tiistai 3. joulukuuta 2013

Jouluviemisiä
Kuten monella muullakin virkkaajalla ja neulojalla, on näitä tiskiliinoja tullut tehtyä useita. Kotona emme muita enää käytäkään. Monia erilaisia malleja ja väriyhdistelmiä olen virkannut, parhaimmaksi käytössä on osoittautunut Novitan Bambusta virkatut ja mallina tämä kuvassa oleva (200 virkattua ruutua, malli 173 suuri pyöreä). Kuivuu kohtuullisen nopeasti ja imee hyvin. Virkkasin myös Helmi-langasta joitakin, mutta ne osoittautuivat tosi paksuiksi ja huonoiksi käytössä. Harmikseni ehdin viedä sellaisia myös lahjaksi.
 
 
 
Näitä ei kotiin ole tarkoitus jättää, virkkasin nämä jouluviemisiksi sukulaisille. Joulun aikaan tulee käytyä useassa paikassa, ja mukava viedä jotain muutakin kuin suklaata ja kukkia. Kaksi menee samaan pakettiin aina, saapahan pesun ajaksi taas käyttöön toisen. Olen virkannut näitä kaksivärisinäkin, mutta nyt iski laiskuus lankojen päättelyn kanssa, ja tein kaikki yksivärisenä. Reunapitsejäkään ei nyt näihin syntynyt. Yhdestä kerästä sai sopivasti 2 rättiä. Eli langanmenekki n.25g/liina.
 
Näitä bambulankoja tuli hamstrattua alesta useampi kerä, väreissä kaipaan vielä raikkautta ja kirkkautta, mutta kivoja nämäkin värit ovat.
Joulukuun säät vaihtuvat täälläpäin Suomea yllättävän nopeasti, eilen oli reilusti pakkasta, tänään mennään +4 asteessa! Jospa kaikki lumet ei ehtisi sulaa.

2 kommenttia:

  1. Onpa kivannäköisiä tiskirättejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tuossa 200 virkattua ruutua on muitakin kivannäköisiä malleja, olen niitäkin tehnyt tiskiräteiksi, mutta tämä on ollut eniten niistä omaan mieleen.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).