sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kukkainen lukutuokioPieni virkkaus, mutta suloinen. Kukkanen ja varsi.Kukkasen soveltelin erilaisilla pylväillä ja ketjusilmukoilla. Varressa on ketjusilmukoita, pylväitä, kaksoispylväitä, kiinteitä silmukoita ja piilosilmukoita. Tämä oli tällainen terapiavirkkaus, jotain pientä ja nopeasti valmistuvaa isompien töiden rinnalle. Ei ohjeita, vaan musta nyt tuntuu -meininkiä. Kovin villiä tai suuritöistä virkkaustahan tämä ei ole, mutta tekee hyvää välillä saada jotain valmiiksikin.


Juuri sopiva kirjanmerkiksi. Johanna Spyrin Pikku Heidi -kirjan painos on vuodelta 1952. Aarteeni, jonka olen ala-asteikäisenä ostanut oman kouluni poistokirjamyynnistä. Sopiva kuvausrekvisiitaksi :). Virkkauslankatkin tässä työssä on ala-asteella minulle vohvelikirjontoja varten hankitut. Taustakankaana Laura Ashleyn ihana suuriruutuinen kangas, josta ompelin uudet sohvatyynyjen päälliset. Jotain hempeää lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi.

Plussakeleistä huolimatta olemme saaneet nauttia runsaslumisesta talvesta. Saimme vihdoinkin tehtyä kunnon pulkkamäen metsäämme ja siellä aika on kulunut liiankin hyvin. Sisällä olemme piipahtaneet syömässä (ja ruokaa laittamassa). Ihana talvi!

Suloisia hetkiä päiviinne!

20 kommenttia:

 1. Tosi kaunis, raaskiiko edes kirjan välissä säilyttää! Niin hempeää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hannariina! Kauniimpia ruusujen malleja olen pinterestistä keräillyt, niitä voisi ajatella koristeeksi. Kyllä tämän raaskin kirjan väliin laittaa :).

   Poista
 2. Voi miten ihana kukka! Ja miten kaunis valo näissä kuvissa. Tulee ihan keväinen olo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kevääseen on vielä hetki aikaa, minä pidän nimittäin talvesta :). Kiitos Pizzicato!

   Poista
 3. Ihanan hempeitä kuvia ja todellakin lähestyvään ystävänpäivään sopivia! Täälläkin on oltu tänään monenlaisessa mäessä :) Kovetitko tuota kukkaa muuten millään aineella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Krista! Mäenlasku on onneksi tänä talvena mahdollista, viime vuonna lumen vähyyden vuoksi emme saaneet minkäänlaista mäkeä metsään tehtyä. En kovettanut kukkaa mitenkään, aika tiiviisti vaan ompelin käsin yhteen terälehtien juuresta. Varmasti tämä menossa vähän nyhjääntyy helpommin, mutta onpahan hyvä syy tehdä uusi :).

   Poista
 4. Ihanan kaunis postaus <3 Ruusu on niin kaunis, todella ihana. Tuohan olisi niin kaunis ihan pöytäkoristeena tuon kauniin kirjan kanssa. Aivan kuule innostuin miettimään keväisempiä tyynynpäällisiä, tuollaiset hempen sävyiset olisi niin keväiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä kirja ja jonkinlainen ruusu voisivat olla kivoja pöytäkoristeita. En ole uskaltanut tätä kirjaa vaan jättää pöydälle, on työhuoneeni hyllyssä esillä :). Tämän tyynynpäällisten kankaan ostin ollessani kangaskaupassa töissä, hempeät sävyt sopivat kevääseen. Kiitoksia Kanneli <3!

   Poista
 5. Onpas harvinaisen kaunis virkattu ruusu ♥

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis ruusu! Pienet ja nopeasti valmistuvat jutut on välillä kivoja kun oikeasti valmistuvat hetkessä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on monta projektia taas työn alla, joiden valmistuminen tuntuu niin hitaalta. Oli otettava pieni välipalatyö :). Kiitos Raisa P.!

   Poista
 7. Voiko kauniimpaa kirjanmerkkiä olla! Ihana <3

  VastaaPoista
 8. Ihana kirjanmerkki! Ja ihastuttava on tuo vanha kirjakin, todellinen aarre. -Sade

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa vanhoissa kirjoissa on niin ihania kuvituksia ja kauniita kansia. Kiitoksia Sade!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).