sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vilukissan piparitossut


 
Suuresta Käsityö-lehdestä (6-7/2006) huomasin tällaisten pitkävartisten virkattujen tossujen ohjeen (virkatut nyöripolvisukat nimellä).


 
Ohje oli sinällään helppo, virkataan vain pylväitä kaitaleen malliin. Kärki ommellaan yhteen ja toisella värillä tehdään tarvittavat kavennukset sekä napinlävet nyörille.
 
Virkkasin itse näistä ohjetta pidemmät, sain kivan käänteen yläreunaan. Omat pohkeet sattuvat olemaan hitusen paksumpaa sorttia, joten tein myös levennyksiä valkealla langalla, siitä ruskean ja valkean langan reunassa oleva epätasaisuus johtuu..
 
Lisäksi piparkakku- reunusta (tai millä nimellä kukin tykkää sitä sanoa) ohjeesta poiketen. Nyöriksi valitsin näihin ihan kaupan tavaraa, kestää paremmin käytössä. Nyörin päähän vielä hupsut tupsut. Kivat mekkojen kanssa käytettävät tossut näistä tuli! Itsekseen näyttävät höpsöiltä, mutta istuvat kauniisti jalassa. Lankana ihan 7veljestä.  
 
Kameran nappia oli ystävällisesti painamassa 4v poikani. Jalustan kanssa helppoa, kuvia olikin 100 yksistä tossuista! Poika tykkää kuvata :).

10 kommenttia:

 1. IIIIK ja apua miten ihanat!!! Siis oikeesti ihan huippumakeet!! Tahtoo kans..!!
  Taitava kuvaaja sulla siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt vaan virkkaamaan! Onko sinulla tuota lehteä? Kuvaaja on kyllä huippu ;)! Kiltisti totteli, kun ohjeistin ettei kamera saa liikahtaa milliäkään, paina vaan sitä nappia. Innostui, kun sai kuvata tällä meidän aikuisten kameralla. Saa käyttää digipokkaria omiin kuvauksiinsa, hauskoja otoksia tuleekin.

   Poista
 2. Haa! Virkatut sukat, tuotahan voisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun kokeilemaan! Ainakin tuolla ohjeella huisin helppoa.

   Poista
 3. Vau! Aivan ihanat sukat, tosi hyvin käy tuo käännetty reuna ja valkoinen pitsi siihen. Kaunis pehmeä valo näissä kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kuvaaminen on hidasta opettelua (ja taustoiksi sopivien materiaalien kokeilua), vaikka olen sitä opiskellut 12 vuotta sitten. Nopeasti ne sitten unohtui, kun ei ollut itsellä kunnon kameraa. Pitäisi vielä kaivaa kaikki monisteet ja opetella alusta kaikki. Mutta sehän näissä on, että vaativat aikaa. Kuviakin voisi enemmän käsitellä :).

   Poista
 4. IHANAT SUKAT!!!
  Mä olen kans nyt taas pitkästä aikaa hurahtanut tuhon virkkaamiseen. Ja mitä enemmän nettiä tutkii sitä enemmän niitä "mä teen" projekteja tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Netti on vaarallinen paikka ;). Ihmiset on niin kekseliäitä ja taitavia, että joka kerta inspiroituu valtavasti nähdessään toisten töitä. Minullakin on vähän turhan pitkä lista kaikesta siitä, mitä aion kokeilla tai tehdä. Ja välillä pää tuntuu räjähtävän, kun kaikkia ideoita ei voi millään toteuttaa (siis yksinkertaisesti ei ehdi).

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).