tiistai 8. huhtikuuta 2014

Virpojan asuja


Ensimmäisenä virpomisvuonna poika suostui pupuasuun (kuvassa, vanhaan pipoon ompelin kiinni pupunkorvat ja häntätupsu kiinnitettiin minun vanhaan villapaitaan), viime vuonna ei kelvanneet mitkään kissat, noidat eikä muukaan pääsiäiseen liittyvä. Alligaattori, se hän halusi ehdottomasti olla. Onneksi alligaattoritkin munivat, joten saimme yhdistettyä (löyhästi) virpomisvitsojen munat alligaattoreiden muniksi. Asun tein Jyskin halpafleecepeitosta (muistaakseni 2e koko peitto). Häntä on kiinnitetty tarranauhoilla. Meidän virpomisperinteeseen kuuluu vain kummien, lähimpien ystävien/sisarustemme ja isovanhempien virpominen, joten liikumme autolla. Häntä piti saada irti ja takaisin kiinni helposti. Huppukin on irrallinen, jotta sen voi irroittaa sisällä. Meillä tämä asu ei ole onneksi jäänyt vain kerta käytölle, se on kolunnut monet naamiaiset ja leikit. Tein onneksi haalarista reilun, joten se mahtuu pojalle vieläkin. Tämä on ollut myös hevisaurus, dinosaurus, krokotiili, alligaattori ja sammakkoleikeissä asuna. Kuvassa rakas ystäväkoiramme G <3.
Tänä vuonna lapsi haluaa ehdottomasti olla Turtles... no kilpikonnatkin munivat ;). Aiemmin näytinkin teille Turtles-asun (klik), johon tämä kilpi sopii myös. Fleeceasuun kilven saa kiinni tarroilla. Lisäksi ompelin fleecestä kypärämyssyn (onneksi samaa halpispeittoa oli jäänyt pala kaappiin.) sekä polvi- että kyynärsuojat. Kyynär- ja polvisuojissa on käytetty samaa vanhaa petauspatjaa, mitä kilvenkin sisältä löytyy. Ompelin suojuksiin kuminauhat, nyt ne on helppo pukea ja riisua ja menevät vielä isompanakin. Ja kuten kuvasta näkyy, tämä vuosi sitten ommeltu fleecepuku on vieläkin reilu pojalle! Naamiaisasuissa on mukava, että niitä voi käyttää useamman kerran ja niitä voi helposti muokata muuksi.


Muistutan vielä arvonnasta (klik)! Pari päivää vielä aikaa osallistua, perjantaina 11.04. julkaisen sitten voittajat :). 

6 kommenttia:

 1. Rooliasuja on aina välillä kyllä tosi hauska värkätä, tosin meillä ne on enimmäkseen ollut tuota prinsessa- ja keijuosastoa, mutta muutamia eläimiäkin onneksi löytyy sekä tietysti perinteistä inkkari- ja haamuosastoa. Sitten on kerääntynyt muutamia peruukkeja ja erilaisia hattuja. Just eilen illalla tuossa ja ajttelin ,että mitähän sitä keksisi eskarin tuleviin naamiasiin, jotakin uutta vai mentäiskö entisillä.... Noi sun tekemät rooliasut on tosi hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva, jos ehdit väsäämään jonkin uuden naamiaisasun. Minusta näiden asujen parhaus on siinä, että usein niissä saa toteuttaa luovuutta aika tavalla. Kiitos Krista!

   Poista
 2. Aivan mahtava virpomisasu. Olet mestari loihtimaan mieluisia asuja pojalle. Kyllä meidänkin nassikat tykkäisivät tuollaisista. En vaan ole koskaan kokeillut tehdä asuja. Ehkäpä innostuisin jos vaan alkaisin tekemään :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kanneli! Jospa se innostus joskus tulee sinullekin ;). Minä tarvitsisn taas aikaa, että ehtisin ompelemaan itselleni jotakin. Kaikki muut projektit vievät nyt ompeluaikaa minimiin.

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).