torstai 12. maaliskuuta 2015

Moneen menoon villatakki


Tarvitsen usein jotain villatakkia, joka menee moneen menoon. Väri on tietenkin, ehkä jopa hieman tylsä, musta. Helppo kuitenkin yhdistellä monen muun värin kanssa.


Pienillä jujuilla tämän villatakin saa taipumaan eri tyylisiin asuihin sopivaksi. Tästä tulee varmasti yksi pitkäikäisimmistä vaatteista kaapissani, jota tulee käytettyä usein. Väri, monikäyttöisyys ja muunneltavuus takaavat sen, että käyttöä varmasti löytyy.

Koristeellinen solki (joita onneksi kotoa löytyy erilaisia runsaasti) tekee takista tyylikkäämmän.

Rennosti yläosa auki.

Ja vielä rennompaan menoon kokonaan ilman vyötä.
Etukappaleiden reunoihin sekä hihansuihin käytin hulpion, hauska rouheinen reuna. Helmaa ja pääntietä ei ole myöskään käännetty. Kangas ei lähtenyt purkautumaan, vaikka pesin vastoin hoito-ohjetta 40 asteessa koneessa ennen leikkaamista. Tälle kankaalle suositeltiin kemiallista pesua.
Kaavan pohjana Moda 3/2014 6. Villajakku(pituutta lyhennetty n.20cm, etukappaletta korotettu reunassa pääntieltä n.7cm ja helmasta laskettu alaspäin n.10cm). Vyö on suoraan kankaasta jäänyt suiro.

Kangas Vilma-villaneulos (40% villa, 60% viskoosi) Eurokankaasta

Koristesolki mummon peruja (jokin rihkamakoru, mutta tykkään silti)

Millainen on teidän luottovaatteenne? Mikä tekee vaatteesta sellaisen, että sitä tulee käytettyä yhä uudestaan? Onko se väri, materiaali vai jokin muu?

Mukavaa loppuviikkoa!

ps. kommentoinnit teidän blogeihin ovat hieman jääneet, mutta seuraan kyllä edelleen ahkerasti teidän puuhianne :)

40 kommenttia:

  1. Vautsi mikä villatakki! Aivan ihana! Ja kuvat ovat hienoja. Miten huolittelit tuon vyön?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! En huolitellut vyötäkään mitenkään, ihan leikkausreuna :). Tätä olen ehtinyt jo käyttää useamman kerran, ja hyvin on menossa pysynyt mukana purkautumatta.

      Poista
  2. Musta monikäyttöinen villatakki on mitä parhain vaate, hieno! Tykkäisin itsekin noista liehukereunoista, mutta oon niin isokokoinen omasta mielestäni, että vaan sellainen suoranmallinen toimii :p Pitääpä jonkinlaista neuletakkia alkaakin viritellä, kunhan mitat palautuu vähän pienemmiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten itsensä näkee usein kriittisin silmin, itsekin koen olevani iso ihminen (no oikeasti sitä olenkin :D). Minusta sinä näytät kuvissa ainakin pienikokoiselta :). Mustat neuleet ovat itselleni vakiovarusteita vaatekaapissa. Kiitoksia Hannariina!

      Poista
  3. hieno.mullakin kevät takin teko edessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unikuu! Sun kevät takkia odotankin, aina niin hienoja juttuja sinulla :).

      Poista
    2. :D mä tulin uudelleen tänne kommentoimaan että on hieno. ja että mäkin tykkään näistä tällaisista.. :D ja kappas. olin jo kommentoinutkin :D

      Poista
    3. :D kiitos uudestaan kommentoinnista!

      Poista
  4. On kyllä tyylikäs! Minun parhaat luottovaatteet ovat kaksi ostoista neuletakkia. Pyllyn alle ulottuvia ja edessä solmimisnauhat, joita voi pitää auki tai kiinni. Väriltään ovat sininen ja harmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat neuletakkisi kuulostavat sellaisilta, joita itsekin tykkäisin käyttää. Sininen voisikin olla hyvä lisä omaankin vaatekaappiin. Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  5. Upea tuo eka kuva varsinkin! Varmasti tällainen takki on todella monikäyttöinen ja oikein toimiva myös nyt keväällä. Pidän kovasti tuosta materiaalista, olen itsekin ommellut siitä muutamia vaatteita :). Neuletakit ovat minullakin kovassa käytössä, koska sopivat niin housujen, hameiden kuin mekkojen kanssa. Värisävyt täytyy mieluiten olla kuitenkin ruskeaa, punaista tai oranssia että ovat paljon käytössä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Taskuja vielä mietin tähän takkiin, ne voisi olla kivat ja lisätä käyttöä entisestään. Vielähän ne saa sivusaumoihinkin upotettua. Minunkin täytyisi hieman enemmän satsata vaatekaapin väreihin, aika mustavoittoista siellä on.

      Poista
  6. Upea ja monikäyttöinen villatakki! Tällaisia tarvitaan aina! :)

    VastaaPoista
  7. Aivan mielettömän tyylikäs <3 Tällainen taipuu niin monenlaiseen asuun ja tyyliin että voisin kuvitella tämän omaksikin luottovaatteeksi :) Mutta koska tämä takki ei valitettavasti ole minun niin mainittakoon luottovaatteekseni musta Nanson "jakku" :) Se on malliltaan rento ja edestä solmittava, joten se on tarpeeksi rento moneen tyyliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Aino-maria! Minulla on muutamia tämän tapaisia neuleita, mutta alkoivat jo olla nyhjääntyneitä. Ovat olleet päälle kymmenen vuotta käytössä, joten ei ihmekään.

