tiistai 5. elokuuta 2014

Kassi vhs-kasettien nauhasta


Äitini kutoi myös tällaista vhs-kasettien nauhasta. Siitä tein hänelle kassin. Sangat on ostettu ihan kaupasta (Nappi ja Nauha Kuopio) ja vuori on mustaa puuvillaa Eurokankaasta. 


Sangat on pujotettu vuorin väliin ja ommeltu samalla kuin vuorikin  päällitikkauksilla.


Iltalaukku (<- klik) ja kassi on kuvattu vanhempieni ihanalla savusaunalla. Haaveilimme jo minun ollessa nuori, että rakennamme savusaunan joen rantaan. Äitini kotipaikalla kävimme usein nauttimassa savusaunan löylyistä. 


Pari kesää sitten isäni osti tämän valmiin savusaunan hirsikehikon ja yhdessä mieheni kanssa he sitä kasasivat. Näissä maisemissa olen lapsuuteni viettänyt. 


Vielä myöhään syksyllä äitini on saunaa lämmittänyt. Mummolassani savusauna kuului aina joulunviettoon. Tässä saunassa ei vain ole suojaisaa kuistia, joten talvella saunominen kuuluu oikein karaistuneille :). Poikanikin rakastaa savusaunassa saunomista, ja äiti onkin joka kerran meidän siellä yökyläillessä saunan lämittänyt.


Jokeen pääsee savusaunalta uimaan, mutta täytyy tunnustaa etten ole koskaan pitänyt siellä uimisesta. Isovanhempani pelottelivat meitä pienenä joessa asuvalla hiidellä, joka vetäisee lapset jokeen, jos menee liian lähelle. Vieläkin kaikkien vesikasvallisuuksien kiertyessä jalan ympäri minulle tulee kiire päästä vedestä pois. Vanhan kansan tapahan se pelottelu oli, lapset oli tietenkin pidettävä kaukana vedestä eikä silloin ennen vanhaan niin paljoa aikaa ollut lapsia vahtia töiden lomassa.

Meillä on palattu lomailujen jälkeen arkeen. Ihmeellisen sujuvasti, ilman suurempia hampaiden kiristyksiä. Joko teillä muilla on lomat ohi? 

Kauniita kesäisiä päiviä ja mukavia hetkiä, sekä lomailijoille että arkeen palanneille!

18 kommenttia:

  1. Vautsi mikä kassi ja kangas, taitavia naisia olette molemmat! Vielä muutama lomapäivä olisi jäljellä, en tiedä kuinka kummassa tässä kuumuudessa taas arkeen tokenee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania viimeisiä lomapäiviä sinulle! Kyllä ne syksyn viileät pian tulevat :). Kiitoksia Manda!

      Poista
  2. Upea kassi tämäkin ja kaunis sauna. Minullakin vielä tämä viikko lomaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja! Lomasäät ovatkin suosineet loppukesän lomailijoita.

      Poista
  3. Ihania kesäisiä kuvia. Oikein haikeus iskee kun tulee mieleen oman lapsuuden kesät ja vierailut sukulaisten luo Itä-Suomeen. Hämmästyttävää edelleen, miten VHS-kasetista voi saada tuollaista materiaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuo kutominen on niin jännittävää, ihmettelen aina miten upeita kuvioita toiset saavat aikaiseksi. Itse olen vain pari mattoa paukuttanut ja yhden kuultokudoksen. Kiitoksia Kirsi!

