihana muistelo, tuo äitisi kuva on todella tunnelmallinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nora <3! Kuva on otettu lapsuuden maisemissa :)

      Poista
  5. Ihanaa tulevaa vuotta siulle ja tsemppiä hiiritaistossa ;) Kiitos tästä vuodesta, mahtavia juttuja olet tehnyt!!

    VastaaPoista
  6. Ihania juttuja olet kyllä tehnyt! Enpäs ole aiemmin tuota pupua ja pääsiäismunaa nähnytkään. Tosi söpöset. Minä tykkään kyllä niin kovasti blogisi ilmapiiristä: levollinen ja filosofinen, aito tunnelma. Ja tietty kauniita käsitöitä. Yhhyh, hiiriä... toivotaan, että taistelu päättyy hiirien tappioksi. Minä varmasti olisin tuossa tilanteessa jo pakannut kimpsuni ja kampsuni ja häippäissyt jonnekin, kunnes joku muu olisi hoitanut hiiret pois päiviltä... ;) Ihanaa Uutta Vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kyllä tunnustan, että olisin mieluummin pakannut laukut ja lähtenyt jonnekin muualle ;). Poika oli vaan kuumessa ja mies autolla töissä, eipä täältä ihan niin lähdetty. Ensimmäisen hiiren pyydystin ihan itse, mutta toisen suljin vessaan ja odotettiin, että mies tulee töistä kotiin (meillä on toinenkin vessa, onneksi). Nyt en haluaisi yhtään hiirtä nähdä ja edelleen kammoan kulkea omassa kodissani :(. Kiitoksia Sanna, mukavaa, kun käyt kommentoimassa!

      Poista
  7. Paljon ihania juttuja on vuoteen mahtunut :) Onnellista ja luovaa uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
  8. Idearikasta uutta vuotta! :) Kiva, että blogisi on olemassa! Yäks, toivottavasti pääsette hiiristä eroon..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Toistaiseksi hiiriä ei ole näkynyt, nyt pakkaset taas kiristyivät, joten katsotaan miten käy.

      Poista
  9. Ihanan monipuolisesti diy-juttuja on sulla vuoden aikana ollut. Kiinnitin näiden hienojen käsitöiden lisäksi kyllä myös huomioni kauniisiin kuvausympäristöihin! Plussaa! :) Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvausympäristöt ovat kotoa tai sitten vanhempieni luota :). Itsellä alkaa jo olla kyllästyminen näihin ympäristöihin kuvauksellisessa mielessä, mutta ovathan ne kauniita edelleen :). Kiitoksia Paulina!

      Poista
  10. Tuottelias olet kyllä ollut, laadusta tinkimättä :) Sulla on kyllä tosi kauniita ja laadukkaita kuvia postauksissa ja nuo aiemman kommentoijan mainitsemat miljööt on kyllä kohdillaan. Siinä olis itsellä parannettavaa...

    Tuo mekkotehtaan mekko on kyllä ihana. Pitääkin käydä tutustumassa, kun se on ajalta ennekuin sun blogiin tutustuin :)

    Iik hiiriä!! Toivottavasti se tarina päättyy onnellisesti.

    Hyvää blogivuotta 2016 Hanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sinikka! Kuvauksessa on toki aina parantamisen varaa, kiva kuitenkin kuulla, että pidät kuvistani :). Paljon ne ovatkin parantuneet blogin alkuajoista, ja toivottavasti saan lisää oppia. Osallistun ensi kuussa kurssille digijärjestelmäkameran käytöstä, joten kyllä sieltä varmaan jotain jää päähänkin. Ja osaisi säätää kameraa oikein. Kuvaamista olisi hauska opetella enemmän.

      Poista
  11. Hiiriongelma tuttu täälläkin joka syksy, kun kylmät tulevat. Nyt joulun alla se vaati kahden hiiren pyydystämisen ja sen jälkeen rapinat loppuivat.
    Tämä on mukava ja inspiroiva blogi. Ilman muuta vierailen täällä alkaneenakin vuonna usein. :)
    Onnellista uutta vuotta sinulle ja perheellesi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun hiiret sisälle tulivat. Ehkä syynä on myös lumeton maa, suojaa ei ole niin paljon tarjolla pakkasta vastaan. Kiva kuulla, että tulet vierailemaan ensi vuonnakin :). Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  12. Aivan upeita käsitöitä! On ilo aina katsoa, mitä olet tehnyt :) Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  13. Upeita käsitöitä! Minulle joulun diy-postaus tuli todella tarpeeseen ja oli kiva että julkaisit sen jo niin hyvissä ajoin. :)
    Onnellista ja luovaa uutta vuotta sinulle! ❤ Toivottavasti pääsette pian hiiristä eroon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ps. Miten saat bloggerista haettua suosituimmat joltain tietyltä ajalta, kuten nyt vuodelta 2015?

      Poista
    2. Mukava kuulla, että diy-postauksesta on ollut apua! Se on aina ilahduttavaa, jos voi auttaa toisia. Vastailinkin jo tuosta suosituimmista postauksista sinun blogiisi. Eli tekstiluettelon oikeassa reunassa on avauskertojen luvut, niistä vertailemalla. Kiitoksia Manda <3!

