torstai 30. tammikuuta 2014

Pään lämmittimiäPari pikaista ompelua. Kypärämyssyille oli kova tarve, näillä -20 asteen pakkasilla. Olen yrittänyt kovasti etten ostele kankaita, vaan käytän mahdollisuuksien mukaan kaapista löytyviä (tilaa olisi kaappeihin saatava). Joten tähän riitti vielä dinokangasta ja trikoota, joista aiemmin tein pipoja (<-klik). Tein samalla tästä kääntömyssyn, on ainakin riittävän lämmin.
Toisen kypärämyssyn värkkäilin äitini vanhasta trikoopaidasta, äiti oli ensin heittämässä vanhoja trikoisia paitojaan kirppikselle. Onneksi ehdin väliin, näitä on kiva käyttää esimerkiksi myssyjen vuorissa tai tehdä ihan varsinainen myssykin. Tai mitä nyt ikinä vaan keksiikin! (Siis jos paidan trikoo on laadukasta. ) Tämä musta myssy on ihanan ohut.

Poika halusi tämän mustan kypärämyssyn nurjan puolen näkyviin (teksti alkuperäisenä "ne on munat, jotka vanhenee, ei kanat"). Sisäinen pilkun viilaaja minussa ei haluaisi kanaa näkyviin, mutta oikeasti… onko sillä väliä, vaikka kaikki vaatteet eivät ole äidin maun mukaisia, jos lapsi on onnellinen ja iloinen vaatteestaan? Ei niin mitään väliä, pitäköön poika myssyä miten tykkää :D. Kaavan piirtelin vanhasta kypärämyssystä (vähän sinnepäin), ja tuli oikein hyvin istuva. Itse asiassa tein mustan kypärämyssyn ensin vain sovitusmielessä, että näkisin miten kaava istuu. Viimeistelin sen sitten ihan varsinaiseen käyttöön, kun istui niin passelisti pojan päähän.
Vielä kääntömyssyn toinen puoli, ihan yksiväristä trikoota:

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä myssyjä ja kuinka tarpeellisia ne nyt ovatkaan. Huippua kun voi hyödyntää vanhoja vaatteita ompelemiseen. Itsellänikin on toiveena, että saisi kaapeista pois vanhoja kankaita. Mutta kurja kun suuri osa kankaistani on sellaisia "ei niin kiinnostavia". Jotenkin ideoimalla ja yhdistelemällä niistä voisi kuitenkin saada jotain käyttökelpoista vaatetta aikaiseksi. Jäänpä samalla lukijaksi, niin voin seurata ompelujasi paremmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli. Mukavaa, kun liityit lukijaksi! Tervetuloa! Minullakin on paljon sellaisia kankaita, joita en ole laittanut eteenpäin, mutta luulen etteivät ne ihan heti sytytä ompelemaan. Jokin niissä ei vaan tunnu omalle. Uusia ihania kankaita tulee vielä jatkuvasti myyntiin, joten ne vanhat aika helposti jää edelleen sinne kaapin perukoille. Toivottavasti päätökseni olla ostamatta uutta pitää edes tovin :D.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).