perjantai 31. heinäkuuta 2015

Lempikäsityöni


Kätsä Kätsän käsistä-blogista haastoi kertomaan omat lempikäsityönsä. Mukavaa on välillä palata niihin kaikkiin töihin, mitä on tullut tehtyä. Monta suosikkia minulla oikeastaan onkin, mutta koetan karsia niitä ihan muutamaan :). Tällä kertaa esittelen muutaman ommellun jutun. Neuleisiin, virkkauksiin ja muihin käsitöihin palaan varmasti muussa yhteydessä :).

Pojalle ommelluista vaatteista pari suosikkiani. Villakangastakki on edelleen sellainen, tein sen vuonna 2013. Juuri sellainen, mitä ajattelin ja halusin silloin.

Toinen suosikki on tämä asu. Pääkallofarkut ja kauluspaita. Vaikka nikottelin kuosin kanssa (annoin pojan valita itse), olen itsekin näihin tykästynyt. Näistä farkuista poika tuumasi, että ne ovat hänen koko elämänsä parhaat farkut <3. 

Omista vaatteistani Vimman letti-trikoosta ommeltu jakku on ollut mieleenpainuva. Kuosi on edelleen mukava ja jakun kaavat olivat minulle sopivat. Kankaan miellyttävyys tekee tästä jakusta yhden lempitakeistani.
Tästä paidasta tykkään edelleen. Olen sitä monta kertaa jo käyttänyt ja hyvin on kirjonnat kestäneet myös konepesun. Paita on mielenkiintoisen mallinen ja vastaavaa trikoista olen suunnitellut jo pitkään ompelevani. 

Suosikkitöitäni ovat myös pariin haasteeseen ommellut farkkuverho ja -päiväpeitto. Todella suuritöiset, rennot ja hauskat. Farkku on materiaalina aina lähellä sydäntäni ja sitä on kiva työstää. Monia farkuista tehtyjä juttuja olisi mahtunut suosikkilistalleni, mutta tässä nämä kaksi. (siniharmaita tekstejä klikkaamalla pääsee suoraan kyseisen ompeluksen blogipostaukseen)

Ehdin kuin ehdinkin osallistua tähän haasteeseen! Olikin mukava huomata miten paljon niistä omista käsitöistä löytyi suosikkeja. Mielenkiintoista on myös ollut tutustua muiden omiin käsityö-suosikkeihin. Meillä on vasta tänä iltana palailtu lomamatkalta, joten jälleen kerran blogikierros odotuttaa :). Siellä näytti tulleen pikaisella vilkaisulla upeita töitä taas teidän blogeihinne!

Miten teidän muiden kesä on sujunut? Joko olette asennoituneet pimeneviin iltoihin vai nautitteko vielä täysin siemauksin tästä kesästä?



27 kommenttia:

  1. Oi miten ihania!! Etenkin tuo lettijakku (tähän sydänsilmähymiö) ❤ kiva kun osallistuit :)

    Mieheni lyhyt loma alkoi vasta juuri, joten me ollaan ihan kesätunnelmissa vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin haasteisiin on nyt kiva osallistua, varsinkin kun ompeluita ei ole ehtinyt kuvaamaan :). Kiitos Kätsä haasteesta!

      Poista
  2. Oi miten ihania!! Etenkin tuo lettijakku (tähän sydänsilmähymiö) ❤ kiva kun osallistuit :)

    Mieheni lyhyt loma alkoi vasta juuri, joten me ollaan ihan kesätunnelmissa vielä :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja juttuja kaikki. Villakangastakki olikin uusi tuttavuus minulle, selvästikään en ole ihan koko blogiasi vieläkään ehtinyt selailemaan.. :) Mukava nähdä, minkälaisia suosikkeja blogeista löytyy.. Kesä on mennyt kesää odotellessa.. Syksy, pimeät illat ja kynttilät on toisaalta niin ihanaa aikaa, vaan kun kunnon kesää ei ole vielä ollutkaan, ei syksyä ole ehtinyt vielä kaipaamaan.. Koulujen alkamisen myötä se syksy väkisinkin hiipii lähemmäksi. Mutta kyllä viimeisistä kesälomapäivistä vielä nautitaan täysillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Kieltämättä tänä aamuna syksyn tulo tuntuu todella lähellä olevan, yöllä on ollut kylmä. Syksystä pidän paljon, vaikka hieman jäin kunnon kesää kaipaamaan. Edes viikko kun olisi ollut oikein aurinkoista, niin tuntuisi kesän jälkeen vielä ihanammalle syksyn tulo.

      Poista
  4. Hienoja juttuja! Mulle on myös jäänyt mieleen tuo lettijakku ja pojan pääkallohousut. Ne äidillesi ommellut mekot ovat kanssa huikeita ja sitten "veistoksellisista" drapeeratuista jutuista olen kanssa tykännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kirsi! Mukavaa lukea, mitkä jutut sinulle on jäänyt mieleen :). Äidin mekot ovat kyllä omaankin mieleeni.

      Poista
  5. Upeita töitä todellakin. Vaatii taitoa kerrakseen. Kesälomani alkoi tänään, joten mikäs tässä on ollessa.
    Aurinkoa olisi toivomuksena, mutta jos sitä sadetta kuitenkin niin sitten vain sohvalle, telkkari auki ja puikot heilumaan. Hyvää elokuuta kaikille käsityön ystäville!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa lomaa sinulle! Sadesäällä onkin hyvä kaivaa puikot esille. Kiitos Suvituulia ja mukavaa elokuuta sinullekin!