      Poista
  14. Sinun blogissasi on kaunis ja pehmeä tunnelma. Nyt kun olen saanut tavata sinut, niin tiedän, että olet livenäkin yhtä aito ja lämmin ihminen, kuin kirjoituksistasi voi aistia. Kauniita ja monipuolisia käsitöitä on vuoden aikana valmistunut. Näitä koosteita on kyllä kiva tarkastella :) Minä kammoan hiiriä, joten todella toivon, että saatte pian hiiret häädettyä! Hui! Kiitos tästä vuodesta ja kaikkea hyvää uuteen vuoteesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato <3! Oli niin mukavaa nähdä sinua, olet oikein lämmin ihminen :). Minä kammoan kanssa hiiriä, vaikka minulla olikin nuorempana gerbiilejä lemmikkinä. Luonnonvaraiset hiiret puistattavat. Eniten hirvittää ajatus, että jossain kaapissa sattuu tulemaan hiiri vastaan, hyi :(. Onneksi niin ei ainakaan vielä ole käynyt.

      Poista
  15. Hui hiiriä! Ne on jotain semmoisia mitä meikäläinen ei voi sulattaa, tulee pelkästä ajatuksesta kylmiäväreitä :O Että tsemppiä vaan hiirijahtiin! Paljon oletkin kerinnyt tehdä ja touhuta kuluneena vuonna. Nuo pääsiäismunat on hauskoja.. ja meidän leikkiköökistä ei vielä kanamunia löydykkään... Onnellista ja idearikasta alkanutta vuotta sinulle Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan kananmunia leikkikeittiöön ;). Ensimmäisen hiiren sain pyydystettyä puolen tunnin psyykkauksella, toista en enää kestänyt. Onneksi mies oli joka tapauksessa tunnin sisällä tulossa kotiin, joten ei ollut mikään pakottava tarve, kun hiiri ei vessasta olisi minnekään muualle päässyt. Kiitoksia Eerika!

      Poista
  16. Taitaa olla aika hankkia kissa hätyyttämään hiiriä :) Hienoja käsitöitä olet kerennyt tehdä viime vuonna! Koostetta on mukava selata, saa kunnon käsityksen, minkälaisia upeita juttuja on syntynyt :) Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Kissa olisi mukava, mutta meillä poika on se verran allerginen, että sitä vaihtoehtoa emme voi toteuttaa :(. Nyt on monenlaista karkotinta ja erilaisia loukkuja sekä hiiribaari viritelty. Aiomme voittaa tämän taistelun :D.

      Poista
  17. Paljon kauniita töitä, kiva täällä on aina vierailla! Hyvää alkanutta ompeluvuotta :)

    VastaaPoista
  18. Aaaaah, kylmät väreet menee kun ajattelenkin hiiriä ja hiirijahtia! Olen joskus opiskeluaikana joutunut harrastamaan sellaista, muistelen vieläkin kauhulla :O. Mutta mukavimpiin asioihin eli sinun käsitöihin, joista minäkin tykkään valtavasti! Ja juurikin siitä monipuolisuudesta, jota ne edustaa. Blogisi on hyvä paketti ja täällä aina mielellään visiteeraa eikä kommentoimatta osaa edes lähteä ;). Ja upeaa oli tavata sinut viime vuonna ja höpötellä kaikenlaista tietysti myös. Kameran säätöihin minäkin kaipaisin opastusta digikurssilta, toivottavasti myös itse joskus pääsen sellaiselle. Ostin joululahjaksi itselleni nyt uuden kameran ja olen tässä joka päivä enemmän tai vähemmän yrittänyt räpsiä kuvia, jotta kameraa saisi vähän tutuksi :). Kiva nähdä mikä sinun eka kässäpostaus on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea uudelle kameralle! Minäkin haaveilen uudesta, tai ainakin kaikista lisävarusteista. Valokuvaus on kyllä rahaa vievä harrastus. Ostin itelleni joululahjaksi uuden jalustan (no entinen halpisversio hajosi), ja kyllä kuvaaminen taas helpottui. En olisi uskonut, miten paljon kuulapää voi auttaa :D. Nyt kameran saa entistä parempiin asentoihin jalustassa. Ensimmäisen postauksen aika koittaa ensi viikolla :).

      Oli kyllä todella kiva tavata! Tänä vuonna sitten uudestaan, eiköstä vaan ;). Kiitoksia Krista ❤ !

      Poista
  19. Monipuolinen, syvällinenkin ja ihana blogi kaikin puolin, jatka samaan malliin! Tai erimalliin jos siltä tuntuu, hyvä että blogi ei ole liian tiukasti rajattu niin jää luovuudelle tilaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä, mukavaa, kun voi kirjoitella sitten ihan fiiliksen mukaan. Käsityöt säilyy kyllä edelleen pääasiassa :). Kiitoksia Epäonninen puutarhuri!

      Poista
  20. Upea ja monipuolinen käsityövuosi sinulla takana! Kiitos, kun jaat ideoitasi meidän kässäharrastajien iloksi ja ajatuksia on niin mukava vaihtaa kommenttien muodossa, niin ja tapaamisien merkeissä:) Oih, ja kuvakoosteessa näkyy tuo musta kirjottu tunika<3 Voihan hiirulaiset...toivottavasti saatte ne piakkoin häädettyä, ennen kuin alkavat nakertaa taloon reikiä! Inspiroivaa vuotta sinulle, innolla jään odottamaan tulevia postauksiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! On ollut tosi ihanaa tutustua sinuun ihan livenäkin :). Niin mukavaa vaihtaa ajatuksia tästä harrastuksesta (ja muustakin) ihan livenäkin. Hiiriä ei nyt onneksi ole näkynyt, toivotaan, että pysyvät poissa. Karkoittimet ilmeisesti toimivat :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).