maanantai 19. toukokuuta 2014

Hämä-hämä-häkki...


Hämähäkin tarkoitus on punkkien karkoitus.


(kuvan paidan poika on saanut lahjaksi, joten alkuperää en tiedä)


Punkkeja on meidän seudulla valtavasti. Jokaisen ulkoilun jälkeen on tehtävä punkkitarkastus. Kyllähän niitä on löytynyt pojan hiuksista, onneksi vain vipeltämässä. Pitkälahkeiset housut ovat siis tarpeen. Kesäkuumalla collegehousut hiostavat (ja hiki ei tee hyvää pojan atooppiselle iholle), joten tein nämä housut ohuesta trikoosta (kirppislöytö 0,2e, palasta riitti juuri näihin housuihin). 


Lahkeensuuhun laitoin samaten ohutta trikoota, ja jälleen ihan vain kuminauhavyötärö.



Hämähäkin tein silitysarkilla, silitysarkki tilattu Pikku Piltistä. Ompelin ihan suoraompeleella, mahdollisimman löysillä langankireyksillä, hämähäkinseitin takakappaleelle. Poika tykästyi housuihin, ja ne tuntuivat kuulema tämän päivän helteessä ihanilta jalassa.



Toinen kesäsetti sisäkäyttöön kotona. Harvoin näitä tällaisia kotivaatteita tulee blogiin laitettua. Nyt pääsette siis näkemään, mitä vaatteita yleensä jätän blogin ulkopuolelle :). Salamakangas shortseissa ohutta puuvilla ja hihattomassa trikoota. Molemmat kankaat kirppislöytöjä. Kuminauhavyötärö, lahkeensuut vain käännetty tuplasti.


Kesä tuli sitten ihan kunnolla, mittari kilkuttelee 30 asteen tietämissä. Mukavia helteisiä päiviä ja tervetuloa uudet lukijat! Ihana saada teidät mukaan!

8 kommenttia:

  1. Tuo hämähäkin seitin tikkaaminen on kyllä aivan mahtava idea, voi jos meillä olisi vielä pieni poika, kopioisin heti idean! Kotiasujakin on kiva nähdä ja tuohan on pirteä kokonaisuus, Salamasortsit varmasti myös mieleiset pojalle :) Täälläkin on olut aivan upeat ilmat, olen yrittänyt oikein imeä auringonvaloa ja lämpöä sisääni, kun ei tiedä, kuinka paljon sitä herkkua on tänä kesänä luvassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alkaa olla niitä viimeisiä hetkiä, kun tuo salama vielä kiinnostaa. Jotenkin jämähdin ompelussa trikoovaatteisiin, kun muistin vasta, että toki niitä shortseja voi muistakin materiaaleista tehdä :). Tykkään itsekin tuosta seitti-ideasta. Toteutusta hieman pitää hioa, mutta useimmiten sitä itse löytää korjattavia kohtia omista ompeluistaan. Kiitoksia Krista!

      Poista
  2. Hienohämäkäk ja tuota seittiä se minäkin ihailen. Josta tulikin mieleeni,että jossain vaiheessa suunnittelin virkkaavani hämähäkin seitit uuteen kotiin johonkin katon rajaan roikkumaan. Ikään kuyin viemään huomion pois niistä aidoista joita en jaksa siivota.. ehkäpä kesällä saan aikaiseksi.Ehkä!
    Mutta siis ihailen tuota taitoa loihtia vaatteita suitsait.Ja miten edullisesti -ihan huippua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Siinähän olisikin hyvä idea, kokeilehan millaiset seitit saat virkkaamalla aikaiseksi :). Mullakin on kyllä koukku heilunut, nyt ei vaan ole mitään blogiin laitettavaa siltä saralta vielä valmiina.

      Poista
  3. Voi miten mahtavat hämähäkkihousut. Voi hyvin kuvitella miten poika tykkää. Punkin karkotushousuja tarvitaan meilläkin. Kyllä ne ovatkin kurjia kiusankappaleita! Toinenkin kesäsetti on tosi upeat, niin raikassävyiset. Minä kyllä tykkään nähdä tällaisiakin täällä. Jos vain itse tykkäät laittaa niitä tänne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Punkit ovat kyllä niin kurjia otuksia, vuosiin täällä ei kovin paljoa niitä ollut. Nyt viimeisen kolmen - neljän vuoden aikana määrä on räjähtänyt. Koiraparoilla niitä kanssa on turkeissa jatkuvasti. Toki minä voin laitella näitä kotivaatteitakin, ne yleensä ovat aika simppeleitä ja pikaisia surautuksia ilman kummallisempia yksityiskohtia :). Harvoin niitä muistaa kuvata, kun poika jo suoraan koneelta nappaa ne päällensä :D.

      Poista
  4. Luin otsikon ja ajattelin, että enpäs katokkaa pidemmälle. Mulla on ihan hirvee hämppispelko :(
    Onneksi katoin :) Tosi kivat pöksyt, kurja kun teillä on noita punkkeja. Ne on tainnut pikku hiljaa levitä koko Suomeen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä et varmaan viihtyisi täällä meillä, hämähäkkejä on nimittäin kamalan paljon :(. Rakennusvaiheessa laskimme kivijalasta n.40 täysin eri näköistä yksilöä. Sitten niitä samannäköisiä hämppiksiä riittää lisäksi. Kiitoksia Mia!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).