      Poista
  6. Tuo villakangastakki on ihanaa ihanampi ❤️ Kiva nähdä siunkin suosikit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Pojalle pitäisi tehdä uusi takki, toivottavasti siitä tulee yhtä ihana kuin tästä. Pian näemmekin ihan livenä :D.

      Poista
  7. Näistä tykkään minäkin ja monesta muusta vielä! Olisin itsekin tosi mielelläni osallistunut tuohon Kätsän haasteeseen, mutta ei nyt sopinut juuri aikatauluihin. Minä kyllä nauttisin vielä kesästä, tosin lapsilla alkaa koulu reilun viikon päästä niin väkisinkin meinaa ajatukset karata jo syksyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulun alku väistämättä saa ajatukset syksyyn. Minulla olisi paljon ompelusuunnitelmia, mutta aika on kyllä todella kortilla niihin. En ymmärrä miten tämä kesä oli näin kiireinen :D. Kiitoksia Krista!

      Poista
  8. Upeita töitä kaikki ja muistan nämä hyvin! Sinulla tosin on koko blogi täynnä niin kauniita ja uniikkeja töitä, että vaikea niistä on suosikkia valita! Minulla alkaa jo syksy hiipiä mieleen, sillä tänään on viimeinen lomapäiväni ja säidenkin puolesta luulisi jo syksyn alkaneen :) Lapsilla on vielä viikko lomaa jäljellä, joten toivon kovasti, että jokunen aurinkoinen päiväkin vielä ensi viikkoon mahtuisi. Mukavaa elokuuta sinne teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Pizzicato! Ennusteiden mukaan pitäisi ihania aurinkoisia päiviä vielä olla :). Mukavaa elokuuta myös teille!

      Poista
  9. Ihana postaus, näitä haasteita on ollut paljon liikenteessä, joten oli mukavaa lukemista iltaisin mökillä ollessa, vesisateessa:) upeita nämä käsityösi(kaikki muutkin tietysti), lehtijakku on kyllä aivan uskomattoman kaunis. Välillä olen käynyt kurkkimassa Vimmalta milloin tuota kangasta olisi saatavilla, mutta ei ole osunut kohdalle. Ja kirjailtu paita myös niin kaunis, ihan minun tyylinen:) ellen ihan väärin muista, näiden postauksien aikaan löysin ihanan blogisi:) kirjontaa haluaisin ehdottomasti kokeilla tulevaisuudessa, täytyisi kirjastosta käydä etsimässä hieman kirjallisuutta aiheesta. Muutama päivä tässä vielä lomailua ja paluu arkeen koittaa, huoh. Kesä meni kyllä niin nopeasti ohi, etten kerennyt edes huomata. Mökillä ollessa ehdin suunnitella kaikenlaista kivaa ja mielenkiintoista ompelujuttua syksyksi ja talveksi. Vintage ja retroilu jäi vähän päälle, joten vaikuttavat jollakin tapaa tuleviakin juttuja:) leppoista sunnuntaipäivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun ompeluissasi on niin huikeita juttuja, että odotan innolla, mitä suunnitelmistasi syntyykään! Kirjontoja minunkin on ollut tarkoitus tehdä lisää, niillä saa niin kivoja yksityiskohtia aikaan. Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista
  10. Mulla jatkuu kesä vielä :) Tosin jo säilönnän myötä, onneksi vasta nyt elokuussa. Ompelemasi vaatteet on ihania, näistä mieleenpainuvin olivat poikasi housut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hieno tar! Säilöntää olisi minullakin edessä, marjat ja yrtit odottavat. Tosin kaikki marjat eivät vielä ole edes kypsiä meilläpäin.

      Poista
  11. Joskus pitäisi ajan kanssa lukea kyllä koko sun blogi, kun jo tässäkin postauksessa oli niin paljon ennen näkemätöntä. Olet sinä kyllä taitava ja kekseliäs. Tykkään sinun tyylistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä paljon haasteita liikenteessä. Mullakin on blogissa sulle haaste. Nappaa kiinni jossain vaiheessa, jos siltä tuntuu. :)

      Poista
    2. Kiitoksia Pikku Akka ❤ ! Katsotaan haastetta, kysymyksesi olivat kyllä todella mielenkiintoisia, joten enköhän palaa niihin jossain vaiheessa :).

      Poista
  12. Hei Hanna Mi: Tässä sinulle elokuinen Liebster Award -haaste http://suvituuliankasityopaja.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia haasteesta, minä katselen josko jossain vaiheessa ehtisin vastailla ihaniin kysymyksiisi!

      Poista
    2. Kiva juttu. Hämäläinen taisi kyllä olla myöhässä haasteensa kanssa. Oletkin päässyt vastailemaan kysymyksiin jo tuplaten... Tuskin haittaa kuitenkaan 😃.

      Poista
  13. Luin jo aiemmin tämän postauksen, mutta en näköjään jättänytkään kommenttia tai sitten se hävisi johonkin avatuuteen :-). Tykkään niin näistä ompeluistasi. Tuo sinun jakku ja paita on niin upeita. Poikasi saa myös sinulta niin ihania vaatteita käyttöön:-) . Mukavia ja aurinkoisia päiviä sinulle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Ompeluaika on ollut tänä kesänä todella vähissä, kyllä jo kovin syyhyttäisi päästä koneiden kimppuun :). Poika tarvitsisi muutamia vaatteita ja itsellekin olisi ommeltavaa. Ja muutama muillekin luvattu ompelus odottaa :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).