maanantai 12. tammikuuta 2015

Pikkuinen laukku (kierrättämällä)


Kierrätys ja haaste, kaksi asiaa, joita ei voi ohittaa. Helmoja ja hepeneitä - blogin (<-klik) Krista järjesti ihanan haasteen (klik); kierrättämällä valmistettu vaate tai tuote. Tähän mennessä haasteen tiimoilta on syntynyt todella upeita töitä, kaikkiin en ole vielä ehtinyt jättää kommenttia, mutta olen jo ehtinyt ihailla jokaisen työn.Pinterestin ihmeellisessä maailmassa törmäsin kivaan ideaan kravatista tehdystä kännykkäpussista, jossa oli tasku myös pankkikortille. Näppärälle pienelle laukulle, johon mahtuu vain kaikkein tarpeellisin, olikin itselläni tarvetta. Idea muhi mielessä kauan, sopiva käytöstä poistettu kravattikin oli kaapissa odottanut melkein vuoden. Haasteen tiimoilta lähdin sitten toteuttamaan sitä.
Ja loppujen lopuksi nälkä kasvoi syödessä. Olin jo leikannut kravatin sopivan kokoiseksi puhelimelle ja korteille. Jäin miettimään, mitä muuta tarvitsen mukaan tilaisuuksiin joihin ei isoa käsilaukkua kannata ottaa. Kotiavain tietenkin! Ja huulipuna sekä huulten rajauskynä. Niillä pärjää monet hetket. Sainkin sitten ommella monet ompeleet käsin, kun ehdin aloitta työn ennen näitä oivalluksia.Ompelin huultenrajauskynälle kännykän viereen sopivan kokoisen tilan. Avaimelle ja pankkikortille on myös omat taskunsa. Avain kiinnittyy papukaijalukolla, joka on ommeltu nauhalla taskunsuuhun. Helppo ottaa esille kotiin palatessa.


Huulipunalle on laukussa oma paikkansa alhaalla. Ompelin punalle oman pienen pussin, jotta se pysyy paremmin laukussa.Haasteeseen kuului sääntönä ettei mitään uutta osteta. Onneksi (?) olen aikalainen hamsteri, ja kaapeista löytyi mm. vanhan käsilaukun hihnasta lyhennetty pätkä, mummoni vanhoista vaatteista aikoinaan irroittamat nepparit sekä koristeellinen nappi. Hihna kulkee laukun läpän ja taskujen välissä olevassa kujassa, kiinnitin hihnan päät pihdeillä toisiinsa. Napista leikkasin kannan irti ja liimasin sen kiinni pikaliimalla. Nyt vain odottamaan sopivia hetkiä, jolloin laukku pääsee käyttöön. Talviset tunnelmat kovine pakkasineen jatkuvat ainakin täällä, joten kuvan kengät saavat vielä odottaa :). 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

46 kommenttia:

 1. Wau, todella kaunis ja kaikki nuo hienot yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 2. Onpa veikeä! Tosi hauska idea tehdä kravatista kassi!

  VastaaPoista
 3. Tosi tyylikäs! Ja ihanasti suunniteltu paikat itselle tarpeellisilie asioille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aino-maria! Pitää maksimoida käyttöaste lisäämällä niitä juttuja, joita oikeasti tarvitsee :).

   Poista
 4. Mahtavaa kierrättämistä! Olet saanut pieneen laukkuun kaikelle tarpeelliselle paikan! :)

  VastaaPoista
 5. Upea laukku ja sopii kaikki tarpheellinen mukhan. Kierrätystä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 6. Laukku on kaunis ja tyylikäs ja krakan kuosi sopii pikkulaukkuun mitä parhaimmin, meiltä ei taida miehen kaapista edes löytyä noin kivaa kravattia (eivät valitettavasti kuulu miehen lempiasusteisiin ;)). Omat paikat huulipunalle ja rajauskynälle ihan huip puhyvä ajatus (sekä toteutus). Kuvasi ovat tosi tyylikkäät ja nuo (lakeri)kengät ovat ihanat (Olen aina ollut vähän heikkona lakerikenkiin :)) Kyllä tämä haaste on saanut ompelijattaret luomaan taas hienoja juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään mies erityisemmin kravatteja tykkää käyttää, joskus töissä on pakko ja juhlissa. Taitaa olla monella miehellä sellainen vaatekappale, jota käytetään vain kun on pakko :D. Kengät hankin toissa kesänä läheisen häihin. Oli niissä etsiminen! Kiersin kaikki lähikaupungin kenkäkaupat ja netit. Sitten löytyivätkin ns. oman kylän kenkäkaupasta :). Piti siis löytää valkeat kengät mustilla yksityiskohdilla, ja nämä olivat ainoat asuun sopivat. Kiitoksia Krista!

   Poista
 7. Tyylikäs pikkulaukku/kännykkäpussi! Eipä olisi tullut itselle mieleen tehdä kravatista laukkua!

