perjantai 27. kesäkuuta 2014

Pojalle kotiasu vanhoista paidoista



Apinaorkesteri aarniometsän suojassa harjoitteli
Apinaorkesteri hetken aikaa meitä viihdytti

Suurin apina oli solisti
Se lauloi ja viidakkorumpuja kolisti
Myös pienin tunsin rytmin luissaan
Se mukana tanssi raitahousuissaan



Se oli apinaorkesteri aarniometsän suojassa harjoitteli
Apinaorkesteri hetken aikaa meitä viihdytti

Tyttö tamburiinia heilutti
Puun oksalla itseään keinutti
Laiha apina soitti kitaraa
Ei tiennyt mitään muuta sen hauskempaa




Se oli apinaorkesteri aarniometsän suojassa harjoitteli
Apinaorkesteri hetken aikaa meitä viihdytti

Apinaorkesteri aarniometsän suojassa harjoitteli
Apinaorkesteri hetken aikaa meitä viihdytti
J. Karjalainen


Apinaorkesteri-laulua lauloimme kummityttöni kanssa hänen ollessaan minulla pienenä tyttönä hoidossa. Äitinsä ei kovin tykännyt, kun onhan kyseinen biisi aikamoinen korvamato. Kummityttö on jo aikuinen, mutta sama biisi palautui mieleeni näiden vaatteiden äärellä. Terveisiä siis rakkaalle kummitytölle sinne ulkomaille!


Shortsit valmistuivat jo kierrätyshaasteen aikana, paidan tein nyt sitten loppuun. Shortsit on tehty minun vanhasta topista, jossa oli tuo apina-kuva ja teksti Ape valmiina. A vaan jää tuonne sisäsaumaan hitusen piiloon. Lahkensuihin sai hyvin käytettyä topin helmakäänteen. Kuminauhakuja, jälleen kerran (osaankohan kohta muita tehdäkään :D). Paidan leikkelin miehen vanhasta t-paidasta; sivusauman, helma- ja hihansuiden käänteet hyödyntäen. Silitysarkista (Pikku Piltistä tilattu) leikkelin apinan paidan etumukseen. Pääntien kaitaleen tein samasta topista kuin shortsit.


Minulla nämä kierrätysompelukset näköjään vaan jatkuvat :D. Tosin on tässä loppukesään tulossa ihan uusistakin kankaista vaatetta. Ompeluaika vaan jää nyt aika vähiin, kun on näitä kesäisiä pihahommia riittänyt. Onneksi aurinko muistaa paistaa, viileys ei niin paljoa haittaa pihapuuhissa.

 Oikein hauskaa viikonloppua!

16 kommenttia:

  1. Hauska ja reipas asu, ei kyllä arvaisi kierrätysasuksi :) Kauniit maanläheiset sävyt miellyttävät myös silmääni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Minulla oli jäänyt tuo toppi aikoinaan lähes käyttämättä. Kaapissa pyöri ajatuksella, että voisin kotona pitää. Nyt sen vihdoin sieltä pois otin, mitäpä sitä säilömään enää, kun ei pariin kymmeneen vuoteen ole käyttänyt. Mikä lie vimma oli ostaa apina-kuosillinen paita :D.

      Poista
  2. Voi miten hieno asu, eipä tosiaan arvaisi että on vanhoista vaatteista tuunattu. Hienon kuvan olet myös saanut silityskalvosta loihdittua.
    Tuo on meillekin rakas korvamato, se oli pojan ensimmäisiä kitaraläksyjä, niin helppo ja tarttuva että sitä on soitettu lukemattomat kerrat. Taitaa jäädä taas päähän soimaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain kummitytön äidiltä aikoinaan lahjaksi laulukirjan, vinkkinä, että voisimme laulaa muutakin kuin Apinaorkesteria :D. Oli suunnitelmissa tehdä tuohon paidan apinaan vartalokin, mutta kalvot ei riittäneet. Kiitos Manda!

      Poista
  3. Nämä sinun tekemäsi kierrätysasut ovat kyllä hienoja! Näin siistejä ja hyvälaatuisia ei taida kaupasta saadakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Erja! Meillä on kertynyt näitä vanhoja vaatteita kaappeihin, kun kirppikselle ei tule vietyä. Matkaa sen verran, ettei ehtisi ajamaan joka päivä pöytää siistimään. Kiva, kun saa hyödynnettyä hyvälaatuisia kankaita.

      Poista
  4. Tosi kiva apina-asu! :) oma ompelutauko on venähtänyt hirmusen pitkäksi, alkais sormet syyhyämään taas, jostain syystä nimenomaan juuri näihin kierrätysompeluihin ois kova into! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätysompelu vie välillä mukanaan, ainakin minut. Mikä onkin vaikea huomata tästä blogista :). Ihana olisi nähdä sinun ompeluitasi :). Kiitoksia Minna S!

      Poista
  5. Tosi kiva asu :) Hienosti olet saanut hyödynnettyä vanhan vaatteen kuvan. Niin ja upeaa kun loihdit hienoja asuja kierrättämällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat niin mainioita kotiasuja. Useimmiten näissä trikoopaitojen kankaassa on jo jonkin verran nyppyyntymistä, mutta kuitenkin ovat ehyitä ja sen verran siistejä, etteivät mihinkään roskiin jouda. Hyviä materiaaleja kotiasuihin. Kiitos Kanneli!

      Poista
  6. Hauska asu! Ja hienosti olet loihtinut vanhasta materiaalista uusia vaatteita. Taisi jäädä minulle tuo Apinaorkesteri korvamadoksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkin kyllä sellainen sitkeä korvamato, täytyy kuunnella jotain muuta, että saa pois päästä :). Kiitoksia Mandariinimania!

      Poista
  7. Veikeä setti, loistavaa kierrätystä taasen :) Hauskat apinat!

    VastaaPoista
  8. Upea setti! Minäkin olen säästellyt vanhoja vaatteita uusiokäyttöä varten ja silitysarkkejakin pitäisi kokeilla. Ehkäpä tästä nyt inspiroidun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusikäyttö onkin nopeaa ja helppoa :). Siitä vain kokeilemaan, mukava aina jos joku saa inspiraation. Kiitoksia Jenni!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).