torstai 23. tammikuuta 2014

Takkavälineitä

Mies pyysi tulitikuille säilytyspussia. Olemme molemmat lähestulkoon yhtä pitkiä, ja tulitikkuja säilytettiin takan päällä (turvallisuussyistä, ettei poika niihin yllä). Aina sai pomppia, että tulitikkurasian sai käteensä. Virkkasin ensin pussin, mutta en siitä tykännyt yhtään itse. Tarvitsimme myös uuden patakintaan takkaa varten, sillä entinen kärähti. Tähän mies ehdotti farkkukankaista rukkasta, joten luonnollisesti myös tulitikkujen säilytyspussiin valikoitui samaa farkkua.
Ratkoin säilytyspussiin kaksi vyölenkkiä sekä farkkujen viidennen taskun (jonka alkuperäistä käyttötarkoitusta on arvailtu mm. täällä <-klik). Nyt tulitikut roikkuvat takkapellin varressa, sopivasti käden ulottuvilla.

Rukkasta varten tikkasin farkkujen takataskujen suut kiinni. Sisälle työnsin valmiin patakintaan, joku mainosrukkanen jostain joskus saatu. Tikkasin vain rukkaset suusta yhteen. Nyt kinnas roikkuu rautalangasta pikaisesti vääntelemässäni koukussa (en kuvannut sitä koukun rumuudesta johtuen), tarkoitus on löytää kauniimpi kiinnityskoukku sitä varten.

13 kommenttia:

 1. Haa, aivan loistava:) Mustassa takkakintaassa ei mahdollinen nokikaan näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii kyllä hyvin. Molemmat. Olisihan tuota voinut hieman silitysrautaa näyttää noillekin ;).

   Poista
 2. Hieno setti, varmasti hyvä käytössä. Farkkukangas on yllättävän monikäyttöistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykännyt käyttää, farkku toimii todella hyvin patakintaana. Ei uskoisi mihin kaikkeen farkku taipuukaan, kun katselee muiden blogeja ja kirjoja.

   Poista
 3. Hienoa, kestävää tavaraa hyvään käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Oivallista kierrätystä!Sinä se osaat!Ja hoksaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kierrättäminen on hauskaa! Monta kertaa kaikkia mahdollisia materiaaleja purkeista kankaisiin pyörittelee käsissään ja koettaa keksiä, mihin tätä voisi käyttää. Sen huomaa; työhuoneessa kaapit pursuavat kaikenlaista tavaraa, joista ehkä joskus teen jotain (sama suomeksi: osan heitän roskiin sitten muutaman vuoden päästä :D).

   Poista
 5. Ai kun hieno ja hieno oivallus kans tuo patakinnas! Tosi tyylikäs!

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).