keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pellavapyyhkeet

 
 
Koetin eilen kuvailla, mutta ei ollut oikein fiilistä ja valoa, joten laitetaan tällä kertaa vain nämä pellavapyyhkeet esille. Tein äidille kaksi pyyhettä, äidin sisustukseen sopii tällainen maalaisromanttinen pyyhe. Pellava on ostettu joskus Kuopion Kansalaisopistosta kurssilla ollessani, pitsin löysin aikoinaan kirpputorilta ja nappi omasta nappivarastosta (alkuperästä ei hajuakaan, ehkä joskus kirpputorilta olen löytänyt tai sitten mummon peruja).
 

 
 
 
Toiseen laitoin nappikiinnityksen (nappi kiinnitetään pyyhkeen nurjalle puolelle). Keittiössä on näppärä saada pyyhe pysymään kahvassa kiinni, varsinkin jos lavuaarin lähellä ei ole tavallista ovea kaapissa, jonka sisälle saisi koukun kiinnitettyä (tai sitten seinää tms.). Nykyään keittiöissä onkin paljon vetolaatikoita, meillä myös. Omiin pyyhkeisiin olen ommellut ihan tarranauhat, pyyhkeet pysyvät kivasti kahvassa eikä niitä tarvitse aina olla etsimässä lattialta.
 
 
Kokeilin tähän pyyhkeeseen myös hieman koristeommelta (Bernina Aurora 450). En valitettavasti ehtinyt virkkaamaan itse saati kirjomaan kuvioita käsin. Hienommathan näistä olisi saanut omilla virkkauksilla ja kirjonnoilla, tai ainakin persoonallisemmat. Äiti tosin tuumasi pyyhkeet antaessani ettei hän näihin henno sormiaan pyyhkiä. Toinen pyyhe on ihan ilman kiinnityksiä, jospa näitä molempia käytetään, eikä säilötä kaapissa ;).
 


4 kommenttia:

 1. Mukavat pyyhkeet, pellava on ollut minunkin lempimateriaali jo jonkun aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyyhkeissä toimii loistavasti, kuivuukin nopeasti. Pellava on ihanaa, joskin se kuuluisa juuri - sekunti - sitten - silitin - mutta...

   Poista
 2. Hienot pyyhkeet äiti saa! Pellava on niin ihana materiaali, meillä äiti ja isä sai muutama vuosi sitten kirjomani pellavapyyhkeet lahjaksi. Ja kun on itse tehty niin on paljon ajatustakin mukana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Itse tehtyjä lahjoja on myös ihana saada. Mielelläni otan vastaan, kun tietää miten toinen on nähnyt vaivaa työtä tehdessään.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).