      Poista
  8. Näyttää tosiaan moneen menoon sopivalta takilta! Ja materiaaliltaan mukavalta. Itsekin, vaikka pidän väreistä, niin musta on yleensä se varmin valinta ainakin "yläosastoon" eli paitapuolelle :) Itsellä vaikuttaa ehkä eniten "luottovaatteisiin" se, että tuntuvat mukavalta päällä - eivät kinkota mistään ;) - tai niissä on joku pikku-juju josta tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä minullakin yksi tärkeä kriteeri, vaatteen tulee tuntua mukavalle päällä. Minäkin rakastan värejä, mutta päälleni olen todella huono niitä pukemaan :(. Aina ihailen niitä, joilla on ihanan raikkaan värisiä vaatteita. Kyllä siihenkin varmaan tottuisi taas, kuitenkin lukioikäisenä pukeuduin värikkäästi ja luovasti :). Kiitoksia Peppi!

      Poista
  9. Haaveilen aina tämän tyylisestä takista ja sovittelenkin niitä, mutta en kuitenkaan osaa niitä sitten pitää. Sinulle malli sopii tosi hyvin ja muuntautuu moneksi. Minulle mieleisimpiä vaatteita taitaa olla farkut. Pitäisikin esitellä blogissani yhdet, joista en ole millään raskinut luopua, vaan aloin paikata niitä farkkutaskuilla. Housut alkavat olla jo ihan yhtä taskua kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari Kaija! Nuo farkut minä haluan nähdä, joten laita ihmeessä blogiin! Farkuissa huomaan itsekin kulkevani, vaikka olisihan noita muitakin materiaaleja housuihin olemassa.

      Poista
  10. Tyylikäs ja monikäyttöinen villatakki. Hyvältä näyttää!
    Luottovaatteeksi tai eniten käytetyksi nimeän itselleni farkut ja hupparit. Äh, vaikka kuinka yritän muutakin tyyliä, niin kuitenkin ne on eniten käytettyjä ja tuntuvat omimmilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on aina mahtavaa, kun meillä jokaisella on se oma tyylinsä. Minullakin hupparit ovat kotikäytössä joka päivä. Kiitos mARa!

      Poista
  11. Tyylikäs, monikäyttöinen ja varmasti ihanan lämmin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Oman näköinen! Tämä on kyllä lämmin takki, juuri sopiva minulle ainaiselle vilukissalle :).

      Poista
  12. Ei minun kommenttini olekaan täällä. Johonkin se sitten katosi, mutta kokeillaan uusiksi:-) . Olet tehnyt erittäin kauniin ja tyylikkään neuletakin. Minulta tuollainen puuttuu kokonaan. Aika helposti vetäisen farkut ja neuleen päälleni. Olen kyllä ollut usein aikeissa tehdä neuletakin:-). Ihanat kuvat sinusta uudessa neuleessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on ollut bloggerin kanssa ongelmia, kommentit usein häviävät ja kaikki uusimmat päivitykset eivät ilmesty lukulistalle :(. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  13. Kaunis graafinen ja tyylikäs. Ilme muuttuu paljon erilaisella kauluksen asettelulla tai auki jättämällä, monikäyttöinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Vaateviidakon Pirjo! Jotenkin olen inspiroitunut viime aikoina näistä graafisen tyylisistä vaatteista. Niiden insipiraatiokuvia huomaan keränneeni Pinterestissäkin useita.

      Poista
  14. Upea neuletakki! Musta väri ja veistokselliset linjat takaavat tyylikkyyden! Uskon, että tämä tosiaan on monikäyttöinen ja pitkäikäinen vaate.

    VastaaPoista
  15. Todella onnistunut neuletakki, kuvista näkee että se on mukava päällä ja sehän on luottovaatteen tunnus. -Murmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Murmeli! Vaatteen mukavuus on tosiaan yksi luottovaatteen tunnusmerkki, ja tämä on kyllä yksi sellainen vaate, joka tuntuu kivalle päällä.

      Poista
  16. ihan sun oloinen takki! Mulla on muutamaa kerrosta vaille valmiina neulottu versio, se on raidallinen. (Pitääkin yrittää saada valmiiksi) Tämä malli on käyttökelpoinen mille tahansa vartalolle. Jotain väriä kaipaisin kasvojesi lähelle, farkun sininen pusero alle? Mun makuun paras yhdistelmä musta takki farkkujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulottu takkisi kuulostaa ihanalle! Olet ihan oikeassa, että kasvojen lähelle tarvitsisin väriä. Olen aika kalpea kesät talvet, ja musta vie kasvoista väriä aikalailla. Farkunsininen voisi olla hyvä väri, kiitoksia vinkistä ja kommentista Hieno tar!

      Poista
  17. Lovely pin!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, it is lovely. I got it from my grandma. Thank you Beauty Follower!

      Poista
  18. Tosi hyvännäköinen vaate. Käyttäisin ehdottomasti itsekin :)

    VastaaPoista
  19. Kiva graafinen villatakki. Varma valinta menoon kuin menoon.
    Omat luottovaatteet ovat pääasiassa mekkoja. Ja rakasta hameita. Niitä on oltava suuri määrä, josta aina aamuisin löytyy sen hetken mielentilan asu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen yrittänyt opetella käyttämään enemmän mekkoja ja hameita, olen ollut enemmän housuihmisiä. Mekot ja hameet ovat niin kauniita vaatteita. Kiitoksia nätti rätti!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).