  VastaaPoista
 8. Wow, miten tyylikäs. Itsekin joskus selasin pinterestissä näitä kravatista tehtyjä juttuja. Kravatistakin on moneksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestissä oli kyllä kravateista tehty vaikka mitä luomuksia! Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 9. Tyylikäs ja söpö, lopputuloksesta ei arvaisikaan että on krakasta tehty :)

  VastaaPoista
 10. Mainio oivallus ja upea toteutua! Kyllä on vimpan päälle tyylikäs pikkulaukku ja käytännöllinenkin vielä! :)

  VastaaPoista
 11. No onpas hauska idea! Ehkä meilläkin joku kymmenistä Kiinasta tuoduista kravateista päätyy joskus laukuksi sellaiseen juhlaan, johon ei tarvitse ottaa mukaan vaippoja ja muita pienten tykötarpeita.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä poika alkaa olla jo sen verran iso, ettei tarvitse hänelle varata tavaroita juhliin mukaan. Vaipat tänne ei ihan kyllä mahtuisi, mutta ehkä kravateista saisi ompeleet avaamalla juhlavan vaippakassin :D. Kiitoksia Pohjalaisäiti!

   Poista
 12. Kaunis laukku ja mahtava idea! Mulla on jemmassa laatikollinen kravatteja, joille en ole keksinyt käyttötarkoitusta. Joskus ajattelin tekeväni niistä hameen mut siinä on ihan hirveä homma... Tällainen olisi vähän hallitumpi projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hanna Fagerholm! Ne kravattihameet onkin upeita. Sinä saisitkin laatikollisesta kravatteja suuren laukun aikaiseksi :).

   Poista
 13. Tuo laukku on kyllä niin viehättävä ja kaunis! Idea on oivaltava ja jotenkin niin pakottamaton ja teeskentelemätön. Alkuperä näkyy laukusta heti, mutta se on silti aivan oma tuotteensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on mukava kadottaa kokonaan tuotteen alkuperä, mutta useimmiten minusta on mahtavaa, että siitä jää viitteitä esille. Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

   Poista
 14. Onpas kiva! Pinterestistä löytyy vaikka mitä ihanaa. Ihanan juhlava laukku, kaikki tarpeellinen mahtuu sisälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mandariinimania! Pinterest on yksi sellainen paikka, ettei olisi pitänyt sinne koskaan kirjautua ;). Ei vaineskaan, se on todellinen ideoiden runsaudensarvi. Minä olen siellä kovin vähän aikaa pinnaillut, mutta katsellut olen muuten jo aiemmin ideoita ja vinkkeitä.

   Poista
 15. Ihan mahtava! Pakko kyllä matkia idea. :) mulla ei oo koskaan ollu juhlalaukkua ja olis muutaman kuukauden päästä tulossa häät joihin tällä idealla laukku olis aivan täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos kotoa ei löydy nättejä, niin kirppiksillä on varmasti vaikka kuinka paljon kravatteja. Ideaa saa tietenkin käyttää :), mukava jos joku inspiroituu. Kiitos Enni!

   Poista
 16. Kertakaikkiaan kätevää!! Miten keksitkin :) Kravatin kangas on todella kaunis ja juhlava. Niin kauniit kengätkin ovat jo valmiina odottamaan juhlia. Upea toteutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Tämä kravatti oli kyllä niin kaunis, että tämä odotti senkin vuoksi pitkän aikaa ompelua. Pinterestissä oli myös kauniita kauluksia tehtyä kravateista, sellaiseenkin tämä kuosi olisi sopinut hyvin.

   Poista
 17. Mahtava idea! Tyylikäs ja ajaton laukku.

  VastaaPoista
 18. Aivan ihana! Ei kravatiksi enää arvaisi :)

  VastaaPoista
 19. Siis aivan upea! Todella hauska idea jota pitäisi kokeilla myös. Löytyisikö meiltä ylimääräistä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kravatteja penkomaan vaan :). Kiitoksia Liljatar/Heidi!

   Poista
 20. Tosi tyylikäs. Kravateista olen aiemmin nähnyt tehtävän hameita, tämä on ihan tuore idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mari Kaija! Mukava jakaa näitä Pinterestin ihmeitä, kun ne inspiroivat niin paljon itseäni :).

   Poista
 21. Täydellisesti laukuksi sopiva kravatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kravatti kyllä sopi hyvin tähän laukkuun. Kiitos Jadezza!

   Poista
 22. Mistähän tuollaiseen löytyisi ompeluohje?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisikohan Pinterestistä löytyä, siellä tähän ideaan törmäsin? Mielelläni kirjoittaisin ohjeen, mutta täytyy tunnustaa, etten itsekään enää muista miten ja missä järjestyksessä tämän ompelin. Aika paljon meni käsinompeluun, kun tajusin tehdä noita taskuja vasta jälkikäteen.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).