      Poista
  4. Onpa ihana paikka! Pidän kovasti kassin sävyistä, on tosi tyylikkään näköinen, olen tainnut ennenkin kehua äitisi hyvää makua :). Loma - niin, mies on ollut jo useamman viikon töissä ja minä nyt olen edelleen hoitovapaalla, mutta arkitohinat alkavat kun koulu alkaa eli siis perjantaina. Mulle se tarkoittaa arkea, vaikka kotona olenkin :) Hyvästi siis kiireettömät aamut, kaksi pientä koululaista pitää saada ajallaan koulutielle ja kerholainenkin sitten kerhoon, kun kerho alkaa. Vähän kauhistuttaa nämä aamut, viime vuosi oli niin mukava, kun mies huolehti toisen eskariin ja minä sain nukkua hetken pitempään :) Vähän haikeuttakin on tässä kesässä, kun oli viimeinen kesä kotona, ensi kesänä sitä ollaan töissä sitten jo. Eiköhän se arki ala rullaamaan hyvin, kun vauhtiin päästään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Meilläkin arki tarkoittaa sitä, että mies on töissä. Täysillä arkeen mennään parin viikon päästä, kun pojan kerho alkaa. Olisin odottanut, että meillä poika kapinoi isänsä poissaoloa, mutta harvinaisen mukavasti on nämä muutamat päivät menneet. Minähän olen kotosalla joka tapauksessa. Äidillä on hyvä maku, vaikka itse sanonkin. Monesti hän pukeutuukin tyylikkäämmin kuin minä :). Paljon meillä on kyllä vaatteita, mitä lainaamme aina toisiltamme. Välimatka tosin hieman rajoittaa lainailuja.

      Poista
  5. Töissä ollaan täälläkin, jo toista viikkoa. Työmatkan taittaminen pyörällä lisää mukavasti aurinkoaikaa päivään. Kun voi ajatella vaikka niin, että aamulla saa pirteän ja reippaan alun päivälle kun pyöräilee 50 minuuttia töihin. Sen kuumimman ajan voikin sitten viettää ilmastoidussa toimistossa ja iltapäivällä on taas paljon mukavampi lähteä nautiskelemaan kesästä pyörän selässä kun ahtautua paahtumaan junaan ja bussiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työmatkapyöräily onkin kaiken kaikkiaan oivallinen tapa. Itse tein sitä aikoinaan paljonkin, siinä saa ihanasti hetken omaa ajatteluaikaakin kaiken muun hyödyllisyyden lisäksi. Mukavia työpäiviä sinulle :).

      Poista
  6. Tämäkin kassi on kaunis. Siinä on ihanat sävyt. Todellinen taidonnäyte äidiltäsi ja sinulta :) Savusaunaan olen päässyt mieheni suvun mökillä lapissa. Nyt on vaan useampi vuosi jo takana viime kerrasta. Meilläkin on pikku hiljaa päästy arjen makuun, kuumaa vaan on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti on taitava käsitöiden tekijä, vaikka itse muuta väittääkin :). Toisaalta loma on ihanaa, mutta minusta myös arki tuntuu mukavalle. Se tuo rutiinia ja rytmiä päiviin. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  7. Hienon näköistä kangasta! Ei tosiaan uskoisi, että tuohon on upotettu vanhoja videokasetteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Kierrätys onkin siitä ihanaa, kun alkuperäinen materiaali saa täysin uuden ulkonäön.

      Poista
  8. Viimeistä "lomapäivää"vietetään myös täällä eli huomenna alkaa koululaisten arki. Vihdoinkin oli aikaa istahtaa koneelle ja selailla rauhassa blogiasi. Onpas ihania juttuja täällä! Mahtava idea nuo kassien kierrätysmateriaalit. En olisi tunnistanut kasettinauhaksi, on hienon näköinen elävä pinta. Ihanat pellavahousut jne. Taitava olet, blogissasi on ilo vierailla! Aurinkoista viikonlopun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän tästä kassin pinnasta ja väreistä. Kiitoksia kauniista sanoista Kaikula, mukava kun piipahdit kyläilemässä :)!

      Poista
  9. Hienot kassit! Olen joskus nähnyt videokasettikangasta livenä ja siinä on hieno kiilto. Tulee hyvin ilmi myös kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jokke! Mukava kuulla, että olen onnistunut vangitsemaan tuon ihanan kiillon kuviinkin :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).