lauantai 26. huhtikuuta 2014

Neulavihko


Matkoilla on tarpeen jokin säilytyssysteemi neuloille. Pikaisesti väsäsin tällaisen fleecepeiton palasta (kaksinkertaisena, tukikangas välissä) ja virkatusta kukasta. Nauha on virkattu kiinteillä silmukoilla, ja koko komeus suljetaan pujottamalla nauha lenkin läpi.


 Pykäpistot ei ihan kohdilleen sattuneet ja onnistuin leikkaamaan vihkosen vänkyrälleen, mutta ei haitannut matkalla.


Ompelukone oli viikon verran tauolla, vietimme lomaa pohjoisessa. Mitään ihmeellisiä käsitöitä en tehnyt, neuloin ainaoikealla muutaman siivousrätin automatkoilla. Muuten vietimme perheen kesken ihanan ja rentouttavan loman. Kävimme ihailemassa eläimiä Ranualla (vaikka itselleni tekee aina pahaa nähdä eläimet häkeissään), Rovaniemellä yövyimme, pyörähdimme kaupungilla ja Joulupukin pajakylässä. Loppuloman hiihtelimme, laskimme mäkeä ja uimme Levillä. Laskettelusuksia emme tällä kertaa mukaan pakanneet, poika sai murtsikkasukset joulupukilta ja aika vähäiselle käytöllehän ne jäi lumen vähyyden vuoksi. Tarkoitus oli harjoitella ihan hiihtämistä, ja itsekin pääsin latuja vihdoinkin suksimaan!

Parasta koko lomassa oli kuitenkin se, että saimme viettää aikaa yhdessä. Sitä herkkua ei ole arkisin juurikaan tarjolla. Ompeluita saatte nyt tovin odottaa, tuskin ehdin tänään valmista saamaan :). Vappukoristeitakin olisi tarkoitus laitella.

Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Näppärän pussukan olet tehnyt. Tuollaisia kyllä tarvittaisiin, niin ei olisi työvälineet hukassa. Kiva kun olette saaneet lomailla. Kyllä näin keväällä on lomailu parasta lapissa. Siellä aurinko ja valkoiset hanget ovat aina yhtä ihmeelistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Neulat varsinkin häviää helposti, joten oli tarpeellinen kapistus. Lapissa olemme ennen pojan syntymää viettäneet miehen kanssa joka vuosi vähintään viikon (useimmiten juuri pääsiäisen aikaan), kerran pojan kanssa tätä ennen. Keväisin siellä tosiaan on mahtavaa, ja kotiin palattua on lähestulkoon aina kevät tullut. Nytkin olivat viimeisetkin lumen rippeet sulaneet, koivut vihersivät, perhoset lentelivät ja leskenlehdet kukkivat. Auringon paiste kruunasi vielä kotiinpaluun (ja paljasti likaiset ikkunat :D).

   Poista
 2. Onpa söpö "systeemi" :) Minäkin tykkään automatkoilla monesti värkätä jotain pientä, monesti virkkaan tai kirjon (tai sitten nukun ;)). Tuntuu, että automatkakin sujuu joutuisammin. Lomanne kuulostaa mukavalta! Kivaa loppuviikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en taas osaa nukkua autossa, ja pitkillä matkoilla tuntuu hukkakäytölle se monen tunnin istuminen ;). Virkkaan tai neulon jotain helppoa, jotta voi katsella maisemia samalla. Loma oli kyllä tarpeellinen ja ihana, ei mitään kiirettä mihinkään eikä kotityöt olleet muistuttamassa itsestään. Kiitoksia Krista!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. :). Äitini oli ommellut neulavihkon vahakankaasta. Paljon omaani kätevämpi. Kiitos TsiSanna.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).